URANIA vă prezintă horoscopul săptămânii 29 ianuarie-4 februarie

URANIA vă prezintă horoscopul săptămânii 29 ianuarie-4 februarie
Perioada cuprinsă între 29 ianuarie şi 4 februarie este semnificativă din perspectiva unor evenimente astrologice.

B e r b e c

Pentru cei care s-au născut în zodia Berbecului, previziunile pentru săptămâna următoare nu vor mai fi chiar atât de abundente în detalii ca până acum. Au trăit boereşte, s-au lăfăit, s-au scăldat în minute în şir de previziuni, stârnind gelozia şi invidia celorlalte persoane născute în alte semne zodiacale. Nu mă bucur că este mai scurtă, am glumit, a fost ironie, un efect stilistic, dar asta e viaţa.

Încetul cu încetul, multe dintre elementele care au fost fundamentale, determinante şi prioritare pentru berbeci încep să treacă într-o anume surdină. Mai întâi trebuie reţinut faptul că odată cu ziua de 28 februarie, spre seară, Saturn intră în mişcare retrogradă şi începe să arunce raze contradictorii, enervante şi blocante chiar la Casa I a identităţii Berbecilor, un anume disconfort, un stres, o nemulţumire.

Berbecii au o apăsare sufletească

Multe dintre elementele care îi distorsionează pe cei născuţi în Berbec poate nu sunt chiar atât de concrete, sunt difuze. De multe ori se vor trezi rostind fraze de genul acesta "Sunt supărat, dar nu ştiu de ce. N-am niciun motiv să fiu trist şi, totuşi, am o apăsare sufletească. Ceva nu merge bine, dar nu ştiu cum s-o rezolv".

Această intuiţie vagă, dar şi această incapacitate de a o fixa, de a o contura şi, mai ales, de a o controla, este de natură să-i dea peste cap pe cei născuţi în Berbec, de acum, ţineţi-vă bine, până la începutul lunii iunie. Această secvenţă operează pe Casa parteneriatului, pe casa soţului sau a soţiei, a asociaţilor dintr-o firmă, a duşmanilor, a rivalilor, a proceselor sau a tuturor relaţionărilor cu alţii, mai mult sau mai puţin conflictual.

De aici, unii dintre nativii din Berbec ar trebui să se aştepte la încetinirea, blocarea, amânarea, oprirea unor procese. Nu spun întoarcere într-un chip neplăcut, nu spun finalizare într-un chip defavorabil, spun doar o stagnare păguboasă, enervantă şi exasperantă. Apoi, o serie de situaţii care nu le convin şi pe care ei înşişi le opresc în proiect, tocmai pentru a aştepta instinctiv un moment mai bun, când vor înţelege de ce, vor afla cum trebuie să acţioneze. Aceasta este de fapt o atitudine protectivă şi nu este nimic rău în asta.

Ba mai mult, toţi cei care vor încerca să forţeze soarta şi toţi cei care vor încerca să stabilească fără firescul unui lucru care trebuie să iasă de la sine, o anume relaţie, deci toţi cei care vor forţa un parteneriat să se realizeze acum şi nu mai târziu când i-ar veni vremea, toţi cei care forţează mâna prietenului să meargă cât mai repede la altar, vor stabili o căsătorie bazată pe o distorsiune, pe o forţare a notei, pe o coerciţie pe care o vor plăti scump.

Nu forţaţi nota

Nu forţaţi mâna nimănui în această perioadă. Dacă vreţi să vă angajaţi undeva şi contractul nu se semnează, persoana nu vă dă un răspuns, nu-l bombardaţi cu telefoane. Cu siguranţă, sunt două ipostaze. Ori vă repede şi stricaţi relaţia interumană. În a doua situaţie puteţi să obţineţi ceea ce aţi dorit, dar fiind împotriva voinţei aceluia o să vă antipatizeze, o să vă urmărească şi la prima mişcare o să încerce să vă debaraseze de dumneavoastră. Toate relaţiile interumane care nu decurg firesc, toate evenimentele pe care vi le doriţi, dacă se blochează, se înârzie, se amână, sunt într-o corelare perfectă cu contextul astral şi nu încercaţi să schimbaţi cursul lucrurilor.

Cearta cu prieteni, la cote maxime

Casa a XI-a, a prietenilor, pare o adevărată furtună pe mare. Totul este supus instabilităţii, răsturnării sau contestării. Ar fi bine să fie prudenţi, rezervaţi şi să se extragă din context cei născuţi în semnul zodiacal al Berbeculului. Cearta cu prietenii este la cote maxime, este la ordinea zilei şi aş spune că e aproape imposibil de oprit ca impuls astral. Cel mult poate să fie moderat sau poate să fie moderat în aşa fel încât disputa respectivă să se limiteze la un schimb de opinii şi idei, fără consecinţ, fără calificative şi fără jurăminte sau ameninţări. De altfel, este bine să nu spuneţi vorbe mari în această perioadă.


T a u r

Pentru cei care s-au născut în zodia Taurului, săptămâna care vine aduce o încărcare ieşită din comun pe Casa a X-a, a numelui, renumelui, funcţie, rangului, demnităţii, puterii, autoorităţii sau a dialogului cu ceilalţi realizat de pe principii de forţă sau de autoritate supremă. Cinci planete în Vărsător timp de două zile, şase planete în Vărsător timp de câteva ore reprezintă o încărcătură uriaşă pentru această casă.

Este mult, este foarte mult şi putem spune că zilele de 3 şi 4 februarie se asociază cu surprize. Poate că nu vor fi mai multe surprize, poate că nu vor funcţiona în cascadă, ci va fi suficient să apară una singură şi bună. Intrarea planetei Mercur în această Casă a X-a, tot în semnul Vărsătorului, reprezintă pentru cei năcuţi în Berbec o anume ipostază complicată. Mai întâi este o anume provocare pe care o pot defini publică.

Nu mai este vorba de lucrurile care se discută în particular, în familie, între patru ochi sau într-un cerc restrâns. Şi este vorba de declaraţii publice, de precizare de opinie, de poziţie sau de atitudine. Este vorba de o anume formă de a se face cunoscută, intenţia, decizia sau crezul cuiva născut în semnul Taurului.

Dar această mărturisire, această declaraţie nu este făcută nici cu inimă largă, nici cu întreaga bunăvoinţă. Sunt numeroase elementele care ţin de o anume presiune a evenimentelor sau de această izbucnire în avalanşă a unor evenimente care vin din afară şi-l pun pe cel născut în zodia Taurului să se reordoneze, să se reaşeze în intenţii, sentimente şi interese, într-un chip cât mai radical.

