URANIA vă prezintă horoscopul săptămânii 5-11 februarie

URANIA vă prezintă horoscopul săptămânii 5-11 februarie
B e r b e c

Pentru cei care s-au născut în zodia Berbecului, principalul aspect al săptămânii viitoare mi se pare a fi, sper să nu greşesc, legat de tranzitul planetei Chiron. Ea va intra în ziua de 8 februarie în Casa a XII-a a bolilor lungi şi cronice, mai bine zis a secvenţelor de sănătate vizibile şi explicabile, mai ales din punct de vedere karmic. Pentru aceşti nativi se poate pune problema unei vindecări reale dacă se vindecă sursa, dacă se vindecă chiar această traumă karmică. Pentru foarte multe persoane se poate pune problema găsirii unui medic ce acţionează cu metode neconvenţionale, intuitive, care poate să exercite o anume presiune morală, culturală sau ştiinţifică asupra bolnavului, a pacientului, şi să-l convingă să nu mai facă o serie de lucruri. În contrapartidă să abordeze un alt stil de viaţă, de medicaţie, de alimentaţie, de terapie ori de conduită.

Cert este că, tot mai puţin, aceşti nativi vor avea nevoie sau vor rezona cu medicamentele alopate sau cu un anume fel închistat şi tradiţionalist de a înţelege boala. Pentru mulţi dintre aceşti pacienţi reali acum, evidenţi în prezent sau potenţiali în viitor se nasc căi uriaşe de cunoaştere. De foarte multe ori o serie de oameni pe care n-aş vrea să-i definesc în cuvinte care să-i nemulţumească, eventual chiar să-i jignească, vor interveni nişte factori de luminare încât, ei, aici nu mai am nicio reticienţă, pot să vă pronunţ liber, vor deveni nişte oameni deschişi, limpezi, clarvăzători, intuitivi şi subtili. Toate limitele induse prin educaţie sau autoimpuse prin meserie ori prin condiţiile de viaţă vor dispărea.

Tot ceea ce n-au putut să facă până acum vor putea să facă de aici încolo ori de câte ori va fi vorba de o anume abordare a problemelor de sănătate sau a problemelor sufleteşti. Unele nu sunt niciodată disparate de celelalte. Ba, dimpotrivă, funcţionează concomitent şi împreună. Sufletul îmbolnăveşte trupul, trupul poate să vindece sufletul şi tot aşa. Sunt şi oameni care vor trece prin această lungă experienţă fără să perceapă prea mult, fără să beneficieze prea mult. Sunt acei oameni care ridică din umeri la orice fel de sfat, care refuză orice îndemn, care-ţi râd în nas ori de câte ori îi vorbeşti de lucruri, zice el, mari, departe de el sau lipsite de o bază materială de cunoaştere. Ceva de genul nu-mi vorbi mie de prostii d-astea, nu mă interesează pe mine biserica, l-ai văzut tu pe Dumnezeu, ştii că există.

Oameni mai deştepţi prin cunoaştere, prin vocaţie, prin destin, prin naştere şi prin menire. Aceştia d-aia au şi venit pe lume, de aia se şi apropie, de cercul nostru de viaţă şi activitate, ca să facă ceva pentru noi, ca să aducă un beneficiu, o îndreptare, să aducă o salvare. Aceştia sunt oamenii care intră în rezonanţă cu acest tranzit chironian, care aduce în felul acesta prin intermediul oamenilor de bine şi luminaţi prin intermediul oamenilor superiori un mesaj extrem de explicit, extrem de complicat, ca toate lucrurile simple şi fundamentale. Este momentul vindecării şi salvării, este un moment frumos care începe pentru Berbeci.

Eu pot să spun că până la un punct şi de la un punct încolo trăiesc o invidie frumoasă pentru ei, trăiesc un moment însă şi de bucurie pentru că ştiu, această zodie are nevoie de foarte multă vindecare, multă salvare şi mult echilibru de acum încolo.


T a u r

Pentru cei născuţi în zodia Taurului rămâne importantă Casa carierei. Acolo, întreaga săptămână sunt multe influxuri care vin dinspre Vărsător, acolo conjuncţiile între Soare şi Marte vorbesc despre confruntare, divergenţe, conflicte deschise, certuri, sonore unele dintre ele, sau publice, după caz. Cum şi Mercur se află în Vărsător este clar că funcţionează schimbul de idei sau măcar un culoar mai mult ori mai puţin discret şi secvenţial prin care trec informaţiile de la unul la celălalt.

Pentru aceşti nativi nu aş spune că este o noutate ceea ce se întâmplă acum, ba, dimpotrivă, aş spune că este doar o acutizare, o înrăutăţire sau o accentuare a unor ipostaze publice. Se aude, se vede, se simte, se înţelege, se comentează tot ceea ce fac, ceea ce trăiesc, ceea ce decid. E ca şi cum ar sta în vitrină şi şi-ar desfăşura întreaga viaţă după un perete de sticlă în văzul tuturor. Uneori, pentru aceste fiinţe sobre şi de foarte multe ori încărcate de pudoare, această dezvăluire a unor slăbiciuni sau a unor necazuri ori a unor conflicte nu le prieşte. Se simt jigniţi, atacaţi, lezaţi, umiliţi, răniţi, după caz. Aceste persoane cu siguranţă au o problemă de serviciu.

Între Saturn şi Marte şi Soare se realizează nişte legături de tipul trigonocraţiei, dar când se stabileşte o relaţie de trigon între Marte şi Saturn nu-i de bine pentru nativ. E de bine pentru duşman sau pentru rivali. E sporul lor împotriva nativului. Este cedarea, concesia, slăbiciunea sau îndurarea la care sunt sortiţi nativii înşişi. Prin urmare, dacă un conflict pleacă de la locul de muncă el devine public sau ameninţă imaginea publică, ori, invers, tot ceea ce ţine de sonoritatea exterioară vizează şi lezează relaţiile de muncă. Cert este că acolo este rezistenţa, tenacitatea, combativitatea, acolo este demersul esenţial pentru aceşti nativi.


