Vamesii moldoveni l-au "arestat" pe Lucian Blaga! Stim noi ce fel de poet este acest ministru al lui Basescu, au spus ei!

Vamesii moldoveni l-au "arestat" pe Lucian Blaga! Stim noi ce fel de poet este acest ministru al lui Basescu, au spus ei!

LUCIAN BLAGA (1895 - 1961)

De frica unei revolutii portocalii, vamesii moldoveni au confiscat mai multe volume de Lucian Blaga, pe care l-au confundat cu ministrul Vasile Blaga.

Vamesii moldoveni au retinut la granita mai multi oameni de cultura din Romania, deoarece acestia aveau asupra lor carti de Lucian Blaga, al carui nume a fost confundat cu cel al ministrului Vasile Blaga.

Vamesii au declarat ca "stiu ei ce fel de poet este acest ministru al lui Basescu", se arata intr-o declaratie comuna a mai multor organizatii culturale din Moldova, relateaza NewsIn. Pe langa volumele "poetului-ministru", vamesii au confiscat si volume scrise de Ion Agarbiceanu.

Oficiosul comunist "Moldova Suverana" atragea atentia, saptamana trecuta, ca presedintele Traian Basescu si serviciile secrete romanesti ar urma sa puna la cale o revolutie portocalie la Chisinau, cu o cazaia alegerilor legislative de pe 5 aprilie.

Confiscarea cartilor "ministrului" Lucian Blaga s-a petrecut pe 26 martie, cand profesorii universitari ieseni Ion Agrigoroaie si Catalin Turliuc si poetul Ion Margineanu din Alba-Iulia au incercat sa intre in Republica Moldova, la invitatia Uniunii Scriitorilor si al Asociatiei Istoricilor de la Chisinau.

Poetul Ion Margineanu urma sa primeasca premiul Uniunii Scriitorilor din Moldova pentru anul 2008. Oamenii de cultura romani au fost retinuti fara nici un temei la vamile Leuseni si Sculeni, asa cum li s-a intamplat mai multor sute de cetateni romani, in ultimele zile.

"Comandouri de securisti, trimise special la frontiera de generalul de militie sovietica Vladimir Voronin, i-au umilit pe cei nominalizati mai sus, retinandu-i ore in sir fara nici un fel de explicatii, sechestrandu-le cartile personale si cele cateva volume ale clasicilor literaturii noastre Ion Agarbiceanu si Lucian Blaga", se arata in declaratia asociatiilor de la Chisinau.

 

Cotidianul

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incendiu de vegetație noaptea trecută la Havârna, casele, la un pas de a lua foc!

astăzi, 08:27
9

Chemați în ajutor, pompierii din cadrul Punctului de Lucru Darabani și Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Havârna au ajuns la caz cu două autospeciale de stingere. ...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Sfinţit Mucenic Patrichie, Episcopul Prusei şi cei împreună cu el

astăzi, 08:04
16

Sfântul Patrichie a trăit în secolul al 4-lea după Hristos şi a fost Episcop în Prusa. Acest oraş avea izvoare de ape fierbinţi şi era situat pe malul dinspre Asia al Mării Ne...

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
214

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...