Taurii vorbesc mult despre ei

De aceea, nu-i va fi la îndemână niciunui Taur să vorbească în această perioadă. Nu o va face ca altădată cu o anume parcimonie cu privire la mărturisire, la partea de confesiune. Dimpotrivă, acum vor aborda cât mai subiectiv segmentul, vor aduce ca un plus de creditare întreaga lor trăire. Vor vorbi despre ei mai mult decât altădată, vor invoca chestiuni personale, uneori poate chiar chestiuni de intimitate.

De aceea, nici nu o să le placă situaţia, dar vor fi obligaţi să vorbească mult despre ei, mai mult decât altădată sau mai mult decât cred ei de cuviinţă. Fiinţe destul de modeste la capitolul performanţă publică, pentru că Taurii nu sunt mari vorbitori şi nu sunt nici fiinţele expansive din zodiac, sunt puşi acum în situaţia unui rol în care nu se simt întotdeauna bine. Foarte buni executanţi, foarte buni administratori şi foarte buni conducători, dar tăcuţi, acum ei sunt puşi în situaţia de a fi vorbăreţi. Este ceva ce nu le este croit pe măsură, nici astral, nici biologic, nici structural.

Au nevoie de pauză

Trebuie să renunţe, aşadar, fie la familie, la prieteni, la distracţie, la confort, cum spuneam, la cooperarea cu cei din jur sau poate chiar la bani. Pentru a face o astfel de pauză, a-şi pune viaţa şi activitatea între paranteze şi a se îndrepta spre noi orizonturi de cunoaştere. Este un sacrificiu spre un mai bine şi spre un altceva. Pe de altă parte, planeta Jupiter din Casa a XII-a, atenţie, accentuează toate fenomenele fiziologice bazate pe exagerare, pe dilatare, pe inflamare, pe lipsă de măsură. De aici putem spune că o alimentaţie iraţională sau enervări necontrolate pot să ducă la reacţii cerebrale disproporţionate şi ele.

Poate că în alte etape de viaţă au trecut mai uşor o supărare, o nervozitate sau o etapă de stres. Acum însă, organismul nu prea mai are răbdare şi nu mai are nici putere sau energie şi dă semne majore de suferinţă. De aceea, puseele de tensiune, durerile de cap, tulburările cerebrale, atenţie, spasmele cerebrale pot să fie cauza unor disfuncţii bazate pe această incapacitate, a psihicului dar şi a trupului, de a reacţiona firesc şi adecvat faţă de o serie de stimuli.


G e m e n i

Eu cred că este bine să fii Geamăn în această perioadă. Numeroasele planete din Casa a IX-a îi transformă pe aceştia în nişte simpatici, inventivi, inovatori, un fel de minitehnicus în acţiune perpetură. Tot timpul desccoperă ceva, inventează ceva, modifică ceva, adaptează, înnoiesc, nimic nu le place, totul este învechit, demodat, îi plictiseşte şi vor provocări de toate felurile. Una dintre principalele forme de satisfacţie a acestei dorinţe de altfel, de mai bine şi de mai nou, este, evident, aparatura, tehnologia.

De aici banii risipiţi pe tot felul de cumpărături, începând de la un laptop şi un telefon şi sfârşind cu tot felul de anexe şi accesorii care sunt menite să îmbunătăţească o activitate, dar care nu întotdeauna este o activitate lucrativă, adică de pe urma căreia să câştige. Nu întotdeauna este vorba de instrumente de lucru, ci mai mult de mici mofturi, plăceri, capricii, răsfăţuri şi delicii, legate de ceea ce eu aş denumi unealta-jucărie. Deci, îşi vor cumpăra un telefon, nu obişnuit, firesc şi relativ ieftin ca să converseze cu prietenii, ci un telefon care să le permită să vizioneze şi filme, să vorbească cu iubita şi, eventual, de ce nu, să le facă şi o cafea. Se îndreaptă în magazinele de specilitate spre lucrurile ciudate, trăznite, ultimul răcnet, oricât ar fi de scump, ba mai mult, cu un anume – vă rog să mă iertaţi aici şi să nu mă ţineţi de rău – un anume snobism la tot ceea ce este de marcă.

În sfârşit, e dreptul lor, banii lor, visul lor, experienţa lor, noi cum să ne împotrivim să-şi cumpere ei cineştie ce hard extern ultimul răcnet. Să şi-l cumpere, sănătoşi să fie, şi să-l folosească şi, mai ales, să şi funcţioneze. Problema este alta, că demersul astral este de natură să-i împingă să facă aceste lucruri, să trăiască într-o astfel de stare de nelinişte tehnologică, dar bine ar fi ca această nelinişte tehnologică, cu investiţia aferentă, să se îndrepte spre lucruri utile, spre lucruri rezonabile sau spre acele lucruri care la un moment dat să devină atât de necesare şi profitabile, şi ergonomice, încât să le uşureze munca, să le micşoreze timpul de şedere în faţa calculatorului, să-i transforme în nişte fiinţe performante. Adică, da, să îmbine utilul cu plăcutul, dar, mai bine-zis, să se îndrepte spre util.

Deocamdată, tentaţia lor este să se îndrepte spre plăcut şi în felul acesta dau curs vibraţiei inferioare a momentului. Este bine să se îndrepte spre vibraţia superioară şi să treacă de la divertisment la muncă şi de la jucărie la activitatea serioasă.

Apropo, am să vă spun o glumă care poate că se înscrie în acest tip de comentariu, dar şi în acest tip de comportament. E uşor răutăcioasă, dar are o anume logică şi un haz intrinsec. Ştiţi care este diferenţa între un bărbat şi un copil? Preţul jucăriilor.

Beneficii şi câştiguri

În sfârşit, să mai notăm că planeta Venus intră începând cu 4 februarie în Casa a VIII-a şi le aduce beneficii, câştiguri şi tot felul de tranzacţii care, chiar dacă nu vor fi finalizate acum, sunt promise, sunt rezolvate sau sunt fixate, cum se zice într-un limbaj simplist, bătute în cuie. Probabil că înţelegerea este de natura unei forme juridice premergătoare actelor finale, probabil că se dă şi un aconto, probabil că se fac nişte gesturi care să consfinţească această înţlegere, această tranzacţie, urmând ca ea să fie efectuată într-o etapă ulterioară. Ceea ce nu este rău.

Pot primi bani pe care să-i investească, pot primi bunuri, pot să li se transfere în tot felul de chipuri şi cu tot felul de titluri o serie de utilaje, aparaturi, instalaţii, menite să le uşureze viaţa sau să le permită să câştige bani. Pot să primească de la caz la caz un utilaj cu care să desfăşoare o activitate mică, practică, să-şi deschidă un atelier sau să-şi completeze o anume formă de activitate comercială printr-o performanţă ce ţine de tehnologie. Până acum lucrau manual, executau impiric sau simplist o serie de acţiuni, acum acest utilaj le permite să fie mai performanţi, mai creativi şi mai cu ştaif.