G e m e n i

Pentru cei născuţi în zodia Gemenilor, planetele din Vărsător, din Casa a IX-a, sunt un factor de progres uriaş. Sunt şi o condiţie a succesului şi, mai ales, a unui succes răsunător. Mai ales, cei tineri pot să depăşească nişte bariere sau nişte interdicţii incredibile. Să fie acceptaţi acolo unde erau restricţii, de vârstă sau de studii, unde existau condiţii ale unor ani de experienţă într-un domeniu profesional. Reuşesc să obţină derogări, înţelegeri, amânări sau anulări ale acestor condiţionări, care i-ar fi împiedicat să acceadă la o funcţie, la un rang, la o demnitate, la un statu profesional, la un loc de mucă, la un salariu, la un set de atribuţii care le-ar fi încredinţate.

Succesul este de partea lor, de foarte multe ori se vorbeşte, sunt bârfiţi, tocaţi, comentaţi, admiraţi, lăudaţi, invidiaţi, au parte de comentarii pe întreaga paletă a discursului uman, care îi priveşte direct sau indirect. Chiar dacă li se adresează în faţă o expresie, o vorbă, o formulare, un cuvânt, chiar dacă acesta se consumă în spate sub formă de bârfă sau de trăncăneală, în indiferent care, deci, dintre ipostaze cei născuţi în semnul Gemenilor sunt oameni de prim-plan. Sunt în mijlocul acestor evenimente şi numele lor e pe buzele tuturor. Acum, atenţie, se petrec câteva evenimente care nu sunt determinante în această săptămână într-un chip hotărâtor, dar deschid uşa altor secvenţe, altor vibraţii, altor ipostaze, înlesnesc tot felul de relaţionări şi pun premizele unor conotaţii speciale.

Acestea ţin, nici mai mult nici mai puţin decât de această Casă a X-a, a numelui, renumelui şi demnităţii. De aici primesc un sfat uriaş, un îndemn, o atenţionare cu privire la întreaga lor persoană sau la întregul lor context social în care se manifestă. Şi atunci avem de-a face cu personalitate. Primesc îndemnuri. Aş spune că, până la un punct, există şi o mică protecţie. Aş spune că există şi o susţinere, dar cred că acestea sunt lucruri de planul doi. De prim-plan există o anume vindecare. Cuvântul vindecare va fi rostit deseori de acum încolo. Şi, astăzi, în această emisiune şi în, sper, numeroasele întâlniri care ne aşteaptă de acum încolo. Vindecare este termenul cheie şi pentru cei născuţi în semnul Gemenilor, pentru că vorbeşte de vindecare de capricii, de vanităţi şi de orgolii. De tot felul de vicii sau deficienţe de conduită, de gândire ori de trăire şi de crez.

Gemenii se vindecă de invidie, de gelozie, rivalitatea şi dorinţa de revanşă încep să scadă, cotele nu mai sunt alarmante, iar în alte cazuri dispar cu desăvârşire. Este o maturizare uriaşă şi profundă, este un moment în care aceşti Gemeni pot să capete o anume distanţă faţă de episoade din viaţa lor care sunt percepute ca fiind penibile, nu le mai fac cinste, de multe ori regretă că s-au ambalat, că au vorbit, că au decis, că au rostit, că au acuzat, că au criticat. Aceşti nativi sunt acum în situaţia de a se raporta la alte criterii.

Se simt bine, îşi dau seama că progresează, le place noua postură, o cultivă, e tentantă, primesc imediat laude, toată lumea va observa această schimbare. Doar cei chiar cu totul şi cu totul încăpăţânaţi şi ambalaţi în conflicte mizerabile sunt cei care nu vor vrea sau nu vor putea să ţină cont şi să beneficieze de acest influx chironian. Sigur, pe lume există şi oameni care greşesc şi nu înţeleg nimic şi, cu siguranţă, peste nişte ani, vom vorbi despre Gemeni care au ratat întâlnirea cu propriul lor destin. Deocamdată, Chiron cam le determină destinul şi le va guverna de acum încolo paşii, cuvintele şi gesturile spre secvenţele cele mai indicate.

Dacă nu înţeleg mesajul este chiar numai vina lor, pentru că astrologul vorbeşte azi, va vorbi şi săptămânile viitoare şi-şi va face datoria vorbind, indicând şi subliniind această realitate astrologică până la saţietate. O să vă plictisiţi de mine şi de acest subiect, dar mai bine să vă plictisiţi şi să-l urmaţi, decât să vă faceţi că-l auziţi şi să nu înţelegeţi nimic şi să persistaţi în eroare.


R a c

Pentru cei născuţi în zodia Racului se conturează o serie de elemente stresante. Ele ţin de parteneriat, de viaţa în doi. Unele lucruri se pot atenua, se pot ameliora, dar este o palidă impresie, este o amăgire că lucrurile se îndreaptă spre un făgaş bun sau înspre un bine şi mai mare, mai consistent, mai cu greutate în existenţa lor cotidiană. Atenţie, este vorba de un bine uşurel, superficial, ca o pană, ca un fulg, ca o adiere. Va mai dura puţin, va trece şi nu va creea efecte majore. Sunt foarte multe motivele şi premizele astrologice care dau acestui răgaz mai mult aspectul de amăgire, de păcăleală, de speranţă deşartă.

Rămâne marcajul foarte puternic, aş spune că pentru unii chiar uriaş legat de Casa banilor, de banii altora, de banii instituţiilor, de relaţiile cu secvenţele oficiale ale vieţii publice, în care noţiunea de bani este implicată. Pentru unii se poate vorbi despre certuri, interdicţii, opoziţii, tot felul de măsuri administrative, fiscale, legislative sau juridice care să-i lezeze sau să le blocheze o parte de viaţă şi activitate. Chiron intră pentru aceşti nativi într-un semn de apă congruent cu zodia lor.

