Va fi sau nu va fi Summer Fest anul acesta? "Domnul primar și-a bătut joc de tot ceea ce înseamnă acest eveniment", acuză Cătălina Lupaşcu!

Organizarea Cultural Summer Fest este pusă în acest moment sub semnul întrebării, problema urmând a fi tranșată în cadrul unei ședințe extraordinare de Consiliu Local, ce va avea loc săptămâna viitoare.

Viceprimarul Cătălina Lupașcu îl acuză pe primarul Ovidiu Portariuc de iresponsabilitate și spune că edilul-şef nu a făcut nimic până acum legat de organizarea acestui eveniment.
 
"O decizie finală se va lua în cadrul unei ședinte extraordinare de Consiliu Local. Analizăm documentele puse la dispoziție de domnul primar și constatăm că bugetul pentru Cultural Summer Fest este zero, până la această dată nu s-a trimis nicio scrisoare către niciun agent economic care ar fi putut fi partener în desfășurarea acestei activități și ar fi putut sponsoriza această activitate. În același timp, documentele celalalte, respectiv scrisori către firme care ar putea organiza evenimente, nu exită. Există doar o ofertă din partea unei firme organizatoare de evenimente. Așadar, având aceste date, buget zero, dezinteres total din partea domnului primar, având în vedere că la adresa pe care i-am trimis-o domniei sale am primit un răspuns de la un anume domn Bețenchi, care bănuiesc că de la această dată are calitatea de primar al municipiului Botoșani...", a declarat viceprimarul Cătălina Lupașcu.

Edilul a spus că se va lua decizia cea mai bună pentru municipiul Botoșani, "o decizie care cu siguranță va mulțumi atât pe cetățenii care nu ar putea să își petreacă timpul liber în concediu cât și pe cei care își doresc sau nu organizarea unui Summer Fest".

"Nu se poate organiza pentru că dezinteresul a fost total din partea domnului primar. Consider că domnul primar și-a bătut joc de tot ceea ce înseamnă acest eveniment, de consilierii locali și de cetățenii municipiului, fiindcă a inițiat un proiect care nu a avut niciun fel de acoperire privitoare la buget. Suntem în situația în care noi, consilierii locali, putem punem sub semnul întrebării toate inițativele pe care dumnealui le are la un moment dat către noi. Nu este firesc ca un primar responsabil să înainteze spre aprobare consiliaerilor locali un proiect cu un buget estimat din resurse extrabugetare și pentru care să nu fi făcut nimic. Mi se pare o iresponsabilitate totală. Dacă vă puteți închipui că pe un buget zero lăsat de domnul primar Cătălina Lupașcu poate veni în două zile cu decizia finală... am nevoie de timp pentru a avea feed-back-urile necesare pentru a lua decizia necesară. Există varianta stabilirii unei alte date pentru desfășurarea acestor activități, există posibilitatea de a renunța la acest festival așa cum există și posibilitatea, poate cel mai puțin probabilă cu șanse aproape de 0,1, să desfășurăm activitatea Summer Fest stabilită de CL prin instituțiile de cultură. Suntem puși în situația de a alege una dintre aceste variante", a afirmat Lupașcu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Caz revoltător: Un tânăr din Botoșani, cu arsuri grave, a fost refuzat de marile spitale din țară!

astăzi, 15:08

Tânărul a ajuns în stare critică după un accident casnic, în urma căruia a suferit arsuri pe 60% din suprafaţa corpului. În prezent, el este la Spitalul Județean de Urgen...

(P) Cum îi explici copilului tău importanța îngrijrii corecte a dinților?

astăzi, 13:37

Îngrijirea dinților este un aspect esențial al sănătății generale, iar ca părinte este important să îți înveți copilul de mic importanța acestui obicei zilnic. A explica u...

14 în cursa pentru președinte! Ei sunt candidații care ne cer votul în primul tur!

astăzi, 12:52

Biroul Electoral Central a stabilit, joi, ordinea de înscriere în buletinul de vot a candidaţilor la alegerile prezidenţiale. Tragerea la sorţi a fost efectuată în prezenţa memb...