URANIA vă prezintă horoscopul săptămânii 13-19 noiembrie

URANIA vă prezintă horoscopul săptămânii 13-19 noiembrie
BERBEC

Pentru cei născuţi în zodia berbecului revenirea planetei Venus în casa a şaptea şi încă la mers direct este o ofertă, este o şansă şi este o oportunitate, e drept pe termen scurt, pentru a se împăca, pentru a regla nişte conturi, pentru a intra în normalitate, pentru a şterge cu buretele o serie de neplăceri, pentru a-şi cere scuze sau pentru a se împăca cu nişte adversari într-un context juridic.

Este momentul aplanării tuturor conflictelor, al dorinţelor de mai bine, de calm, de împăcare, de normalitate, de constructivitate sau în cel mai rău caz este o predispoziţie către indiferenţă. Dacă nu pot să se împace cel puţin nu mai alimentează conflictul, nu îl agravează şi nu-i dau dimensiunile urâte pe care odată un conflict le-a avut în ceea ce îi priveşte. Fie că ei au exagerat, fie că au dat apă la moară cu comportamentul şi atitudinea lor unor defecte de caracter sau de comportament ale altora.

Nu trebuie să îşi ceară scuze şi să facă plecăciuni, nu trebuie să se umilească şi nu trebuie să îşi pună ţărână în cap. Pur şi simplu trebuie să recunoască cu firesc, cu normalitate şi fără stres că aceasta este opţiunea lor. Nu mai este nevoie să o i-a de la capăt şi să zică eu am zis aşa, dumneata ai zis altfel şi să lungească ori să reediteze o postură incomodă şi jenantă pentru ambele părţi cu siguranţă nefericită şi neavenită pentru ei.

Este bine să treacă sub tăcere. Ce a spus fiecare, ce a zis fiecare în aşa fel încât să îşi netezească drumul spre un acord. Este un moment al maximei diplomaţii şi înţelepciuni, este un moment favorabil să îşi pună lacăt unor sentimente negative, să îşi şlefuiască manierele şi să înveţe o conduită dintre cele mai lipsite de asperitate. Asta nu înseamnă iarăşi, corectez, că trebuie să fie linguşitori ori prefăcuţi ci pur şi simplu să fie oneşti. Este o lecţie de comportament şi este şi o lecţie pe care această planetă le-o aduce acum în acest miez de toamnă pentru toţi cei care au exagerat în anul 2010. Pentru aceeaşi nativi se ridică o serie de proiecte.

Aşadar cei care au învăţat la timpul lor vor reflecta proverbul ai carte ai parte sau proverbul cine caută găseşte, cine încearcă nimereşte ori proverbul cel care forţează soarta Dumnezeu îi deschide uşa. Pentru nativii din semnul berbecului există puţine motive de îngrijorare, au dispărut elementele de stres de pe casele sănătăţii, au dispărut foarte multe dintre elementele complicate care ţineau de domeniul banilor. S-ar putea ca pentru unii să persiste necazurile legate de o păcăleală, de o înşelătorie sau de o serie de nereguli în acte dar şi acestea sunt pe cale de a se rezolva.

TAUR

Taurul este guvernat de planeta Venus, de aceea aceşti nativi vor beneficia începând cu 18 noiembrie de vibraţia mult mai bună a acestei planete. Guvernatorul lor începe să nu mai fie stresat. A fost în săptămânile trecute, într-una dintre cele mai proaste condiţii ale horoscopului, adică în Scorpion, apoi a fost secţionat în vibraţia lui de către beneficiari, prin mişcarea retrogradă. Acum există un dublu beneficiu, mai întâi planeta revine în propria zodie, apoi revine şi la mersul normal, şi revine în casa a şasea a acestor nativi. Dublul beneficiu vine, mai întâi în planul sănătăţii cu ameliorări, liniştiri, împăcări, calmări, optimism sau o anume condiţie fizică, recuperată în chip spectaculos. Cei care s-au operat vor cunoaşte, începând cu 18 august, nişte zile bune, aproape uluitoare, care îi vor bucura deopotrivă pe medici, dar şi pe pacient.

Planeta Venus în Balanţă mai aduce şi o anume detaşare de supărare. Fie situaţia nu se rezolvă deloc, nu se întâmplă nimic, nici în bine, nici în rău, stagnează, dar nativii din Taur o trăiesc mai uşor, mai simplu decât altă dată această stare. Alteori se observă paşi, poate chiar timizi, de lămurire a situaţiei. Este deja un semnal, un avertisment, că lucrurile o iau pe un făgaş bun şi nu mai rămâne decât să se rezolve. Ceea ce este puţin stringent în acest context astral este elementul timp. Contextul e bun, uneori este chiar excelent, pentru astfel de rezolvări, dar revenirea planetei Venus în Scorpion presupune că acest context bun se limitează la câteva zile.

Ceea ce înseamnă că după un 25 noiembrie, sau groso modo, de la sfârşitul lunii noiembrie planeta Venus iarăşi nu le mai este aliat. Dacă beneficiază şi speculează din plin vibraţie benefică a acestu tranzit astral în următoarele 10 zile, ar fi excelent, dacă nu planeta Venus intră în Scorpion, unde a mai stat, şi recidivează. Alimentează aceleaşi conflicte, răscoleşte aceleaşi chefuri de răzbunare, accentuează mânia, enervarea, iraţionalismul, debusolarea, subiectivismul sau neregula, ilegalitatea, abuzul.

