URANIA vă prezintă horoscopul săptămânii 22-28 ianuarie

BERBEC

Iată că, din nou, avem motive întemeiate să facem o previziune mai amplă pentru cei născuţi în zodia Berbecului. Iarăşi, aceştia sunt favorizaţi, iarăşi, toată lumea va fi invidioasă pe aceşti nativi că beneficiază de un comentariu substanţial.

Motivul principal deja îl ştiţi. Este vorba de impactul uriaş pe care-l va avea asupra acestor nativi intrarea planetei Jupiter în chiar semnul lor natal. Presupune o uriaşă protecţie, multă energie şi o capacitate reală de refacere, după boli, după încercări sufleteşti sau chiar după upostaze sociale. Berbecii au posibilitatea să facă de acum încolo, până în iunie, din păcate numai până în iunie, pentru că, aşa cu v-am spus, Jupiter nu va sta un an, cum este şederea obişnuită. El va face acest drum prin zodia Berbecului într-un răstimp scurt, ceea ce-i va pune, oarecum, pe jăratec pe aceşti nativi. Vor avea senzaţia că sunt mânaţi de la spate, că sunt goniţi, că sunt, unoeir, chiar hăituiţi. Acest traseu rapid îi va obosi la un moment dat şi îi va pune pe unii dintre nativi în situaţii critice. Unii vor avea impresia că nu mai pot să facă faţă la atâta provocare, la atâtea surprize, la atâtea evenimente.

Totul se va aduna în câteva luni în viaţa lor, într-un fel în care poate să semene a test de fiabilitate. Şi, într-adevăr, va fi pusă la încercare rezistenţa fizică şi nervoasă, mai ales, a acestor nativi. Totuşi, atenţie, este vorba de un debut în forţă pe care această planetă o are pentru cei născuţi în Berbec. Primul impact este chiar cel fiziologic. De acum încolo, indiferent de vârstă, de sportivitate sau indiferent de bolile pe care le-au acumulat, aceşti nativi trebuie să fie foarte atenţi la tot ceea ce înseamnă zona capului, cu organele de simţ aferente şi activitatea cerebrală sau vasculară. Vor fi afectate prin suprasolicitare atâ creierul mare, cât şi creierul mic, văzul, auzul şi simţurile care sunt legate în principal de o activitate a scoarţei cerebrale. Procesele mentale vor fi puternice, dar vor cunoaşte şi momente în care se poate spune, vorbind aşa ca în popor, că mintea o ia puţin razna. Încep să trăiască sentimente ciudate, să iabă impresii deformate despre lume, viaţă sau chiar despre propriile lor percepţii organice.

Berbecii vor fi vorbăreţi, nu doar comunicativi, vor fi agitaţi, nu doar eficienţi. Vor fi nişte persoane care vor reuşi să facă foarte multe lucurui bune, dar vor reuşi să strice şi suficiente alte secvenţe de viaţă pe care, ulterior, le vor regreta. Traseul jupiterian pentru Berbeci este bun din punctul de vedere al sănătăţii, pentru că dă vigoare trupească şi capacitate de refacere după boi, operaţii, suferinţe, tratamente, şi încercări de toate felurile. Este mai puţin bun pentru suflet, pentru că acolo creează premizele unor trăiri incandescente, care pot la un moment dat să omoare o tulpină de dragoste prea firavă sau o relaţie umană care ţine de delicateţe, de suavitate. Acestea sunt ipostaze care nu vor rezista în faţa tumultumului jupiterian. Este bine ca aceşti nativi să-şi drămuiască impetuozitatea şi elanul, voinţa şi chiar vocaţia de a face mai mult bine decât rău.

De aceea, ei trebuie să se cenzureze mai mult decât alte zodii, să se gândească de mai multe ori înainte să treacă la fapte. Săptămâna cuprinsă între 22 şi 28 ianuarie le aduce o anume blocare la nivelul relaţiilor parteneriale, o anume criză de cunoaştere şi o serie de percepţii trunchiate. Multe lucruri nu le înţeleg sau nu mai vor să le înţeleagă, multe lucruri nu le acceptă şi le resping înainte să le cunoască în profunzime. Relaţiile parteneriale încep să sufere de pe urma acestei modificări esenţiale de statut astral, aşa încât de acum încolo, până în iunie, se poate vorbi de o anume situaţie perpetuă pe care ei nu o pot gestiona întotdeauna foarte bine. De aceea, poate că prudenţa este şi mai necesară acum.

Nu întotdeauna este nevoie să se ajungă la ruptură, la despărţire, la conflict, la mărturisiri dureroase, la acuzaţii, la afirmaţii nedrepte sau nefondate, la ameninţări ori la gesturi dintre cele mai păguboase, cum ar fi stricarea unei alianţe, desfacerea unei căsătorii, realizarea unui partaj în chipul cel mai stupid. Nu va câştiga nimeni din punct de vedere material, nici moral, toată lumea va suferi de pe urma unor gesturi intempestive care se fac la mânie. De fapt, mâinia este unul dintre factorii cei mai periculoşi, dar şi cei mai persistenţi ai tranzitului jupiterian.


TAUR

Pentru cei născuţi în zodia Taurului, intrarea planetei Jupiter în Berbec se asociază cu Casa a XII-a, adică a lucrurilor neştiute, nevăzute, necunoscute sau trăite în taină şi rezolvate sub formă discretă. De aici poate să vină o dreptate imanentă, o dreptate a cărei origine sau a cărei surse iniţială rămâne pentru cei din afară o enigmă. Nu este o enigmă pentru nativi, care ştiu de unde pleacă o mână de ajutor, o vorbă bună, o intervenţie salutară sau o anume atitudine foarte bine mascată, care însă le este favorabilă. O serie de oameni acţionează din umbră în beneficiul nativului din zodia Taurului. Acest lucru începe să se resimtă imediat începând cu ziua de 26 ianuarie. Fenomenul se poate înregistra cu suişuri şi coborâşuri până la începutul lunii iunie, când această şedere se va transforma într-o etapă şi mai bună. Adică, de la începutul lunii iunie Jupiter va intra în zodia Taurului şi va sta un an de zile, până în vara viitoare, în vara anului 2012.

