Varza, remediu în abcese și reumatism
Stiri Botosani Monday, 28 October 2013 ActualitateFrunza de varză are o acțiune dezinfectantă și este un calmant care nu-și pierde eficacitatea după folosire îndelungată, ne arata doctorulzilei.ro.
Cel mai des se utilizează frunza de varză în stare naturală, crudă, aplicată sub formă de cataplasmă. Pentru asta se aleg frunze proaspete, mai groase şi suculente care se spală înainte de întrebuinţare şi se îndepărtează nervurile centrale, groase. Apoi se presează pentru a le înmuia şi a scoate la suprafaţă sucul. Înainte de utilizare frunzele se încălzesc puţin, apoi se aplică pe locul inflamat (pustule, furunculi) şi se fixeaxă cu un bandaj.
În cazul reumatismului se pun comprese pe locurile dureroase, iar în cel al arsurilor compresele atenuează durerea, formarea bășicilor și lasă în urmă cicatrici mai puțin inestetice.
Se recomandă ca pielea să fie spălată înainte de aplicarea cataplasmei.
Spune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
Ciolacu, taxat dur de Diaspora. Georgescu a câștigat Europa, SUA a fost cu Lasconi! (Foto)
Comunitatea românească din Diaspora a votat masiv pentru Călin Georgescu, acesta câștigând primul tur al alegerilor prezidențiale cu peste 43% din numărul total de voturi. Ma...
România după primul tur de alegeri, PNL a câștigat într-un singur județ!
România este împărțită, ca număr de județe câștigate, între independentul Călin Georgescu și social-democratul Marcel Ciolacu, în timp ce UDMR a câștigat 6...
Ciobotariu, dezamăgit după remiza cu Poli Iași: „Trebuia să închidem meciul. Nu ne ajută rezultatu!”
Tehnicianul de la Botoșani a fost deranjat de faptul că echipa lui nu a reușit să marcheze golul al doilea, după ce Chică-Roșă a deschis scorul. „Am fost destul de greoi. Nu ne ajută...
Acest website foloseşte cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Mai multe detalii despre cookie-uri aici