UTIL: Cum se gateste cu lamaie

Lamaile sunt stropul de gust care transforma orice mancare, potrivit foodstory. Ele sunt la fel de intense ca si sarea si pot fi folosite din plin in bucatarie. Aciditatea lamilor, intocmai ca si salinitatea, stimuleaza secretia de saliva si face ca mancarea sa para mult mai gustoasa. Cu cat pui mai mult, cu atat creierul tau percepe mai bine gustul.

Pe langa ca-ti lasa gura apa, aciditatea lamaii taie din grasimea unor alimente si le da un gust mult mai curat, mai light. Iar acidul citric ajuta la descompunerea grasimilor, a carbohidratilor si a proteinelor.

Asa ca foloseste-le mai des. Atunci cand mergi la cumparaturi, alege-le cu atentie: trebuie sa fie de un galben stralucitor, tari la atingere, netede si putin mai grele decat te-ai putea astepta. Daca sunt ca in descrierea noastra, vor rezista cateva zile la temperatura camerei si chiar mai mult daca le tii la frigider.

Stoarce-le si foloseste sucul obtinut la orice: supe, sosuri, bauturi, salata, legume, paste, carne de pui, peste, porc si orice mancare care contine maioneza. Ba mai mult, chiar si atunci cand coci prajituri, sucul de lamaie da un gust deosebit.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

BREAKING - Vicepremierul Dragoș Anastasiu a demisionat!

astăzi, 17:42

Vicepremierul Dragoș Atanasiu a anunțat duminică, în cadrul unei conferințe de presă, că demisionează din funcția deținută în Guvernul Bolojan, ca urmare a scandalului ...

„Școala de Vară” de la Albești – O vacanță cu rost și pasiune pentru educație! (Foto)

astăzi, 16:01

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești a transformat din nou vacanța de vară într-o experiență memorabilă pentru elevii săi, prin organizarea primei ediții a „Școlii de Vară”, d...

Plaja NATURALĂ din Botoșani care atrage mii de turiști. Are nisip fin, iar prețurile sunt mai mici decât la malul mării!

astăzi, 14:44

O plajă naturală, cu nisip fin, s-a format pe Prut, la barajul de la Stânca Costești, în județul Botoșani. Locul, numit de localnici și turiști „Marea Moldovei”, atrage ...