Prin urmare, observaţi ce joc subtil se realizează între aceste două case, Balanţă şi Scorpion, locuite de Soare, Venus şi Saturn, care vor avea un beneficiu special, din păcate cum spuneam, pentru un răstimp destul de scurt.

Perioada cuprinsă între 13 şi 19 octombrie aduce în continuare numeroase probleme legate de acte, hârtii, inscrisuri, documente, taxe, plăţi, facturi, chitanţe, semnături, ştampile, declaraţii, explicaţii, adeverinţe, copii, legalizări, tot felul de ipostaze care îi obligă pe aceşti nativi fie să ajungă pe la reprezentanţii unor instituţii oficiale, fie să aibă o legătură cu justiţia, cu notariatele, sau cu cabinetele de avocatură.

Reţineţi, zilele de 18 şi 19, ele sunt importante la capitolul colaborare, dialog, schimb de idei, cooperare, sfătuire, atenţionare, consiliere în ansamblu. S-ar putea ca la un moment dat, aceşti nativi să primească o observaţie, o atenţionare de care este bine să ţină seama. Ea priveşte un viciu de formă ale unor acte, un viciu de conţinut sau o anume strategie pe care au abordat-o greşit. Primesc un sfat cu privire la ce ar fi mai bine să facă sau să administreze, dacă este vorba de bani şi bunuri. Este bine să ţină cont de acest sfat, este într-adevăr inspirat, este adecvat realităţii, este lipsit de orice fel de intenţie rea şi într-adevăr vine să acopere o lacună de cunoaştere sau de experienţă, ori de practică juridică, a nativilor.

GEMENI

Pentru cei născuţi în zodia Gemenilor, un element bun ar putea să reprezinte casa a şaptea cu tranzitele aferente. De aici, ar putea decurge o serie de împăcări sau de rezolvări în instanţă. De aici, ar putea să decurgă o serie de transformări in bine ale unor proiecte. Ele să se concretizeze într-un parteneriat, într-un contract sau într-un element care, chiar dacă nu este acum semnat şi parafat, în linii mari el este conturat. Probabil că la unele proiecte de anvergură mai este nevoie de o seire de aprobări sau o serie de demersuri oficiale până când el să devină funcţional.

Dar chiar şi aşa este viabil. Pentru alte categorii de nativi din zodia Gemenilor se pot întrezări şanse în justiţie, un câştig din punct de vedere procesual, un punct bun în favoarea lor marcat într-o anchetă, într-o expertiză, într-o evaluare, într-o audiere. Şi pentru că, vorbeam despre audieri, partea verbală este foarte bine aspectată din punct de vedere astral. Sunt susţinuţi aceşti nativi să declare, să ofere detalii, să dea răspunsuri inteligente ori să se apere cu foarte multă inteligenţă şi cu spor, cu efect.

Sunt ascultaţi ceea ce aduc ei ca mărturie ori ca argument într-un conflict ori într-o ipostază care , până nu demult a fost în defavoarea lor, se transformă spectaculos într-un fel de aliat de nezdruncinat într-un conflict care nu se va termina, dar care începe să se contureze mult mai solid, pe o bază juridică incontestabilă. Nu mai este vorba de impresii, de cancan-uri, nu mai este vorba de bârfe, de dialoguri care nu se soluţionează în nici un fel pentru că se poartă pe un teren individual, subiectiv şi neoficial. Acum lucrurile capătă o anume tentă oficială sau o ipostază care trebuie foarte bine ţinută în frâu prin referirea în permanenţă la justiţie, la normalitate, la dreptate, la text de lege.

Pentru aceşti nativi, Soarele rămâne în Scorpion, în casa a şasea, de aceea la locul de muncă sunt în continuare de prevăzut o serie de animozităţi, de conflicte, mai ales de şicane, de nedreptăţi, de situaţii jenante, penibile sau stupide, în care aceştia sunt puşi pentru a fi învinuiţi şi pentru a se crea în jurul lor o stare de dezacord, de nemulţumirea colectivului, sau de dezaprobare a şefilor.

Este vorba de instigare, este vorba de manipulare, este vorba de minciună, este vorba chiar de comportare de stiri foarte grave, ori de punere în vină prin coalizarea unor duşmani. Atenţie, unii dintre aceştia pot să recurgă la metode dintre cele mai (...), să sustragă piese importante dintr-un volum de muncă care presupune fotografii, schiţe, date, aprobări, argumentări, documentăre stiinţifică, mai ales cei care lucrează în domeniul cercetării, în mediul de laborator, sau în tot felul de situaţii care presupun acumulare de documente şi argumente ştiinţifice, sunt vulnerabili pentru că pot să fie furaţi, prădaţi, spionaţi sau păcăliţi. Într-un alt context se poate vorbi de o situaţie bună, până la un punct pe care o aduce tranzitul Lunii în această săptămână, care stă trei zile în zodia Peştilor.

Ea va face şi 3 rânduri de conjuncţii, cu Lună Neagră în Jupiter şi Uranus va face şi mai multe rânduri de cuadraturi cu planetele din Săgetător, ceea ce poate să creeze o presiune, o stare explozivă, o stare de exasperare sau de nemulţumire, ori o aşteptare vecină nu cu dracul, ci cu boala, să se îmbolnăvească de stresul aşteptării sau al unor rezultate care se modifică de la o zi la alta, poate şi sub impactul unor intervenţii şi presiuni care sunt menite să-i îndepărteze pe aceştia de la un post, de la o funcţie, de la un rag, de la un premiu, care li se cuvine.