Între Rac şi Peşti se poate stabili, teoretic vorbind, dar şi practic, o relaţie de trigonocraţie. Chiron intră în Casa a IX-a. Este o casă puternică, este o casă evanescentă, este o casă subtilă, este o casă superioară. Sigur că, la un moment dat, într-un anume context, într-un anume moment de viaţă pentru anume oameni o astfel de conjunctură este mai grea şi mai profundă decât toate celelalte case. Aduce o greutate specifică uriaşă, restructurantă sau destructurantă.

Şi atunci, iarăşi se mobilizează şi recurg iarăşi  la acelaşi tip de exprimare. Iarăşi trec la învăţătură. Poate că nu se mai întorc la cărţile primei şcolarităţi, poate că nu se mai întorc la notiţele de student şi se îndreaptă spre cărţi, studii, tratate, documente, broşuri, recomandări, indicaţii, instrucţiuni, care să le permită să înţeleagă mai mult şi să asimileze mai bine ceea ce li se transmite. Mai există o categorie de persoane născute în zodia Racului care de acum încolo pot să primească din astral lecţii esenţiale, sfaturi, cuvinte, indicaţii, îndrumări. Ne aflăm cu această ipostază în faţa unor indivizi de excepţie care au lucrat, au acumulat, au exersat şi care se află undeva sus, foarte sus, mult deasupra pregătirii obişnuite şi a înţelegerii comune pe care o au o serie de oameni.

În această categorie ar putea să intre vizionarii, clar-văzătorii sau vindecătorii, terapeuţii de toate tipurile de medicină alternativă, bioenergoterapeuţii sau ar putea să intre toţi cei care lucrează într-un domeniu artistic. Şi în felul acesta se poate vorbi de un salt uriaş de la o pregătire sau existenţă modestă într-un domeniu artistic, muzică, plastică, literatură, creativitate, şi să se regăsească într-un spaţiu al excelenţei, să se afirme ca nişte oameni dotaţi cu o forţă uriaşă, care sunt în stare să facă minuni de vitejie. Cei din preajmă, se îneţelege că, au un moment de stupefacţie, după care îşi revin şi se întrweabă de unde a ţâşnit acesta, unde a stat acest necunoscut, unde s-a ascuns acest talent până mai ieri.

Cam aşa se va vorbi despre unii în ipostazele bune. Nu vreau şi nu pot să desfăşor întreaga argumentaţie care ţine de această semnificativă mutare astrală şi astrologică. Mă întorc la harta săptămânii viitoare, cu încă o serie de evenimente, cu o serie de anticipări, care ţin şi de tranzitul lunii. 5, 6 şi 7 februarie sunt trei zile legate de tranzitul lunii prin Peşti şi de această activare a sentimentelor, idealurilor, aspiraţiilor şi nostalgiilor. Pe 8 şi pe 9 avem de-a face cu o anume busculadă. Luna trece prin zodia Berbecului. Mai întâi se combină într-un chip dizarmonic cu Jupiter şi aduce un chef de revanşă, aş spune aproape însoţit de violenţă, de agresivitate.

Ea se poate manifesta fizic sau verbal ori atitudinal, pentru că aceşti nativi vor brusc, în aceste două zile, să dea cu pumnul în masă şi să obţină tot ceea ce-şi doresc repede şi bine. Mai întâi o victorie morală, apoi o înlesnire într-un domeniu al vieţii lor. Pretind, cer, dar totul pe un ton răstit, cu multă bruscheţe, lipsit de supleţe, aşa că s-ar putea să nu obţină ce vor în aceste zile. Probabil că principiul este corect, nevoia este stringentă, raţiunea pentru care se poartă aşa există, dar nu este momentul astral potrivit. Apoi, pe 10 şi 11 februarie Luna tranzitează semnul Taurului şi în felul acesta le activează domeniul prieteniei. Probabil că vor apela, văzând că nu reuşesc pe cont propriu să facă nimic, oricât că se revoltă, oricât protestează, la ajutorul celor apropiaţi.

Vor reuşi să-i înduioşeze, să-i convingă şi să-i atragă de partea lor, în aşa fel încât, la un moment dat aceeia să devină un instrument activ, o portavoce a intereselor acestor nativi din zodia Racului. Deocamdată, însă, reţineţi, 8 şi 9 sunt zile de stres, pot să provoace conflict, să aducă ghinion şi să atragă neşansa ori antipatia într-o serie de relaţii publice.


L e u

Pentru cei care s-au născut în zodia Leului, săptămâna viitoare accentuează problemele parteneriale. Tot ceea ce ţine de contract, de coperare, de muncă în doi sau în mai mulţi este supus acum unui stres uriaş. Vin tot felul de provocări sau condiţionările exterioare sunt de aşa natură încât Leului rosteşte tot timpul, des, uneori prea des, prea frecvent sintagma  mă desprind de voi, mă detaşez de contract, puţin îmi pasă de obligaţiile mele, plăetsc o penalizare, o sancţiune pentru gestul meu, dar prefer să fiu liber şi independent decât să mai continui în această formulă care este păguboasă, imi aduce numai nervi, îmi aduce numai limitări ale liberului arbitru.

Simt că fiecare cauză dintr-un contract, chiar şi o înţelegere verbală este un lanţ de picioarele lor. Desigur, este vorba de percepţii hipertrofiate. După cum este vorba şi de nişte trăiri exacerbate, cele cinci planete din semnul Vărsătorului nu pot decât să creeze stres, tensiune, nemulţumire, enervare şi sămânţă de conflict în inima şi în viaţa celor născuţi în zodia Leului. Furtună este şi în căsniciile unde există un Leu şi un Vărsător sau unde există doi Lei, se mai poate întâmpla şi aşa ceva, pentru că fiecare dintre aceştia va avea de suferit consecinţele unui impact negativ din punct de vedere astrologic.

