Vești bune din Iași. După opt ore de intervenție chirurgicală, Radu Malancea este stabil

Vești bune din Iași. După opt ore de intervenție chirurgicală, Radu Malancea este stabil

Medicul Radu Malancea, fost manager al Spitalului Județean de Urgență din Botoșani, este în stare stabilă. Operația pe cord deschis la care a fost supus luni, timp de opt ore, a fost un succes, transmit cadrele medicale ieșene.

Fiind preluat de o ambulanță și transportat spre Iași, în cursul zilei de duminică, medicul a intrat în operație luni, în jurul orei 9:00, procedura finalizându-se puțin după ora 17:00. Intervenția chirurgicală a fost coordonată de către doctorul Grigore Tinică, directorul Institutului de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. I.M. Georgescu”.

Radu Malancea a fost diagnosticat cu disecție de aortă. Colegul său ieșean este pionier al utilizării Bio-Glue-ului în tratarea acestei afecțiuni.

„Operația a fost un succes, medicii sunt optimiști cu privire la evoluție. Următoarele ore sunt ilustrative, iar monitorizarea este una îndeaproape. A fost o operație de dificultate rară, fiind introdusă o proteză. Urmează recuperarea postoperatorie, doctorul Tinică se declară mulțumit. A fost o echipă numeroasă de medici care au intervenit”, a precizat medicul Monica Adăscăliței, managerul Direcției de Sănătate Publică din Botoșani.

Disecția aortică este definită ca separarea straturilor peretelui aortic. Leziunile în stratul intimal determină propagarea disecției proximal sau distal secundar intrării sângelui în spațiul intimă-medie, fiind mai frecventă în rândul bărbaților.

Medicul botoșănean suferea de câțiva ani de anevrism, un factor cheie în apariția afecțiunii. El se prezentase la spital duminică dimineață cu mașina personală, deși acuza stare de rău.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Covid-19 se răspândește alarmant în județul Botoșani. Apelul DSP către populație

Vineri, 22 Septembrie 2023
1326

Răspândirea virusului Covid-19 ia amploare în județul Botoșani, unde sunt depistate zilnic peste 30 de noi cazuri de infectare, transmite Direcția de Sănătate Publică (DSP).39 d...

Unul din cinci permise suspendate de polițiști a fost restituit după contestarea măsurii în instanță

Vineri, 22 Septembrie 2023
674

Tot mai mulți botoșăneni contestă măsura suspendării permisului de conducere, în contextul amplificării acțiunilor de control în trafic. De la începutul acestui an, aproximat...

Bărbat reținut după ce a agresat sexual o minoră lipsită de apărare

Vineri, 22 Septembrie 2023
662

Un bărbat de 36 de ani, din municipiul Botoșani, a fost reținut pentru 24 de ore, sub acuzația că ar fi agresat sexual o minoră de 17 ani, informează Inspectoratul de Poliție Ju...