Totuşi, succesul este de partea lor şi vă asigur că, începând cu ziua de 18 noiembrie, odată cu revenirea planetei Jupiter, marele benefic, în mişcare directă, în casa a zecea, aceşti nativi pot să înceapă să cunoască şi zile mai bune, să li se recunoască meritele, să li se ofere ceea ce li s-a promis, oamenii să se ţină de cuvânt şi să semneze aprobări, numiri sau să die văzuţi aceşti nativi într-o lumină nouă, să fie apreciaţi şi tot ceea ce nu au reuşit în 2010 cu un efort uriaş, să reuşească acum fără să mişte un deget. Splendid aspect, minunată ipostază şi chiar nu este vorba de o speranţă deşartă.

Nu se poate spune prea mult despre celelalte case ale acestor nativi, poate doar un accent, iarăşi şi acesta bun, legat de casa sentimentelor, unde revenirea la normalitate a planetei Venus, în casa dragostei, poate să aducă împăcări, reveniri ale unui partener din cuplul în care a fugit sau de care s-a îndepărtat. Acum se reintră în normalitate şi părţile recunosc, fiecare, o brumă de vină şi o reciprocă autoînşelare asupra partenerului. Fiecare i-a pus în cârcă celuilalt ce nu făcea şi ce nu merita.

Acum, fiecare îşi recunoaşte vina, fiecare îşi cere iertare şi cuplul merge mai departe, povestea continuă, relaţia se sudează. Mai ales cei care reuşesc să treacă de acest moment, de acest impas, ar trebui să tragă si o conlcuzie fericită, nu absolută, nu valabilă sută la sută, dar să spunem în proporţie de 90 % că relaţia lor este destinată unui termen lung, că este pregătită şi verificată de o serie de întîmplări şi de evenimente ale destinului care au consolidat-o, şi nici pe departe nu au şubrezit-o, aşa încât puţin ar trebui să se liniştească, să se calmeze, să nu mai fie în permanenţă, în agitaţie şi în forfotă că îşi pierd partenerul, că iubitul fuge, că iubita se mărită, că indiferent cine intervine în cuplul lor întotdeauna va avea un cuvânt mai greu de spus decât celălalt, aşa încât cuvântul fiecăruia în cuplu începe să conteze enorm, destinul fiecăruia, dorinţa fiecăruia începe să devină un element constructiv şi nu distructiv,  aşa cum s-a întâmplat până nu demult.

RAC

Zilele de 16 şi 17 şi o parte din ziua de 18 noiembrie este pentru nativii din rac destul de complicată. Luna se va afla în berbec şi va face cuadraturi la semnul lor zodiacal, la capricorn, şi opoziţie la berbec încheind în felul acesta un pătrat mistic destul de greu de suportat. Este o perioadă în care se accentuează o serie de probleme de sănătate, nu neapărat că s-ar îmbolnăvi, dar se pune problema unor revizuiri, ale unor atitudini medicale, ale unor conduite terapeutice, ale unui regim. Este vorba de noi analize sau expertize medicale pentru a se constata o stare de moment, evoluţia unei boli, beneficiul unei medicaţii ori pentru a se evalua în ansamblu starea de sănătate, mai bună sau mai rea, a organismului în vederea unei intervenţii chirurgicale.

Lucrurile la un moment dat pot să capete o coloratură uşor alarmantă pentru că se pot produce o serie de fenomene care complică întregul tablou clinic ori pun probleme de opţiune şi de schimbarea a medicaţiei pe fondul apariţiei unei răceli, a unei viroze, în general al unui fenomen inflamatoriu, al unui puseu reumatismal, al unei chestiuni legate de funcţionearea ficatului şi implicit de toate funcţiile sângelui, de tulburări care pot să presupună fie fenomene de coagulare, în felul acesta să se iniţieze un tratament menit să subţieze sângele, alteori dimpotrivă să fie vorba de hemoragii.

Oricum sângele este un element vizat şi aduce un factor de risc. Se mai pot produce o serie de evenimente pe care în clipa aceasta unii dintre nativi nu le iau în calcul, nu le estimează sau Doamne fereşte nici nu cred că sunt posiblie cum ar fi alunecări, căderi, lovituri, traumatisme ori tulburări de mers care pot să aibă o cauză neurologică. Toate acestea pot să agraveze starea de sănătate şi să complice tratamentul. Sunt de aşteptat după 18 noiembrie o serie de îmbunătăţiri ale relaţiilor cu familia, cu persoanele mai în vârstă sau cu rudele apropiate, între care s-au stabilit tot felul de relaţii anapoda, s-au certat, nu s-au văzut, s-au lansat reproşuri şi acuzaţii de ambele părţi nefondate de aici suferinţa, amărăciune, tristeţe sau fire refractară.

Acum lucrurile revin la matcă şi fiecare înţelege motivaţia celuilalt, o împăcare tacită fără prea multe cuvinte şi fără prea multe fuziuni lirice, un soi de întoarcere la matcă, îi face pe aceştia să revină la acasă şi să se readune, să se reaşeze la aceeaşi masă cu rudele de care s-au despărţit sau de care s-au înstrăinat de la un moment dat încoace. Deasemenea pot să se pună premizele unei vieţi mai bune în propria locuinţă. S-au terminat o serie de reparaţii, s-au cumpărat o serie de obiecte, s-au făcut o serie de remedieri aşa încât în casă se trăieşte mai bine, mai comod, mai confortabil, mai elegant, mai economic, mai înţelept sau mai plăcut din punctul de vedere al designului, al estetismului, al gustului sau chiar al pretenţiilor de trai ale unora care vor să îşi fi depăşit statutul.

