Valentin Ceauşescu a recuperat averea familiei

După aproape 24 de ani de la Revoluţia din 1989, fiul cel mare al soţilor Ceauşescu, Valentin, a recuperat averea familiei. Mai are, însă, de câştigat o ultimă bătălie în instanţă pentru o operă a lui Gheorghe Petraşcu. Valentin Ceauşescu cere instanţei să oblige Parchetul General şi Muzeul Naţional de Artă al României să-i retrocedeze tabloul "Natură statică cu ulcică de aramă".

Fiul cel mare al Ceauşeştilor susţine că imediat după Revoluţie, procurorii au pus sechestru pe bunurile familiei. În 2005, a contestat decizia, iar un an mai târziu, Tribunalul Bucureşti i-a dat dreptate. Valentin Ceauşescu recuperat averea familiei, mai puţin un tablou de mare valoare.

"Asupra bunurilor din proprietatea mea s-a dispus măsura asiguratorie. În procedura executării silite, tabloul nu mi-a fost predat, prin refuzul Muzeului", a explicat Valentin Ceauşescu.

După decesul fraţilor săi, Zoia şi Nicu, Valentin a devenit unicul moştenitor al cuplului dictatorial Elena şi Nicolae Ceauşescu. Printre obiectele recuperate de el se numără: 42 DE PICTURI PE PÂNZĂ ŞI CARTON, GRAVURI, OBIECTE DIN PORŢELAN ŞI OBIECTE DIN ARGINT.

O parte din bunurile Zoiei Ceauşescu au fost moştenite de soţul său, Mircea Oprean. Bărbatul vrea să-i fie restituite şi să fie şi despăgubit de către Ministerul Public. Asta pentru că multe dintre hainele cuplului au fost vândute, în 1990, în consignaţiile bucureştene, iar sumele de bani au fost virate către bugetul de stat. Un expert a stabilit că valoarea bunurilor confiscate e mai mare de 80.000 de euro, relateaza realitatea.net.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cine a început primul?

astăzi, 07:15

Ajunsi la sfarsitul interviului, reprezentantul firmei mai are o singura intrebare pentru proaspatul absolvent al facultatii: – Si care sunt asteptarile dumneavoastra in ce priveste salariul ...

Calendar ortodox, 3 octombrie: Sfântul Sfinţit Mucenic Dionisie Areopagitul; Sfântul Mucenic Teoctist

astăzi, 07:00

Sfântul Sfinţit Mucenic Dionisie Areopagitul s-a născut în Atena şi a fost unul dintre oamenii înţelepţi ai Areopagului din această prestigioasă cetate. Și-a desăvârș...

Activități de informare desfășurate de polițiștii de la Siguranță școlară în prima lună a anului școlar!

Wednesday, 2 October 2024

Abordarea activităților a fost pe mai multe subiecte, predominând prevenirea oricărei forme de violență în mediul școlar. Polițiștii Biroului Siguranța Școlară au fost prezen...