Se poate vorbi de furtună, dar nu într-un pahar cu apă. Se poate vorbi de o furtună care răscoleşte nemulţumiri, amintiri, trăiri, tot felul de deşeuri sentimentale şi afective care pun pe tapet sau repun pe tapet condiţia însăşi a căsniciei. Pun pe tapet această relaţie în doi într-un chip aproape iremediabil compromis, cum se spune în justiţie, de aşa natură încât să ofere suficiente argumente pentru a se redacta o hârtie de divorţ, pentru a se invoca ideea de despărţire, de partaj, de separare sau pentru a se justifica o fugă de acasă.

Leii fug unde văd cu ochii. În principal într-un loc confortabil unde nu-icunoaşte nimeni, unde nu sunt obligaţi să poarte conversaţii, unde pot să doarmă mult, unde să se odihnească, unde pot să se recupereze, unde nu mai vrea nimeni nimic de la ei. Oază de linişte pentru un moment de respiro. Asta nu înseamnă că viaţa lor nu este supusă aceluiaşi stres. Înseamnă că doar ei fug din faţa acestei realităţi. Nu vor putea să se extragă prea mult. Oricum, impactul este de aşa natură încât jumătate glumind, dar jumătate serios vorbind, putem anticipa şi dacă se duc undeva la ţară, unde au o casă, sug la munte într-un cabană, se duc la un prieten mai puţin cunoscut în mediul familial, să nu se mire dacă nu vor fi găsiţi, căutaţi şi chemaţi înapoi acasă la ordine. Se întâmplă ceva de natură gravă sau de natură urgentă încât trebuie să se reîntoarcă în cuibul răvăşit din care au plecat.

Această reîntoarcere este şi mai gravă. Atenţie, dacă se întâmplă aşa ceva este un prim semn că lucrurile merg prost, foarte prost şi că nu mai pot fi tratate cu indiferenţă sau rezolvate doar cu pumnul în masă şi cu vocea ridicată. Mai trebuie şi altceva. Trebuie schimbată atitudinea sau luate nişte măsuri. Este momentul separărilor spectaculoase, al despărţirilor intempestive, al furtunilor între soţi dar şi al furtunilor între logodnicii care se apropie de data căsătoriei. De asemeni, sunt supuse aceluiaşi semn astral şi cuplurile care trăiesc într-un chip marital, neconsfinţit oficial de ani de zile. Pentru nativi, săptămâna viitoare este bunicică, doar în măsura în care îşi văd de treabă la locul de muncă, sunt potoliţi, sunt cumsecade, sunt tăcuţi şi trăiesc la foc mic toate evenimentele, în aşa fel încât nu se amestecă prea mult în ceea ce înseamnă conflict la serviciu.


F e c i o a r ă

Pentru cei care s-au născut în semnul Fecioarei se anunţă destul de multe elemente noi de tipul surpriză, inedit, legate de locul de muncă. Poate fi vorba de o ofertă, de o intervenţie salutară în viaţa lor a unei persoane care să-i întrebe Nu vrei să vii să lucrezi? şi să li se ofere o anume ipoteză, o soluţie. Cu siguranţă, aceştia dacă au nevoie de un loc de mucă vor onora invitaţia şi se vor implica în acea activitate. Şi în felul acesta se defineşte imaginea pe care eu v-am conturat-o ca un fel de intervenţie salutară. E vorba de discuţii, e vorba de pledoarie, dar mai este vorba şi de negociere.

În sfârşit, unii pot să cunoască o anume efervesceţă, în sensul în care doresc să părăsească locul de muncă şi poartă multe, uneori poate prea multe discuţii, se angajează şi se ambalează în prea multe proiecte şi promisiuni, încearcă să depăşească un moment neplăcut financiar prin asumarea unor sarcini de serviciu multiple, în aşa fel încât nu vor fi performanţi peste tot, poate nu vor fi nici eficienţi, este o mai puţin inteligentă şi eficientă evaluare a propriei capacităţi, a stării de sănătate sau a forţei de muncă.

Undeva se produce o eroare, undeva ei înţeleg sau citesc greşit nişte semnale, nişte mesaje pe care corpul lor sau sufletul îl dă. S-ar putea ca ei, de exemplu, să fie foarte supăraţi că nu au bani şi de aici să tragă şi concluzia, mai puţin logică, cu privire la capacitatea lor de a munci în şapte locuri. Oricât de mulţi bani şi-ar dori sau ar avea nevoie, trebuie să fie foarte înţelepţi şi foarte măsuraţi. Există şi reversul ca după câteva săptămâni să facă figură de oameni incapabili să reziste la program, a unor oameni neserioşi care întârzie, care lasă lucrurile neterminate, care abordează o sarcină de serviciu cu incompetenţă sau superficialitate şi, de aici, sancţiuni, nemulţumire şi, evident, o renunţare iminentă, previzibilă a unuia sau a mai multor locuri în care s-au angajat să facă faţă. Nu este rău că vin atâtea oferte şi provocări. Rău este că nu reuşesc să se stăpânească. Poate şi, aşa cum spuneam adineauri, stresul financiar al unora să fie un factor negativ care să-i împingă spre decizii lipsite de luciditate sau de măsură.


B a l a n ţ ă

Pentru cei născuţi în semnul Balanţei, săptămâna viitoare aduce problemele pe care noi le-am conturat săptămâna trecută într-un soi de firească continuitate, şi anume discuţii legate de contracte, care nu stau sub un semn rău, oarecum conflictual, cam incendiar, cam pompos, cam dilatat, cam exagerat. Vorbesc mult, trăiesc mult, se implică mult, se enervează mult, se entuziasmează mult, îşi fac iluzii, toate aceste ipostaze construite în jurul unei relaţii contractuale.

