URANIA vă prezintă horoscopul săptămânii 11-17 decembrie

URANIA vă prezintă horoscopul săptămânii 11-17 decembrie
Berbec

Pentru cei născuţi în zodia Berbecului, numeroasele planete din capricorn aduc un element în plus de stres, o trăire complicată prin mecanismul ceresc pe care îl ştiţi. Iată că acum aceste planete, menite să aducă un soi de greutate specifică uriaşă, tuturor evenimentelor care se produc, chiar şi acelor mărunte aparent insignifiante. În plus, semnul Capricornului se leagă şi de casă a zecea adică valorificarea superioară a meseriei şi inserţia socială a nativului. De aici o anume responsabilitate crescută, o pondere specifică ce la un moment dat copleşeşte. De aceea unii dintre cei care sunt născuţi la începutul primăverii pot să resimtă acest moment ca fiind copleşitor.

Unii au senzaţia că nu mai pot, că nu mai rezistă, că nu mai au aparent energie interioară sau nu mai au orizont, că nu mai au de ce trebuie să reziste, de ce trebuie să se lupte, de ce trebuie să îndure, la ce bun acest chin, nu văd nici un fel de ieşire, nu văd nici o luminiţă şi acest tunel nu face decât să îi bage în angoasă. Au senzaţia de absurd, de neputinţă sau de viaţă străină ca şi cum trăi destinul altcuiva, probabil spun ei, de aceea lucrurile nu se leagă sau se complică atât de mult, se dau peste cap şi întreaga lor existenţă este una dură sau dureroasă. Dură în sensul grea, aspră. Dureroasă în sensul că se asociază cu suferinţă interioară, cu lacrimi, cu nemulţumire, cu mânie, cu regrete, cu tristeţe, cu disperare. Pentru foarte multe dintre aceste persoane sigur intervine şi elementul vârstă, criteriul de generaţie. Săptămâna viitoare se poate asocia şi cu o serie de dorinţe de evadare pe care eu le-aş defini, un termen mai apropiat şi mai adecvat, tendinţe evazioniste. Îşi doresc să plece într-o călătorie, nu neapărat ca să se distreze sau să vadă un oraş, de exemplu să facă fotografii la Veneţia, ci ca să fugă de acasă, ca să fugă de prezent, să fugă de stereotipie, să fugă de rutină, să fugă de un lanţ întreg de situaţii neplăcute care îl copleşesc. O serie de persoane încep să citească şi uneori, în această sete de a învăţa, există şi un dram de beneficiu pentru că vor reuşi să îşi lărgească orizontul, vor reuşi să acumuleze informaţii într-un context în care aproape nici nu se gândeau că e momentul să înveţe sau că are vreo logică să înveţe dar şi această formă de preocupare adiacentă este o compensare a unei activităţi care nici pe departe nu le aduce echilibrul dimpotrivă îi destabilizează şi le provoacă numai nemulţumire sau umilinţă. Îşi propun, fără să fie foarte limpezi, fără să fie foarte conştienţi sau foarte hotărâţi şi determinaţi în conştiinţa lor interioară de ce fac aceste lucruri. Ei au senzaţia că este un divertisment.

De fapt motivul este cu totul altul şi îl vor conştientiza. Probabil că în ianuarie 2011 şi anume este dorinţa lor surdă de a rupe cu trecutul o meserie care iată le blochează întregul destin, nu le aduce bani, nu le aduce mulţumire şi nu le dă posibilitatea să evolueze, bat pasul pe loc şi atunci din această dorinţă de a ieşi la liman ei sunt în stare chiar să facă lucruri extraordinare, incredibile şi anume să se apuce la vârste chiar înaintate să îşi schimbe meseria, să facă o facultate, să înveţe o altă meserie, o altă disciplină şi să se preocupe de lucruri care, undeva cândva, în amintirea lor, zăceau ca un fel de reminiscenţă nevalorificată, ca un fel de tentaţie care niciodată nu a fost rostită şi căreia nu i s-a dat niciodată posibilitatea să explodeze şi să se valorifice.


