UTIL: Cat poti tine carnea in frigider sau congelator

UTIL: Cat poti tine carnea in frigider sau congelator
De multe ori iti pui intrebarea daca este bine sa congelezi sau sa refrigerezi carnea pe care o cumperi, astfel incat aceasta sa fie consumata in deplina siguranta.

Ideea este ca timpul si metoda de pastrare a carnii depinde de tipul acesteia, conform Reader`s Digest, citat de zire.com. Spre exemplu, carnea cruda de pui poate sta in frigider doar 1-2 zile si pana la un an in congelator. Puiul gatit poate fi refrigerat cateva zile si congelat nu mai mult de 2-6 luni.

Carnea rosie cruda, cum ar fi cea de porc, poate sa fie tinuta in frigider pana la 5 zile si inghetata 4-12 luni. Cea gatita sta lejer 3-4 zile la racoare si 2-6 luni inghetata.

Sunca este buna de mancat si dupa o saptamana in frigider, dar carnatii cruzi nu este bine sa depaseasca 2 zile. Ambele rezista congelate cam o luna.

Ouale pot fi tinute la frigider pana la o luna, in cazul in care sunt crude, dar nu mai mult de o saptamana, daca sunt fierte. Doar albusul de ou sau cele batute pot fi congelate si tinute la rece chiar si un an. Albusurile si galbenusurile separate trebuie aruncate din frigider dupa 3-5 zile.

Salatele ce au carne sau oua nu trebuie sa zaboveasca nici ele in frigider mai mult de 3-5 zile.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
828

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
386

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
107

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...