Verificări derulate de comisarii de mediu în urma incendiului de la Stația de sortare a deșeurilor din Dorohoi (fotogalerie)

Comisarii din cadrul Gărzii de Mediu din Botoșani au demarat verificări la Stația de Sortare și Transfer deșeuri din Dorohoi, acolo unde ieri după-amiază au ars peste 27 de tone de deșeuri.

Aceștia au fost sesizați de cele petrecute acolo și s-au deplasat la fața locului.

Comisarii din cadrul Garda Naţională de Mediu vor identifica aspectele și obligațiile de mediu asociate activităților care au condus în acest caz la încălcări ale legislației de mediu, vor stabili măsuri pentru neconformitățile constatate și vor încadra fapta contravențional”, a precizat Cristina Kashyap, comisar șef în cadrul Gărzii de Mediu – Comisariatul Județean din Botoșani.

O astfel de faptă constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 30.000 de lei la 45.000 de lei pentru persoane fizice, iar pentru persoane juridice de la 50.000 de lei la 70.000 de lei.

Reamintim faptul că incendiu s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 250 de metri pătrați. Pompierii botoșăneni au reușit să evite ca flăcările să ajungă la o hală și un adăpost de animale, acolo unde se aflau 190 de câini.

La caz au actionat pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Dorohoi cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, mai bine de patru ore.

Intervenția a fost îngreunată de cantitatea mare de materiale combustibile care s-a aprins și a  întreținut arderea. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind autoaprinderea.




 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Bugetul local al municipiului Botoșani a fost modificat, de unde se iau bani și ce instituții primesc majorări! (foto)

astăzi, 14:56

În ședința ordinară de luni, 30 septembrie, consilierii locali au aprobat rectificarea bugetului local al municipiului, a bugetului instituțiilor publice și activităților finanțate integ...

Gata concursul pentru postul de manager la „Mavromati”: Corneliu Prepeliță, director cu acte în regulă!

astăzi, 11:55

Consiliul de administrație al Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani a organizat concurs pentru ocuparea postului de manager al unității sanitare. Luni la amiaz...

Școlile din Botoșani unde elevii se vor întoarce mai repede în bănci, după renovare. „Nu mai pot invoca acest argument folosit și ca o scuză” (video)

astăzi, 10:15

În ședința ordinară aferentă lunii septembrie, Eugen Țurcanu, consilier local din partea Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani, i-a solicitat primarului Cosmin Andrei...