Taur

Pentru cei născuţi în zodia taurului este de reţinut că fiind foarte importantă perioada 16 şi mai ales 17 decembrie care se asociază cu conflicte şi rupturi, cu încetare a unui contract sau cu ruperea unei alianţe ori cu despărţiri dureroase, cu acuzaţii categorice, cu suferinţă, dar în ansamblu trăirile sunt tranşante. Nu este vorba de suferinţă interiorizată şi de nemulţumiri care se concretizează printr-un suspin de care, de cele mai multe ori, aproape nu îl sesizează nimeni. Dimpotrivă tot ceea ce fac, spun, rostesc, gândesc şi acţionează cei născuţi în zodia taurului este foarte vizibil, ba mai este spectaculos, este de natură să creeze chiar valuri, comentarii, să stârnească obiecţii şi reacţii ori să nască alte conflicte de aici în cascadă.

Destabilizarea ţine însă şi de un plan al ideilor şi apar discrepanţe majore în sistemul de gândire, interesele personale. Nu e vorba de fisuri în propria lor conştiinţă ci dimpotrivă propria lor conştiinţă intră într-un conflict puternic de interese, de stil şi de metodă cu gesturile, viaţa şi decizia altora şi atunci aceşti nativi reacţionează şi nu sunt deloc dispuşi să îngăduie o serie de ingerinţe care se comit asupra lor. Pentru toţi cei care lucrează într-un domeniu ce presupune acces la idei, ideologie, ideaţie, mentalitate, conştiinţă, atitudine faţă de scară de valori, se poate spune că întregul context astral este unul chinuit, este unul sufocat, strâns de gât, este ca şi cum cineva şi-ar dori să strige ajutor şi nu poate aşa cum se întâmplă uneori în vis. În faţa unui pericol vrei să strigi şi vocea nu reuşeşte să scoată nici un sunet audibil de o parte sau de alta a acestui tărâm al visului.

De aceea se poate spune că uneori, cei născuţi în zodia taurului, par să se lupte cu himerele, par să trăiască un coşmar, par să trăiască dureri surde, dureri pe care numai ei le simt, dureri pe care nu mai ei le încearcă dar pe care nu reuşesc să le transmită celor din jur nici sub forma unei mărturisiri, nici sub forma unui pericol iminent iar evident cei din preajmă nu prea îşi dau seama ce se întâmplă cu aceşti nativi, nu reuşesc să sesizeze nici tumultul interior nici riscurile sau cine ştie ce suferinţă personală.

Este o perioadă în care totul e trăit pe cont propriu, în interioritate, aş spune că uneori chiar şi în singurătate. Nu pot să spun că săptămâna care vine, cuprinsă între 11 şi 17 decembrie, aduce elemente favorabile, elemente care să schimbe şi care să deschidă un culoar ba dimpotrivă, având în vedere poziţia lui marte în capricorn care se îndreaptă cu paşi grăbiţi să intre într-o cuadratură dintre cele mai dinamice cu saturn în balanţă, vreau să spun că privesc această perioadă că un fel de antrenament pentru un moment de cumpănă, pentru p răscruce, pentru autodeterminare, pentru reacţii răspicate, pentru contradicţii majore care vor trebui rezolvate pentru că altfel nu se poate.


Gemeni

Pentru cei născuţi în zodia Gemenilor, prezenţa Soarelui în Săgetător continuă să fie un element dinamic, continuă să fie o prezenţă puternică şi am spune radiantă pe casa a şaptea. Se nasc tot felul de parteneriate, se pun probleme juridice, se nasc chestiuni de drept sau legitimitate într-o privinţă am dreptul să fac cutare lucru, am voie să fac cutare lucru, pretind, cer sau îmi impun voinţa . Toate acestea sunt raportări parteneriale, raportări în care întotdeauna există un al doilea termen.

