UTIL: Te pregatesti sa pui legume la murat?
Stiri Botosani Monday, 19 August 2013 Actualitate1. Foloseste legume proaspete
Legumele sunt in cea mai buna forma atunci cand abia sunt culese din gradina. Daca vrei sa le pui la murat, incearca sa le folosesti pe acestea. Cu cat sunt mai proaspete, cu atat vor fi mai gustoase si mai crocante.
2. Taie tulpina castravetilor
Acest sfat este strict pentru castraveti si este foarte important. Daca le inlaturi tulpina, vei obtine castraveti murati fermi si gustosi.
3. Ai grija la marimea legumelor
Cu cat sunt mai mici, cu atat vor fi mai moi dupa ce vor sta la murat. Asa ca, in loc sa le tai felii sau fasii, pune-le intregi.
4. Tine cont de timp
Atunci cand pui muraturi, trebuie sa le fierbi ca sa omori bacteriile si ca sa le sigilezi perfect. Insa ai mare grija sa nu le fierbi prea mult timp. Risti sa obtii niste muraturi moi.
5. Incearca muraturile la rece
Daca nu-ti place efectul caldurii asupra muraturilor, poti sa sari complet peste partea cu apa clocotita si sa le pui la frigider. Acestea nu rezista in timp la temperatura camerei, insa daca le vei tine in frigider, vor fi excelente. (sursa: foodstory)
Reteta de pepene rosu pus la murat Ne apropiem de finele lunii august, asadar incepem sa facem pregatiri. Daca nu ai inceput sa pui muraturi, poti incepe cu un pepene rosu, harbuz sau lubenita, cum vrei sa-i spui. Iata cea mai usoara reteta de pus muraturi:
Ingrediente:
-2-3 pepeni rosii mai mici, in functie de cat vrei
-apa
-sare grunjoasa
-tulpini de marar, cu tot cu seminte
-1-2 tulpini de telina
-morcov dupa preferinte
-ceapa uscata, dar curatata, dupa preferinte
-castraveti
Mod de preparare:
Mai intai speli pepenii, morcovii, telina si ceapa. E bine ca harbuzul sa fie cat mai mic, pentru ca atunci cand il scoti la masa, sa fie mancat complet. Apoi pune pepenele rosu in cateva borcane (daca ai 3 pepeni, foloseste 3 borcane. Arata bine), strecoara 2-3 morcovi, apoi 2 cepe, toarna apa din belsug, sa acopere totul bine, pune telina si mararul, presara sarea grunjoasa si pune capacele peste borcane. Unele bucatarese prefera sa puna apa calda cu sare, dar atat timp cat dai la rece si la loc racoros borcanul, nu va fi nici un fel de problema. O data la 4-5 zile e bine sa schimbi apa si mararul cu telina. Dupa ce faci acest lucru de 2-3 ori, poti baga borcanele in beci sau intr-un loc intunecos.
Spune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
În amintirea lui Dinu Buceceanu, avocatul copiilor. Astăzi ar fi împlinit 57 de ani
Lupta lui pentru ca mamele cu nașteri multiple să primească indemnizație pentru fiecare copil născut rămâne o dovadă a faptului că a fost, în adevăratul sens al cuvântului, ...
De 17 ani Știri Botoșani: Aniversăm împreună și povestim despre OAMENI și LOCURI
Pe 15 septembrie 2008 plecam la drum alături de dumneavoastră, cititorii noștri. Ne propuneam ca Știri.Botoșani să informeze, să unească, să inspire și să sprijine. Ne doream c...
Programul PSD – investiții și locuri de muncă pentru dezvoltarea Moldovei
România are nevoie de investiții care să creeze locuri de muncă și să stimuleze dezvoltarea regională. Prin Programul Național de Relansare propus de PSD, județele din Moldova pot deveni...
Newsletter
Abonează-te la Newsletter-ul Stiri Botoșani pentru a fi la curent cu cele mai noi știri și reportaje!
© 2025 WEB EMOTION SRL | Toate drepturile rezervate.
Web Emotion, Live.Botosani.ro, Botosani.ro Stiri.Botosani.ro si logo-urile acestora sunt marci inregistrate ale Web Emotion. Toate celelalte marci sunt proprietatea companiilor detinatoare. Reproducerea continutului din acest site este permisa numai cu acordul Web Emotion.
Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Despre Cookie-uri
Pagină generată în 2.01 secunde
Acest website foloseşte cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Mai multe detalii despre cookie-uri aici