UTIL: Cum se pun gogonelele in saramura

Ingrediente:

10 kg gogonele
125 g sare
5 kg apa
usturoi
2 - 3 bucati de hrean
morcovi si telina dupa gust

Mod de preparare:
 
Spala gogonelele si asaza-le in borcane mari, adaugand printre ele felii de morcovi, frunze si radacina de telina, usturoiul si hreanul, pe care il pui cat mai aproape de gura borcanului.

Fiebe apa cu sarea si toarn-o peste gogonelele asezate in borcane.

Lasa borcanele descoperite pentru cateva zile, la temperatura camerei, iar cand gogonelele au inceput sa fermenteze (se se acreasca), sigileaza borcanele si transporta-le intr-un loc mai racoros.
 

sursa: eva

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Alertă alimentară! Condiment cu insecticid, vândut în marile magazine!

astăzi, 07:44

Un sortiment de condimente care se vinde în marile magazine a fost depistat ca fiind contaminat cu insecticid. Este alertă în magazinele din România din cauza unui tip de condime...

Conduceți prudent! Meteorologii au emis Cos Galben în această dimineață!

astăzi, 07:27

Meteorologii au emis un Cod galben de ceață, valabil în județului Botoșani, până la ora 09:00. Din această cauză, vizibilitatea va fi redusă local sub 200 de metri și, izolat, ...

Cum a fost ruinat un oltean! (Foto, Video)

astăzi, 07:15

- Mă Marine, să știi că m-a ruinat nevastă-mea. - Dar ce ți-a făcut? - Când am plecat de acasă, i-am spus să împartă recolta de cartofi, jumătate să-i vândă în p...