Urmeaza remanierea de toamna - iata ce ministri ar putea fi debarcati

Urmeaza remanierea de toamna - iata ce ministri ar putea fi debarcati

 GABRIEL OPREA  

Zvonurile legate de o remaniere "de toamna" au inceput din nou sa apara. Cinci ministri ar putea fi sacrificati in cadrul eforturilor de recredibilizare a actualei echipe guvernamentale.

Surse din cadrul majoritatii guvernamentale au declarat, pentru Evenimentul Zilei, ca Teodor Baconschi (Externe), Gheorghe Ialomiteanu (Finante), Traian Igas (Interne), Valeriu Tabara (Agricultura) si Valerian Vreme (Comunicatii) ar putea pleca din Guvern. PDL ar putea sa faca si o rocada, Gabriel Oprea urmand sa cedeze Apararea pentru ministerul de Interne, iar Cristian Diaconescu ar urma sa preia Externele.

Conform surselor citate, Baconschi ar urma sa plece pentru a plati astfel esecul aderarii tarii noastre la Schengen in calendarul stabilit initial. In cadrul unui interviu, presedintele Traian Basescu il avertiza ca este direct responsabil fata de evolutia Romaniei in aceasta directie.

Baconschi oricum trebuia retras pentru a se ocupa, mai pe indelete, de proiectul Fundatiei Crestin-Democrate, o componenta a viitoarei Miscari Populare.

La randul sau, Traian Igas este facut responsabil de stagnarea procesului de restructurare la nivelul MAI, Ialomiteanu este considerat un personaj sters, iar lui Vreme i se imputa modul defectuos de aplicare a programului e-Romania, in valoare de 500 milioane de euro.

Agricultura ar putea fi preluata de fostul uneperist Adrian Radulescu, mai nou deputat PDL. Acordarea mai multor portofolii UNPR-ului se inscrie si intr-o logica electorala: formatiunea ar deveni si mai atractiva pentru primarii cu dor de duca din PSD si PNL, dar inca indecisi.

Cristian Diaconescu, candidat cu mari sanse sa preia functia de ministru de Externe, va efectua, la sfarsitul acestei luni, o vizita oficiala in Statele Unite ale Americii.

Potrivit unor surse parlamentare, el a depus deja la Biroul Permanent al Senatului- unde ocupa functia de vicepresedinte - o cerere pentru a fi invoit de la lucrarile acestei camere. Vizita este programata in intervalul 25 - 30 septembrie.

In cele cinci zile in care se va afla la Washington, Cristian Diaconescu are programate intalniri cu oficiali de rang inalt ai Departamentului de Stat, Congresului si Casei Albe, dar ai CIA si Agentiei Nationale de Securitate(NSA), unde vor fi discutate chestiuni legate de amplasarea unor componente ale scutului antiracheta in Romania.


ziare.com

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
106

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
120

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...

Au plecat la Dorohoi, iar în urma lor a urmat dezastrul: Blocul evacuat, bunuri distruse, mii de lei topiți!

astăzi, 15:49
1009

Printr-un apel la 112, pompierii au fost anunțați că iese fum de pe geamurile unui apartament. Se pare că proprietarii au plecat până în municipiul Dorohoi, județul Botoșani, iar &i...