Zilele care vor veni le vor aduce acestor nativi o serie de trăiri speciale. Aşa este cazul perioadei cuprinse între 24 şi 25 ianuarie, când Luna se va afla în Balanţă alături de Saturn şi va crea premizele unei mici acalmii, ale unei ameliorări sau ale unei autoliniştiri, tot legate de locul muncă. Apoi, lucrurile vor cădea în extrema cealaltă şi pe 26 şi 27 s-ar putea să dea de intrigi, de bârfe, acuzaţii sau secvenţe de viaţă umilitoare, nedemne şi deloc măgulitoare. Să fie acuzaţi, să fie puşi în situaţii neplăcute, să fie spionaţi ori să fie puşi în situaţia să se apere de false vinovăţii. Apoi, lucrurile vor evolua într-un chip din ce în ce mai spectaculos, pentru că planetele din Casa a X-a îşi vor face şi ele meseria. Soarele şi Marte nu stau degeaba acolo, Neptun şi Chiron construiesc şi ele punţi pentru aceşti nativi.

Sigur că, patru planete în Vărsător reprezintă tot atâtea cuadraturi la soarele acestor nativi şi nu este chiar uşor să fi Taur având pe Casa a X-a, cea a imaginii publice şi a vocaţiei sociale, atât de multe provocări. Dar, tot de aici, poate să iasă şi un conflict, tot de aici, de acum încolo, în următoarele săptămâni se pot construi premizele unor dispute, unor replici sonore sau a unei combativităţi care, chiar dacă este foarte bine trăită în interioritate şi este foarte bine strunită, sau foarte bine administrată, pe bază de politeţe, experienţă şi de înţelepciune, tot nu-şi va elima această ipostază, de imediateţe, de violenţă, de factor care nu poate fi înfrânt, amânat, uitat sau trecut cu vederea. Tot vor fi ipostaze care trebuie să fie rezolvate în regim de urgenţă.


GEMENI

Pentru cei care s-au născut în zodia Gemenilor se poate spune clar şi răspicat că intrarea planetei Jupiter în Casa a XI-a, a prietenilor şi protectorilor, reprezintă un eveniment fericit. Chiar dacă nu este o Casă majoră şi importantă, cu foarte multă greutate la capitolul evenimente patronate de astre, totuşi, acest traseu jupiterian le dă până la începutul lunii iunie acestor nativi posibilitatea să cunoască oameni deosebiţi. Le dă posibilitatea să îşi schimbe viaţa sau să-şi rezolve o serie de probleme esenţilae din existenţa lor cu ajutorul prietenilor sau prin intermediul unor persoane cu care nu sunt în relaţii apropiate. Cu care poate, chiar, sunt în nişte relaţii oficiale şi la distanţă.

Dar, totuşi, aceeia se poartă cu onestitate, cu îngăduinţă, cu milă, cu înţelegere, cu consideraţie, cu preţuire, cu rezonabilitate sau cu o paletă largă de sentimente care lasă impresia că este vorba de o prietenie sau că este vorba de o căldură umană nespecifică altor relaţii, cum ar fi, de exemplu, cu funcţionarii de la un ghişeu sau cu reprezentanţii unei instituţii care îi vezi pentru prima dată în viaţă. Cu toate acestea, relaţiile interumane vor fi marcate de această solidaritate şi de o dorinţă uriaşă, dar şi de o putinţă uriaşă de a transforma fiecare dialog şi fiecare gest într-un beneficiu pentru nativii din Gemeni.

Totul este pus la cale de această planetă, de aşa natură încât până la începutul lunii iunie nativii să beneficieze de toate gesturile favorabile lor. Că este vorba de o intervenţie salutară, că este vorba de o anume determinare care îi face să-şi schimbe atitudinea faţă de o persoană, sau să treacă cu vederea o serie de carenţe, de caracter, de educaţie ori de pregătire, permiţându-le acestora să se îndrepte sau să evolueze şi în felul acesta să nu fie sancţionaţi şi îndepărtaţi dintr-un loc de muncă sau dintr-un spaţiu de viaţă şi activitate, totul este menit să construiască un scut protector în jurul acestor fiinţe, indiferent de vârstă, indiferent de sex şi, mai ales, indiferent de locul pe care-l au în clipa asta în societate.

Acum, pe plan restrâns, pentru perioada cuprinsă între 22 şi 28 ianuarie, se poate spune că harta astrală este pentru nativii din Gemeni suficient de favorabilă. Au gânduri precise cu privire la bani, foarte exacte şi deloc extravagante. Au foarte mult entuziasm, inspiraţie şi foarte multă originalitate. Au foarte multă iniţiativă în ceea ce priveşte propria lor existenţă sau o sarcină de serviciu. Sau secvenţe care nu privesc viaţa de familie, ci alte treburi. De exemplu, problemele publice sau problemele unor cercuri de oameni pentru care ei se implică, se zbat să rezolve ceva. Este vorba şi de multă filantropie, de generozitate, este vorba de o frumoasă implicare sau de o frumoasă risipire în chestiuni care ţin de un beneficiu mai puţin personal şi mai mult colectiv sau general.