Alţii pot să primească în administrare chiar o firmă în sine sau o activitate de sine stătătoare. Acea persoană care le-o încredinţează are motive temeinice. Nu mai poate din motive de sănătate, nu mai poate din motive financiare, nu mai poate că este suprasolicitată sau viaţa acelei persoane cunoaşte nişte evenimente şi ia nişte turnuri care îl transformă pe acela într-o persoană incompatibilă cu această activitate.

Ca să nu se prăpădească investiţia, ca să nu se piardă vadul, ca să nu se piardă clientela sau numele de pe piaţă, acela transferă această activitate, că este un SRL, că este orice fel de formă de activitate comercială legală, înscrisă undeva, unui nativ din semnul Gemenilor, preţuindu-i aceluia capacitatea de a se descurca, de a se rezolva şi de a administra.


R a c

Pentru cei născuţi în zodia Racului, contextul evoluţiei astrale pentru săptămâna viitoare mi se pare oarecum complicat. Mai întâi este vorba de încărcătura mare, de planete dar şi de evenimente susceptibile să se petreacă de pe urma impulsurilor pe care cinci, la un moment dat şase planete în Vărsător, o pot induce pe Casa banilor altui.

De aici, o serie de răsturnări de situaţie, de surprize sau de descoperiri care şochează. Unii vor constata ceva ce nu ştiau, şi anume felul în care le-a scăzut contul în bancă sau felul în care trebuie să se desfăşoare o serie de activităţi comerciale, despre o serie de realităţi contabile care-i pun în faţa unei surprize de proporţii.

Brusc vor afla că au mult mai mult de plătit, că taxele, penalităţile se ridică la alte cote decât estimau ei grosso modo. Se înţelege că este vorba şi de evenimente care nu pot fi anticipate de către astrolog şi care ţin de relaţiile oficiale pe care nativii din Rac le au. Şi anume, au cerut înlesniri şi nu li se acceptă, sunt taxaţi cu mult mai mult decât era cazul pentru o serie de activităţi pe care ei le-au angajat.

Plecând de la un contract telefonic şi sfârşind cu marile plăţi şi marile relaţii comerciale pe care le pot avea cu o persoană, cu o instituţie sau pe care le pot avea angajate şi grevante într-o relaţie legislativă. Asupra lor, direct sau indirect, se pot produce o serie de evenimente care să le restricţioneze accesul la un cont, disponibilitatea financiară, pot să fie victima unor suprataxări sau unor grevări salariale.

Alegeţi calea legală

Evenimentele este bine să fie cântărite cu măsură, este bine să nu se dramatizeze situaţia şi, mai ales, este bine să se găsească temeiul financiar sau juridic, pentru ca ele să fie acceptate. Nu vă resemnaţi în faţa unei hârtii sau a unei decizii. Încercaţi să găsiţi o cale de soluţionare legală, corectă şi dacă nu puteţi singuri, pentru că nu aveţi pregătirea necesară sau pentru că nu aveţi starea psihică necesară, pur şi suâimplu, când vedeţi acea hârtie luaţi foc, vă enervaţi şi vedeţi negru în faţa ochilor, nu mai puteţi gândi, nu mai puteţi reacţiona şi decide, adresaţi-vă cuiva care poate să facă acest lucru pentru dumneavoastră cu mult mai mult temei, un consilier juridic, un contabil, un expert sau, evident, un avocat.

Încercaţi să rezolvaţi repede, bine şi fără prea multă dramatizare o situaţie care se iveşte în viaţa dumneavoastră.

În rest, harta este cam goală. Nu sunteţi singura victimă. Toţi cei care aparţin celor 12 zodii trăiesc pe segmentul restrâns între Capricorn, Vărsător şi Peşti.

Oricum, Jupiter începe să primească o rezonanţă stridentă de la perechea lui de suflet, şi anume Venus. Aceasta, de la zero grade Capricorn, începe să-l bruieze pe Jupiter. De aici se pot anticipa câteva evenimente care se vor petrece în săptămânile următoare pe acest fundament astral.

Şi anume, conflicte cu consecinţe contractuale, contracte care sunt ameninţate de tot felul de atitudini şi discrepanţe, care ţin de voinţa uneia dintre părţi, nu a amândorura. Şi anume, subiectivism, egoism, interes acerb sau capacitate de a-i subordona pe ceilalţi, de a-i transforma în victime şi sclavi, ceea ce nu întotdeauna este posibil şi crează reacţii adverse. Relaţiile contractuale nefinalizate şi nesemnate vor cunoaşte de acum încolo, mai ales odată cu ziua de 4 februarie, o serie de răsturnări de situaţie.

Fie partenerii de discuţie opresc negocierile, fie se răzgândesc, fie cer un plus de acte şi documente în vederea edificării, fie cer un timp de gândire. Cuvântul-cheie este blocaj, neputinţă, amânare şi nicidecum compromitere şi ratare a unui proiect.


L e u

Pentru cei născuţi în zodia Leului, problema parteneriatului este fundamental, primordială şi covârşitoare. Ceva care ţine de un partener de viaţă, soţ-soţie, fost soţ, fostă soţie, colaborator, fost colaborator, partener de afaceri, fost partener de afaceri, duşman, fost duşman, eventual acum prieten, toate aceste ipostaze se conjugă în chipul cel mai important şi predominant pentru Lei. Nimic nu este mai relevant acum decât natura relaţiilor interumane pe care o stabilesc Leii. Toate celelalte aspecte de viaţă trec într-un registru al subordonării sau chiar al amânării.

Pur şi simplu, uită de tot şi toate. Sunt importante relaţiile contractuale, sunt importante relaţiile de afaceri, sunt importante şi destul de conflictuale lucrurile care ţin de o discuţie sau de o apreciere, sau de o exprimare verbală. Mai puţin ceea ce ţine de muncă şi cooperare, de investiţie sau de implicare. De aceea, Leii sunt acum nişte fiinţe dificile. Sunt radicale, oarecum ostile, sunt enervate, îi enervează şi pe cei din jur, complică lucrurile şi le agravează inutil, băgând într-un tip de relaţii interumane elemente străine, naturii conflictului sau a problemei, care ţine de imediateţe. Să spun că trebuie cumpărată o piesă de schimb la un utilaj, este vorba de un parteneriat de afaceri.

Se pierd în peisaj

În loc să vorbească despre preţul sau, eu ştiu, firma ori utilitatea chiar a cumpărării acelei piese, ei încep să dezvolte o întreagă conferinţă pe tema efortului pe care el îl face în firmă, a relaţiilor interumane pe care le are cu partenerul respectiv, începe să-şi aducă aminte ce a spus acela, ce a făcut, cum şi altădată s-a opus la fel, cum el nu ştiu ce a zis şi nu ştiu cum a intervenit, cum suferă de atunci şi nu-şi mai revine.