Totuşi ultima zi a răstimpului pe care îl analizăm, adică ziua de 19 noiembrie, se aşează în viaţa lor ca un moment de surpriză, un element mai puţin plăcut. Poate să fie o surpriză, o boacănă pe care o fac copiii, o evoluţie nefericită a acestora şcolară de care abia acum află părinţii sau nişte tentative pe care le vădesc chiar şi cei mai mici, nu neapărat adolescenţii, aşa încât părinţii, mai ales ceui născuţi în zodia racului, cad pe gânduri. Nu le place o atitudine pe care copiii o vădesc faţă de învăţătură, faţă de profesori, faţă de autoritatea paternă sau faţă de bani.

Ceva li se pare disproporţionat în neregulă şi se gândesc în mod serios să intervină dar pentru asta ei aşteaptă un moment, ştiu ei ce aşteaptă, perce şi fără să cunoască astrologie, că nu este momentul potrivit să intervină. Ar face-o cu metode prea dure, prea drastice, radicale, lipsite de supleţe şi ar stârni reacţiile disproporţionate, agresive chiar de respingere a modelării şi educării din partea copiilor. Aşa încât este de aşteptat ca Soarele să intre în zodia săgetătorului şi abia atunci să facă uz de autoritatea maternă sau paternă.

LEU

Pentru cei născuţi în zodia Leu, prezenţa cuplului Marte Mercur în casa a cincea este de bun augur pentru toţi cei care desfăşoară activităţi sportive. Pot să aibă succes, pot să aibă şansă într-o competiţie, să fie selecţionaţi, să fie performanţi, să fie în formă în ansamblu, şi să aibă rezultate deosebite. Copiii născuţi în zodia Leului cresc frumos şi repede, adulţii evoluează interesant, iar cei care au o preocupare artistică sau o meserie bazată pe exercitarea şi alorizarea a unui talent, a unei însuşiri, a unei calităţi sunt din plin răsfăţaţi de acest tranzit astral care le pune în prim plan aceste calităţi.

Sunt vizibile şi întregul lor entuziasm este favorizat de astre pentru că sunt muncitori, sunt implicaţi, au proiecte, sunt constructivi, şi-au propus nişte scopuri mari, de aici şi ambiţia de a reuşi, de a se afirma, de a lua ochi, de a fura inimile, de a vrăji, de a cuceri, de a smulge aplauze, de a obţine premii, şi tot aşa. Este un moment al încărcării de glorie, dar este o glorie bazată nu pe specualaţie ieftină sau pe păcăleală, ori pe cumpărarea de sentimente, ci bazată pe muncă, pe valoare personală, pe şlefuire şi, de ce nu, pe transpiraţie, lucru care de foarte multe ori pentru Lei nu este o caracteristică.

Zilele de 14, 15 şi 16 noiembrie se pot asocia cu nişte momente agreabile din punct de vedere financiar. Pot să primească înlesniri, derogări, reduceri de preţ, bonusuri, premii, ajutoare, împrumuturi, beneficii în natură care se pot transforma, ulterior în bani lichizi sau care produc o economie. Sunt foarte multe ipostaze în care, în aceste trei zile, leii pot să beneficieze de pe urma acestu tranzit astral la capitolul bani, substanţă, materie, beneficiu.

Poate fi vorba şi de cadouri, şi de atenţii, sau de o vorbă bună după cum, în egală măsură, atenţie, poate fi vorba de o moştenire culturală sau spirituală, filozofică sau tehnică. Unii dintre nativi pot să afle lucruri importante, li se pot da cărţi importante să citească, li se oferă o conduită sau o viziune sau o soluţie în aşa fel âncât ei să fie mai bogaţi din punct de vedere mintal, intelectual, cultural sau ştiinţific. Pot să ajungă în preajma unei persoane importante, cu funcţie de mentor, de profesor, de îndrumător, de guru, de model spiritual care să le transfere lor informaţii esenţiale despre lume şi viaţă care să devină o adevărată zestre.

FECIOARA

Pentru cei născuţi în zodia fecioarei distribuţia astrală este şi nu este atât de favorabilă cum este pentru celelalte zodii. În primul rând că nu beneficiază de întregul potenţial pentru că dispoziţia planetelor ţine de cuadraaturi şi opoziţii aşa încât partea de bine este trunchiată, este limitată, mărginită sau pusă în imposibilitate de a fi activă, de a crea situaţii în beneficiul acestor nativi. Planetele din săgetător le aduc tot felul de modificări de statut familiar. Se ceartă cu o serie de persoane din familie, se nasc o serie de animozităţi sau de discuţii care pleacă de la o chestiune de principiu şi până la un punct problema este normală, e justificată, e adevărată, e corectă şi ea într-adevăr are o logică să existe într-o relaţie de familie.

Felul în care ea se desfăşoară şi direcţia spre care se îndreaptă sunt însă confuze, greşite sau sunt împinse în mod eronat spre concluzii dintre cele mai deformate. Intervin prejudecăţile şi trăsăturile negative de caracter ale unor persoane din familie care nu înţeleg realitatea, nu vor să cedeze, au ambiţii mărunte, au vanităţi stupide care doresc să exploateze pe cei din jur, care sunt rupţi de realitate în totalitate, care nu au pregătire socială sau personală ori profesională de natură să îi facă să accepte o realitate, să înţeleagă o idee, un text de lege sau să perceapă chiar mersul lucrurilor.