Rămân în continuare tranzitele lunii să construiască detaliile particulare ale acestei perioade. Atenţie la zilele de 26 şi 27, când Luna poate să aducă o serie de neplăceri la locul de muncă, bârfe, comentarii nejustificate, acuzaţii nedrepte, instigări, suspiciuni sau limbaj indecent ori exagerare şi depăşire a unor limite pe care le pot trăi unii cu destul de multă neplăcere. De asemeni, tot în această perioadă, 26-27, o serie de femei o să fie lezate la locul de muncă şi să se comenteze chiar statutul lor sau existenţa lor, calitatea lor de femei, să fie jignite tocmai pentru că sunt femei, să li se facă tot felul de observaţii răutăcioase şi comentarii care să le pună în situaţii penibile.

Dar, cu siguranţă că, nativii din Gemeni vor ştii să răspundă la aceste ipostaze lipsite de manieră şi să pună la punct pe neciopliţi. Zilele de 22-23-24 şi 25 ianuarie ar trebui să fie mai calme, mai împăcate, mai lejere, mai uşor de suportat sau mai lipsite de evenimente fundamentale.


RAC

Una dintre cele mai spectaculoase poziţii astrale, pe care o reprezintă Jupiter în Berbec, este cea care îi priveşte pe Raci. Aceşti nativi vor avea de-acum încolo, până la vară, pe Jupiter în Casa a X-a: Funcţie, demnitate, rang, onor, ridicare în putere, o anume posibilitate de a sări peste treptele ierarhiei sociale, de a depăşi etapele repede şi uşor, de a câştiga concursuri, de a primi însărcinări deosebite, de a se remarca, de a se face cunoscuţi, de a căpăta o notorietate într-un plan profesional, social sau uman.

Jupiter este un uriaş protector şi le aduce tot ceea ce este mai bine în viaţă şi în carieră. Sună frumos, sună entuziasmant şi chiar aşa ar trebui să fie. Chiar dacă Jupiter va face până în iunie cuadratură la soarele Racilor, totuşi, poziţia lui fundamental-bună este de natură să-i facă pe aceştia, iertaţi-mi expresia, să iasă din bârlog. Să renunţe la o serie de rezerve, reticienţe şi prudenţe, să renunţe la tăcere şi, mai ales să renunţe la o anume prudenţă care e deseori vecină cu frica. Îi transformă în nişte fiinţe categorice, curajoase, dornice de a ieşi la rampă, de a se afirma, de a trăi sub lumina reflectoarelor. Această ieşire din penumbră este aducătoare de mari beneficii. Le dă o altă mentalitate şi senzaţia că sunt cu adevărat puternici, le dă încredere în ei şi îi face să depăşească o serie de momente grele pe care, dacă le-au trăit până acum, se vor încheia, sau, dacă le vor trăi în continuare, ele vor fi foarte limitate în faţa acestui val de beneficii care se consumă pe alte planuri, aşa-încât chiar dacă vor continua să aibă necazuri într-un anume segment de viaţă, să zicem cel familial sau cel bănesc, sau cel locativ, acestea nu vor mai fi atât de importante, de dureroase, de lezante şi de nimictoare cum au fost până acum.

Întregul progres şi întreaga realizare care se va produce în aceste luni le dă posibilitatea să realizeze recuperări spectaculoase de sine, în plan fizic, în plan trupesc, în plan sufletesc, în plan moral, în planul conştiinţei, în planul credinţei, în plan familial, în plan bănesc, în planul împlinirii profesionale. Oarecum complicate, ca să nu spun stringete, mai rămân săptămâna viitoare relaţiile parteneriale sau toate informaţiile care vin în legătură cu soţul sau soţia, dacă este vorba de o căsnicie. Apoi, se poate anticipa că întreaga construcţie astrală este de natură să le dea acestor persoane o forţă şi o vitalitate care să-i facă să învingă boala, depresia, neputinţa şi deziluzia. După cum vedeţi, foarte multe elemente favorabile, foarte multe lucruri care se instalează acum şi durează destul de mult pentru ca viaţa lor să capete o altă coloratură. Cu siguranţă că în vară când Jupiter va părăsi Casa a X-a şi Berbecul şi va intra în Casa a XI-a, în semnul Taurului, Racii se vor afla la alt nivel de trai, de gândire, de dorinţă, de aspiraţie şi chiar de împlinire. Uneori nu se vor mai recunoaşte pe sine sau vor fi atât de transformaţi, încât trecutul, chiar şi cel apropiat, va părea definitiv închis şi atât de departe, şi atât de uitat încât să numai poată fi activat niciodată.

Este o rupere şi o depărtare totală, definitivă, radicală, de trecut. Le va permite o schimbare dintre cele mai importante, rapide şi solare, pline de noutate şi pline de bucurie, pline de jubilaţie, încât Racii vor rămâne cu impresia unui 2011 ca un an sau ca un moment din acest an în care au trăit atinşi de o aripă de înger clipe minunate de o adevărată graţie.


LEU

Pentru cei născuţi în zodia Leului mai antipatice ar trebui să fie zilele de 26 şi 27 ianuarie, când Luna străbătând Scorpionul va face cuadratură cu Soarele lor şi cu cele patru planete din Vărsător. S-ar putea să se nască conflicte în familie, tot felul de certuri şi aminozităţi în relaţiile parteneriale sau tot felul de răsturnări de situaţii spectaculoase, dacă este vorba despre alte tipuri de asocieri decât cele personale, cum ar fi asocierea într-o firmă sau grupurile, colectivele care lucrează, elaborează un proiect.