Deci, se amestecă elementele subiective, de trăire, de gândire, de percepţie şi de atitudine, ori chiar de armonie socială şi interumană, cu lucruri care nu au absolut nicio legătură. La sfârşitul acetei discuţii ambiguă, convulsivă şi sinoasă cei din preajmă, asistând la spectacolul unui Leu în desfăşurare, se întreabă "până la urmă ăsta mai cumpără piesa sau nu de schimb?".

Prin urmare, este o pierdere în peisaj, este o risipire de energie gratuită, este o complicare inutilă a lucrurilor. De altfel, le şi place puţin această situaţie pentru că le dă posibilitatea să facă pe vedetele, să-şi exerseze vocea şi să se măsoare la capitolul decibeli în orice ipostază în care sunt chemaţi să spună ceva. Şi bună-ziua o spun pe ton răstit sau, dacă sunt fiinţe blânde şi decente, educate, şi îşi ţin firea şi nu le sară ţandăra oricum şi oricând, tot se vede pe faţa lor o încrâncenare, o scrâşnire sau o atitudine care numai a blândeţe nu miroase. Aceste fiinţe, despre Lei vorbesc, vor trăi de acum încolo, în continuare, nişte zile complicate. Nici ei nu vor fi fericiţi, nici ei nu vor fi liniştiţi, şi ei îşi complică, cum spuneam, viaţa inutil.

O perioadă bună

Dacă ar şti cât de bună şi frumoasă ar putea fi această perioadă ar fi minunat. În primul rând că ar evita să se pună rău cu foarte multă lume gratuit. În al doilea rând şi-ar simplifica viaţa, şi-ar conserva energia sau ar putea să folosească acest context astral, dar, vedeţi, şi contextul astral e aşa de bogat încât e greu de disociat, spre lucruri profitabile, să facă noi cunoştinţe, să aibă o idee nouă, să susţină un proiect viabil, să aibă o iniţiativă fericită, să preia o serie de probleme ale altora pentru că sunt oamenii puternici şi reuşesc să rezolve foarte multe lucruri. Dacă se pierd în subiectivisme nu vor face decât, aşa cum spuneam şi pentru altă zodie, să valorifice etainferioară a vibraţiei de tip Vărsător. Sigur că, provocarea nu-i uşoară.

Când ai în opoziţie cu Soarele tău natal cinci, la un moment dat, şase planete pe Vărsător care te împuşcă, te îmbumbăcesc, te zgândără, te provoacă, te rănesc, te incită, sigur că, la un moment dat, Leu fiind, reacţionezi. Poate că alte semne zodiacale nu ar face aşa dacă ar avea tot atâtea planete într-un semn zodiacal opus. Dar când este vorba de axa Leu-Vărsător provocarea este la ea acasă. Este, cum spuneam, cel mai păgubos tip de abordare a acestui context astral şi ar trebui să rostească în permanenţă cuvântul calmează-te, pace, linişte, răbdare, odihnă, distanţă.

Să şi le repete lor înşişi ca un fel de mantră, să facă acest exerciţiu de prudenţă, tăcere şi reticenţă pentru a se regăsi şi conserva, mai ales, în natura lor bună, frumoasă, intrinsecă, pentru a nu se compromite sau pentru a nu da prilej unora şi altora, mai ales răutăcioşilor, să-l atace exact acum în momentul în care el singur se vulnerabilizează. Altfel, există foarte multe evenimente care-l pot transforma pe Leu într-o fiinţă puternică, cum ar fi justeţea, dorinţa de dreptate, implicarea cu onestitate, generozitate şi filantropie în probleme de maxim interes public.


F e c i o a r ă

Pentru cei născuţi în zodia Fecioarei, încărcătura majoră a zodiei Vărsătorului se manifestă, aş spune, mai bine-zis şi în mai contextul semnului zodiacal, se varsă ori se revarsă pe Casa a VI-a. Surprize uriaşe, majore, răsturnări de situaţie, evenimente de un inedit incomensurabil în relaţiile de muncă sau la locul de muncă.

Apar noi contexte legislative, apar normative, apar restructurări, reforma e la ea acasă, înnoirile, mai mult sau mai puţin inspirate, sunt un loc comun. Ideile şefilor de mai altfel cu orice preţ vin şi reconfigurează viaţa nativilor din Fecioară. Dacă ei înşişi sunt şefi atunci procedează la tot felul de transformări pe care stilul de muncă, banii, investiţia, contextul, realităţile socio-politice le impun cu necesitate.

Fac şi ei cum pot mai bine, fac şi ei cât înţeleg, câtă experienţă de viaţă au sau în funcţie de cum sunt sfătuiţi, mai bine sau mai rău. Probabil că, multe dintre deciziile pe care le iau vor fi contestate, nu vor fi bine primite de către angajaţi. Vor primi sub toate formele cele mai speciale şi sonore mesaje de dezacord. Mai întâi vor fi dialogurile, telefoanele, scrisorile, cererile, reclamaţiile sau atitudinile care vor fi explicite, directe, vizibile, deloc tăinuite sau deloc mascate. Apoi, va veni rândul gesturilor.

Grevă

Dacă cineva are o întreprindere, o fabrică, o structură comercială, să nu se mire dacă se va trezi cu o grevă la locul de muncă, cu un protest spontan, cu o anume atitudine ostilă, cu regruparea unor oameni într-o aripă, să-i zicem, dizidentă, care refuză să se supună noilor ordine, care contestă justeţea sau eficienţa unor măsuri. Prin urmare, şi ca şef, patron, stăpân şi ca angajat, Casa muncii este dinamitată în acest context astral.

Multe dintre evenimente se pot produce şi până pe 3 februarie, când are loc momentul de Lună nouă. Altele pot să fie condiţionate şi provocate de această golire de energie care permite descătuşarea unor forţe uriaşe umane, pro sau contra unei poziţii, atitudini sau direcţii.

În sfârşit, unii pot să-şi piardă locul de muncă brusc, fără să ştiut sau bănuit ceva, alţii, varianta cea mai fericită, pot să găsească o soluţie la o criză de plasament al forţei şi pregătirii profesionale. Dar, lucrurile, în ambele situaţii, mai sunt legate de ceva. Fie că părăsesc un loc de muncă, fie că vor fi angajaţi, această manevră se va asocia cu certuri, cu reclamaţii, cu explicaţii, cu acuzaţii, cu tot felul de măsuri care lor nu le plac.

