UTIL: Cum verifici validitatea declaratiei fiscale unice depuse la Fisc?

UTIL: Cum verifici validitatea declaratiei fiscale unice depuse la Fisc?
Dupa depunerea declaratiei fiscale unice in varianta electronica sau la ghiseele ANAF, contribuabilii au obligatia sa verifice stadiul acesteia, pe pagina de internet a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

Indiferent de procedura de transmitere, ulterior depunerii D112, este obligatoriu sa se vizualizeze starea acesteia prin accesarea linkului http://www.anaf.ro/StareD112 si consultarea mesajelor din recipisa.

In situatia in care, dupa vizualizarea starii Declaratiei 112, aceasta este nevalidata, se va depune o noua Declaratie 112 initiala, corecta, care va urma aceeasi procedura privind vizualizarea starii, prin accesarea linkului http://www.anaf.ro/StareD112.

Daca, dupa vizualizarea starii Declaratiei 112, aceasta este validata, dar are atentionari, se va depune o Declaratie 112 rectificativa corecta, care va urma aceeasi procedura privind vizualizarea starii, prin accesarea linkului mentionat mai sus.

Iulie - ultima luna in care declaratia unica se depune pe hartie

Reamintim contribuabililor ca formularul 112 "Declaratie privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate" mai poate fi depus la ghiseu pana la 25 iulie 2011, pentru obligatiile aferente lunii iunie.

Incepand cu luna august, toti contribuabilii sunt obligati sa depuna online declaratia fiscala unica. Astfel, pentru depunerea declaratiei prin mijloace electronice de transmitere la distanta, angajatorii trebuie sa detina un certificat calificat, eliberat in conditiile Legii nr.455/2001 privind semnatura electronica sau sa imputerniceasca persoane care detin acest certificat.

Nedepunerea sau depunerea cu intarziere a formularului 112 constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de 500 – 1.000 lei pentru persoane fizice, respectiv 1.000 – 5.000 lei pentru persoane juridice.

In situatia in care angajatorul nu depune in mod repetat declaratia lunara, acesta va fi declarat inactiv.

avocatnet.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii din Botoșani au jucat fotbal în memoria colegului ucis pe un peron de gară!

astăzi, 13:24
45

Astfel, polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Iași (din Suceava, Botoșani, Iași, Neamț, Vaslui și Bacău) au jucat ieri pe Stadionul Areni din Suceava, cu gându...

Bistro Provence, un loc unde simplitatea și eleganța se împletesc armonios pentru a crea o atmosferă relaxantă (galerie foto)

astăzi, 12:44
154

La Bistro Provence din Botoșani poți să savurezi o cafea de calitate sau o gustare delicioasă, dar și un pahar de vin în compania unui preparat simplu și gustos.Bucăt...

Ce pedeapsă a primit un bărbat care a urinat pe mașina de poliție, după ce s-a îmbătat și a provocat un accident rutier

astăzi, 12:39
109

Judecătoria Suceava l-a condamnat pe Cristinel C., aflat în prezent în Penitenciarul Botoşani, la pedeapsa de 4 ani și 20 de zile pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj, tu...