Valeriu Iftime, patronul FC Botoșani, vrea 6 milioane de euro de la compania de apă-canal a județului Iași

Valeriu Iftime, patronul FC Botoșani, vrea 6 milioane de euro de la compania de apă-canal a județului Iași

Zeci de mii de module vor fi montate pe apometrele existente pe branșamentele din Zona Metropolitană. La licitația pentru achiziția echipamentelor s-a prezentat firma afaceristului Valeriu Iftime, patronul echipei de fotbal FC Botoșani.

ApaVital SA, compania de apă-canal a județului Iași, organizează noi proceduri pentru activitatea curentă. Recent, autoritatea contractantă a demarat o licitație pentru achiziția mai multor loturi de module de comunicație radio pentru apometre. Valoarea estimată a contractului este de 29.778.600 de lei, fără TVA, aproape 6 milioane de euro. La procedură s-a prezentat asocierea de firme de Vestra Industry SRL (Botoșani) – Smart Eco Plus SRL, ambele deținute de omul de afaceri Valeriu Iftime, patronul echipei de fotbal FC Botoșani și cel care controlează grupul Elsaco. Oferta a intrat în etapa de evaluare.

„Marea majoritate a contoarelor instalate la branșamentele de la consumatori sunt mecanice, tip Flodis, Flostar sau Woltex. Se dorește achiziționarea de module de comunicație pentru citirea la distanță a acestor contoare, utilizând un protocol de comunicație care să asigure colectarea acestor date, în proporție de minimum 95 la sută, printr-o rețea fixă care elimină necesitatea deplasării unui operator uman pentru preluarea indexului de consum sau pentru citirea alarmelor generate de modul. Prin realizarea acestei achiziții se urmărește creșterea eficienței activității de citire a contoarelor, a corectitudinii citirilor, precum și obținerea de la contoare a unui set complet de date, cu o frecvență a citirilor care să permită, ulterior, o analiză avansată a consumurilor, bilanțuri zilnice pentru diferite zone/sectoare”, se arată în caietul de sarcini, potrivit BZI.ro.

La un moment dat, ApaVital a anulat o licitație în cadrul programului de extindere a canalizării care este susținut din fonduri europene.

„Majoritatea contoarelor aflate în decontare cu utilizatorii serviciilor noastre sunt fabricate de firma Itron, proporția acestora fiind de aproximativ 98 la sută din numărul total de branșamente. Aceste contoare sunt preechipate în vederea montării de module radio cu protocol de comunicație LoRa sau echivalent. Avansul tehnologic, precum și creșterea mare a numărului de utilizatori și, implicit, a numărului de contoare la care trebuie asigurată preluarea indexului de către personalul desemnat, a determinat necesitatea identificării unei soluții care să permită eliminarea factorului uman din această activitate, eliminând, astfel, și o serie de impedimente, cum ar fi lipsa accesului pe proprietățile private, eroare umană la preluare index, expunere la accident în manevrare capace cămine de branșament”, se mai arată în documentația procedurii.

Achiziția se va desfășura prin intermediul unui acord-cadru cu o durată de 36 de luni. ApaVital a organizat și proceduri privind furnizarea mai multor loturi de piese de schimb pentru parcul auto din dotare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tragedie, noaptea trecută, la Suceava: Accident cumplit, doi tineri au murit pe loc! (Foto)

astăzi, 08:44
216

Tragedia s-a produs noaptea trecută. Doi bărbați au murit după ce au intrat cu un motoscuter într-un podeț într-un sat din județul Suceava.Potrivit ISU Suceava, echipajele au int...

Lovitură grea pentru FC Botoșani: Ce pedeapsă a primit Andone după meciul cu Dinamo!

astăzi, 08:34
133

Antrenorul FC Botoșani a primit două etape de suspendare după scandalul din meciul cu Dinamo.Antrenorul Bogdan Andone a fost nemulțumit de arbitrajul lui George Găman și a cedat nervos &icir...

A trecut la cele veșnice maica cea ”rugătoare și foarte râvnitoare” (Foto)

astăzi, 08:11
151

S-a stins Maica Epraxia, originară din Dorohoi, ”cea tare în credință și cu multă nădejde în Hristos Domnul”.Avea 83 de ani. A avut o viață frumoasă și înc...