USL: "Domnii Flutur şi Ţabuleac doresc intimidarea consilierilor USL şi impunerea planului propriu de desfiinţare a spitalelor"

USL: "Domnii Flutur şi Ţabuleac doresc intimidarea consilierilor USL şi impunerea planului propriu de desfiinţare a spitalelor"
Legat de afirmaţiile domnilor Flutur şi Ţabuleac conform cărora va fi imputată o sumă de bani consilierilor USL care nu au votat comasarea în forma dorită de PD-L, biroul de presă al USL Botoşani face următoarele precizări:

Consilierii judeţeni ai USL au depus deja, de joi, propriul proiect de hotărâre privind comasarea Spitalului Judeţean Mavromati cu Sanatoriul de Neuropsihiatrie de la Podriga.

Este dreptul nostru, democratic, de a ne susţine punctul de vedere, cu atât mai mult cu cât venim cu un proiect concret, viabil, nu cu vorbe.

USL doreşte clasificarea Spitalului Judeţean cu gradul de competenţă III, dar se opune planului PD-L de comasare deoarece noua structură de paturi rezultată prin comasarea a trei unităţi sanitare din judeţul Botoşani (aşa cum doreşte PD-L) ar duce la diminuarea fondurilor direcţionate către judeţul Botoşani cu suma de 20.000.000 de lei (200 miliarde lei vechi). În acelaşi timp, peste 9000 pacienti vor fi pe listele de aşteptare şi aproximativ 500 de salariaţi din cadrul acestor unităţi vor deveni şomeri.

Pentru proiectele trecute şi viitoare, consilierii USL au votat şi vor vota doar în interesul cetăţeanului şi nu conform indicaţiilor preţioase trimise aleşilor PD-L de la centru. Doar reprezentanţii unui regim dictatorial pot afirma că vor trimite oameni în instanţă şi le vor solicita despăgubiri pentru păcatul de a fi susţinut proiectele propuse (nu impuse) de formaţiunile din care fac parte.

Prin presiune mediatică, domnii Flutur şi Ţabuleac doresc intimidarea consilierilor USL şi impunerea planului propriu de desfiinţare a spitalelor care funcţionează în interesul cetăţenilor.

În altă ordine de idei, în orice democraţie rolul sindicatelor este cu totul altul decât a cânta puterii în strună.

Liderii de sindicat de la Spitalul Judeţean ar fi trebuit să propună, împreună cu managerul unităţii, propriul proiect pentru obţinerea gradului de competenţă III şi nu să ceară desfiinţarea altor unităţi spitaliceşti.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
579

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
300

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
83

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...