O anume obtuzitate, o anume încăpăţânare, o anume ostilitate a acelora, mai ales dacă sunt în vârstă, foarte în vârstă, eventual şi bolnavi, transformă orice fel de dialog în familie în subiect de ceartă care se reia din acelaşi punct şi ajunge de fiecare dată inevitabil, culmea stupizeniei şi a ridicolului, tot în acelaşi punct ceea ce înseamnă că discuţiile sunt gratuite, este un fel de a bate apa în piuă şi de a reitera mereu şi mereu aceeaşi problemă fără putinţa de a ieşi din acest tipar negativ de unde şi lehamitea celor născuţi în fecioară să se mai apuce să discute, spun că lasă pe respectivul sau pe respectivii în plata Domnului, să îşi vadă singuri de viaţă şi probleme dacă nu pot să înţeleagă.

Nu este vorba de o părăsire, de o trădare sau de o derobare de sarcini, mai ales dacă este vorba de fii sau de nepoţi. Dimpotrivă este vorba de o atitudine înţeleaptă, nu mai vor să alimenteze un conflict, nu mai vor să se ajungă la jigniri. Pe de altă parte şi ei sunt obosiţi, plictisiţi, tragasaţi, enervaţi şi stupefiaţi de felul în care au ajuns să nu se mai înţeleagă cu o serie de persoane pentru care nu trăiesc sentimente reale, de dragoste, de datorie, de solidaritate. Dar iată că viaţa îi împinge spre situaţii, nu neapărat diametral opuse cât anapoda la capitolul comunicare.

Se vor spune lucruri dure, rele, cuvinte aspre, judecăţi de valoare disproporţionate, se vor emite concluzii nedrepte şi multe dintre ele sunt stârnite de această furtună care îi împinge şi pe cei născuţi în fecioară să pună lucrurile la punct dar într-un chip mult prea dur, mult prea categoric. Ei îşi dau seama uneori că exagerează, că au făcut o greşeală, că nu era cazul să procedeze aşa, le pare rău, doresc să îşi ceară scuze şi când vor să facă acest lucru se ajunge din nou la ceartă, se uită şi motivul de la care au plecat, şi dorinţa aceluia de a se aşterne pacea şi conflictul se amplifică cu o nouă etapă, se adaugă cărămidă de cărămidă la o construcţie care ridică de fapt un zid între cele două părţi.

Înclin să cred că ziua de 18, mai ales printr-un trigon regal pe care îl face cu Kiron la grad perfect în casa a şasea a muncii, le poate aduce acestora o ipostază ambiguă. Vor câştiga bani dar vor munci mult mai mult sau vor face nişte sacrificii pe care nu le luau în calcul dar le vor accepta pentru această răsplată financiară. Alteori poate fi vorba de nişte bani pe care trebuie să îi dea pentru lucrări dentare, pentru analize, pentru medicamente, pentru consultaţii sau pentru operaţii. Este un moment pe care ei nu l-au luat în calcul, este elementrul surpriză, se întâmplă ceva în starea lor de sănătate de azi pe mâine, o urgenţă medicală şi trebuie să cheltuiască nişte bani.

BALANŢĂ

Pentru cei născuţi în zodia Balanţei, ziua de 19 noiembrie este antipatică la capitolul contracte şi parteneriat sau discuţii în legătură cu o chestiune care poate să fie oficială, nu neapărat personală. Mai întâi, se anunţă dispute în familie, certuri aprinse, acuzaţii, reproşuri, nemulţumire şi tot felul de stări irascibile. Apoi, toată această ipostază se poate transfera şi pe relaţiile cu cei care reprezintă pentru nativii din Balanţă un şef, un partener de lucru, un patron sau un asociat într-o firmă. Le reproşează acelora fie stilul de muncă, fie direcţia greşită, fie lipsa de experienţă, fie o iniţiativă neinspirată. Acum e neesenţial câtă dreptate sau cât greşesc aici, problema este că îşi cam strică relaţiile cu aceştia. De accea, motivată sau nu această intervenţie a lor într-o colaborare este de estimat înainte să deschidă gura dacă merită să-şi strice relaţia.

Dacă cu orice preţ, doar pentru a emite o anume observaţie, este bine să se aşeze pe o poziţie de adversitate faţă de o serie de oameni cu care, până nu demult s-au înţeles bine sau cu care nu au de ce să intre în conflict nici pe viitor. Apoi, ei însişi nu sunt în formă. Constată că sunt nervosi, că nu se pot abţine, că nu se pot stăpâni, că ceva mai puternic decât ei îi şi-i poartă spre undele tulburi ale nemulţumirii, ale iraţionalismului sau ale unei uitări de tot ceea ce era în avantajul lor. Uită de propria condiţie, uită de imaginea pe care o au, de numele pe care îl poartă, de o anume conduită pe care trebuie să o menţină la anume parametrii. Încalcă nişte principii care sunt în dezavantajul lor şi în felul acesta îşi fac singuri rău.

