Valeriu Iftime, discurs manifest despre vaccinare: „Suntem în altă lume”

Valeriu Iftime, discurs manifest despre vaccinare: „Suntem în altă lume”

Valeriu Iftime a reacționat dur după ce bunul lui prieten, Gigi Becali, le-a interzis jucătorilor să se vaccineze. Patronul lui FC Botoșani susține vaccinarea și crede că singura șansă pentru a scăpa de pandemie este imunizarea. El nu este de acord cu Gigi Becali, având un discurs manifest la adresa politicii sale.

„Faptul că nu ne vaccinăm este un caz mondial. Am vorbit cu niște doctori și nu înțelegeau de ce sunt doctori care spun să nu ne vaccinăm. Este ceva împotriva normalității! E incredibil. La Botoșani am început acum câteva luni cu vaccinul. Le-am zis jucătorilor să se vaccineze.  Cred că suntem mai mult de 70% vaccinați. 

Este o mare greșeală din partea celor de la FCSB și a lui Becali. Fotbaliștii par o masă de manevră. Mă uitam la cum se îmbracă, la cum se comportă, la cum se tatuează și nu se vaccinează... Mi se pare că am căzut și din cauza lipsei de cultură a sportivilor. Sunt unii oameni, care din întâmplare sau din nefericire, sunt formatori de opinie și spun la televizor niște prostii de te doare mintea. Nu știu cine o să plătească. 

Eu am văzut oameni necăjiți, de 60-70 de ani, la pat, nevaccinați și abia respirau. Spuneau «Nu știu ce să fac. Poate m-aș vaccina». Și Biserica trebuie să dea un mesaj mai direct, mai radical. Ne omorâm unii pe alții. Nu-i omorâm pe cei pe care îi îmbolnăvim, ci pe cei care nu se pot trata în spitale. Acum și vânzoleala din politică... Nici Președintele nu iese, Prim Ministru nu avem... Nimeni nu dă nicio direcție, nu se spune «Vaccinați-vă! Vă oblig».  

Cei din Occident s-au vaccinat, noi nu. Noi și bulgarii. Dacă luați orice listă a valorilor europene, noi suntem pe ultimele locuri. Toate țările au în atenție discuția despre COVID. Și vezi două țări din Europa care sunt împotrivă. Nu se poate! Oameni buni, vaccinați-vă!  Eu am vorbit cu fotbaliștii, le-am zis «Faceți tot ce se poate ca să vă vaccinați!». Noi suntem și foarte precauți. Fiecare vine cu mașina personală, dezinfectăm vestiarul...

Semnale de la LPF sau FRF? Nu! Ei dorm bine de tot. Ce semnale... Semnale că ce? La noi abia acum se consideră că e o problemă. 

Au fost tot felul de petreceri, fără mască. Am văzut un eveniment la nu știu ce biserică. Credeți că avea vreunul vreo mască? Aici e problema. La restaurante nu te întreabă nimeni de vaccin. Pe mine nu m-a întrebat nimeni. Suntem în alte lume. Avem o îngâmfare... Vedem oameni la televizor care zic să nu vaccinăm, doctori care spun lucruri nepotrivite.

Eu cred în severitatea acestei boli Și cred că măsurile trebuie să fie mult mai aspre”, a spus Iftime la ProX.

(Iosif Pintilie)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii vor fi plătiți mai mult pentru participarea la examenele naționale din această vară, anunță Ligia Deca!

astăzi, 07:30
5

“Ceea ce pot spune cu siguranță este că va fi o creștere față de anul trecut și o vom anunța în scurt timp”, a spus Deca la TVR Info, în emisiunea Info Edu, miercuri, 1...

Bunica Viorica a dispărut de acasă, sunați la 112 dacă o vedeți!

astăzi, 07:07
81

Taraș Viorica este din localitatea Pădureni, comuna Coșula. Miercuri seara, la ora 19:00, a plecat de la locuința unei cunoștințe înspre domiciliul său, însă până în p...

Calendar ortodox: Îl cinstim astăzi pe Sf. Cuv. Ioan, ucenicul Sf. Grigorie Decapolitul

astăzi, 07:00
45

Sfântul Ioan (†820) a ieșit de tânăr din lume şi iubind pe Hristos s-a dus la Sfântul Grigorie Decapolitul, care l-a făcut monah și împreună se nevoiau, plăc&acir...