Vezi când ar putea fi gata primele locuințe de pe terenurile Armatei!

Primăria Botoșani a primit de la Agenția Națională pentru Locuințe (ANL) o adresă prin care este înștiințată că prima fază a proiectului privind construcția de locuințe pe terenurile Armatei va intra la finanțare în acest an.
 

Potrivit primarului Ovidiu Portariuc, în prima fază vor fi construite 132 de locuințe, cu una, două sau trei camere, valoarea lucrărilor fiind estimată la 30 de milioane de lei, din care 6 milioane de lei este valoarea utilităților. Cheltuielile cu utilitățile vor trebui suportate de către municipalitate.

“Am primit adresa de la ANL prin care ne confirma includerea in lista de finantare a primelor 132 de locuinte pentru tineri. Pana pe 30 iunie trebuie sa trimitem o serie de documente la care colegii lucreaza, este vorba de documente de la cadastru, urbanism, investitii. E un volum imens de munca si cred ca vom reusi sa ne incadram. E un pas important in realizarea acestui obiectiv de importanta majora, iar in aceasta toamna vor incepe lucrarile. Acest proiect are sase faze si in total vor fi 600 de locuinte. Lucrarile pot dura un an si jumatate", a precizat primarul Ovidiu Portariuc.

O parte dintre locuintele care vor fi construite pe Soseaua Iasului vor fi date celor care lucreaza in armata, potrivit intelegerii perfectate in momentul preluarii terenului de catre municipalitate.

Edilul sef al municipiului a precizat ca in aceste locuinte vor sta si medici, profesori, spunand ca “sunt locuinte pentru botosaneni".
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ajutoare de încălzire acordate de stat pentru locuitorii din Botoșani: Ce documente sunt necesare!

Monday, 7 October 2024

Începând cu 14 octombrie 2024, cererile și declarațiile pe propria răspundere vizând acordarea ajutorului de încălzire cu gaze naturale, energie electrică, combustibili so...

O unitate sanitară din Botoșani angajează medici: Lista locurilor de muncă vacante a AJOFM!

Monday, 7 October 2024

Se caută spre angajare un medic rezident și un medic specialist, absolvenți de studii universitare. Contractul de muncă este pe perioadă nedeterminată, cu normă întreagă. Oferta este ...

AJPIS Botoșani: Zeci de mii de lei pentru alocații și indemnizații vor intra în conturi începând de mâine!

Monday, 7 October 2024

54.137 beneficiari ai alocațiilor de stat pentru copii și ai indemnizațiilor pentru creșterea copiilor vor încasa, în total, 35.104.396 de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei ca...