VESTI BUNE! O companie din Botosani racoleaza viitorii angajati de pe bancile facultatilor: "Este obligatoriu sa facem acest lucru"

O companie din Botosani doreste sa identifice cei mai buni studenti din tara, pe care sa-i formeze in firma, astfel incat la finalizarea studiilor acestia sa fie angajati.

Este vorba despre compania Electroalfa, care cauta viitori specialisti pe care sa-i angajeze. Gheorghe Ciubotaru, presedintele Electroafla, a precizat ca are programe de integrare pentru angajatii noi, pe care ii invata cum sa fie cei mai buni specialisti in cadrul companiei. Mai mult de atat, Electroafla pune mare accent pe studenti si ii cauta pe cei mai buni in facultati, ii pregateste, iar la finalizarea studiilor ii angajeaza.

"Este obligatoriu sa facem acest lucru. Avem programe de Internship, anul trecut au venit in firma 10 persoane si au ramas 8 persoane. Un absolvent are posibilitatea sa vina intr-un program de Internship. Noi avem un contract cu Universitatea din Suceava si vom face un contract si cu Universitatea din Iasi, vom identifica studentii cu potential, care se tin de treaba, iar acesti studenti vor intra intr-un contract cu Electroalfa si inca de pe bancile facultatii vor avea posibilitatea sa faca vara programe de Internship aici. Noi le vom arata cam care este zona pe care ei sa-si dezvolte competentele, astfel incat la finalizarea studiilor sa poata sa lucreze in Electroalfa. A lucra in Electroalfa nu inseamna a lucra doar in Botosani. Astazi, cu tehnica de care dispunem, specialistii pot sa fie si in Iasi sau in Bucuresti", a declarat Gheorghe Ciubotaru.



Acesta a mai spus ca principala problema cu care se confrunta este ca angajatii din alte orase nu se muta definitiv la Botosani, cheltuind multi bani pe transportul acestora. Sunt angajati care stau 5-6 zile pe saptamana la firma si care in weekend pleaca la familie, refuzand sa-si aduca familia in orasul nostru pentru ca nu au ce face aici.

"Multi dintre agajati spuneau ca in Electroalfa e bine, dar ei ce fac in dupa-amiaza asta, sambata, duminica. E o problema pe care oamenii politici ar trebui sa se concentreze foarte tare. Ca Botosaniul sa se dezvolte este imperativ, in momentul de fata, sa gasim argumente puternice, care sa determine un om de mare valoare sa se stabileasca in Botosani. Si pentru ceea ce inseamna educatia copiilor si pentru ce inseamna sa i se ofere o casa si anumite facilitati, astfel incat Botosaniul sa fie competitiv, altfel orasul nu are sanse sa se dezvolte", a precizat Ciubotaru.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tragic! Bărbat mort după ce un mal de pământ s-a surpat peste el în timp ce săpa o fântână! (video)

astăzi, 08:20

Nenorocire produsă în comuna Adâncata, din județul Suceava. Un bărbat a murit după ce un mal de pământ s-a surpat peste el în timp ce săpa o fântână. La f...

LOC DE DAT CU…EPIGRAMA (321)

astăzi, 08:07

O POEZIE A VISULUI HIMERIC (DESCOPERIT CHIAR ÎNTR-UN CEAI DE MENTĂ)   Sanda Nicucie este exponentul poetic al contemporaneităţii pe care sociologul Zygmunt Bauman  o carac...

Calendar Ortodox: Cinstim astăzi pe Sf. Cuv. Chiriac Sihastrul; Sf. Mc. Petronia

astăzi, 07:56

Tatăl său se numea Ioan, fiind preot al bisericii din Corint, iar mama sa se numea Evdochia. Era nepot al lui Petru episcopul, care l-a făcut citeţ la aceeaşi biserică din Corint. La vâ...