UTIL: Ce obligatii fiscale ai de indeplinit pana vineri, 25 noiembrie

UTIL: Ce obligatii fiscale ai de indeplinit pana vineri, 25 noiembrie
Declaratia 112, decontul de TVA si declaratia recapitulativa 390 VIES privind livrarile intracomunitare de bunuri sunt doar cateva dintre obligatiile fiscale cu termen de depunere 25 noiembrie. Iti spunem astazi ce alte formulare mai trebuie depuse pana vineri. 
 
Conform calendarului stabilit de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), contribuabilii au de indeplinit pana vineri, 25 noiembrie, urmatoarele obligatii fiscale:

-Depunerea Declaratiei privind veniturile sub forma de salarii din strainatate obtinute de persoane fizice care desfasoara activitate in Romania si de persoanele fizice romane angajate ale misiunilor diplomatice si posturilor consulare acreditate in Romania pentru luna precedenta (Formular 224) de catre persoanele fizice care obtin salarii din strainatate pentru activitati in Romania si persoanele fizice romane angajate ale misiunilor diplomatice si posturilor consulare acreditate in Romania.

-Depunerea Declaratiei recapitulative privind livrarile / achizitiile /prestarile intracomunitare de bunuri pentru luna trecuta (Formular 390 VIES) de catre contribuabilii inregistrati in scopuri de TVA conform art. 153 sau 1531 din Codul Fiscal.

-Depunerea Decontului de taxa pe valoarea adaugata (Formular 300) de catre persoanele impozabile inregistrate ca platitori de TVA conform art. 153 din Codul Fiscal. Lunar, trimestrial, semestrial, anual – dupa caz (vezi instructiunile de completare din formular).

-Depunerea Decontului special de taxa pe valoarea adaugata pentru luna precedenta (Formular 301) de catre persoanele mentionate in instructiunile de completare a formularului , pentru fiecare sectiune.

-Depunerea Declaratiei privind obligatiile de plata la bugetul de stat (Formular 100):

•lunar, de catre contribuabilii prevazuti in OPANAF 101/2008, anexa 8, cap. I, subcap. 1, par. 1.1.;
•alte termene, de catre contribuabilii prevazuti in OPANAF 101/2008, anexa 8, cap. I, subcap. 1, par. 1.4.

-Depunerea Declaratiei privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate (Formular 112 ) pentru luna precedenta de catre:

•persoanele fizice si juridice care au calitatea de angajatori, precum si entitatile asimilate angajatorului, care au calitatea de platitori de venituri din activitati dependente.
•institutiile publice care calculeaza, retin, platesc si suporta contributii sociale obligatorii in numele asiguratului.
 


avocatnet.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Beneficiarii de alocații și indemnizații își vor primi banii începând de luni!

astăzi, 09:19
3

Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- Alocația lunară de plasament;- Alocația lunară de plasament pentru copilul cu handicap;- Indemnizația de sprijin pentru plasament;...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie şi Paulin

astăzi, 08:17
28

Pe vremea când Imperiul Roman era condus de împăratul Deciu (249-251), aprig prigonitor al creştinilor, Sfântul Mucenic Petru, un tânăr frumos şi viteaz, a fost prins de p...

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
378

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...