Vânătorii de amenzi: Sindicaliştii nu mai vor polițiști pândari. "Le afectează autoritatea!"

Sindicaliștii din Poliție i-au cerut ministrului Gabriel Oprea să interzică 'vânătoarea' de amenzi și 'pânda' cu radare în curbe sau la intrările în localități, având în vedere numeroase incidente în care au fost implicați oamenii legii.

Ultimul astfel de caz este cel al polițistului din București care a fost luat pe capotă de un afacerist turc, şi care acum se zbate între viață și moarte.

Drept urmare, sindicaliștii cer ministrului să schimbe legea, astfel încât să nu mai fie obligați să stea la 'pândă' în locuri periculoase.

"Atât timp cât bugetul este previzionat și se bazează pe încasări din sancțiuni, polițiștii sunt transformați în vânători de amenzi, iar acest lucru le afectează autoritatea. Și, atunci, evident că cetățenii sunt revoltați și se întreabă cum dirijează circulația, cum previn accidente când ei stau la ieșirea sau la intrarea în oraș ori în curbe ca să își facă planul de amenzi", a declarat Vasile Lincu, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Vameșilor "ProLex".

Președintele “ProLex susține că ar trebui modificată legea pentru ca polițiștii de la Rutieră să poată opri și atunci când sunt în afara programului șoferii care încalcă regulile de circulație.

"Deși nu cred că societatea este pregătită, ar trebui ca prin lege să li se dea voie polițiștilor de la Rutieră să-i oprească pe cei care încalcă regulile de circulație inclusiv atunci când sunt în afara serviciului", a mai precizat președintele sindicatului "ProLex".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox, 11 octombrie: Sf. Ap. Filip, unul dintre cei 7 diaconi; Sf. Ier. Teofan Mărturisitorul, Episcopul Niceei

astăzi, 07:00

Sfântul Apostol Filip diaconul s-a născut în Cezareea Palestinei şi a trăit pe vremea Apostolilor Domnului. Era căsătorit şi avea patru fiice prorociţe. A fost ales şi sfinţit dia...

Centrul Județean de Excelență Botoșani organizează testare pentru admiterea în anul școlar 2024-2025!

Thursday, 10 October 2024

Testarea elevilor va avea loc sâmbătă aceasta, pe data de 12 octombrie 2024, la ora 9:00. Elevii vor trebui să fie prezenți în sala de examen între orele 8:30 - 8:45. Centr...

AJPIS: Bani în avans pentru persoanele cu nevoi speciale din Botoșani!

Thursday, 10 October 2024

Suma totală platită este  de 10.754.639  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Indemnizația lunară acordată persoanei cu handicap grav - Bugetul personal c...