Acolo s-ar putea ca această colaborare să se dea peste cap într-un chip iremediabil şi foarte greu de anticipat, elementul surpriză. Dispare cineva din peisaj, dispare o instituţie care patronează întregul proiect, dispare finanţarea sau dispar foarte multe dintre elementele cheie, cum ar fi un contract din punct de vedere juridic, un parteneriat din punct de vedere economic, o asociere din punct de vedere uman şi, în felul acesta, se poate construi un carusel sau o cascadă de evenimente care toate vin şi dau câte o lovitură, una după alta, proiectului şi asocierii însăşi. Atenţie foarte-foarte-foarte mare pentru nativii din zodia Leului care au conflicte, care au duşmănii, gelozii, invidii. Toate acestea se pot transforma în secvenţe violente.

Poate fi vorba doar de violenţă verbală sau poate să fie vorba de o agresiune fizică. Dar, unele dintre ele se pot transforma în conflicte ce nu se mai rezolvă decât cu ajutorul justiţiei şi cu intervenţia oamenilor care sunt puşi să mânuiască legea şi să atribuie dreptatea şi sancţiunile în stânga şi în dreapta. De altfel, chiar şi conflictele care sunt deja pe rol, procesele, reclamaţiile, anchetele, toate acestea sunt supuse unui stres uriaş care vine pe această filieră astrală să dea o turnură neobişnuită. Fie printr-o animozitate şi o duşmănie care se perpetuează şi se transferă de la împricinaţi la acei care administrează dosarul.

Beneficiază însă de acest context, atenţie, cei tineri, adolescenţi, studenţi, absolvenţi de forme de învăţământ de diferite niveluri şi trepte sau maturii care se află într-un plin proces de perfecţionare şi de aprofundare a cunoştiinţelor. Pe acest palier unii pot să aibă noroc, fie la studiul în sine, să înveţe mult, repede, bine,s ă aibă parte de o deschidere spirituală, culturală sau o deschidere pedagogică, să aibă parte de cărţi, de cursuri, de forme de şcolaritate care să îi aducă la un nivel de performanţă deosebit. Alţii pot să aibă noroc dacă se înscriu la concursuri pentru burse şi, în sfârşit, mai există şi ultima ipostază, şansa de a pleca din ţară, de a călători, de a învăţa şi de a studia în alte centre universitare sau în alte locuri unde se desfăşoară activităţi specifice.

Mai au noroc unii Lei la o anume şlefuire intelectuală şi mentală prin studiu individual, printr-un proces îndelungat şi insistent de corelare a capacităţii lor cu nivelul la care se află şi cu nivelul exigenţelor, sau orizontul de aşteptare al celor care, al un moment dat, le-au acordat funcţie, rang şi demnitate, încredere şi speranţă. Este vorba, în egală măsură, de toţi cei care acţionează într-un domeniu al justiţiei, de data aceasta, ca profesionişti, al celor care lucrează în domeniul sociologiei şi, uneori, cei care lucrează în domeniul credinţei religioase, fie prin practică, fie prin meserie, fie prin susţinere, fie prin hobii, fie prin preocupări adiacente. Toţi aceştia vor beneficia de o anume revelaţie, de un patronaj special care le luminează mintea, chipul, ideiile şi le consolidează conştiinţa.


FECIOARĂ

Pentru cei care s-au născut în zodia Fecioarei, părăsirea zodiei Peştilor de către planeta Jupiter poate fi considerată un eveniment bun, pentru că le uşurează această Casă a VII-a. Au stat în 2010 destul de mult blocaţi de o opoziţie între Jupiter în Peşti şi Saturn şi Fecioară. Acum, opoziţia se mută şi o vor trăi până în iunie pe axa caselor II-VIII, adică a banilor din muncă proprie, şi a banilor care vin sub formă de beneficiu de la terţi. Jupiter intră, atenţie, în Casa Moştenirilor. Intră în Casa donaţiilor, a cadourilor, a tuturor gesturilor filantropice care presupun un transfer de bani sau de bunuri către nativi.

Cei care s-au născut în Fecioară, aşadar, s-ar putea să fie copleşiţi, acoperiţi sau doar beneficiarii unor cadouri, unor atenţii, unor favoruri, unor înlesniri care pot să presupună o scutire de taxe, o micşorare a unor impozite, o preluare a unor cheltuieli de către alte persoane, a unor împrumuturi în condiţii foarte favorabile, a unor sponsorizări şi finanţări, a unor donaţii, şi, în final, cum spuneam, a unor bunuri care vin sub formă testamentară. De acum încolo, tot ceea ce ţine de contract, justiţie, lege sau argument, temei legal, începe să controleze regimul banilor. Marele benefic e în casa banilor altuia şi aceasta chiar este o veste bună. Dacă au avut probleme, datorii, încurcături, dacă s-au confruntat cu sancţiuni, cu ipoteci sau doar s-au confruntat cu sărăcie, toate aceste segmente de viaţă, grave şi aducătoare de nefericire, încep să se risipească.

Este posibil ca de acum încolo să se instaleze în viaţa celor născuţi în Fecioară stabilitatea financiară, beneficiul, câştigul, echilibrul, normalitatea ori bunăstarea. În sfârşit, alţii chiar pot să aibă parte de o adevărată renaştere financiară, de o adevărată lovitură pe care pot să o dea. Pot să primească tot felul de bani şi bunuri în administrare sau pur şi simplu în posesie şi, în felul acesta, să-şi rezolve o serie de nedumeriri financiare. Mulţi dintre ei pot să transforme aceste momente într-o adevărată renaştere, într-un progres şi în temeiul unei averi ce va spori de acum încolo cu fiecare an.

Părăsim acum problematica jupiteriană. Să ne îndreptăm către săptămâna viitoare şi să vedem pe termen scurt la ce ar trebui să se aştepte aceşti nativi. Ne îndreptăm atenţia, mai ales, către Casa a VI-a, unde cele patru planete din Vărsător pot să aducă foarte multe surprize legate de locul de muncă. Dinamism, putem să anticipăm şi o serie de conflicte sau de acutizări ale unor situaţii care nu mai trenează, nu se mai transformă într-o masă amorfă de speranţe, comentarii şi evenimente fără direcţie.

