UTIL - Obligatii fiscale privind impozitul pe venit si contributiile sociale, in luna iunie

UTIL - Obligatii fiscale privind impozitul pe venit si contributiile sociale, in luna iunie
Potrivit Calendarului impozitului pe venit si al contributiilor sociale, pe anul 2009, trebuie indeplinite urmatoarele obligatii fiscale, in luna iunie:

Efectuarea platilor anticipate aferente trim. II 2009, de catre contribuabilii care realizeaza venituri din activitati independente, din cedarea folosintei bunurilor, cu exceptia impozitului pe veniturile din arendare, precum si venituri din activitati agricole.

25 iunie 2009:

1. Calculul, retinerea si virarea impozitului pe venitul persoanelor fizice (impozitul pe salarii), precum si Depunerea Declaratiei privind obligatiile de plata la bugetul de stat general consolidat - Formular 100 - pentru luna precedenta, de catre contribuabilii persoane juridice sau fizice care retin la sursa impozitul pe venit (cu exceptia impozitului din salarii datorate de microintreprinderi, asocieri fara personalitate juridica constituite intre persoane fizice precum si persoane fizice care desfasoara activitati independente, acestea avand obligatii trimestriale). Se declara si impozitul pe veniturile obtinute din Romania de nerezidenti.

2. Depunerea Declaratiei privind obligatiile de plata la bugetele asigurarilor sociale si fondurilor speciale - Formular 102 - pentru luna precedenta, de catre platitorii de contributii carora le revin obligatii de plata la bugetele asigurarilor sociale si fondurilor speciale cuprinse in Nomenclatorul obligatiilor de plata la bugetele asigurarilor sociale si fondurilor speciale, cu exceptia celor care au obligatii fiscale trimestrial sau semestrial.

3. Depunerea Declaratiei privind veniturile sub forma de salarii din strainatate obtinute de catre persoane fizice care desfasoara activitate in Romania si de catre persoanele fizice romane angajate ale misiunilor diplomatice si posturilor consulare acreditate in Romania - Formular 224 - pentru luna precedenta.

30 iunie 2009:

Depunerea Declaratiei privind impozitul retinut pe veniturile cu regim de retinere la sursa, pe beneficiari de venit - Formular 205 - pentru anul precedent, de catre platitorii de venituri din:
- venituri din dividende;
- venituri din dobanzi;
- castiguri din transferul titlurilor de valoare cu impunere finala;
- venituri din lichidare/dizolvare;
- venituri din premii si din jocuri de noroc;
- venituri din pensii;
- alte venituri.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

astăzi, 16:43
21

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...

E prima dată când s-a întâmplat așa ceva: Pacient cu AVC transferat cu elicopterul de la Cluj la Suceava pentru a fi salvat!

astăzi, 15:25
520

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava a fost transferat de la Cluj Napoca un pacient cu AVC, fiind prima solicitare de acest fel de la un centru universitar.Potrivit purtătorului de c...

Post vacant într-o parohie din Botoșani, se caută preot pentru 230 de familii!

astăzi, 12:42
367

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat, pe 3 mai 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc condiții...