UTIL: Cum se gateste cu lamaie

Lamaile sunt stropul de gust care transforma orice mancare, potrivit foodstory. Ele sunt la fel de intense ca si sarea si pot fi folosite din plin in bucatarie. Aciditatea lamilor, intocmai ca si salinitatea, stimuleaza secretia de saliva si face ca mancarea sa para mult mai gustoasa. Cu cat pui mai mult, cu atat creierul tau percepe mai bine gustul.

Pe langa ca-ti lasa gura apa, aciditatea lamaii taie din grasimea unor alimente si le da un gust mult mai curat, mai light. Iar acidul citric ajuta la descompunerea grasimilor, a carbohidratilor si a proteinelor.

Asa ca foloseste-le mai des. Atunci cand mergi la cumparaturi, alege-le cu atentie: trebuie sa fie de un galben stralucitor, tari la atingere, netede si putin mai grele decat te-ai putea astepta. Daca sunt ca in descrierea noastra, vor rezista cateva zile la temperatura camerei si chiar mai mult daca le tii la frigider.

Stoarce-le si foloseste sucul obtinut la orice: supe, sosuri, bauturi, salata, legume, paste, carne de pui, peste, porc si orice mancare care contine maioneza. Ba mai mult, chiar si atunci cand coci prajituri, sucul de lamaie da un gust deosebit.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La plecarea unui istoric: Dumitru Vitcu (1940-2025)

Sunday, 16 November 2025

„Nemilostiva lege a firii” ne cere tuturor să așteptăm ceasul pentru a trece în Lumea de Dincolo și în istorie, de orice fel ar fi aceasta din urmă: a familiei, a orașulu...

Răspunsul NATO în cazul în care România e atacată - VIDEO

Sunday, 16 November 2025

NATO a realizat în România, în aceste zile, una din cele mai mari desfășurări de forță ale alianței pe flancul estic, spun liderii militari la Cincu. În premieră, la o a...

Vrednic este! Preot botoșănean, numit stareț al unei mănăstiri din Neamț - VIDEO

Sunday, 16 November 2025

Arhimandritul Siluan Antoci este noul stareț al Mănăstirii Almaș, din județul Neamț. Părintele a păstorit până acum Mănăstirea Agafton, din județul Botoșani, și Mănăstirea &rdquo...