VAZDOAGA: Constructia bugetara se bazeaza pe sume iluzorii!

VAZDOAGA: Constructia bugetara se bazeaza pe sume iluzorii!
In cadrul sedintei de Consiliu Local al municipiului Botosani, consilierul local Gheorghe Vazdoaga a precizat ca, in urma analizei pe care a realizat-o in baza documentelor primite cu privire la bugetul pe anul 2010, unele sume sunt iluzorii, in sensul ca, desi ar fi necesara o suma mult mai mare, s-a alocat doar o parte din suma, in ideea ca restul de bani vor veni pe parcurs.

"Constructia bugetara pe anumite capitole se bazeaza pe niste sume iluzorii care vor veni, aici dau exemplu asistentii personali ai persoanelor cu handicap, unde necesarul este de 66 de miliarde si s-au alocat doar 36 de miliarde", a declarat Gheorghe Vazdoaga, consilier local din partea PSD.

Un alt aspect care l-a deranjat pe consilierul social-democrat Gheorghe Vazdoaga este in legatura cu bugetul alocat celor trei institutii de cultura din municipiul Botosani.

"Un lucru care m-a deranjat la buget e ca la institutiile de cultura s-au spus doar niste sume totale, eu am cerut niste explicatii care nu m-au multumit, ca asa prevede Codul Fiscal. Vroiam sa stim si noi la fiecare institutie cat reprezinta cheltuielile de personal, cat reprezinta cheltuielile materiale, cat reprezinta cheltuielile de capital, ce venituri proprii si-a propus fiecare institutie, aceste date trebuiau sa se regaseasca in mapa consilierilor", a precizat Vazdoaga.

Pentru cele trei institutii de cultura, Teatrul "Mihai Eminescu" Botosani, Teatrul "Vasilache" Botosani si Filarmonica Botosani, potrivit proiectului de hotarare a CL, s-a alocat suma de 6.204.000 lei, reprezentand subventii acordate in completarea veniturilor proprii, din care 6.120.000 lei vor fi repartizati pentru cheltuieli curente, respectiv cheltuieli de personal si cheltuieli materiale, iar suma de 84.000 lei va fi repartizata pentru cheltuieli de capital pentru obiectivele de investitii.

"La fiecare institutie de cultura am redus cheltuielile materiale fata de anul trecut intre 10-15%, grosul sumelor acordate din buget sunt la salarii, care sunt si ele mai mici fata de anul trecut", a precizat Catalin Flutur, primarul municipiului Botosani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
47

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...

Razie noctură a polițiștilor rutieri pe străzile din Botoșani! (foto)

astăzi, 13:12
47

În noaptea de 1 spre 2 mai 2024, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, împreună cu Biroul de Ordine Publică, Șecțiile de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani și 3 Hlipiceni și cu poli...