UTIL: Cum se pun gogonelele in saramura

Ingrediente:

10 kg gogonele
125 g sare
5 kg apa
usturoi
2 - 3 bucati de hrean
morcovi si telina dupa gust

Mod de preparare:
 
Spala gogonelele si asaza-le in borcane mari, adaugand printre ele felii de morcovi, frunze si radacina de telina, usturoiul si hreanul, pe care il pui cat mai aproape de gura borcanului.

Fiebe apa cu sarea si toarn-o peste gogonelele asezate in borcane.

Lasa borcanele descoperite pentru cateva zile, la temperatura camerei, iar cand gogonelele au inceput sa fermenteze (se se acreasca), sigileaza borcanele si transporta-le intr-un loc mai racoros.
 

sursa: eva

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Doi elevi din Botoșani, beneficiari ai burselor oferite de Fundația Regală Margareta

astăzi, 07:35

Artiștii vor fi susținuți pentru dezvoltarea carierelor artistice în domeniile muzicii și artelor vizuale, oferindu-li-se posibilitatea de a explora și a-și perfecționa abilitățile crea...

Botoșăneni pe scena ”Românii au talent” în debutul noului sezon! (Foto)

astăzi, 07:25

Din 31 ianuarie, de la ora 20.30, sezonul 15 „Românii au talent” începe la Pro TV. Noi concurenții vor urca pe scenă, pregătiți să îi impresioneze pe jurați, dar ș...

La ce urgență trebuie să se prezinte un doctor! (Foto, Video)

astăzi, 07:15

Un doctor aude la telefon vocea familiara a unui coleg: -Avem nevoie de un al patrulea la poker. -Vin imediat, zice doctorul. Pe cand se imbraca, sotia intreaba: -E ceva grav? -Desigur. De...