Sunt şi elemente spumoase, sunt şi elemente de cancan, sunt şi elemente de scandal, dar care nu toate îl privesc direct pe Fecioară. Este bine cu cât îl priveşte mai puţin o problemă, cu atât cel născut în Fecioară să se extragă chiar din dialog sau chiar de la licul faptei. Să nu fie mereu prezent acolo unde se dezbat şi se petrec tot felul de lucruri care nu-l implică, nu-l privesc sau care nu vor avea consecinţe favorabile în existenţa lui. E mai bine să audă cât mai puţin, să vadă cât mai puţin şi, mai ales, să nu fie martori la o serie de secvenţe care, ulteror, se pot întoarce îmotriva lui. E bine să nu-şi complice viaţa, e bine să şi-o simplifice şi să se ocupe doar strict de ceea ce îl priveşte personal. Are legătură cu salariul şi fişa postului – bine. Nu, este mult mai indicat chiar să formuleze un răspuns şi un avertisment explicit de izolare.


BALANŢĂ

Pentru cei care s-au născut în semnul Balanţei, zilele de 24 şi 25 ianuarie pot să fie semnificative. Luna trece prin segmentul personal şi activează o serie de senzaţii, trăiri, impresii sau impulsuri. Să ne îndreptăm atenţia şi spre ceea ce reprezintă elementul important al săptămânii viitoare. Este vorba de planeta Jupiter, care pentru aceşti nativi se va poziţiona pe Casa a VII-a, a Parteneriatului, şi va aduce restructurări importante cu privire la soţ-soţie, noţiunea de familie, toate tipurile de contracte, toate tipurile de relaţii bune sau rele, armonioase sau încordate, relaţiile cu justiţia şi, în general, tot ceea ce ţine de cooperare şi colaborare.

Jupiter aduce un cadru legal, aduce intrarea în legalitate, în normalitate, aduce şi o şansă sau un noroc cu privire la semnarea unor contracte sau la câştigarea unor poziţii semnificative într-o negociere. Într-un astfel de context, Jupiter nu poate să funcţioneze decât ca un revelator sau ca un element favorabil care cheamă mai repede ori înlesneşte dialogurile interumane şi concesia firească în orice negociere. Doi oameni, când ajung să semneze un contract, pun pe masa tratativelor o serie de dorinţe, de intenţii, de mize sau de metode care presupun ansamblul colaborării. Ceea ce li se va oferi Balanţelor de acum încolo este un lucru întotdeauna corect, fără subtexte şi fără intenţii vicioase.

Există şi o uriaşă capacitate de recuperare a unor poziţii pierdute în anii trecuţi, în nişte locuri sau nişte sectoare de viaţă şi activitate unde dialogul s-a oprit, unde proiectul a fost amânat psinedie. Acum este posibil ca acele proiecte să fie puse din nou pe tapet, să fie reluată discuţia şi cooperarea să fie abia acum posibilă. Este ceea ce se cheamă regăsirea timpului necesar sau aflarea momentului potrivit pentru a începe o activitate care, atunci în urmă cu nişte luni sau cu nişte ani, nu era în armonie cu întregul context. Persoanele născute în zodia Balanţei ar trebui să se aştepte ca de acum încolo, până la începutul lunii iunie, să aibă parte de tot felul de conjuncturi favorabile, lesnicioase, fericite sau care să reprezintă, la limită, o portiţă incredibilă de scăpare.

Cum s-ar zice, în ultimul ceas să prindă ultimul tren, într-o situaţie care părea iremediabil compromisă, pierdută sau risipită. Acesta este un aspect care ţine de aşa-zisul noroc, cum se spune în popor, norocul fiind un ansamblu de situaţii favorabile care conduc la o rezolvare armonioasă, explicită şi bazată pe o anume intrare în normalitate sau pe corectitudine. Aceasta este partea bună. Ar mai trebui să anticipăm, vorbind despre Balanţe, şi despre ipostaza favorabilă în relaţia cu justiţia. Într-o deplină armonie, cu chiar această casă, Jupiter îi poate face pe cei născuţi în Balanţă să câştige cauze complicate, să grăbească finalizarea unor procese, să dea o turnură fericită unor conflicte care se epuizează ori se rezolvă mai repede, mai bine, mai simplu decât credeau.

Este un final fericit, un final neaşteptat sau este mai puţin efortul care se va depune pentru rezolvarea unor situaţii complicate. Îndreptându-ne atenţia spre săptămâna viitoare, adică concentrându-ne pe următoarele şapte zile, ar trebui să le spunem celor născuţi în zodia Balanţei, că în afara zilelor de 24 şi 25 ianuarie, când, spuneam, se vor simţi mai bine, mai echilibraţi sau vor fi mai liniştiţi şi mai împăcaţi, vor mai avea parte de răscoliri, nemulţumiri, stres sau panică pe 26 şi 27 ianuarie, şi, în sfârşit, vor mai avae parte de un drum scurt, o călătorie sau o discuţie interesantă.

Ea poate să fie legată de străinătate, de rude, de prieteni, de călătorie, de tot felul de ipostaze favorabile care privesc fie o evoluţie personală, fie o relaţie materială, fie o combinaţie financiară, fie o chestiune pedagogică. Una peste alta, se poate spune că săptămâna viitoare, pentru aceşti nativi, este armonioasă şi nu aduce elemente majore, importante sau vizibile de îngrijorare.


