UTIL: Te pregatesti sa pui legume la murat?

Exista cateva secrete care te ajuta sa obtii o textura perfecta si un gust deosebit al muraturilor. Iata care sunt acestea.

1. Foloseste legume proaspete
Legumele sunt in cea mai buna forma atunci cand abia sunt culese din gradina. Daca vrei sa le pui la murat, incearca sa le folosesti pe acestea. Cu cat sunt mai proaspete, cu atat vor fi mai gustoase si mai crocante.

2. Taie tulpina castravetilor
Acest sfat este strict pentru castraveti si este foarte important. Daca le inlaturi tulpina, vei obtine castraveti murati fermi si gustosi.

3. Ai grija la marimea legumelor
Cu cat sunt mai mici, cu atat vor fi mai moi dupa ce vor sta la murat. Asa ca, in loc sa le tai felii sau fasii, pune-le intregi.

4. Tine cont de timp
Atunci cand pui muraturi, trebuie sa le fierbi ca sa omori bacteriile si ca sa le sigilezi perfect. Insa ai mare grija sa nu le fierbi prea mult timp. Risti sa obtii niste muraturi moi.

5. Incearca muraturile la rece
Daca nu-ti place efectul caldurii asupra muraturilor, poti sa sari complet peste partea cu apa clocotita si sa le pui la frigider. Acestea nu rezista in timp la temperatura camerei, insa daca le vei tine in frigider, vor fi excelente. (sursa: foodstory)

Reteta de pepene rosu pus la murat Ne apropiem de finele lunii august, asadar incepem sa facem pregatiri. Daca nu ai inceput sa pui muraturi, poti incepe cu un pepene rosu, harbuz sau lubenita, cum vrei sa-i spui. Iata cea mai usoara reteta de pus muraturi:

Ingrediente:

-2-3 pepeni rosii mai mici, in functie de cat vrei
-apa
-sare grunjoasa
-tulpini de marar, cu tot cu seminte
-1-2 tulpini de telina
-morcov dupa preferinte
-ceapa uscata, dar curatata, dupa preferinte
-castraveti

Mod de preparare:

Mai intai speli pepenii, morcovii, telina si ceapa. E bine ca harbuzul sa fie cat mai mic, pentru ca atunci cand il scoti la masa, sa fie mancat complet. Apoi pune pepenele rosu in cateva borcane (daca ai 3 pepeni, foloseste 3 borcane. Arata bine), strecoara 2-3 morcovi, apoi 2 cepe, toarna apa din belsug, sa acopere totul bine, pune telina si mararul, presara sarea grunjoasa si pune capacele peste borcane. Unele bucatarese prefera sa puna apa calda cu sare, dar atat timp cat dai la rece si la loc racoros borcanul, nu va fi nici un fel de problema. O data la 4-5 zile e bine sa schimbi apa si mararul cu telina. Dupa ce faci acest lucru de 2-3 ori, poti baga borcanele in beci sau intr-un loc intunecos.   

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Călin Georgescu, sub control judiciar. Ce interdicții și obligații are politicianul în următoarele 60 de zile!

Wednesday, 26 February 2025

Instigare la acțiuni împotriva ordinii constituționale, comunicarea de informații false și iniţierea sau constituirea unei organizaţii cu caracter fascist se numără prin acuzațiile pent...

Pompierii botoșăneni, învingători și la competiția de fotbal-tenis! (foto)

Wednesday, 26 February 2025

Astăzi a fost o nouă zi plină de energie și pasiune  pentru pompierii din Botoșani. Aceștia și-au demonstrat abilitățile tehnice din fotbal cu strategia și precizia din tenis, la fotbal...

Efective mărite ale Poliției au acționat la Dorohoi pentru siguranța cetățenilor!

Wednesday, 26 February 2025

Astfel, activitățile s-au desfășurat în municipiul Dorohoi și localitățile limitrofe ale acestuia, fiind legitimate peste 200 de persoane și controlate 190 de autovehicule. 74 dintre con...