Vara- sanie şi iarna- căruţă! Planuri pentru adăpostirea persoanelor fără adăpost pe timp de ger!

Vara- sanie şi iarna- căruţă! Planuri pentru adăpostirea persoanelor fără adăpost pe timp de ger!
Nefericiţii fără acoperiş deasupra capului vor avea unde să se adăpostească la iarnă, dacă planul municipalităţii în privinţa preluării a două imobile de la Ministerul Educaţiei va funcţiona.

Primarul Cătălin Flutur spune că încep demersurile pe lângă Minister pentru preluarea în domeniul public al Primăriei a Şcolii 3 şi a Grădiniţei 8 care nu mai sunt în prezent funcţionale.

"Adică ar fi funcţionale dar nu au elevi. Ne gândim la modul foarte serios să folosim Şcoala 3 care are absolut toate utilitţile pentru perioada de iarnă, adică temporar, pentru a oferi adăpost persoanelor fără adăpost pe perioada de ger- este una dintre obligaţiile noastre, nu avem altă locaţie. Anul trecut sau acum doi ani am folosit centrul Elena Doamna, iar nouă ni se potriveşte foarte bine acel spaţiu, are centrală proprie, trebuie doar să-l dotăm cu cazarmament", explică primarul.

Ulterior iernii, însă, clădirea ar putea fi folosită pentru mutarea unui serviciu al primăriei care acum funcţionează într-un spaţiu foarte restrâns.

"Chiar avem ideea de a muta tot ce înseamnă Serviciul Public Local de Asistenţă Socială din sediul care este impropriu din Centrul Vechi, să-i mutăm acolo ca să aibă grijă şi ca să folosim spaţiul care este adevat, pe acest domeniu, urmând ca spaţiului respectiv să-i găsim o altă întrebuinţare. Grădiniţa 8 este din Săvenilor, ieşirea spre Răchiţi, nu este funcţională. Acolo a fost o solicitare din partea Bisericii pentru a acorda curtea şi spaţiul de acolo pentru o nouă biserică. Dar primul pas pe care trebuie să-l facem noi este să le preluăm în domeniul public sau privat, în funcţie de situaţia lor juridică, ca ulterior să le putem da o altă destinaţie", susţine Cătălin Flutur.

Potrivit primarului, acel spaţiu ar putea fi folosit pentru o cantină, dacă există o parohie care să dorească să se ocupe de o asemenea activitate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
241

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
221

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
317

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...