UTIL: Produse surprinzătoare pentru curăţat

Când vine vorba despre produsele pentru curăţat locuinţa, opţiunile din care poţi alege sunt numeroase. Însă ceea ce nu bănuieşti este că foarte aproape de tine, în dulapurile din bucătărie sau chiar în frigider, se află o mulţime de soluţii de dezinfectare care pot înlocui cu succes cele mai scumpe produse comercializate în magazine.

Pentru finalizarea eficientă a sarcinilor de întreţinere a casei poţi găsi instrumente potrivite în cele mai neaşteptate locuri. Cămara, frigiderul sau sertarul de medicamente sunt doar câteva dintre aceste zone surprinzătoare. Iată o listă cu cele mai utilizate produse de uz casnic, ce fac o treabă foarte bună şi în curăţarea căminului, ne învață amenajari-interioare.eu.
 
 Ketchup

 Chiar dacă este recunoscut pentru petele pe care le lasă pe haine, ketchup-ul îndepărtează eficient urmele întunecate de pe vasele şi tigăile din cupru şi alamă. Este de ajuns să torni puţină soluţie roşiatică pe oale şi să freci cu o cârpă. În câteva minute îşi vor recăpăta culoarea originală. Clăteşte şi şterge cu un prosop uscat la final.

 Pâine albă

 Foloseşte feliile de pâine pentru a şterge de praf picturile în ulei. Curăţă cu grijă suprafaţa tabloului pentru a ridica mizeria şi murdăria. Mai mult, tapetul pătat cu grăsime poate fi readus la starea sa iniţială dacă este tamponat cu câteva felii de pâine.

 Boabe de cafea

 Cafeaua are reputaţia de a păta, însă este celebră şi pentru acapararea mirosurilor neplăcute. Astfel, aşază un pumn de boabe de cafea în locurile unde există riscul să apară un odor dezagreabil.

 Orez alb

 Boabele de orez nefiert sunt ideale pentru curăţarea vaselor cu gâtul subţire, în interiorul cărora nu poate pătrunde mâna. Umple vasul cu ¾ apă fierbinte şi adaugă o lingură de orez. Acoperă gura recipientului şi agită viguros câteva minute, apoi clăteşte.

 Ceai negru

 Chiar dacă ceaiul lasă pete negricioase pe articolele cu care intră în contact, el poate fi benefic în unele treburi casnice. De exemplu, îndepărtează rugina de pe uneltele de grădinărit. Fierbe câteva vase cu ceai negru intens. După ce s-a răcit, toarnă-l într-o găleată şi aruncă în ea instrumentele afectate. Ţine-le pentru câteva ore, apoi şterge-le cu o cârpă. Este indicat să porţi mănuşi, în caz contrar te vei alege cu mâinile pătate.

 Spirt

 Pe lângă rolul de dezinfectant al rănilor, spirtul medicinal depozitat în sertarul din baie mai poate fi folosit pentru curăţarea obiectelor din casă. Astfel, această soluţie lichidă îndepărtează petele rezistente de pe suprafeţele din lemn. Toarnă spirt pe un disc demachiant şi şterge delicat zona pătată.

 Glicerină

 Întrebuinţează glicerina pentru eliminarea petelor uscate lăsate de ceara căzută de pe lumânări. Decojeşte cât mai bine suprafaţa de ceară, apoi înmoaie o cârpă de bumbac în glicerină şi freacă delicat până când se curăţă.

 Amidon de porumb

 Majoritatea oamenilor cunosc amidonul de porumb din sosurile şi fripturile preparate, deci ca pe un element alimentar. Însă caracteristicile sale îl transformă într-un puternic absorbant de pete. Foloseşte acest praf pentru a elimina petele de grăsime de pe covoare: toarnă amidon de porumb peste pată, lasă să acţioneze 15-30 de minute apoi aspiră.

 Pastă de dinţi

 Pasta de dinţi non-gel este un minunat agent de curăţare. Cu ajutorul ei poţi îndepărta petele de pe obiectele din inox şi poţi reda strălucirea chiuvetei din bucătărie. Este nevoie doar să freci cu o cârpă suprafaţa afectată, să laşi 1 oră să acţioneze apoi să cureţi.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Percheziții la Săveni: Doi funcţionari publici reţinuţi şi alţi doi sub control judiciar, în dosarul actelor de identitate româneşti false pentru cetăţeni ruşi, ucraineni şi moldoveni!

astăzi, 09:52

Doi funcţionari publici de la Serviciul de evidenţa populaţiei au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi alţi doi au fost plasaţi sub control judiciar, în dosarul actelor de identitate rom&ac...

Muzeul Județean Botoșani participă la Expoziția itinerantă „Tehnici tradiționale de realizare a scoarțelor în România și Republica Moldova”

astăzi, 09:35

Pe 2 iulie 2025, de la ora 12.00, la Muzeul de Istorie și Arheologie Piatra-Neamț are loc vernisajul expoziției itinerante „Tehnici tradiționale de realizare a scoarțelor în Româ...

Mihai Leu a murit la 56 de ani. Fostul sportiv lupta de peste 10 ani cu o boală cruntă!

astăzi, 07:31

Campionul mondial la box şi campionul la raliuri Mihai Leu a murit, marţi seară, la 56 de ani. El era internat în stare gravă, la terapie intensivă, la Spitalul Fundeni, din 21 iunie. &b...