SCORPION

Pentru cei născuţi în semnul Scorpionului, săptămâna viitoare este puţin mai complicată. Casa a IV-a începe să primească greul planetelor din Vărsător, provocarea şi conflictul, relaţiile mai puţin armonioase cu părinţii sau o serie de răsturnări de situaţie, de surprize legate de patrimoniu, casă, un aspect locativ, un contract sau o formă de habitat. Unii pot să se mute brusc, alţii pot să fie puşi în situaţia de a face schimbări majore, nu toate dorite, nu toate bine venite şi nu toate ieftine sau confortabile. Cu alte cuvinte, mai poate fi luat în calcul şi un aspect de pagubă, de stricăciune sau de avarie, ori de conflict în jurul unei locuinţe.

ici zilele de 26 şi 27 ianuarie nu sunt mai liniştite. Luna aduce răscoliri, nemulţumiri, enervări, stări proaste, o mare neagră cum se spunea în timpul Renaşterii, atunci când se vorbea despre predispoziţiile sufleteşti ş caracterul oamenilor. Luna în Săgetător, în ziua de 28 ianuarie, poate să le dea acestor nativi o anume degajare financiară, un câştig, un beneficiu sau o promisiune, care, probabil, va fi onorată. Să ne îndreptăm şi înspre Jupiter, care intră începând cu ziua de 26 ianuarie în Berbec în Casa a VI-a. Mai întâi în Casa Sănătăţii. Aduce însănătoşire, învigorare sau o repliere pe alte paliere ale problemelor de sănătate. Astfel, după îndelungi tratamente, unii pot să respire uşuraţi că nu mai trebuie să facă terapie, exerciţii, nu mai trebuie să ţină dietă sau nu mai i-au cantitatea mare de medicamente pe care o aveau indicată de către medic.

Pot să se schimbe într-un loc de muncă mult mai bun. Pot să aibă un beneficiu la salariu, pot să aibă tot felul de ipostaze favorabile care să-i conducă spre succes. Sigur că este criză, sigur că salariile se micşorează, sigur că sunt foarte multe elemente care nemulţumesc sectoare întregi de activitate şi un număr mare de oameni.

Dar există şi alte persoane care reuşesc să trăiască altfel, să iasă din acest tipar, din acest context, şi să realizeze o serie de beneficii, în primul rând materiale, apoi să realizeze o stabilitate profesională, să nu se mai mute de colo-colo, să nu mai intre în panică ori de câte ori aud cuvântul restructurare. În felul acesta, Jupiter va funcţiona foarte bine pentru aceste persoane.


SĂGETĂTOR

Pentru cei care s-au născut în semnul Săgetătorului, relaţia cu Jupiter în Berbec este una spectaculoasă. Este una dintre cele mai bogate în semnificaţie, dar este şi una dintre cele mai riscante ipostaze. Jupiter este patronul Săgetătorilor. Aflându-se într-un semn de foc masculin, el este într-o oarecare armonie. Dar este o armonie care poate să creeze situaţii dintre cele mai neobişnuite. Totul se petrece la proporţii mari, uriaşe, totul este lipsit de măsură sau imposibil de evaluat, de estimat sau chiar ţinut sub control. De aceea, principalul risc al contextului astral, care se creează începând cu ziua de 26 ianuarie, este legat de amploarea unor evenimente, trăiri şi reacţii care ţin de inedit.

De foarte mult timp Săgetătorii nu au mai trăit astfel de vremuri. Sunt provocaţi, sunt chemaţi la activitate, li se oferă mult, li se şi dămult. Este o povară profesională sau particulară, după cum există şi o uriaşă satisfacţie. În zilele de 22 şi 23 ianuarie Luna în Fecioară le va da acestora un sentiment de enervare sau un sentiment de neputinţă. Se confruntă cu prea multe probleme, se confruntă cu o serie de ostilităţi sau de blocaje care au şi ele motivaţia lor. E bine să nu le pună la suflet şi să le depăşească. Pe 24 şi 25 ianuarie aceşti nativi pot să se sfătuiască cu cineva, pot să primească o atenţionare sau pot să primească un ajutor, ca şi cum ar fi prinşi în ultima clipă de braţ ca să nu cdă, să nu se împidice, să nu se rănească.

Este un ajutor mai mult de natură morală, psihologică, sufletească, personală, umană, nu este o implicare a celora în chestiuni, să le zic, financiare sau care ţin de un statut public de funcţie şi renume. Este o relaţie mai mult de intimitate, de la suflet la suflet, de la gând la gând, cea care intervine acum şi modelează întreaga lor conduită. Pe 26 şi 27 ianuarie ar trebui să fie atenţi la o serie de elemente care ţin de secret, de intrigă, de dezvăluire, de indiscreţie sau de un comportament lipsit de nobleţe şi eleganţă a unor persoane.

Sunt avantajaţi toţi cei care desfăşoară discipline sportive sau artistice, cum ar fi dansul, dansul de societate sau dansul sportiv ori gimnastica. Apoi, contextul va fi favorabil, iarăşi, până la începutul verii, pe o direcţie afectivă, dar aici lucrurile sunt mai complicate. Abia aici apar riscurile, prin ambalare şi implicare, prin lipsa de luciditate, prin abandonul raţiunii, prin uitarea de sine. Domnii sau doamnele se vor îndrăgosti şi vor uita de tot şi toate. Sunt gata să sacrifice nu doar timpul liber şi inimioara lor, ci multe alte lucruri, cum ar fi, de exemplu, independenţa sau poate chiar demnitatea. Aici, riscul este mare şi ţine de vârstă, de experienţă, de educaţie, de conduită, mai ţină şi de o anumită dinamică.