Destul de multe probleme financiare, necazuri şi îngrijorare sau pur şi simplu, spaima zilei de mâine. Ultimele zile, 17, 18 şi 19 noiembrie, vin pentru aceşti nativi cu comunicare intensă cu străinătatea, dialoguri puternice, dialoguri incărcate de sentimente sau numeroase conversaţii telefonice ori pe mijloacele moderne de comunicare, gen email, messenger, samd. Pentru alţii se pune problema unei călătorii de scurtă durată, a unor schimburi de mesaje sau de bani, de intenţie, de acte, de proiecte, care au si o conotaţie oficială.

Unii vor să desfăşoare o activitate în străinătate şi trimit actele necesare, vorbesc cu viitorii parteneri sau fac o serie de experienţe pe terenul celuilalt. Să constate cum merg lucrurile, care este piaţa de desfacere, care sunt preţurile, taxele, impozitele, în ce condiţii ei ar trebui să acţioneze. Este vorba de o prospectare şi de un experiment, sau de o pregătire pentru ce va fi in viitor.

Pentru nativii din zodia Balanţei, mijlocul săptămânii viitoare se asociază cu o serie de evenimente amestecate, duale, duplicitare sau cu două straturi de realitate. Una aparentă şi una reală, ascunsă. Se poate vorbi de impresii false şi de o realitate neînţeleasă, se poate vorbi de mesaje concrete, dar şi de un subtext care trece neobservat, se poate vorbi de avertismente pe care le primesc prin diferite căi şi pe care le înţeleg anapoda şi de care nu ţin cont ori care pur şi simplu nu-şi ating scopul, nu ajung la urechile ori la conştiinţa lor sau la cunoştiinţa lor.

Aşa încât există o carenţă şi o disproporţie pentru aceşti nativi care pot să greşească ceva la locul de muncă, să înţeleagă greşit, să se poarte anapoda, să uite un lucru şi să nu-l facă bine, să-l facă într-un chip care nu este cel mai adecvat, să dea replici care nu au nici un fel de logică, este un element de stres şi, atenţie, deocamdată ziua de 18 si o parte din ziua de 19 noiembrie se asociază cu un ghinion, cu o neplăcere, cu un lucru pe care nu trebuiau să-l comită, pe care nu trebuiau să-l gândească sau să-l rostească.

SCORPION

Pentru cei născuţi în semnul scorpionului, intrarea planetei Venus în casa a douăsprezecea a bolilor lungi şi cronice sau a unor stări psihice puternice şi încărcate, vecine cu boala ca formă de manifestare, reprezintă o etapă bună şi un moment favorabil. Aduce intrare în normalitate, îmblânzire a unor stări răscolitoare care îi împing spre mânie, răzbunare sau spre acte mai puţin cugetate.

Aduce îmblânzirea spiritului şi o anume tandreţe, aduce o anume întoarcere la gânduri bune, la maniere frumoase, la un comportament diplomatic şi înţelept sau chair la o ameliorare vizibilă a stării de sănătate rezultat al unor tratamente care acum îşi fac efectul. Datorită retrogradării venusiene multe lucruri nu au funcţionat bine mai ales că planeta Venus a fost o perioadă în chiar semnul lor natal, în scorpion, ceea ce nu a fost chiar lucrul cel mai bun. Este o prezenţă precară prezenţa planetei Venus în scorpion.

Atenţie! Ea va reveni de la sfârşitul lunii în acest semn de aceea este de luat în calcul o perioadă de 10-12 zile bune, este de valorificat această perioadă în planul sănătăţii, al relaţiilor subtile şi al mecanismelor discrete care se petrec, sunt o realitate nu sunt o impresie, o ipoteză sau o visare, o reveerie, ci sunt o concretizare a unor interese şi gesturi pragmatice. În astfel de situaţia sunt benefice dialogurile şi schimburile de idei, secrete subtile sau esenţiale şi măsurile care nu sunt transformate într-un fel de anunţ publicitar. Indiferent ce îi trece prin minte unui scorpion chiar nu-i bine să spună, să dea anunţ la ziar că vrea să facă un anume lucru chiar dacă ţine de gesturile minimale de exemplu că îşi cumpără pantofi sau îşi schimbă motorul la maşină.

Pentru nativii din semnul scorpionului rămân importante elementele legate de sentimente, casă, protecţie a copiilor, rezonanţă afectivă, trăire într-un plan spiritual, muzical sau artistic în general, tot ceea ce aduce o compensare la mizeria vieţii de fiecare zi prin izolarea într-un spaţiu de mare artisticitate, de valoare sau de rupere de contingent. Şi în sfârşit sunt destul de puternic aspectate relaţiile de muncă pentru că zilele de 16, 17 şi 18 noiembrie se asociază cu un tranzit astral al Lunii prin zodia berbecului unde aceştia sunt activi, energici, expliciţi ba chiar imperativi.

SĂGETĂTOR

Pentru cei născuţi în zodia Săgetătorului, prezenţa a celor două planete în semnul lor natal nu poate fi decât de bun augur. Au energie, voioşie, optimism, forţă de reacţie, implicare, determinare, gânduri mari, ambiţie şi o anume rezistenţă fizică de invidiat, specifică zodiei şi specifică unui moment astral deosebit de favorabil lor.

Mercur îi face veseli, ba chiar voioşi, buni de gură, râd, cântă, dansează, comunică, fac observaţii sau învaţă. Capacitatea de exprimare a Săgetătorilor este la cote maxime pentru unii care au şi un talent deosebit se poate vorbi de momente de virtuozitate, de clipe de graţie, de inspiraţie sublimă, de inspiraţie artistică sau de valorizare superioară a acestor calităţi dar şi acestor tranzite în produse artistice de valoare. Pentru astfel de ipostază, perioada 18, 19 noiembrie este esenţială.