Sunt angajaţi cu multe, prea multe condiţii, cu restricţii împotriva voinţei angajatorului, prin tot felul de diligenţe şi, invers, vor fi concediaţi după tot felul de acuzaţii şi tot felul de certuri. S-ar putea ca multe dintre aceste situaţii care se crează acum să treneze până în preajma primei săptămâni a lunii martie, când să se transforme în elemente categorice ce alcătuiesc un dosar în justiţie. Se ceartă o săptămână, două, trei în februarie până când tot la tribunal ajung.

Prudenţă

Noi spunem calm, răbdare, prudenţă, iar aceştia se vor enerva până peste poate. Vor depăşi măsura cu privire la stresul mental, intelectual, la partea de supărare trăită sufleteşte cu un asemenea ecou în organism încât să creeze disfuncţii puternice, să creeze un stres organic cu un impact negativ dintre cele mai importante asupra fiziologiei sistemului nervos, al sistemului vascular. Este bine să se reţină că în această perioadă degeaba se abordează o conduită culinară protectivă. Nu acum se rezolvă problemele de sănătate, nemaimâncând sare sau prea mult zahăr în zilele de 3 şi 4 februarie.

Acestea trebuiau să fie elemente ale unei prudenţe culinare sau ale unei diete înţelepte de-a lungul timpului. Acum este inutil. Probabil însă că o serie de carenţe în această atitudine faţă de organism îşi vor spune cuvântul. Cei care nu s-au îngrijit, nu au luat medicamente, au făcut excese, toţi aceştia sunt vulnerabili. Ce ar trebui făcut? Sfatul astrologului se îndreaptă mai ales către medicaţie.


B a l a n ţ ă

Pentru cei născuţi în Balanţă, numărul mare de planete din Vărsător activează Casa a V-a. Aici se pot produce tot felul de evenimente care ţin de suflet şi de poveste de dragoste. Aventurile se ţin lanţ, poveştile de amor sunt posibile la ot pasul. Ca şi cum una n-ar fi suficientă, pot să apară mai multe persoane în viaţa unui bărbat sau unei femei născută în zodia Balanţei.

Şi toate acele persoane care apar acum la orizontul lor afectiv să fie interesante, fascinante, atrăgătoare, să reprezinte un factor de interes. Cel născut sau cea născută în Balanţă nu poate să facă o selecţie şi nici nu se satură, nu se poate opri, la o experienţă, la o formă de cunoaştere, la o eventură sau la o trăire în doi. Nu, e prea puţin. Unu, dar ce zic eu doi, poate cinci, şase. Prin urmare, această lipsă de măsură, această sete de cunoaştere poate să reprezinte şi o formă de autocunoaştere.

Începeţi să vă cunoaşteţi mai bine

Tot reflectându-se în ochii iubitului sau iubitei, nativul din Balanţă începe să se cunoască mai bine pe sine, să se obiectiveze, să stabilească o ierarhie de principii, de criterii, altele decât de acum cinci, zece, 15 sau 20 de ani, care erau în concordanţă cu acea etapă de vârstă, cu acel nivel de trai sau cu acel nivel de exigenţă. Planetele din Vărsător cam vin aşa peste cel născut în Balanţă şi îl provoacă, îl cheamă, îl scot din casă, îl trimit la întâlnire, îl pun în situaţiile dintre cele mai speciale. Acum, ştiu că o să enervez pe unii şi pe alţii, dar asta e astrologia, nu este o disciplină a confortului, ci o disciplină a realităţii şi obiectivităţii.

Acest fel de a trăi într-un chip dragostea ca o pedeapsă, ca un fel de condamnare implacabilă până la moarte şi dincolo de moarte nu este o realitate sufletească. Ea poate să fie un element de conduită. Sigur, e bine să trăieşti lângă alesul tău până la adânci bătrâneţi, până când moartea te desparte. E frumos, e ideal, e ca în cărţi, e ca în tratatele de psihologie, e ca în romane, e ca în filmele dulcege şi zaharisitate. Realitatea, însă, nu ţine cont de aceste lucruri. Realitatea îi transformă pe oameni în nişte structuri în devenire, care-şi schimbă parametrii, nevoile, cerinţele, care se îmbogăţesc sau sărăcesc de pe urma unor evenimente şi atunci partenerul poate să răspundă sau nu mai poată să răspundă acestor nevoi.

Un astfel de moment este cel pe care-l trăiesc nativii din Balanţă din punct de vedere afectiv. Şi el nu are nimic cu moralitatea sau cu certificatul de căsătorie. De aceea, spuneam că o să enervez pe unii şi pe alţii pentru că vor intra în acest con firesc de reacţie şi cei căsătoriţi care nu cred că mai pot să fie ţinuţi acasă cu orice chip. Şi dacă vedeţi că a ieşit pe uşă câte un nativ sau nativă prea parfumat şi prea elegant înseamnă că, sigur, vrea să se cunoască pe sine. Dintr-o altă perspectivă, ar trebui spun că planeta Venus intră în Casa a IV-a şi aduce o serie de elementele care ţin de curăţenie, ordine şi disciplină în locuinţă.


S c o r p i o n

Harta pentru perioada cuprinsă între 29 ianuarie şi 4 februarie este marcată de prezenţa planetei Venus, dar această prezenţă este doar din ultima parte a răstimpului analizat, legată de semnul Capricornului şi de Casa a III-a. De aici o anume exprimare frustră, concisă-lapidară şi de o anume intuiţie a momentului adecvat. Mai ales pentru a tăcea şi mai puţin pentru a vorbi.

Apoi, este marcată această perioadă şi de prezenţa planetei Mercur în Vărsător în Casa a IV-a. Dar, Mercur, singur, nu este suficient de puternic pentru a da o semnificaţie aparte acestei poziţii şi, mai ales, să activeze într-un chip vizibil Casa a IV-a.

În schimb, Mercur, împreună cu celelalte planete din Vărsător, realizează un complicat context astral care vorbeşte despre preeminenţa familei, a secvenţei domestice, a gospodăriei şi, mai ales, a elementelor de ideaţie şi mai puţin de practică în ceea ce priveşte relaţia cu familia. Astfel, încât comportamentul celor născuţi în Scorpion poate să fie marcat de o anume lipsă de toleranţă, de o lipsă de înţelegere, de maniere oarecum carenţiale, de un abandon al unui fel protectiv, care să menajeze sensibilităţile unei persoane din familie.

Comportamentul celor născuţi în Scorpion poate să fie surprinzător, uluitor, neaşteptat. Pot să ridice chestiuni care nu sunt de primă importanţă sau de primă urgenţă în economia relaţiilor de familie. De asemenea, comportamentul acestor nativi cunoaşte şi o serie de reacţii intempestive, reacţii explozive, bruşte, brutale, care iau prn surprindere pe cei apropiaţi.