Oamenii foarte singuri, foarte părăsiţi, foarte trişti, foarte neajutoraţi se pot abandona în braţele cuiva şi pot accepta aventura ca o formă de viaţă normală, ceea ce nu este tocmai aşa. Anormalitatea este picantă, este interesantă, e satisfăcătoare, dar ea nu poate să continue la nesfârşit. Prin urmare, ceea ce-i fascinează, îi atrage şi îi frisonează nu mai poate să reprezinte un element de continuitate, de perspectivă şi de viitor. Cumva-cumva vor trebui să pună punct. Şi acel punct eu îl intuiesc. Va fi chiar în luna iunie. Aşadar, poveştile de dragoste ţin doar exact cât ţine primăvara. Adică până se scutură florile de cireş.


CAPRICORN

În ceea ce-i priveşte pe Capricorni, săptămâna viitoare le aduce o serie de tensiuni, nemulţumiri sau motive de îngândurare. Este vorba de perioada cuprinsă între 24 şi 25 ianuarie, când încearcă să se echilibreze, să se detaşeze, să se extragă dintr-o forfotă a vieţii, din provocări, din riscuri asumate şi din pericole pe care doar le simt, le percep intuitiv, dar nu se concretizează. De aceea, simt nevoia unui recul pentru a analiza cu luciditate, cu obiectivitate tot ceea ce se petrece în jurul lor. 26 şi 27 ianuarie sunt zile de trădare, zile mai urâte. Prietenii se pot purta nedemn, câte unul poate să facă o figură urâtă, să vorbească într-un chip iresponsabil, să facă afirmaţii aiuristice, să provoace într-un chip nedemn pe un nativ din Capricorn la ceartă. Şi acela să fie obligat la un moment dat să-i răspundă.

Încercaţi să vă ţineţi departe de persoanele care trăncăne, care sunt bârfitoare, care sunt indiscrete, care vă trag de limbă, care duc vorba sau care chiar vă spionează pentru a vă da la cap mai târziu. Tot ceea ce spuneţi acum unor prieteni va fi element de comentariu în afară, va circula şi se va întoarce la un moment dat împotriva dumneavoastră ca şi cum ar fi vreun mare defect sau un mare păcat. Este momentul în care trebuie să vă rostiţi de dimineaţă până seară celebrul adagio Tăcerea e de aur. Jupiter, care face obiectul unei analize speciale a întâlnirii noastre de astăzi, intră în Casa a IV-a şi de acolo nu creează prea multe efecte.

Pentru cei născuţi în Capricorn Jupiter nu va fi un protector uriaş şi niciun benefic activ. Va fi o planetă discretă, va fi o planetă care va acţiona în subtext, în subteran sau în culise. Cum vreţi. Această planetă poate să aducă, după caz, confort şi beneficiu de la un bun imobiliar, şansă în a vinde avantajos ori a cumpăra avantajos o proprietate, posibilitatea de a câştiga din închirieri, uzufruct sau tot felul de forme legale, de cooperare bazate pe contract. Jupiter le mai poate da Capricornilor bucuria căminului şi plăcerea sau siguranţa de a sta mai mult timp pe acasă.

Dacă vreţi să fiţi atenţi, de acum încolo, la ceea ce se întâmplă, între ianuarie şi iunie, atunci ar trebui să fiţi atenţi pe această relaţie cu părinţii, cu bunicii, cu cei în vârstă sau cu cei care s-au purtat într-un chip autoritar, în virtutea vârstei cu dumneavoastră, şi atunci veţi vedea unde este accentul necesar de pus în acest moment în existenţa dumneavoastră, printr-o foarte bună, dar, din păcate, discretă, susţinere astrală.


VĂRSĂTOR

Pentru Vărsători lucrurile stau într-un chip clar, fără niciun echivoc. Numeroasele planete şi, implicit, numeroasele vibraţii din propria loc Casă îi ajută să fie puternici, viguroşi, să fie limpezi la mint, să fie curajoşi, să aibă iniţiativă, să aibă o capacitate organizatorică remarcabilă, să se debarasez de fleacuri, să se izoleze de lucrurile inutile, să se concentreze pe priorităţi, să muncească mult, să fie eficienţi, să fie combativi în tot ceea ce îi priveşte pe ei. Mai puţin altruişti şi mai puţin cooperanţi cu ceilalţi, încep să se intereseze mai mult de problemele personale, de destin sau de o anume chestiune care ţine de moment.

De exemplu, cum ar fi o problemă de sănătate, un examen, un dialog, o călătorie, o problemă care trebuie punctată, dar pentru care trebuie să se agite şi să consume energie. Zilele care urmează nu sunt complicate pentru aceşti nativi şi nu aduc nişte elemente speciale care să ne facă pe noi să ne îngrijorăm. Putem să ne oprim cu gândul asupra zilelor de 26 şi 27 ianuarie, când Luna în Scorpion creează mai multe, respectiv patru cuadraturi, cu planetele în tranzit din Vărsător şi, implicit cu soarele lor. S-ar putea să fie zile de mare răspundere la locul de muncă, să fie zile de asumare a răspunderii prin nişte decizii pe care le iau sau prin consecinţele pe care le provoacă o serie de gesturi ale lor. În rest, lucrurile ţin de ordinul normalităţii şi al banalităţii şi în această preocupare a lor de a se redimensiona şi reaşeza nu au decât susţinere. Cât îl priveşte pe simpaticul Jupiter, el va intra pe 26 ianuarie în Casa a III-a. Mai întâi este vorba de studii şi aici lucrurile se îndreaptă spre o direcţie bună.

