Vacante peste hotare pentru copiii statului!

Vacante peste hotare pentru copiii statului!
O asociatie din Italia va asigura costurile pentru o vacanta in Peninsula pentru 28 de copii aflati in centrul de plasament de la Pomarla, perioada vacantei fiind de o luna sau de doua luni. Copiii nu vor sta la hotel sau pensiuni, ci chiar la familii de italieni, care sunt membre ale aceste asociatii. Pentru a putea pleca in Italia pe timpul verii, copiii au nevoie de aprobarea comisiei sau declaratii notariale, ei fiind insotiti de un instructor de educatie.

"Din anul 1998, de cand suntem infiintati ca Directie, aceasta asociatie i-a luat pe copii in fiecare vara. Plecarea ar trebui sa fie la inceputul lunii iulie si merg pe o perioada de doua luni pana la sfarsitul vacantei sau pe o perioada de o luna. Aceiasi copii merg in fiecare an, pentru ca familiile au pastrat legatura cu copiii, si ii ajuta si material, o parte dintre familii au venit si in Romania si au vizitat copiii. Exista sansa ca dupa ce copiii termina scoala sa se duca in Italia, iar familiile respective sa le identifice un loc de munca", a spus Cecilia Spataru, directorul pe probleme de copil in cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Botosani.

De vacante vor avea parte si alti copii din centre, dar de aceasta data este vorba de tabere in tara, la mare sau la munte, sau chiar Tabara "Codrii de Arama" de la Agafton, fiind deja solicitate listele cu copiii cu dizabilitati, pentru a se transmite la Ministerul Tineretului situatia cu acesti copii, pentru aprobarea numarului exact de locuri disponibile.

"Noi trimitem listele cu copiii care urmeaza o forma de invatamant si care au un certificat de incadrare intr-un grad de handicap si apoi cei de la Tabara Agafton trimit listele la Ministerul Tineretului. Apoi se stie exact numarul de locuri acceptate. Pentru aceasta tabara au intaietate copii cu un grad mai usor de handicap, care pot sa mearga, care nu necesita supravegherea mai atenta. Anul trecut au fost suficiente locuri pentru toti copiii", a mai spus Cecilia Spataru.

 Chiar daca nu au parte de tabere, sunt si copii care vor petrece vacantele in sanul familiei naturale, in acest sens fiind deja inregistrate cereri din partea parintilor sau a bunicilor, care au solicitat invoirea copiilor pe timpul vacantei. De exemplu, numai pentru comisia pentru Protectia copilului de miercuri au fost depuse 10 solicitari in acest sens.

"Sunt bune aceste invoiri in familie pentru ca se pastreaza legatura si apoi chiar poate se fac reintegrari in familie", a conchis directorul pe probleme de Copil in cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Botosani.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Daniel Botezatu: Canibalii din politica de partid!

Marţi, 21 Mai 2024
101

Canibalii din politică! După cum se știe, sunt un candidat independent la funcția de consilier local al Primaria Municipiului Botosani.În această calitate, în perioada imediat urm...

Sabina a plecat dimineață la școală, dar nu a mai ajuns acasă. Sunați la 112 dacă o vedeți!

Marţi, 21 Mai 2024
957

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore de 13 ani, din sat Draxini, comuna Bălușeni.Fata a plecat de acasă marți dimineață, în jurul orei 7:00,...

Poliția în alertă: Copil de 13 ani dispărut, a plecat de acasă pe bicicletă, cu un ghiozdan în spate!

Marţi, 21 Mai 2024
300

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unui minor de 13 ani, din satul și comuna Dersca.Marți, în jurul orei 14:00, Vlăduț a părăsit domiciliul, iar p&aci...