VASILE CHIRU despre drama din Italia: Tinerii il denuntasera deja pe patron, la carabinieri, pentru tentativa de viol!

VASILE CHIRU despre drama din Italia: Tinerii il denuntasera deja pe patron, la carabinieri, pentru tentativa de viol!

VASILE CHIRU

"Decat sa fie acuzat pentru tentativa de viol, mai bine sa fie acuzat pentru crima, asta ar fi fost ideea dupa care s-a ghidat italianul care i-a impuscat pe cei doi botosaneni", spune Vasile Chiru, ruda cu tinerii impuscati in Italia.

Cei doi botosaneni impuscati ieri in localitatea Mozzecame, in apropiere de Verona, sunt rude cu Vasile Chiru, presedintele Pro Democratia pe Botosani. Chiar daca nu rude foarte apropiate, a fost imposibil pentru Vasile Chiru sa nu afle despre ceea ce s-a intamplat, mai ales ca presa italiana scrie in diferite moduri despre aceasta nenorocire.

"Tanara de 25 de ani este nepoata nurorii mele, nu sunt rude apropiate, dar inevitabil am aflat ce s-a intamplat si am fost pus la curent cu tot ceea ce s-a intamplat, chiar de catre fiul meu. Ceea ce a aparut in presa italiana este partial adevarat, intrucat tinerii l-au denuntat deja pe patron, la carabinieri, de tentativa de viol. S-au intalnit ulterior cu acesta pentru ca au fost sunati, dar nu aveau de gand sa-si retraga plangerea. Dupa ce au iesit din barul unde au discutat, au fost impuscati", a declarat Vasile Chiru.

Sansa tanarului de 23 de ani se pare ca a fost portofelul care l-a salvat, intrucat era in buzunarul de la piept, acolo unde l-a impuscat Giacomo Attolinio. Avand portofelul cu carduri, glontul indreptat spre inima a ricosat. Astfel, tanarul a scapat cu viata, el fiind acum internat la reanimare, in afara oricarui pericol.

Mai putin norocoasa a fost sotia acestuia, care se afla in moarte cerebrala. Parca pentru ca tragedia sa fie si mai mare, intreaga scena a fost vazuta de copilul de doar patru ani al celor doi tineri, care a fost lasat in masina cat timp cei doi soti au fost sa discute cu patronul italian.

"Ceea ce s-a intamplat cu acesti tineri este de neimaginat. Sa impusti doi oameni in plina zi, intr-o zona circulata, inseamna sa ai mare curaj. Stiu ca respectivul patron de pizzerie care i-a impuscat ar fi zis ca, decat sa fie acuzat pentru tentativa de viol, mai bine sa fie acuzat pentru crima. Orice ar fi fost la mijloc, nu ar fi trebuit sa procedeze asa, ce inseamna asta, executare? Nu e posibil asa ceva, mai ales ca erau niste oameni stabiliti in Italia, lucrau cu acte in regula", a adaugat Vasile Chiru.

Micutul de patru ani urma sa fie luat astazi de la carabinieri, de catre apropiatii familiei, pana cand se vor linisti lucrurile.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Anastasia: Fata de 13 ani a plecat astăzi de acasă!

astăzi, 20:55

Minora a părăsit domiciliul în această după amiază, fără a preciza unde merge, iar din acel moment nu a mai putut fi contactată și nici nu a luat legătura cu familia. Podariu Anasta...

Ordinul de protecție, neluat în serios de botoșăneni: Încă doi bărbați arestați pentru încălcarea acestuia!

astăzi, 19:50

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că acesta ar fi încălcat ordinal de protecție provizoriu emis de polițiști, la solicitarea soției sale, pentru fapta de violenț...

BLOCADA la Botoșani: Aproximativ 50 de conducători auto au devenit pietoni în weekendul care a trecut!

astăzi, 18:52

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consu...