Luna le va tranzita atunci şi casa a cincea şi în relaţiile minunate pe care le face cu Marte şi cu Mercur le dă posibilitatea să scrie extraordinar, să se exprime muzical, plastic sau artistic. Ori dacă este vorba de dansatori şi gimnaşti să dea dovadă de o performanţă corporală demnă de invidiat este adevărat în măsura în care totuşi au făcut exerciţii, s-au pregătit serios, şi nu doar au manifestat nişte înclinaţii veleitare. Este momentul în care aceşti nativi pot să dea dovada valorii lor reale, să impresioneze şi să lase urme importante în viaţa de fiecare zi sau în viaţa artistică ori în ipostazele speciale în care sunt chemaţi să fie prezenţi.

Atenţie la tot ceea ce ţine la speculare nedreaptă a unor afirmaţii, atenţie unde, când şi cum vorbesc pentru că o serie de lucruri pot să fie răstălmăcite şi cred că momentul confidenţelor şi dialogurilor între 4 ochi nu este acum. Acum, acest moment, este viciat din punct de vedere astral şi dacă vor acorda încredere unor persoane şi le vor face mărturisiri, vor regreta în foarte scurt timp această naivitate, sinceritate sau încredere de care au dat dovadă. Vor fi trădaţi scurt şi per moment într-un chip neplăcut.

CAPRICORN

Pentru cei născuţi în zodia Capricornului, săptămâna viitoare aduce o serie de probleme legate de sănătate. Atenţie la problemele reumatismale, dar şi la o serie de riscuri care ţin de musculatur, traumatisme, elongaţii, deformări, tăieturi, răni, infecţii, sângerări, hemoragii. Din punct de vedere anatomic, zona cea mai vulnerabilă este coapsa, şoldul şi picioarele în general. Mai este vizat ficatul şi sângele.

Pentru o serie de persoane există riscuri din altă parte, de la activităţile sportive, de la o serie de gesturi necugetate sau de la o serie de accidente care vin peste puterea lor de anticipare, de exemplu un accident colectiv, un accident rutier sau o serie de stricări ale unor utilaje care implică şi rănirea corpului. O veghe asupra manipulării tutror utilajelor şi poate atenţie sporită asupra felului în care se deplasează. O altă indicaţie ar fi aceea, ea e de o maximă banalitată, dar totuşi de o maximă utilitate din punct de vedere astrologic.

Nu vă urcaţi în maşini pe care nu le-aţi mai condus până acum, nu mergeţi cu persoane cu care nu aţi mai mers la drum, nu ştiţi cum conduc aceea, ce temperament au, ce sănătate şi viciile lor se pot transforma într-un potenţial uriaş de risc pentru dumneavoastră. Nu mergeţi cu necunoscuţi, nu faceţi imprudenţe la volan şi nu vă suiţi în tot felul de utilaje distractive care pot la un moment dat să se strice. Riscurile sunt majore, necunoscute şi uneori aceste riscuri au şi o funcţie karmică, se pot produce accidente care să activeze, să deschidă karme de cunoaştere ori de suferinţă de care dumneavoastră habar nu aveţi.

De aceea, poate că este chiar mai bine să evitaţi, să faceţi o serie de excursii, de drumuri, de călătorii, şi să staţi acasă. Mai bine vă odihniţi, vă îngrijiţi, faceţi o terapie corporală decât în aceste zile să vă expuneţi riscurilor de tot felul. Nu vă mai însir cât de multe şi cât de proaste sunt aspectele astrale să nu vă indispun, să nu vă creez o crispare în plus săptămâna viitoare, după ce, şi-aşa stiu că v-am cam stricat cheful, dar credeţi-mă sunt destul de multe şi de importante aceste marcaje pe care le-am comentat pentru dumneavoastră.

Cei care au părinţi sau rude bolnave în spital, operate, ori care umrează tratamente grele, care sunt din punct de vedere trupesc foarte lezaţi, foarte slăbiţi, ar fi bine să nu plece de-acasă începând cu seara zilei de 17 noiembrie până pe 22 noiembrie. O serie de evenimente în viaţa acelora, de natura urgenţei sau agravării pot să-i recheme pe aceştia de unde sunt, dacă au plecat, o excursie, o călătorie, o deplasare, ori să i ţintuiască pe aceştia la domiculiu într-o veghe şi o grijă absolut justificată dacă sunt fii sau nepoţi.

VĂRSĂTOR

Pentru cei născuţi în semul vărsătorului se poate vorbi de un moment deosebit de solidaritate pe care îl primesc ca un ajutor uriaş de la colegi, prieteni sau străini de tot felul care se interesează de starea lui de sănătate, de condiţia fizică, de momentul social pe care trăiesc mai bine sau mai rău, de implicarea profesională ori de întreaga viaţă. Multă solidaritate, sentimente bune, afecţiune, respect, admiraţie şi o anume obligaţie morală sau culturală ori o anume responsabilitate, în general bazată pe colectivitate, vecinătate şi coligealitate, se manifestă dinspre aceia, dinspre străini ori dinspre prieteni spre vărsător.

Acesta beneficiază de sprijinul lor necondiţionat în toate privinţele. Pot primi bani, se pot pune vorbe bune, se poate aduce un sprijin, se poate pune umărul colectiv la statutul acestora din punct de vedere profesional sau social ori pentru propăşirea unui alt statut dacă sunt tineri.  Să ajungă mai sus, mai bine, mai repede, să fie mai bine priviţi, mai bine văzuţi, mai bine plătiţi, mai respectaţi şi mai admiraţi.