Cei tineri au opţiuni inspirate, fac alegerea nimerită cu privire la o pregătire profesională, o formă de şcolaritate. Sau sunt mai în formă fizic şi psihic, învaţă bine, repede, şi, culmea ironiei, cu plăcere. Nu mai fac comentarii, nu mai ridică obiecţii, nu mai fac mofturi şi fac ceea ce trebuie. Adică, învaţă, repetă, fac exerciţii, se duc la şcoală cu aseduitate, chiulesc mai puţin, sunt mai atenţi, sunt mai responsabili, sunt mai grijulii şi roadele se vor vedea. Pentru cei care au depăşit etapa adolescenţei rebele şi a copilăriei capricioase şi răsfăţate se poate vorbi de o anume luciditate şi responsabilitate asumată care este extrem de profitabilă pentru studenţi sau pentru tinerii absolvenţi de forme de învăţământ superior, indiferent de durata lor.

Aceştia au ambiţie, au voinţă şi au un soi de spaimă. Poate că modelul acestei etape pe care o traversează, de criză în diferite locuri de muncă, tot ceea ce observă în familie sau alături de prieteni, este de natură să-i mobilizeze, să-i călească şi să-i împingă să nu comită greşelile pe care le-au comis în alţi ani sau greşelile pe care le comit alţii şi, iată, acum, trag ponoasele. De aceea, nu-şi mai permit riscul să amâne examene, să nu se ducă la cursuri.


PEŞTI

Pentru cei care s-au născut în zodia Peştilor, intrarea planetei Jupiter în Berbec pare să fie de natură să le schimbe viaţa. Pentru că Jupiter intră în Casa banilor şi, dacă ai bani, zic unii, ai de toate. Până la un puct aşa este. Alţii vor invoca un adagio celebru cum că banii nu aduc fericirea. Ei, aş. Aduc. Problema este să nu faci din bani un scop care să te înjosească, să te mutileze sau care să te facă să abandonezi alte scopuri care îţi aduc alte împliniri şi satisfacţii. Să nu fim ipocriţi. Banii, în sine, reprezintă un element firesc de echilibru, este siguranţa şi certitudinea unui mod de viaţă. Nu contează că sunt mai mulţi sau mai puţini, contează să fie echilibrat. Iar pentru Peşti acum se anunţă o perioadă de mai multe luni în care se pot câştiga bani.

Se poate da şi lovitura, depinde ceea ce-şi propun ei să facă. Pot să facă o tranzacţie, pot să obţină un contract generos, pot să se angajeze la foarte multă muncă, pot să facă o serie de gesturi care să atragă banii de partea lor ca un magnet. Teoretic, fiind vorba de Casa a II-a, este de estimat că ne îndreptăm cu gândul spre banii din muncă proprie, nu din speculaţii, nu din împuşcă-lună, nu din minciuni, nu din escrocherii, nu din tranzacţii, nu din comerţ sau negoţ şi nici măcar din moşteniri, ci banii din efortul personal. Atenţiei, totuşi, aceasta este dimensiunea mare şi conotaţia generală. De acum până în iunie, însă, de mai multe ori, Jupiter se va afla într-o ipostază complicată, într-o ipostază dificilă cu Saturn, cu Casa banilor altuia. Atenţie, deci, nu o dată, ci în mai multe rânduri, Peştii vor fi obligaţi să înstrăineze sume importante de bani.

Vor trebui să plătească datorii, taxe, impozite, să onoreze o serie de secvenţe financiare pentru care s-au angajat. Vor trebui să facă donaţii, vor trebui să ajute pe cineva din familie, vor face cheltuieli majore. În măsura în care vin bani mulţi, să ştiţi că se şi despart de sume mari de bani. Unii dintre dumneavoastră veţi spune E bine şi aşa. Măcar să vină şi să rezolvăm o serie de secvenţe. Inutil de spus că, banii dacă nu vin intri în criză. Totuşi, pentru că am pronunţat cuvântul criză, vă mai atrag atenţia că această stare de nemulţumire se va instala, pentru că Peştii vor vedea că au făcut un efort uriaş, că au muncit, teoretic, au fost perfecţi. Vor vedea şi că au venit banii şi tot ei vor asista la spectacolul întristător al risipirii unor sume mari de bani şi a incapacităţii lor de a opri robinetul acestor pagube sau pierderi.

Nu o dată vor fi constrânşi să se despartă de aceste sume de bani. Constrângerea poate să vină într-un context familial sau într-un context personal. De exemplu, sunt bolnavi şi trebuie să cumpere medicamente sau să-şi facă o operaţie. Sau se strică locuinţa şi trebuie să facă o reparaţie majoră, au o pagubă la maşină, trebuie să plătească taxe importante legate de şcolaritate. Deci, sunt momente din viaţă pe care le putem considera importante, majore, şi care nu se pot desfăşura decât cu această condiţie sau cu această penitenţă. Săptămâna viitoare aduce un carusel întreg de idei, gânduri şi evenimente care ţin de surpriză.

 

Material complet pe evz.ro

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campanie de informare a elevilor cu privire la normele de siguranță, desfășurată de jandarmi în Botoșani și în alte două localități!

Saturday, 7 September 2024

Activitatea s-a desfășurat în cadrul campaniei de informare „Școli în siguranță", premergătoare deschiderii anului școlar 2024 – 2025, și a constat în discu...

Transportul copiilor în mașină: Ce spune Codul Rutier!

Saturday, 7 September 2024

Dar, la fel de important, Codul Rutier stabilește de la ce vârstă au voie copiii în mașină, indiferent de locul pe care îl ocupă. Conform legii, copiii care nu au împli...

Valeriu Iftime: „Mergem înainte, la fel de hotărât!”

Saturday, 7 September 2024

Cam asta a fost reacția mea când am citit postarea doamnei Federovici, în care sunt acuzat de misoginism. Confuzie totală A trebuit să citesc de două ori ca să mă asigur că mintea n...