Apoi, este vorba despre intrarea lui Chiron în Casa a VI-a, care începe să funcţioneze foarte activ. Este una dintre cele mai determinante ipostaze dintre toate zodiile, pentru că aici aduce un accent pe care evident nu-l găsim în cazul altor zodii. Primul accent este cel legat de sănătate. Începe să scoată la lumină deficienţe de funcţionare a organismului, lacune într-o conduită medicală. Scoate la iveală stări şi simptome necunoscute care vorbesc despre o disfuncţie sau despre o posibilă boală care a stat tăcută, mocnită, latentă în organism. Poate fi vorba de semnale discrete.

De acum încolo nu lăsaţi nimic la întâmplare dintre toate mesajele pe care organismul vi le transmite. Nu înseamnă că în această săptămână vă îmbolnăviţi. Nu înseamnă că în 2011 veţi sta prin spitale. Nu trageţi concluzii abuzive şi nu vă speriaţi degeaba! Vedeţi, chiar şi aceasta este deja o posibilă trăsătură chironiană! Nu! Înţelegeţi că sănătatea este, de acum încolo, timp de mai mulţi ani, supusă unei presiuni discrete, dar continue. Este vorba de o şubrezire, de la o anume vârstă, a unor funcţii sau a întregului organism.

Apoi, este vorba de o sănătate psihică, de o sănătate sufletească. Este vorba de o anume capacitate de a se opune supărărilor şi trăirilor puternice, care uzează inima, inima în sens metaforic, adică suflet sau sufleţel. Şi acestea se pot îmbolnăvi şi încă rău de tot.

Balanţele trebuie să devină înţelepte şi să pună stavilă unei anume năvale sufleteşti, să se enerveze mai puţin, să se consume mai puţin, să nu recurgă la stări excesive sau să nu permită organismului să alunece în degringolada unor trăiri care nu mai pot fi ţinute în frâu, exact aşa cum, în absenţa hăţurilor, caii o iau razna, trăgând după ei o căruţă ce, odată răsturnată în prăpastie, evident, crează drame şi tragerii. Fiţi, aşadar, vizitiul destinului dumneavoastră! Conduceţi-vă trăsura care reprezintă, tot metaforic vorbind, ambalajul lumesc, haina pe care o aveţi ca să puteţi exista, întruparea materială!

Prin urmare, sănătatea sufletească şi cea mentală sunt o condiţie pentru sănătatea trupească. De aici şi un anume regim de viaţă care presupune multă cumpătare, multă restricţie la medicamente, o anume decenţă în trăiri, dar şi într-o viaţă afectivă care ar trebui să fie pe măsură.

Bucuria mare, ca şi supărarea mare, strâmbă omul la minte. Trăiţi-le cu foarte mult circumspecţie! Încercaţi să vă extrageţi din conflicte inutile sau să administraţi altfel conflictele care se ivesc şi, fără voinţa şi putinţa dumneavoastră, la locul de muncă sau în familie. Suferiţi mai puţin! Bucuraţi-vă pe măsură! Odihniţi-vă mult şi daţi trupului şi minţii dumneavoastră hrana necesară! Aceasta poate să fie, într-o altă etapă chironiană, legată de religie, de rugăciune, de post, se asceză, de meditaţie, de liniştire sufletească, de înălţare sufletească. Unii vor spune că n-au nevoie de toate astea. Foarte bine! E în regulă, este opţiunea lor. Şi organismul lor, când va începe să scârţie, va fi tot al lor, aşa încât nimeni de aici nu iese decât avertizat.

Restul, din această perspectivă astrologică, ar trebui să existe numai oameni în avantaj. Dar eu nu mă iluzionez, ştiu că sunt şi oameni care îmi vor râde în nas zicând că: "Eh, ce legătură are biserica cu sănătatea?". Bine, bine, mai vedem noi! Săptămâna viitoare le aduce acestor nativi numeroase probleme legate de comunicare, creaţie, inspiraţie sau de o anume chemare la ordine.

Sunt chemaţi să facă faţă unor activităţi pe care nu le-au mai exercitat sau pentru care aveau o înclinaţie, o tentaţie, o curiozitate şi acum li se oferă ipostaza degustării. Încearcă şi ei puţin, pe alese, câte un pis, să vadă cum e să fii actor, regizor, cântăreţ, producător, modelator de conştiinţe sau moderator de discuţii, care pot să presupună o activitate în presă, pot să presupună o activitate scenică sau o relaţie cu publicul de orice natură.

Deocamdată harta astrală a săptămânii viitoare nu este complicată şi stresantă. Îi avertizez, însă, pe aceşti nativi că săptămânile următoare vor fi puternice, vor fi deosebite, vor fi atât de speciale, încât trebuie să se îmbărbăteze şi să se întărească de pe acum. Vă spun şi segmentul, ca să nu ziceţi că trăiţi în eroare! Vă aşteaptă zile importante, momente grele, legate mai ales de locul de muncă, de opţiune profesională, cu tot cortegiul de consecinţe care privesc sănătatea.


S c o r p i o n
 
Pentru cei născuţi în zodia Scorpionului, săptămâna viitoare continuă în nota generală care a fost trasată de vreo 10 zile încoace, cu mai multe planete în Vărsător, cu o suprasolicitare pe Casa a IV-a a familiei, a gospodăriei, a locuinţei, a bunurilor funciare, a tuturor relaţiilor de sânge, de rudenie, a legăturilor cu trecutul, a ancestralului sau a lucrurilor care îţi dau apartenenţă: neam, ţară, limbă, religie şi aşa mai departe.

