Vernisaj REGAL la Muzeul Judeţean, în prezenţa ASR Principesa Maria FOTO- VIDEO

Vernisaj REGAL la Muzeul Judeţean, în prezenţa ASR Principesa Maria FOTO- VIDEO
Apel la istorie, în prezenţa unui membru al Casei Regale a României! Asta s-a întâmplat marţi, la Muzeul Judeţean, acolo unde a fost organizată expoziţia "150 de ani de la instaurarea monarhiei constituționale în România".

Vernisajul expoziţiei care reuneşte piese reprezentative pentru Casa Regală a României, aflate în colecţiile Muzeului Naţional Peleş şi ale Complexului Muzeal Naţional "Moldova" de la Iaşi a avut loc în prezenţa Alteţei Sale Regale Principesa Maria, mezina Regelui Mihai şi a Reginei Ana.

Dr. Sergiu Balanovici, prof. dr. Florin Ştirbăţ, prof. dr. Dan Prodan şi prof. dr. Iulian Nechifor au susţinut alocuţiuni în care au subliniat importanţa perioadelor de domnie a celor patru regi ai României, începând cu Carol I, apoi Ferdinand, Carol al II-lea şi Mihai I.

Alături de directorul Muzeului Judeţean, Aurel Melniciuc, şeful Consiliului Judeţean, Gheorghe Sorescu, prefectul Dan Nechifor şi subprefectul Daniela Beclea, principesa Maria a ascultat cu atenţie discursurile istoricilor apoi a dat autografe pe cărţile cumpărate de auditoriu şi care au ca temă regalitatea.

Gheorghe Median a prezentat, de altfel, ultimele noutăţi editoriale- o carte despre Regina Maria şi una despre Principesa Margareta, Custodele Coroanei, îndemnând participanţii la vernisaj să cumpere acesrte cărţi ce aduc noutăţi în privinţa celor două "eroine".Apoi, ASR Principesa Maria a vizualizat, alături de Aurel Melniciuc, conţinutul expoziţiei, oprindu-se la fiecare "cub" expoziţional. La plecarea de la vernisaj, Principesa a fost surprinsă plăcut de Corala Lira, care a interpretat Imnul Regal. ASR Maria a ţinut să salute fiecare membru al Coralei şi apoi s-a îndreptat spre Palatul Administrativ, acolo unde urma să aibă loc o întâlnire cu autorităţile judeţe.

Principesa Maria a României, fostă Principesă de Hohenzollern, s-a născut pe 13 iulie 1964 la Hellerup, Danemarca, fiind cea mai tânără fiică și cel de-al cincilea copil al Majestății Sale Regelui Mihai I și a soției acestuia, Ana de Bourbon-Parma. Principesa Maria a fost botezată în rit ortodox, iar nașa de botez a fost Principesa Moștenitoare Margareta, sora ei mai mare. Maria și-a petrecut cea mai mare parte a vieții în Statele Unite ale Americii, însă a studiat în Elveția. Pe 16 septembrie 1995 la New York s-a căsătorit cu Casimir Mystkowski, un polonez romano-catolic, de care a divorțat în decembrie 2003, fără a avea urmași.

În Statele Unite ale Americii a făcut studii de puericultură și a lucrat, pentru o vreme, în domeniul îngrijirii copiilor, urmând ca la New York sa lucreze în domeniul relațiilor publice, pentru mai multe companii private. Până la stabilirea domiciliului în România, Maria a locuit în Statul New Mexico și a activat în domeniul consultanței private.

Printr-un comunicat al Casei Regale a României, dat publicității în data de 7 Ianuarie 2015, se anunța mutarea definitivă în România a mezinei regelui Mihai. De asemenea în comunicat se preciza că Principesa Maria va prelua o parte din însărcinările Casei Regale.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșani: Mărțișoare oferite în trafic de polițiștii rutieri împreună cu reprezentații Registrului Auto Român (Foto)

astăzi, 14:42
90

Cu ocazia zilei de 1 Martie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, împreună cu reprezentanții Registrului Auto Român, au oferit doamnelor și domnișoarelor întâlnite &...

Eduard Florescu își cere scuze: ”Chiar dacă nimic nu justifică manifestarea mea, aș vrea doar să explic…”

astăzi, 13:42
117

Cel mai bun marcator al gazdelor a fost înlocuit de Bogdan Andone în minutul 76, după ce a făcut un joc modest, ”încununat” cu penalty-ul executat lamentabil și ratat ...

(P) Visul tău poate deveni realitate cu alegerea unor proiecte noi de case și vile!

astăzi, 13:41
40

Dacă visezi la casa sau vila perfectă pentru tine și familia ta, trebuie să citești acest articol! Indiferent de preferințele și necesitățile tale, există o diversitate de opțiuni care te a...