De la armonie, la conflict

Se pot anticipa conflicte, certuri, acuzaţii, schimburi de cuvinte sau relaţii tensionate. Lucrurile se schimbă de la o clipă la alta şi din maximum de armonie se ajunge la conflict deschis, ceea ce nu este bine. Se poate spune că multe dintre lucrurile care alimentează sau stau la baza acestor reacţii necontrolate ale Scorpionilor sunt acumulările unor nemulţumiri care merg în timp până foarte departe. Ceea ce înseamnă că se atinge punctul critic sau se realizează o acumulare atât de mare de nemulţumiri încât ele nu aşteptau decât contextul astral potrivit pentru a se declanşa o anume răfuială sau o anume explicaţie necesară pentru a se reaşeza aceste relaţii de familie.

Acum, iată, contextul astral a venit şi puţine sunt cazurile în care cred că oamenii se vor abţine în a rosti acuzaţii, în a emite judecăţi de valoare asupra comportamentului sau modului de viaţă al celor apropiaţi. S-ar putea, totuşi, ca să fie şi persoane ce vor trece de acest impas astral. Sunt şi foarte multe Case goale ce nu permit realizarea unor conexiuni pentru cel care face o analiză astrologică. S-ar putea ca într-o logică strict personală, între contextul momentului şi harta natală, dispoziţia din momentul naşterii astrelor, unii dintre nativi să trăiască evenimente ce nu pot fi anticipate de noi.

Totuşi, este de reţinut că această Casă a VII-a care a început să fie locuită de Jupiter poate să funcţioneze bine pentru aceşti nativi. Un bine legat de sănătate, ameliorări, însănătoşiri, rezonanţă la tratament, învigorări, înseninări sau chiar absenţa unor griji legate de factorul sănătate. Într-o altă ordine de idei, acelaşi benefic poate să patroneze schimbări fericite la locul de muncă, ameliorări la serviciu înţelegere, concordie sau indulgenţă, toleranţă, ori schimbări favorabile.


S ă g e t ă t o r

Până pe 3 februarie, cei născuţi în Săgetător mai au parte de beneficiul planetei Venus, ceea ce nu este puţin lucru. Au pentru acest an 2011 încă o săptămână de trăit sub scutul protector al micului benefic. Le aduce optimism, stare bună fizică, psihică, noroc, şansă, protecţie la accidente, mulţumire sufletească sau tot felul de întruchipări ale relaţiilor personale care vin spre ei cu un beneficiu.

Începând cu data de 4 februarie planeta Venus va intra în Capricorn în Casa banilor şi, pe de o parte, aduce câştiguri, dar, aş spune că, aceste câştiguri sunt realizate mai ales în urma unor renunţări la cumpărări şi investiţii, unor reticienţe în a cheltui de orice fel, a unor economii în general şi mai puţin a unor bani care vin într-un anume fel să sporească un statut financiar precar. Sunt şi Săgetători, probabil, cu dare de mână, cu stare financiară bună, nu ne îndreptăm acum atenţia înspre acestora, ci vorbim despre o situaţie general-umană şi mai des întâlnită. Şi anume, un fel de a trăi modest din banii de salariu, care nu întotdeauna sunt suficienţi.

De aceea, ameliorarea financiară ţine de un sfârşit de capitol, au plătit tot şi nu mai au datorii, au făcut tot ceea ce trebuie din punctul de vedere al achitării taxelor şi impozitelor, încât, de acum încolo, venitul lor nu se mai micşorează sau nu mai este substanţial grevat de aceste plăţi. Planeta Mercur care intră în Vărsător, în Casa a III-a, le aduce acestora un beneficiu de cunoaştere şi un spor la dialog. Săgetătorii vor avea idei uşor trăznite, ciudate, nostime, amuzante, ieşite din comun, straniu, cu privire la o soluţie sau la un mod de viaţă, sau cu privire la un punct de vedere asupra unui eveniment, asupra unui incident. Şi pentru că am spus incident, vreau să mă refer şi la accident.

Riscuri

În situaţia în care Marte se află în Casa a III-a şi poate să patroneze mai multe secvenţe de viaţă dezagreabile, stricarea unor utilaje, stricarea maşinii, un accident pe care să-l suporte ei prin deteriorarea unui utilaj. Acesta se strică şi, la rândul lui, îi loveşte, îi răneşte. Să fie victima unui accident care se petrece fie în postură de şofer, fie în postură de pietoni. Atenţie, aşadar, că întreaga săptămână este foarte-foarte încărcată cu nenumărate riscuri pe care nu trebuie să şi le asume, ca şi cum ei ar fi mai tari decât legea naturii, decât firea cosmică sau decât puterea astrelor.

Nu vă puneţi la încercare pe principiul care pe care şi nu sfidaţi sfatul astrologului care vine dintr-o lectură corectă a acestor evenimente. Mai ales, ţineţi cont că începând cu după-amiaza zilei de 2 februarie, până în seara zilei de 4 februarie, acest risc de accidente este sporit. Nu sunt indicate nici deplasările, chiar pe drumuri scurte, nu sunt indicate călătoriile, excursiile, sporturile de orice fel, mai ales cele violente sau cele care se bazează pe impulsuri nervoase necontrolate, pe cele care nu se bazează pe exerciţiu şi pe rutină ori pe o îndelungă experienţă.

Amatorii, novicii, începătării, extravaganţii, curajoşii, doritorii de pariuri ar fi bine să se abţină în această săptămână de la toate aceste demersuri şi de la o conduită uşor iresponsabilă, pentru că îşi pun corpul fizic în pericol real. Acum, tot în pericol sunt şi dacă stau acasă şi spun ce nu trebuie, vorbesc cu cine nu trebuie, se implică în probleme pe care nu-i privesc, îşi dau cu părerea unde nu este cazul, vorbesc în public şi spun lucruri care ar putea să fie prost primite, prost taxate, prost înţelese, greşit recepţionate şi, implicit, răstălmăcite. Vulnerabilitate sporită în faţa opiniei publice pentru cei care au imagine, au nume şi renume, sau care reprezintă un pol de interes al opiniei publice. Discursurile, cuvintele, mărturisirile, interviurile, dialogurile, prezenţa însăşi în spaţii publice ar trebui să fie reţinută, controlată sau supusă chiar unor renunţări. Este mai bine să se abţină să se ducă la petreceri sau în locuri publice pentru a nu pica în mijlocul unor evenimente dubioase cu grad mare de risc pentru imaginea personală.


