Vești bune din Iași. După opt ore de intervenție chirurgicală, Radu Malancea este stabil

Vești bune din Iași. După opt ore de intervenție chirurgicală, Radu Malancea este stabil

Medicul Radu Malancea, fost manager al Spitalului Județean de Urgență din Botoșani, este în stare stabilă. Operația pe cord deschis la care a fost supus luni, timp de opt ore, a fost un succes, transmit cadrele medicale ieșene.

Fiind preluat de o ambulanță și transportat spre Iași, în cursul zilei de duminică, medicul a intrat în operație luni, în jurul orei 9:00, procedura finalizându-se puțin după ora 17:00. Intervenția chirurgicală a fost coordonată de către doctorul Grigore Tinică, directorul Institutului de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. I.M. Georgescu”.

Radu Malancea a fost diagnosticat cu disecție de aortă. Colegul său ieșean este pionier al utilizării Bio-Glue-ului în tratarea acestei afecțiuni.

„Operația a fost un succes, medicii sunt optimiști cu privire la evoluție. Următoarele ore sunt ilustrative, iar monitorizarea este una îndeaproape. A fost o operație de dificultate rară, fiind introdusă o proteză. Urmează recuperarea postoperatorie, doctorul Tinică se declară mulțumit. A fost o echipă numeroasă de medici care au intervenit”, a precizat medicul Monica Adăscăliței, managerul Direcției de Sănătate Publică din Botoșani.

Disecția aortică este definită ca separarea straturilor peretelui aortic. Leziunile în stratul intimal determină propagarea disecției proximal sau distal secundar intrării sângelui în spațiul intimă-medie, fiind mai frecventă în rândul bărbaților.

Medicul botoșănean suferea de câțiva ani de anevrism, un factor cheie în apariția afecțiunii. El se prezentase la spital duminică dimineață cu mașina personală, deși acuza stare de rău.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Elicopter SMURD solicitat pentru bătrânul care a suferit arsuri într-un incendiu

Joi, 6 Octombrie 2022
137

Bătrânul de 91 de ani, din localitatea Răchiți, care a suferit arsuri, joi, după ce bucătăria de vară din gospodărie a fost distrusă de flăcări, în urma unei explozii, este tran...

Autoturism cuprins de flăcări în timpul deplasării, din cauza unui scurtcircuit

Joi, 6 Octombrie 2022
152

Un autoturism a luat foc în timp ce se deplasa, joi după-amiază, pe raza localității Ibănești, informează Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență (IJSU).Potrivit sursei ...

Municipiul Botoșani găzduiește, în premieră, Gala de kickboxing „Colosseum Tournament” (video)

Joi, 6 Octombrie 2022
251

Municipiul Botoșani va găzdui, în premieră, Gala de kickboxing „Colosseum Tournament”, competiție care va avea loc pe 21 octombrie, la Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă&rd...