Vernisaj REGAL la Muzeul Judeţean, în prezenţa ASR Principesa Maria FOTO- VIDEO

Apel la istorie, în prezenţa unui membru al Casei Regale a României! Asta s-a întâmplat marţi, la Muzeul Judeţean, acolo unde a fost organizată expoziţia "150 de ani de la instaurarea monarhiei constituționale în România".

Vernisajul expoziţiei care reuneşte piese reprezentative pentru Casa Regală a României, aflate în colecţiile Muzeului Naţional Peleş şi ale Complexului Muzeal Naţional "Moldova" de la Iaşi a avut loc în prezenţa Alteţei Sale Regale Principesa Maria, mezina Regelui Mihai şi a Reginei Ana.

Dr. Sergiu Balanovici, prof. dr. Florin Ştirbăţ, prof. dr. Dan Prodan şi prof. dr. Iulian Nechifor au susţinut alocuţiuni în care au subliniat importanţa perioadelor de domnie a celor patru regi ai României, începând cu Carol I, apoi Ferdinand, Carol al II-lea şi Mihai I.

Alături de directorul Muzeului Judeţean, Aurel Melniciuc, şeful Consiliului Judeţean, Gheorghe Sorescu, prefectul Dan Nechifor şi subprefectul Daniela Beclea, principesa Maria a ascultat cu atenţie discursurile istoricilor apoi a dat autografe pe cărţile cumpărate de auditoriu şi care au ca temă regalitatea.





Gheorghe Median a prezentat, de altfel, ultimele noutăţi editoriale- o carte despre Regina Maria şi una despre Principesa Margareta, Custodele Coroanei, îndemnând participanţii la vernisaj să cumpere acesrte cărţi ce aduc noutăţi în privinţa celor două "eroine".



Apoi, ASR Principesa Maria a vizualizat, alături de Aurel Melniciuc, conţinutul expoziţiei, oprindu-se la fiecare "cub" expoziţional. La plecarea de la vernisaj, Principesa a fost surprinsă plăcut de Corala Lira, care a interpretat Imnul Regal. ASR Maria a ţinut să salute fiecare membru al Coralei şi apoi s-a îndreptat spre Palatul Administrativ, acolo unde urma să aibă loc o întâlnire cu autorităţile judeţe.

Principesa Maria a României, fostă Principesă de Hohenzollern, s-a născut pe 13 iulie 1964 la Hellerup, Danemarca, fiind cea mai tânără fiică și cel de-al cincilea copil al Majestății Sale Regelui Mihai I și a soției acestuia, Ana de Bourbon-Parma. Principesa Maria a fost botezată în rit ortodox, iar nașa de botez a fost Principesa Moștenitoare Margareta, sora ei mai mare. Maria și-a petrecut cea mai mare parte a vieții în Statele Unite ale Americii, însă a studiat în Elveția. Pe 16 septembrie 1995 la New York s-a căsătorit cu Casimir Mystkowski, un polonez romano-catolic, de care a divorțat în decembrie 2003, fără a avea urmași.

În Statele Unite ale Americii a făcut studii de puericultură și a lucrat, pentru o vreme, în domeniul îngrijirii copiilor, urmând ca la New York sa lucreze în domeniul relațiilor publice, pentru mai multe companii private. Până la stabilirea domiciliului în România, Maria a locuit în Statul New Mexico și a activat în domeniul consultanței private.

Printr-un comunicat al Casei Regale a României, dat publicității în data de 7 Ianuarie 2015, se anunța mutarea definitivă în România a mezinei regelui Mihai. De asemenea în comunicat se preciza că Principesa Maria va prelua o parte din însărcinările Casei Regale.
 













 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Week-end cu zeci de permise suspendate și sute de botoșăneni sancționați!

Monday, 4 November 2024

În weekendul care a trecut, polițiștii botoșăneni au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, intervenind la peste 100 de evenimente, majoritatea sesizate prin apel l...

Liviu Ciobotariu, după ce Botoșani a ajuns la 3 înfrângeri consecutive: ”Eu sunt responsabil de rezultat!”

Monday, 4 November 2024

Singurul gol al partidei a fost marcat de către Jordan Gele, în minutul 59, din pasa lui Florin Purece. ”Eu sunt responsabil de rezultat” Botoșani a ajuns la trei înfr&...

Expoziția comemorativă „Eugen Ispir (1909-1974) – 50 de ani fără artist”, la Galeriile de Artă „Ștefan Luchianˮ Botoșani!

Monday, 4 November 2024

Muzeul Județean Botoșani organizează, în spațiul Galeriilor de Artă „Ștefan Luchianˮ Botoșani, expoziția comemorativă „Eugen Ispir (1909-1974) – 50 de ani fără arti...