C a p  r i c o r n

Aproape întreaga săptămână care urmează, cei născuţi în Capricorn, vor avea planeta Venus în Casa a XII-a. De acolo îi pândeşte un noroc ascuns, o şansă discretă, sau posibilitatea de a găsi portiţe pentru rezolvarea unor lucruri, altfel greu de imaginat. Începând cu ziua de 4 februarie, planeta Venus intră în segmentul  lor natal şi le dă Capricornilor şansă, putere, protecţie, pe corpul fizic, însănătoşire, învigorare, înseninare şi speranţă sau o anume predispoziţe pentru a aborda proiecte noi de viaţă.

Cu chef de muncă

Au chef de muncă, au chef de lucru şi chiar îşi asumă o serie de sarcini de serviciu cu grad mare de risc sau care necesită efort, pierdere de timp, sacrificiu de viaţă personală fără să se vaite, poate chiar cu oarecare bucurie. Extraordinară ar trebui să fie Casa banilor şi a finanţelor, unii pot să dea lovitura şi să împuşte, metaforic vorbind, un contract de sume mari, să primească bani de la clienţi, să recupereze ceea ce nici nu mai sperau că vor recupera, să primească bani pe diferite căi, fie în urma unei negocieri, fie în urma unei presiuni de natură juridică, fie în urma unei constângeri legale exercitate de terţi, dar în toate cazurile, este vorba despre o soluţionare mai uşoară şi mai rapidă decât se aşteptau.

După îndelungi aşteptări, după enervări, aproape după renunţări, iată că brusc lucrurile se întorc şi vine elementul-surpriză şi repară ceea ce părea iremediabil pierdut. Aceasta este o ipostază bună, nici nu poate fi dezvoltată prea mult, pentru că în sine, ea aduce o capacitate de a gândi corect despre bani, de a analiza şi evalua o situaţie financiară cu argumente credibile şi cu soluţii realiste, apoi o implicare în viaţă şi activitate eficientă, aducătoare de bani.

Luaţi în calcul ziua de 3 februarie, care poate să vă aducă o schimbare de statut, o noutate, un început cu consecinţe financiare dintre cele mai surprinzătoare. Nu este posibil ca lucrurile, decât în cazuri strict personale, pot să aibă şi o conotaţie negativă, alarmantă sau complicată. Pe de altă parte, aceşti nativi, se confruntă cu planetele care seaflă în opoziţie Saturn-Jupiter, pe axa Caselor IV-X. Împreună cu planeta Venus, acestea realizează, cu nişte mici grade de toleranţă, un careu în tee, cu vârful de scurgere chiar pe Capricorn, ceea ce înseamnă că pot să aibă mici reuşite, mici şanse.

Priviţi totul cu înţelepciune

Aceste şanse nu ţin însă de această săptămână, doar începutul acestui demers favorabil poate să fie legat de data de 4 februarie. Consecinţele sau coordonarea şi coerenţa dintre aceste trei combinaţii se pot realiza prin tranzitele ulterioare, în săptămânile viitoare, când lucrurile pot să capete şi o altă dimensiune, pentru că planetele totuşi se mai şi mişcă, mai ales cele personale şi rapide.

Aşadar, ceea ce acum încă nu merge, este bine să nu îi aducă într-o poziţie de oameni nemulţumiţi, ostili şi disperaţi. Este bine să aibă înţelepciune şi să spere în beneficiul pe care îl vor avea în săptămânile următoare. Îngândurarea, îngrijorarea sau meditaţia responsabilă asupra unor elemente din viaţa personală ori cea familială, ce le incubă celor născuţi în Capricporn, este o realitate, mai ales a perioadei ce urmează să se concretizeze după 4 februarie.


V ă r s ă t o r 

Pentru cei născuţi în vărsător, săptămâna viitoare este plină de evenimente. Au multe planete, au multă susţinere, au multă energie, au enorm de multe provocări, şanse şi ipostaze inedite, se pot bucura de surprize, oricum nu se vor plictisi, iar în ziua de 3 februarie vor trăi şi un moment esenţial pentru existenţa lor, şi anume momentul de lună plină.

Este o încărcătură specială, este un circuit care se declanşează pentru o lună sau pentru un an în existenţa lor. Vor pune premizele unor realităţi personale sau publice ori sociale în care ei sunt implicaţi de o anume spectaculozitate, de o  anume notorietate. Pentru foarte mulţi dintre cei născuţi în vărsător poate fi vorba de progres, afirmare, imagine, susţinere, ţăşnire sau penetrare în zone greu de descifrat din afară – să pătrundă în mecanismele puterii, să intre în showbiz, să depăşească rampa sau ecranul televizorului, să cucerească publicul, să se impună într-o serie de spectacole şi perfomanţe, să aibă parte de o anume celebritate ori de recunoaştere, depinde de vârstă.

Lucrurile nu sunt asociate nici cu risc, nici cu pericol şi culmea norocului şi a fericirii, nu se asociază cu contracarări prin ceea ce se cheamă invidie, revanşă, ostilitate, gelozie sau replici dure ori blocaje, e chiar de-a dreptul un drum deschis. Întregul context astral este frumos, este minunat, vor avea parte de o zestre uriaşă în 2 şi 3 februarie, ca şi puţin în ziua de 4 februarie pe care trebuie să şi-o adjudece, trebuie să se simtă bine, să se scalde în această baie astrală care le este dedicată şi care le este revărsată ca un fel de mană cerească.

Luaţi ce este mai bun

Trebuie să extragă tot ceea ce este mai bun din acest context astral – consecinţele, gândurile, impulsurile, tendinţele, învigorarea trupească, însănătoşirea, curajul, încrederea, spreanţa. Intrarea plenetei Mercur în vărsător este pentru ei chiar un eveniment, este singurul moment peste an în care au parte de un soi de protecţie divină. Sunt spectaculoşi în tot ce fac, chiar şi oamenii modeşti.

Vorbesc extraordinar, sunt glumeţi, sunt simpatici, sunt plini de farmec, sunt dotaţi cu o atracţie magnetică asupra celor care îi privesc. Toată lumea îi admiră, toată lumea îi aplaudă, îi susţine, toată lumea îi urmăreşte. Este momentul afirmării, al unor prezenţe şi prestaţii de excepţie în tot ce fac.

Să presupunem că nu sunt nişte fiinţe chiar atât de publice şi să presupunem că trăiesc oarecum modest sau trăiesc într-un domeniu care nu are legătură cu artisticitate ci cu tehnicitatea, cu mecanica, cu inventica – vă daţi seama ce şansă să descopere un lucru pe care nu l-au văzut până acum, era sub ochii lor dar asta este, vine momentul astral care le permite să rostească Evrica, vine momentul când dau o anume turnură spectaculoasă unui proiect personal, unui demers, unei lucrări, indiferent ce ar fi ea, o lucrare ştiinţifică, tehnică, o lucrare de istorie sau de politică, nu contează. Este bine să şi scrie în această perioadă, să facă nişte note personale, este bine să ţină un jurnal de acum încolo pentru că în această perioadă există şi o anume răscolire a memoriei – amintirile ţâşnesc, ies la iveală şi e bine să fie şi fixate într-o formă scrisă.