Cei născuţi în semnul Scorpionului pot să rezolve o serie de chestiuni pe calea dialogului sau prin fapte energice. Dar, la baza fiecărei iniţiative şi decizii, stă de fapt o provocare, o nemulţumire, un conflict sau o răsturnare de situaţii, o precipitare de evenimente care le dă acestora un anume impuls, lucrurile nu mai pot să fie amânate şi tergiversate. Este nevoie de o intervenţie rapidă. Se mobilizează şi, într-adevăr, procedează în consecinţă. Puţine dintre lucrurile pe care le fac se pot desfăşura cu o anume lentoare, cu un soi de timp interior, bine controlat sau reglat dinainte, după cum pot să survină tot felul de evenimente care să schimbe din mers proiectul, decizia, investiţia sau direcţia în care se acţionează. Nu sunt de neglijat nici ipostazele în care un scorpion pleacă la acţiune, are o conduită, are o strategie, are bani, are nişte oameni de partea lui şi, brusc, lucrurile se dau peste cap şi, fie îl părăsesc oamenii, fie nu mai ajung banii, fie există o altă prioritate, care îl face să lase totul baltă.

Avariile, răsturnările de toate felurile, de situaţie sau de implicare, pot să creeze pe acest sector tot feul de controverse, tot felul de certuri, de nemulţumiri. Unele pot să fie nemulţumiri trăite furtunos, în forul interior, altele pot să fie nişte reproşuri pe care le suportă, le înghit de la cei apropiaţi, care sunt nemulţumiţi, fie de felul în care acţionează, de nepuţinta lui, de lipsa de experienţă, sau de o anume strategie defectuoasă. Pentru aceşti nativi, intrarea planetei Chiron în Casa a V-a, este aducătoare de mesaje subtile cu privire la sentimente, dar şi la copii. Unii dintre aceşti nativi pot să înceapă să aibă necazuri, dar nu trebuie în această săptămână, poată să fie vorba oricând de-a lungul următorilor ani. Este momentul însă de delimitare a prezenţei planetei Chiron în vărsător, faţă de noua semnificaţie, cea în Peşti. După cum spuneam, Chiron în Peşti se simte bine şi, teoretic, realizează o relaţie armonică cu soarele celor născuţi în Scorpion.

Trimite multe semnale şi multe îndemnuri cu privire la răbdare, la indulgenţă, la o capacitate uriaşă de a înţelege şi ierta, la empatie, la simpatie, ceea ce nu înseamnă că ultimii doi termeni sunt sinonimi, dimpotrivă. Este vorba de o anume posibilitate de a înţelege trăiri şi motivaţii care, altădată, erau străine. Probabil că prezenţa planetei Chiron în Peşti va opera încet, discret, abia simţit şi văzut, o serie de modificări în reacţiile umane pe care aceştia le vor avea. Principala direcţie spre care se îndreaptă activitatea chironiană este relaţia cu copiii, partea pedagogică, partea de atitudine ori cea de autoritate.

A doua este legată de creativitate, unde pot să primească mesaje, nu neapărat subtile, aşa cum spuneam adineauri pentru celălalt registru, ci unele mai elocvente, mai evidente, cu privire la o direcţie greşită, neinspirată pe care au luat-ă într-un demers artistic. Cu privire la sentimente, lucrurile ar ţine de domeniul înţelepciunii, prudenţei sau maturităţii şi aici lucrurile trebuie să fie conjugate şi cu restul tranzitelor. Sentimentele nu sunt o chestiune care, întotdeauna, să se trateze unilateral, doar pe baza horoscopului personal. Sentimentele au nevoie de alteritate, de altcineva, de încă o persoană sau de mai multe persoane, asupra cărora să se proiecteze încrederea, neîncrederea, drgostea, ura, iubirea, gelozia sau o serie de comportamente: interesul, dezinteresul, cooperarea.


S ă g e t ă t o r

Pentru cei născuţi în zodia Săgetătorului, se pun cam aceleaşi probleme pe care le-au cunoscut şi le-au trăit în săptămânile anterioare: drumuri, chin, discuţie, învăţătură, experienţe, controverse, schimb de idei. Mai mult decât în alte zile, Mercur este la cote maxime, creşte combativitatea, dar induce, împreună cu Marte şi Soare, o anume dinamică epuizantă. Săgetătorii muncesc până peste poate, se consumă, se enervează, nu au somn, nu au nici timp să doarmă, nu au răstimpul necesar să se odihnească ori să-şi tragă sufletul.

Ceea ce este oarecum suprinzător şi greu de crezut pentru ei este liniştea bruscă ce se va instala odată cu primele zile ale lunii Martie. Aşadar, ar trebui să ţină cont că sunt ultimile săptămâni, când sunt atât de hărţuiţi şi atât de implicaţi în tot felul de probleme. Viaţa lor este un dute-vino, este un set de călătorii, este un ansamblu de drumuri mai lungi sau mai scurte. Probabil că sunt şi persoane mai statice, persoane care nu sunt chiar atât de active şi pe care acest tranzit astral nu le priveşte cu prioritate. Pentru unii nativi se pune problema unor mici câştiguri, unor beneficii materiale discrete, restrânse, care rezolvă mici chestiuni cotidiene.

Luna străbate un segment de la Peşti până la Taur, aşadar în perioada 5, 6 şi 7 februarie, ea se află în semnul Peştilor şi le dă acestora o serie de indicaţii sau de direcţii de atitudine, mai întâi de iertare, înţelegere, blândeţe, milă sau solidaritate cu familia din care provin, apoi o serie de impulsuri care privesc aspectul casei. Sunt îndemnaţi acum de un gând special, nu atât în a face ordine şi curăţenie, cât în a schimba dispoziţia lucrurilor sau a înnoi o serie de piese de mobilier, care să le dea mai mult confort şi să le dea o senzaţie de bine, de sănătate, de nou, de prosperitate ori de bunăstare materială. Apoi, în zilele de 8 şi 9, luna Berbec, poate să-i facă intempestivi din punct de vedere sentimental, insistenţi, să-şi reclame dreptul la dragoste, la intimitate, la trăiri puternice. Sunt extrem de ostentativi în felul în care îşi exprimă la rândul lor o serie de nevoi, impulsuri şi dorinţe.

