Urgentele, suprasolicitate in zilele de Craciun!

Urgentele, suprasolicitate in zilele de Craciun!
Val nemaiintalnit de pacienti la camerele de urgente din Botosani, in cele cateva zile de sarbatoare!

Zeci de botosaneni au ajuns la noi din cauza abuzului alimentar, majoritatea dintre ei declarand ca au tinut post. Insa cel mai mare procent l-au ocupat cei afectati intr-un fel sau altul de alcool, a precizat Petre Radauceanu, medic sef al Unitatii de Primire a Urgentelor.

In cele trei zile de Craciun, peste 500 de pacienti s-au prezentat numai la UPU. Cei mai multi pacienti au avut nevoie de tratament pentru stari de coma induse de consumul de bauturi alcoolice.

Si Serviciul Judetean de Ambulanta a fost solicitat in aceasta perioada la maximum, mai ales din cauza programului suspendat al medicilor de familie, in acelasi interval de timp fiind efectuate peste 450 de solicitari in tot judetul.

Au existat si cazuri in care consumul de bauturi a fost asociat si cu medicamente, un barbat din Dorohoi ajungand la spital dupa ce a luat paracetamol si ketonal.

Sectiile de chirurgie au fost asaltate de victime ale agresiunilor inregistrate pe fondul consumului de alcool, dar si din cauza pierderii echilibrului cauzat de licorile bahice.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Statul Major al Armatei: Cum va apăra Armata Română județele Moldovei în caz de atac rusesc?

astăzi, 12:26
117

Jurnaliștii de la Ziarul de Iași i-au întrebat direct pe reprezentanții Statului Major al Armatei Române, iar aceștia au dat un răspuns evaziv legat de planurile operaționale.Sta...

FC Botoșani – Dinamo, astăzi de la ora 19:30

astăzi, 11:34
84

FC Botoșani și Dinamo se întâlnesc astăzi în etapa a șasea a play-out-ului Superligii.Înaintea partidei de astăzi FC Botoșani ocupă penultimul loc în play-out, l...

Covor asfaltic nou turnat pe drumul județean din Copălău (Foto)

astăzi, 11:18
104

După ce în toamnă a fost refăcută fundația drumului, ieri s-au finalizat lucrările de reabilitare prin turnarea de covor asfaltic pe DJ208H, în Copălău, pe sectorul cuprins î...