VEZI calendarul examenelor de corigenta din aceasta vara

VEZI calendarul examenelor de corigenta din aceasta vara
Pentru anul şcolar 2011-2012, perioadele de desfăşurare a examenelor de corigenţă au fost stabilite în baza art. 73 din Regulamentul de Organizare şi Funcţionare a Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar, aprobat prin Ordinul Ministrului Educatiei. Astfel, la clasa a VIII-a corigentele se vor sustine in perioada 20-22 august.

La clasele terminale de liceu, anul de completare, stagii de pregatire practica, corigentele se vor sustine in perioada 8-9 august, iar la clasele din invatamantul primar, clasele din invatamantul gimnazial si liceal (altele decat cele terminale), clase din anul de completare si stagiile de pregatire practica, clase din scoala postliceala si de maistri, corigentele se vor sustine in perioada 27-31 august.

Elevii din clasa a VIII-a, care au susţinut şi promovat examenul de corigenţă, se pot înscrie la admiterea în clasa a IX-a, pe locurile rămase libere, în a treia etapă de admitere.

Elevii corigenţi din clasele terminale de gimnaziu, de liceu, din anul de completare şi cei care au parcurs stagiile de pregătire practică, care nu pot participa la sesiunea de corigenţe stabilită pentru aceste clase în perioada 8-9 august, se pot înscrie la sesiunea generală de corigenţe, din perioada 27 – 31 august 2012.

Elevii corigenţi din clasele terminale de gimnaziu, liceu, anul de completare şi stagiile de pregătire practică, care s-au prezentat la sesiunea de corigenţe pentru aceste clase din perioada 8-9 august şi nu au promovat examenul de corigenţă, vor fi declaraţi repetenţi şi nu mai au dreptul să se prezinte la sesiunea din 27 - 31 august 2012.

Elevii din clasele terminale de liceu, care au susţinut şi promovat examenul de corigenţă, se pot înscrie pentru examenul de bacalaureat, a doua sesiune de examen 2012, în data de 10 august 2012.

Elevii claselor terminale de liceu, ai anului de completare şi ai stagiilor de pregătire practică, care au promovat examenele de corigenţă în sesiunea 8-9 august 2012, se pot înscrie la examenul de certificare a competenţelor profesionale, sesiunea august 2012.

Pentru elevii din anii terminali ai învăţământului postliceal, precum şi pentru elevii din anul de completare şi pentru cei de la stagiile de pregătire practică, pentru care curriculumul este organizat modular, se organizează o sesiune de corigenţe, până la încheierea cursurilor de pe semestrul al II-lea al anului şcolar 2011-2012.

Pot participa la această sesiune elevii care nu au promovat modulele ce se finalizează până la data de 30 aprilie a anului şcolar, indiferent de numărul de module nepromovate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
16

 Cu multă dorire în suflet pentru viaţa monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată şcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
267

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
234

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...