Sunt uneori obositori sau sunt puţin prea sonori. S-ar putea ca partenerul sufletesc să le pună o oarecare stavilă, să îi împingă oarecum spre mantinelă, zicându-le: "Ocupă-te de ale tale, odihneşte-te şi lasă-mă pe mine în pace!" Unii s-ar putea să fie deranjaţi de această insistenţă sau de această intensitate a felului în care trăiesc Săgetătorii, o poveste de dragoste, o pasiune, o aventură, fie ea şi de câteva săptămâni.

Apoi, pe 10 şi pe 11 februarie, sunt chemaţi să devină nişte buni organizatori, nişte fiinţe active la locul de muncă, nişte oameni care să gândească cu luciditate, cu calm, cu bun simţ, să raţionalizeze ceva – timpul, banii sau materialele – ori să fie nişte persoane utile şi cooperante, de bază, într-un colectiv. Chiron intră, începând cu ziua de 8 februarie, în Casa a IV-a şi, de acum încolo, vor avea pe acest segment o serie de trăiri care le răstoarnă multe dintre concepţiile de viaţă sau multe dintre părerile care le-au avut despre ceva ori cineva.


C a p r i c o r n

Pentru cei născuţi în semnul Capricornului sunt numeroase semne că din punct de vedere financiar viaţa acestora este o aventură. Totul este o rupriză, o provocare, sunt obligaţi să aibă iniţiativă, să decidă, să acţioneze, nu e linişte sub nici o formă din punct de vedere financiar. Că trebuie să facă plăţi, că trebuie să muncească, că trebuie să se lupte pentru a câştiga nişte bani care li se cuvin sau care întârzie să vină, nu mai contează. Banii, sub toate ipostazele, reprezintă nu doar o preocupare, aş spune că devin o urgenţă şi o obsesie pentru aceşti nativi. Este esenţa vieţii lor în această perioadă.

Există o îndelungată motivaţie care presupune că o serie de lucruri care nu au mers bine în ultimii ani se manifestă acum ca un fel de termen limită, ca un punct ce focalizează toate celelalte consecinţe şi determinări care au ca miză banii. Au putut să cumpere s-au nu au putut să cumpere, că au putut să plătească sau nu rate, că sunt în întârziere sau la timp, că mai pot lucra sau nu, că lucrează pe bani mai mulţi sau puţini, că nu mai lucrează în atâtea locuri de muncă, aşa cum o făceau odinioară. Din foarte multe motive banii reprezintă o preocupare constantă care nu o dată îi oboseşte, dar îi şi enervează peste măsură.

Se poate vorbi de un surmenaj mental provocat de această insistentă focalizare a preocupărilor şi a acţiunilor pe chestiunile financiare, materiale şi băneşti. Un noroc mic şi discret, ceva cât să supravieţuiască în aceste momente de stres. Chiron intră în Casa a III-a şi acţionează în funcţie de segmentele de vârstă, de data aceasta. Pentru cei tineri reprezintă un îndemn la învăţătură, pentru adolescenţi, pentru cei care au depăşit vârsta şcolarităţii, Chiron înseamnă exact pe dos, înseamnă un soi de notă proastă, de palmă morală, dacă vreţi să-i spuneţi sau de risc asumat cu privire la o serie de decizii luate la întâmplare, hazardat, fără niciun fel de meditaţie lucidă, fără niciun fel de logică.

Tot felul de gesturi care au fost făcute în momente în care aceşti nativi au fost lăsaţi de capul lor, au fost singuri. Nu a fost nimeni să-i controleze, să-i verifice, să-i supravegheze, să-i readucă la liman, să le interzică, să le ofere o altă ipostază. Au greşit pe mâna lor şi acum trag aceste consecinţe. Toţi cei care au abandonat şcoala, care au părăsit facultatea, care nu şi-au dat diploma, care au uitat să-şi dea examenele, care au amânat să se prezinte la reexaminări, toţi cei care nu au plătit taxe, care nu au făcut tot ceea ce trebuia de la început până la sfârşit într-un demers şcolar, de învăţământ şi pedagogic sunt acum vizaţi să tragă nişte consecinţe care nu presupun refacerea traseului stricat. Dimpotrivă, este vorba de o constatare neputincioasă că lucrurile care au fost abandonate şi stricate aşa vor rămâne definitiv.


V ă r s ă t o r

Cei născuţi în semnul Vărsătorului au în continuare Soarele de partea lor, Marte şi Mercur de partea lor, cinci planete aproape jumătate din răstimpul analizat în sectorul natal. Aceasta înseamnă o forţă uriaşă, o susţinere, înseamnă un ajutor, un îndemn, înseamnă şi o zestre astrală deosebită.

Au energie care se scurge prin intermediul Soarelui ca forţă vitală, au energie mentală, intelectuală, au combativitate, au curaj, au deschidere spirituală, au capacitate de a înţelege şi vedea lucrurile într-un chip intuitiv, au o capacitate de a vorbi şi de a se face înţeleşi într-un fel artistic, convingător, inteligent, simpatic, plin de umor sau plin de noutate şi surpriză, ceea ce poate să atragă de partea lor un interes eosebit al unor oameni care şi l-ar dori pe respectivul Vărsător în postură de elev, de colaborator, de partener de afaceri, de partener de viaţă sau de aliat, ori de persoană cu care să colaboreze într-un proiect.

Sunt atât de originali încât reuşesc să-i şocheze pe unii dintre cei cu care vorbesc, care poate nu au nivelul lor de înţelegere şi percepţie şi care, la un moment dat, au un sentiment că ceea ce li se oferă în vecinătatea unui Vărsător este puţin prea greu de digerat, e prea mult, este un noi de incompativilitate născută din diferenţa mare, uneori uriaşă, între nivelul de viaţă, de trai şi de înţelegere al unui Vărsător şi nivelul altei persoane născute într-un alt context zodiacal.