Sunt foarte multe cuvinte, discuţiile dau în clocot, convorbirile sunt numeroase, schimbul de idei, nu la nivelul certurilor şi controverselor ci al beneficiului, se desfăşoară într-un ritm alert, aproape obositor, epuizant şi în cascadă pentru aceştia. Soarele se află din păcate tot în casa a zecea aşa încât dacă vor să îşi schimbe slujba sau locul de muncă este sub semnul întrebării ori întregul lor statut este viciat, continuă sp fie viciat şi de azi înainte până pe 23 noiembrie. Cât priveşte planeta Venus, aceasta nu le este încă un aliat real. Se află în casa a noua şi nu le dă decât o anume delicateţe şi blândeţe ori o anume subtilitate în felul de a se manifesta public ori o anume verticalitate şi apel la dreptate dacă se manifestă în domenii profesionale ce ţin de justiţie în ansamblu adică să fie judecători, avocaţi ori procurori şi să se refere la lege, la normă, la principiu.

Atragem atenţa asupra faptului că viaţa acestora se va complica însă odată cu sfârşitul lunii noiembrie şi atenţie pentru toţi vărsătorii din acel moment va începe o uriaşă restructurare personală pentru că priveşte statutul public, impostarea lor din punct de vedere profesional şi raportarea la instituţii, oameni şi fapte care nu va fi deloc uşoară.

PEŞTI

Pentru cei născuţi în zodia peştilor, prezenţa planetelor Marte şi Mercur în casa a zecea este bună dar nu e simplă. Le pune tot felul de probleme în faţă pe care trebuie să le rezolve. Mai întâi într-un plan sufletesc. Ei să se delimiteze, ei să se hotărască, ei să opteze şi ei să se implice. Sunt foarte multe elemente care susţin un dialog interior cu propria conştiinţă, cu e-ul personal.

Apoi sunt multe elemente care ţin de o anume viziune asupra viitorului şi cu toate implicările pe care le presupune un statut juridic sau un statut de normalitate, de legalitate ori de oficializare. Proiectele sunt bune, proiectele sunt frumoase, perspectiva este nobilă, prezentul este mai complicat. Deocamdată Soarele este de natură să îi nemulţumească şi să îi răscolească, să îi ambiţioneze şi să îi transforme în nişte fiinţe nu neapărat rănite, în nişte fiinţe învinse cât în nişte fiinţe nemulţumite de tot şi toate. Apoi sigur că nemulţumirea devine constructivă pentru că îi obligă să ia atitudine şi să îşi revizuiască drumul în viaţă, paşii sau întreaga conduită.

Zilele de 18 şi 19 noiembrie sunt foarte importante pentru aceşti nativi pentru că Soarele la 26, 27 de grade scorpion face un trigon cu Uranus în peşti ceea ce pentru ei reprezintă .... al opţiunilor fundamentale, al schimbărilor radicale, al reconfigurării, o adevărată revoluţie interioară se poate produce aşa deodată, într-o clipă, aparent într-o clipă, această clipă însă este pregătită îndelung. Pe deoparte este pregătită de 7 ani, de revolta şi răsturnarea permanentă uraniană pe care Uranus a produs-o de când a intrat în zodia peştilor. Apoi este vorba de contextul în care de pe 18 noiembrie Jupiter patronul lor nocturn care se află acum în domiciliu începe să îl opereze pentru aceşti nativi.

Au trăit 7 ani, unii au reuşit să mai schimbe câte ceva în aceşti 7 ani dar cei care nu au reuşit să schimbe nimic decât să se lase daţi cu capul de pereţi ca şi cum s-ar fi aflat pe o corabie în derivă de o furtună, reuşesc să facă acum ce nu au făcut ani de zile. După această revoltă, după această furtună, se produce brusc o liniştire a apelor, o calmare şi în sfârşit văd şi ei realitatea, în sfârşit înţeleg şi ei spre ce se îndreaptă şi ce trebuie să facă. Este un moment de graţie, nu se vede, nu se aude. Ceilalţi cum spuneam din afară nu îl percep aşa încât îşi văd singuri de reaşezarea propriului destin.

Când vor vedea însă ce măsuri va lua un peşte, când vor vedea spre ce l-a dus mintea, când vor vedea de ce este în stare un peşte, vor înţelege ce decizii importante a luat în această perioadă şi chiar ar fi păcat să nu le ia. Oricum aceasta este o perioadă de antrenament, de aşteptare, nu spun de eschivă doar de veghe lucidă asupra unui context astral pe care îl simt mai bine ca oricare altă zo

 

(Material complet pe evz.ro)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
15

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând cu ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să ofere ma...

”LOC DE DAT CU ... EPIGRAMA” - 300

astăzi, 08:41
33

Georgică Manole, în recentul volum, publicat la Editura Stef, Iași, ”Cu, de, la, în, pe, prin, sub, către, contra... cărților epigramiștilor”, zici - undeva - că ”...

Eduard Florescu rupe tăcerea după acuzațiile de blat: ”Oameni de nimic!”

astăzi, 08:12
193

Dinamo a avut de suferit cel mai rău de pe urma acestui rezultat pentru că a coborât pe loc direct retrogradabil, iar suporterii au răbufnit. Ulterior, pe rețelele sociale, a părut un scurt...