Vama Racovăţ rămâne ÎNCHISĂ!

Situaţia privind Vama Racovăţ, de la graniţa cu Ucraina, rămâne aceeaşi, deşi în ultimele luni s-a tot făcut vorbire despre acest punct de trecere a frontierei şi au fost avansate în repetate rânduri şi diverse date de deschidere a acestuia.

Prefectul Costică Macaleţi a avut de curând o discuţie cu omologi din Ucraina şi se pare că acum la ei ar fi unele demersuri care sunt mai de durată, privitor la deschiderea acestui punct.

“Am discutat cu preşedintele Raionului legat de ceea ce se întâmplă la ucrainieni cu Vama Racovăţ. Lucrurile sunt mai întârziate ca la noi la Racovăţ şi probabil şi pentru că e o trecere între o ţară care nu e în  Uniunea Europeană şi România,  iar principiile care stau la baza unor astfel de treceri sunt un pic mai severe, mai selective şi dumnealor doresc să îndeplinească şi ei condiţiile necesare", a specificat prefectul.

În ceea ce priveşte situaţia Vămii de pe partea românească, lucrările de construcţie sunt aproape finalizate.

“Din punctul nostru de vedere mai sunt aproximativ 5% din lucrări de făcut, urmând ca în funcţie de banii pe care îi au cei de la Direcţia Vămilor să construiască ce mai au de construit acolo. În cei 5% intră şi dotările, mobilier, calculatoare", a mai spus Costică Macaleţi.

Vama Racovăț a intrat în reabilitare în urmă cu patru ani. După o perioadă în care au fost sistate, lucrările de modernizare a unicului punct care face legătura judeţului cu Ucraina au fost reluate anul acesta, de angajaţii societăţii băcăuane Instal Design, societate care a făcut şi primele lucrări, în 2010, înainte de a intra în insolvenţă.

 

Spune-ne opinia ta