VASILE CAPOTA: "Daca nu ne rezolvam problemele din agricultura nu o sa putem sa prosperam"

VASILE CAPOTA: "Daca nu ne rezolvam problemele din agricultura nu o sa putem sa prosperam"
In cursul zilei de joi, primarii din judet, alaturi de reprezentantii Prefecturii si directorii institutiilor agricole din judet, s-au intalnit la Institutia Prefectului, in cadrul sedintei Comitetului de Coordonare al Administratiei Agricole, pentru a dezbate principalele probleme cu care se confrunta judetul, in domeniul agricol.

Printre aspectele puse in discutie in cadrul acestei intalniri au fost cele legate de modul de acordare a subventiilor pentru terenurile agricole, dat fiind faptul ca incepand cu data de 1 martie incepe o noua campanie de depunere a cererilor pentru sprijinul direct pe suprafata, dar si despre acordarea subventiilor din zootehnie. 

Una dintre problemele ridicate de primari s-a numarat si cea privind stabilirea cuantumului taxei de pasunat, iar acestia au avut ocazia sa primeasca lamuriri direct de la sefii Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura si ai Directiei Agricole.



"Este o chestiune foarte pertinenta, iar astazi am putut sa punctam si sa vedem atitudinea colegilor vizavi de agricultura. Cred ca toata lumea intelege ca daca nu ne rezolvam problemele din agricultura nu o sa putem sa prosperam. Cele mai mari neclaritati exista in ceea ce priveste pasunile, pentru ca sunt multe neclaritati legislative, pe care le putem numi chiar balbaieli, pentru ca nici cei de la Minister nu stiu ce anume, iar in teritoriu legea este si mai prost aplicata. Ne vom pune la punct si speram ca anul acesta sa nu mai fie problemele de anul trecut", a declarat Vasile Capota, presedintele Asociatiei Comunelor din judetul Botosani.

Astfel de intalniri cu primarii vor mai fi organizate in cadrul sedintelor Comitetului de Coordonare al Administratiei Agricole.
 



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
117

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
469

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
178

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...