Deocamdată este momentul afirmării, este momentul izbucnirii în prim-plan, mai ales a celor tineri, sau revenirii în prim-plan a celor care sunt maturi şi care au trecut printr-un con de umbră, au fost marginalizaţi, izolaţi ori, cine ştie, poate pedepsiţi sau uitaţi pe nedrept. Am inclus aici o categorie largă de ipostaze sociale şi profesionale în care umbra şi penumbra îşi poate arunca aripa ei nefericită asupra performanţelor unei persoane. Cu această săptămână, dar şi cu cea viitoare, se poate spune că există premizele smulgerii acestui văl care obturează imaginea şi valoarea lor de ochii lumii.

Săptămâna este bună pentru că au parte de bani, de succes, de noroc, de învăşătură, de drumuri folositoare, de experienţe inedite, de surprize plăcute la orice fel de deplasare, de foarte multă energie, sunt aproape neobosiţi, ca să nu zic chiar ubicui. Unii se vor supăra pe mine, crezând că ubicum este vreun termen jignitor. Vă asigur că e de bine. Chiron intră în Casa a II-a a banilor şi le dă acestor nativi o temperanţă inedită. Poate că niciodată nu au fost atât de abili în a mânui cu banii, atât de retractivi în faţa pericolului şi atât de abili în a sesiza ori a evita riscurile inutile. Ori, invers, atât de abili în a sesiza oportunităţile necesare.


P e ş t i

Ne aflăm cu analiza în faţa ultimului semn zodiacal. Este vorba despre Peşti, care trăiesc în continuare cu acest flux energetic în spate. Unii pot să folosească metaforic şi expresia în "ceafă", aşa cum se spune de obicei că "pericolul îţi suflă în ceafă" sau că o anume situaţie iminentă te împinge de la spate ca o locomotivă şi, vrând-nevrând, trebuie să înaintezi ca să soluţionezi problema. Puteţi să luaţi, din punct de vedere metaforic sau concret, cum vreţi, aceste ipostaze. Este clar că cele cinci configuraţii astrale care locuiesc zodia Vărsătorului, respectiv Casa a XII-a, se constituie pentru Peşti ca o forţă ce vine şi îi mână de la spate. Uneori raţional, alteori iraţional.

Săptămâna viitoare este însă mai mult un desant. Sunt luaţi pe sus. Sunt răpiţi, sunt cuceriţi şi sunt puşi în situaţia de a se lupta cu un hăţiş întreg de provocări, de lucruri neştiute, de lucruri insuficient înţelese sau cunoscute, de o serie de enigme sau de o serie de revelaţii care îi şochează, le creează o stare de bruscheţe interioară, ca şi cum ar fi violaţi în permanenţă de nişte informaţii ce nu privesc neapărat persoana lor. Ei pot să se simtă agresaţi, loviţi şi ameninţaţi de o serie de ştiri care privesc mediul politic, mediul economic, legislaţia sau existenţa altor persoane apropiate lor. Dar, ei reuşesc să se identifice cu partea lezată sau cu ipoteza unei viitoare suferinţă, încât deşi nu li s-a întâmplat ceva concret suferă de pe acum.

Chiron intră, începând cu 8 februarie, în semnul lor zodiacal şi aici lucrurile nu mai seamănă cu nimic din ceea ce am spus pentru cele 11 zodii până acum. Chiron în Peşti este în domiciliu şi, deopotrivă, în exaltare. Se simte atât bine, cât şi foarte bine. În ipostaza bună aduce posibilitate de vindecare trupească şi sufletească, de excepţie şi de excelenţă în totalitate, prin metode clasice sau neconvenţionale, prin metode ezoterice, spirituale, prin metode vibraţionale sau pe căi cu totul şi cu totul neştiute. Şi atunci, avem de-a face cu enigmă.

Un loc în care acţionează voia divină, într-o libertate totală şi care nu este percepută înainte. Este percepută după ce produce efectele benefice, aşa încât uimirea se transformă în extaz, în recunoştiinţă şi, uneori, într-un soi de spaimă existenţială. Peştii se vor întreba de ce li se întâmplă lor aceste lucruri. Vor sesiza că sunt protejaţi, dar vor sesiza cu destul de multă obiectivitate că sunt şi aleşi. Nu se vor considera în felul acesta nişte vedete, nu vor avea impresia că trebuie să se poarte începând de a doua zi altfel, dar simt că trebuie să răspundă acestei stări de graţie, o stare divină, o stare de binecuvântare. Şi în faţa acetui har sau în faţa acestor daruri pe care le primesc, mai întâi cu puteri tămăduitoare, apoi cu puteri înălţătoare, ei se vor simţi obligaţi să răspundă pe măsură, prin sacrificiu, prin devoţiune, prin implicare.

Se vor duce la biserică şi vor jura, angajându-se în faţa icoanelor că vor face ceva. Ceva ce li se pare lor a fi pe măsura sau cât de cât în apropierea spaţiului de sacralitate şi de inedit pe care l-au trăit, în care au fost actori de la început până la sfârşit, şi pe care l-au pătruns în foarte mare parte. Se angajează să fie mai buni, să fie mai altfel, să renunţe la o serie de obiceiuri, să rupă cu trecutul şi să se dedice unei vieţi noi, aşa cum este ea croită şi conturată prin aceste evenimente. Unele lucruri se vor petrece din tot ceea ce v-am spus în câteva săptămâni, mai ales la începutul lunii martie. Atunci va fi forfotă mare pentru Peşti. Atunci va fi un evenimente cu totul deosebit. Apoi, rând pe rând, lunile anilor viitori vor aduce scăderi şi creşteri semnificative în intensitate şi vocaţie acestei virtuţi spirituale care se răsfrânge asupra Peştilor.


Material compler pe evz.ro

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
255

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
314

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
706

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...