Valentin Ceausescu cere interzicerea unui spectacol de teatru despre tatal sau!

Valentin Ceausescu cere interzicerea unui spectacol de teatru despre tatal sau!
Valentin Ceausescu, fiul cuplului Elena si Nicolae Ceausescu, va cere in instanta interzicerea spectacolului de teatru "Ultimele ore ale lui Ceausescu", a anuntat avocatul acestuia.

Piesa de teatru este pusa in scena la initiativa Institutului International pentru Crima Politica si a avut premiera in decembrie anul trecut, la Teatrul Odeon din Bucuresti, scrie APcom.

Spectacolul, in regia lui Milo Rau si Simone Eisenring, este o coproductie germano-elvetiana, cu actori romani, isi propune o reconstituire a evenimentelor care au precedat procesul cuplului dictatorial si executia celor doi si a fost deja jucat cu succes si peste hotare.

In rolurile principale joaca Victoria Cocias (Elena Ceausescu), Constantin Cojocaru (Nicolae Ceausescu), Mircea Rusu (Ion Caramitru) si Constantin Draganescu (generalul Stanculescu).

Spectacolul ridica problema relatiei dintre trecut si prezent, in functie de puterea si importanta imaginilor prezentate de mass-media. Proiectul are ca scop reflectarea modului in care s-a scris istoria si se bazeaza pe o documentare minutioasa avand ca forma de punere in scena reconstituirea.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
75

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...

Au plecat la Dorohoi, iar în urma lor a urmat dezastrul: Blocul evacuat, bunuri distruse, mii de lei topiți!

astăzi, 15:49
836

Printr-un apel la 112, pompierii au fost anunțați că iese fum de pe geamurile unui apartament. Se pare că proprietarii au plecat până în municipiul Dorohoi, județul Botoșani, iar &i...

În Duminica Floriilor, PS Nichifor Botoșăneanul va sluji într-o parohie din Botoșani

astăzi, 15:05
239

Duminică, 28 aprilie – Duminica a 6-a din Post (a Floriilor) – Intrarea Domnului în Ierusalim, începând cu ora 7:45, va avea loc resfinţirea bisericii Parohiei Sfâ...