Vaccinarea anti-cancer, doar cu acordul parintilor!

Vaccinarea anti-cancer, doar cu acordul parintilor!
Parintii a 3.000 de fetite de clasa a patra sunt chemati, incepand de astazi, la sedinte de informare in legatura cu campania de vaccinare impotriva cancerului de col uterin.

Medicii vor explica de ce este bine sa isi imunizeze fetitele impotriva acestei boli, dar si ce riscuri exista dupa administrarea vaccinului. Pentru ca medicii sa faca vaccinul, este nevoie de acordul parintilor, care vor trebui sa isi exprime acordul scris in legatura cu imunizarea.

"Medicii din teritoriu au venit deja in aceste zile la ASP pentru a ridica dozele de vaccin de care au nevoie si au inceput capmania. Credem ca in aproximativ zece zile vom finaliza prima etapa", a precizat Ecaterina Chiaha, medic epidemiolog sef al ASP Botosani.

Campania de vaccinare a inceput astazi cu unitati scolare din Saveni, Trusesti si alte zone apropiate. Vaccinarea implica injectarea a trei doze de vaccin pe parcursul a sase luni. Prima doza va fi administrata in perioada 24 noiembrie, inceputul lunii decembrie, urmand ca in luna ianuarie sa fie administrata si cea de-a doua doza.

Ultima etapa a vaccinarii va avea loc in luna mai. Valoarea vaccinurilor este suportata de Ministerul Sanatatii.

Vaccinul va fi efectuat in cadrul unitatilor de invatamant. Parintii care nu doresc vaccinarea copilelor vor da o declaratie de refuz, pe care o predau invatatorului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tot mai multe transporturi de material lemnos, fără documente legale, în județ

astăzi, 17:01
15

La data de 9 decembrie 2023, în jurul orei 04.00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni au oprit pentru control, pe drumul național D.N. 29 C, în comuna V&...

Vești bune pentru șoferii botoșăneni!

astăzi, 14:24
184

Petrom, liderul pieței carburanților din România, a ieftinit sâmbătă, 9 decembrie 2023, carburanții, pe lângă reducerea promoțională de câte 7 bani pe litru pe care o a...

O ”vizită” la oraș l-a costat scump, a rămas cu bani mai puțini în buzunar

astăzi, 12:57
292

La data de 8 decembrie 2023, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control pe strada Victoriei, din municipiul Botoșani, un autoturism condus de un bărbat, de 39 de ani, din com...