Se uită în trecut

Vor fi tentaţi să facă o legătură cu trecutul dar nu pentru a-l valorifica, ci pur şi simplu pentru a încheia o etapă.  Se mai uită o dată pe corespondenţă, mai privesc o dată albumul de fotografii, mai pun o dată o casetă cu cine ştie ce, o nuntă, o excursie, o plimbare ca să-şi ia rămas bun de la acel sector de viaţă, de la acei prieteni  sau de la acele forme de a-şi petrece timpul liber ori de a-şi consuma energia după care să se îndrepte cu arme şi bagaje spre noi etape. Provocarea e de partea lor, curiozitatea, riscul asumat, excesul de zel şi excentricitatea după cum tot ceea ce este nou, nefăcut, neauzit, nemaipomenit este pentru ei hrană cerească, este substanţă vitală, este condiţie existenţială.

Încearcă să reformeze în această perioadă totul. Sunt nemulţumiţi de ei şi de restul lumii dar parcă în acest moment lume a îi lasă destul de rece. Sunt mult mai atraşi de propria lor persoană, este şi firect, atenţie, semnul vărsătorului, oricât de drăguţ, bun şi simpatic ar fi, oricât de generos şi oricât de plin de spirit de cooperare şi de dăruire ar fi îşi păstrează un egoism esenţial.

În foarte multe privinţe vărsătorii sunt nişte fiinţe care îşi centrează interesul pe propria carieră, pe propria persoană. Sunt momente în care reuşesc să se extragă într-un chip extraordinar dintr-un mediu de afaceri, de preocupări sau chiar dintr-un moment festiv pentru a-şi adjudeca partea lor de beneficiu, de fericire sau de stabilitate.


P e ş t i

Cam stranie alcătuirea astrală a săptămânii viitoare pentru nativii din peşti. Cea mai importantă zestre astrală se află în cea mai specială casă, a 12-a, în cea în care lucrurile sunt mai puţin vizibile, evenimentele sunt mai puţin sonore, logica lucrurilor este ascunsă şi dimpotrivă motivele ezoterice sau elementele care nu pot fi explicate şi înţelese pe căile percepţiilor senzoriale sau ale sinapselor nervoase reprezintă cheia existenţei.

Li se întâmplă lucruri nemaipomenite, dar nu prea ştiu de ce, de unde vine impulsul, de ce se petrece sau de ce se desfăşoară într-un anume chip, de ce evenimentele iau o turnură nebănuită. Toate acestea, pentru nativii din peşti, reprezintă un soi de basm. Au senzaţia că trăiesc ori traversează un tărâm al poveştilor în care doza de raţional este elementul fundamental, doza de suprarealism, unirism este deasemeni un element care se combină, dar şi complică întreaga existenţă.

Au senzaţia că trăiesc viaţa altcuiva

De multe ori spun parcă visez sau nu îmi vine să cred sau am senzaţia că nu e viaţa mea pe care o trăiesc sau am senzaţia că vizualizez viaţa altcuiva într-un fel în care eu mă implic, dar de ce mă implic dacă nu-i povestea mea. Un amestec de stări, un joc interesant între vis şi realitate, între interioritate şi exterioritate. Peştii încearcă şi fac un efort uriaş să fie cât mai obiectivi, cât mai stabili, cât mai legaţi de pământ. De unde să găseşti pământ? Ei sunt semn de apă iar provocare dinspre vărsător ţine de elementul aer.

Ar avea nevoie de pământ, acesta este oarecum,  oarecum spun de partea lor prin prezenţa planetei Venus doar din 4 februarie încolo legată de casa prieteniei. Pot să aibă noroc la un gest de solidaritate, la un ajutor sau la o formă frumoasă de manifestare umană a unei femei în principal sau a unui gest de prietenie de natură feminină adică blândeţe, gigăşie, corespondenţă spirituală.

Filantropie

Pentru câteva săptămâni planeta Venus le va fi, din 4 februarie încolo, un aliat cu privire la integrarea lor în grupuri bazate pe afinităţi selective, sensibilităţi sau tot felul de premize care au un grad de nobleţe, de gratuitate sau de filantropie şi responsabilitate umană faţă de o serie de elemente cu care se confruntă – să participe la acţiuni caritabile, să facă dreptate, să se integreze alături de alţi oameni într-un efort de a ajuta pe cei bolnavi săraci cu duhul sau care trebuie să progreseze. Dar, poate că nu toată lumea este obişnuită să traiscă în acest fel.

În rest, pentru peşti, săptămâna este stranie pentru că deocamdată aceste planete care se alcătuiesc într-un soi de convoi, într-un soi de garnitură de tren care împinge pe nativul din peşti spre drumuri necunoscute lui, îl împinge şi acesta se lasă împins şi acţionează dar nu ştie de ce face, nu ştie încotro se duce, este un soi de cotropire, este un soi de invadare, este un soi de manipulare pe care îl operează groso-modo la un loc aceste şase planete.

Elementul de mişcare, ca şi elementul de împingere în prim-planul vieţii la acţiune, la decizie este real, e evident, este simţit dar finaul nu-i văzut, scopul nu este înţeles, metoda nu este intuită, beneficiul aproape că nu există sau nu e luat în calcul aşa încât peştii trăiesc o senzaţie de absurd, de inutilitate, de ciudăţenie şi de gratuitate şi de foarte multe ori tendinţa lor este să fugâ, să alunece, să se dea la o parte, să lase să treacă convoiul, să treacă trenul, au senzaţia că se află într-un soi de pericol pe care nu-l percep, şi pentru că nu-l percep mai bine nici nu stau în calea acestei forţe uriaşe care vine spre ei.

 

Material complet pe evz.ro
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Foc într-un apartament din municipiul Botoșani, vecinii au chemat urgent pompierii! (Foto)

Duminică, 19 Mai 2024
620

Mai multe bunuri din bucătăria unui apartament, situat la etajul III, au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul de pe strada Vârnav, proprietarii nu erau acasă. Vecinii...

Valeriu Iftime: Cu atâtea exemple demne de urmat, sunt sigur că vom reuși să realizăm o dezvoltare reală și la Botoșani! (Video)

Duminică, 19 Mai 2024
85

Domnul Bolojan, timp de ani de zile, a oferit Oradiei și județului Bihor un model de administrație publică, eficiență și investiții durabile. În scurta mea vizită în județul Biho...

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

Duminică, 19 Mai 2024
84

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...