Veste bună pentru foștii angajați de pe vechea platformă industrială din Botoșani!

Veste bună pentru foștii angajați de pe vechea platformă industrială din Botoșani!
Așteptarea botoşănenilor care au lucrat pe vechea platformă industrială şi care de ani buni speră să obţină adeverinţele care să ateste că au primit sporuri de noapte când s-au aflat în câmpul muncii, ar putea lua sfârşit cât mai curând. Documentele le sunt necesare oamenilor pentru recalcularea pensiilor.

Acest lucru nu a fost posibil pana acum, intrucat nu exista personal care sa preia arhivele fostelor fabrici, iar aceasta responsabilitate a fost mereu pasata de la o institutie la alta.

Potrivit directorului Casei Judeţene de Pensii, în Botoşani s-a înfiinţat deja o societate care ar urma să preia arhivele de la lichidatori, iar pe măsură ce se primesc toate avizele necesare de la Ahivele Naţionale să înceapă eliberarea acestor adeverinţe.

"Am avut o discuţie cu un cetăţean din Botoşani care şi-a autorizat o societate comercială, are deja autorizaţie de funcţionare, are oameni angajaţi, şi va prelua aceste arhive şi bănuiesc că în două luni ar putea elibera adeverinţe. Trebuie arhiva preluată, stocată şi apoi, sub supravegherea şi cu semnătura Arhivelor Naţionale, să elibereze adeverinţe. Există cadru legal, au apărut şi normele. L-am pus deja în legătură cu verificatorii mei, care verifică dosarele, să ştie care sunt toate elementele care trebuie trecute pentru a putea valorifica ceea ce ne dă. După obţinerea adeverinţelor, oamenii trebuie să le depună la noi şi să solicite recalcularea sau cei care nu sunt pensionari şi aşteaptă acele adeverinţe pentru a primi reducerile de grupă, mă refer la vârstă standard, vin şi le calculăm să vedem dacă se încadrează cu dosarul", a precizat Marius Budăi.

Mii de botoşăneni care au lucrat în întreprinderile de pe fosta platformă industrială a municipiului au nevoie de aceste adeverinţe.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elev din Botoșani distins cu Premiul I la etapa națională a Olimpiadei de Franceză! (Foto)

astăzi, 08:34
51

Vladimir Cotruță, elev in clasa a X-a bilingv franceză la Colegiul Național "A.T. Laurian" Botoșani, a obținut Premiul I la Olimpiada Națională de Limba Franceză. Nu este...

Sancțiune dură pentru dinamovistul care l-a accidentat pe Romario Benzar!

astăzi, 08:16
141

Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal a anunțat marți o serie de sancțiuni disciplinare, printre care cea mai severă a fost dictată dinamovistului Hakim Djamel Abdallah....

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Proroc Ieremia; Sf. Cuv. Mc. Eftimie, Ignatie și Acachie

astăzi, 08:00
13

Sfântul Proroc Ieremia era din Anatot, cetatea preoţilor, în partea lui Veniamin, cetate departe de Ierusalim ca la trei mile.Tatăl său se numea Helchie şi era mai marele preoţilo...