Vești bune din Iași. După opt ore de intervenție chirurgicală, Radu Malancea este stabil

Vești bune din Iași. După opt ore de intervenție chirurgicală, Radu Malancea este stabil

Medicul Radu Malancea, fost manager al Spitalului Județean de Urgență din Botoșani, este în stare stabilă. Operația pe cord deschis la care a fost supus luni, timp de opt ore, a fost un succes, transmit cadrele medicale ieșene.

Fiind preluat de o ambulanță și transportat spre Iași, în cursul zilei de duminică, medicul a intrat în operație luni, în jurul orei 9:00, procedura finalizându-se puțin după ora 17:00. Intervenția chirurgicală a fost coordonată de către doctorul Grigore Tinică, directorul Institutului de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. I.M. Georgescu”.

Radu Malancea a fost diagnosticat cu disecție de aortă. Colegul său ieșean este pionier al utilizării Bio-Glue-ului în tratarea acestei afecțiuni.

„Operația a fost un succes, medicii sunt optimiști cu privire la evoluție. Următoarele ore sunt ilustrative, iar monitorizarea este una îndeaproape. A fost o operație de dificultate rară, fiind introdusă o proteză. Urmează recuperarea postoperatorie, doctorul Tinică se declară mulțumit. A fost o echipă numeroasă de medici care au intervenit”, a precizat medicul Monica Adăscăliței, managerul Direcției de Sănătate Publică din Botoșani.

Disecția aortică este definită ca separarea straturilor peretelui aortic. Leziunile în stratul intimal determină propagarea disecției proximal sau distal secundar intrării sângelui în spațiul intimă-medie, fiind mai frecventă în rândul bărbaților.

Medicul botoșănean suferea de câțiva ani de anevrism, un factor cheie în apariția afecțiunii. El se prezentase la spital duminică dimineață cu mașina personală, deși acuza stare de rău.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Mesajul dur al unui licean care susține greva profesorilor: „Au un cuprins mai mare de studiat pentru titularizare decât au citit unii parlamentari în toată viața lor”

Duminică, 4 Iunie 2023
677

Un elev al Colegiului Economic „Octav Onicescu” din Botoșani a transmis, în prag de absolvire, un mesaj de susținere a grevei profesorilor, din recunoștință față de cadrele di...

Guvernul va adopta joi, prin OUG, creşterea salariilor personalul didactic cu 1.000 de lei brut

Miercuri, 31 Mai 2023
617

Guvernul va adopta joi, prin ordonanţă de urgenţă, creşterea salariilor prevăzute în legea 153/2017 cu 1.000 lei brut lunar pentru personalul didactic, reprezentând un avans din cre...

Casă distrusă de flăcări în urma unui scurtcircuit (fotogalerie)

Miercuri, 31 Mai 2023
562

O casă din satul Draxini a luat foc, miercuri după-amiază, cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit.La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului din Botoșani, cu dou...