Nimeni nu-şi impune voinţa în gol, în absurd sau în deşert, nimeni nu cere şi nu pretinde dacă nu are cui. De aceea, relaţia pe care cei născuţi în semnul Gemenilor o au cu ceilalţi este una favorabilă până la un punct, oarecum conflictuală sau zgomotoasă, confuză, gălăgioasă şi obositoare în alte rânduri. Există şi situaţii în care toate aceste relaţii pot să se transforme în conflict. Nu o dată ele pot să ajungă spre un conflict cu tentă justiţiară, să-şi facă dreptate pe cont propriu sau să fie obligaţi să se supună undei dreptăţi care vine dinspre justiţie.

Atunci e vorba de conflicte care trenează de foarte mult timp. Situaţia astrală nu este dintre cele mai comode pentru că în ultimele trei zile ale răstimpului pe care îl analizăm, adică în zilele de 15, 16 şi 17 decembrie Soarele face nişte cuadraturi spectaculoase atât cu Jupiter, cât şi cu Uranus. Îi pune pe unii dintre nativi în situaţii limită, pe alţii în situaţii complicate, duale, ambigui şi jenante. Depinde de semn de generaţie şi depinde şi de casele personale pe care se aşează acest aspect complicat care nu se trăieşte de prea multe ori în viaţă. Oricum, o cuadratură între Uranus în peşti, Soare în Săgetător în opoziţie cu Soarele lor nu vor mai trăi de-acum încolo, oricât de lungă le-ar fi viaţa.

Chiar dacă, în aceste momente sunt copilaşi, este greu de crezut că peste vreo nouăzeci şi ceva de ani vor mai resimţi efectele acestei cuadraturi. Prin urmare, ceea ce trăiesc în această săptămână şi în cea viitoare, este de natura unicităţii. Dar, Soarele va pleca, efectul va rămâne şi întreaga predispoziţie astrală are nevoie de timp pentru a se maturiza şi pentru a se epuiza. De aceea, spunem că acest moment are o funcţie importantă.

Aduce supărări şi tristeţi, aduce revolte şi mânii, dar aduce foarte multă confuzie. De aceea, spuneam că mai importantă este latura ambiguităţii şi a dualităţii, a faptului că nu înţeleg nu atât ce se întâmplă cu ei, înţeleg ei foarte bine despre ce e vorba, nu înţeleg cum să rezolve, nu înţeleg din ce s-a iscat acest gând cosmic, nu înţeleg pe de altă parte logică pentru care ei trebuie să facă atât de multe eforturi şi atât de multe sacrificii. Sacrificiile nu sunt practice şi înclin să cred că de puţine ori este vorba de sacrificii materiale, cât mai mult este vorba de sacrificii morale, de sacrificii de conştiinţă, de crez, de sentimente. Aici este războiul, aici este nemulţumirea, aici probabil că este şi drama. Nu ştiu pentru câte dintre persoanele născute în zodia Gemenilor, contextul astral va funcţiona atât de special pe cât intuiesc, şi anume este vorba de o posibilitate de a câştiga bani sau bunuri ori pământ şi imobile din moşteniri, tranzacţii.

Există o şansă, o rază de speranţă, există poate chiar o anume ieşire spectaculoasă dintr-o convulsie a destinului în plan financiar care le permite Gemenilor, ca acceptând în locul banilor cash aceste substitute materiale să fie mult mai câştigaţi, să fie mult mai în avantaj, folosindu-le pe termen lung sau revânzându-le cândva, cumva, peste nişte ani mult mai în câştig, să realizeze fără să-şi dea seama în această clipă chiar o afacere pe cinste. Mi-aş dori ca multe persoane născute în zodia Gemenilor să aibă parte de binele din punct de vedere material pe care îl scriu astrele în aceste zile pentru ei. Între 16 şi 17 decembrie, se pot ridica nişte probleme de sănătate scurte, tranzitorii, fără o anume pondere gravă în existenţa de fiecare zi.

Totuşi, e bine să ţină cont că ceea ce se petrece acum se poate repeta. Este vorba de simptome care revin din timp în timp, este vorba de anume stări care chiar dacă trec nu înseamnă că a trecut şi afecţiunea sau că în organism, pe segmentul respectiv anatomic, gata s-a instalat normalitatea. Asta înseamnă că există o normalitate care pe anume tranzite delicate reuşeşte. E nevoie de tratament, e nevoie de grijă şi de intervenţie. Fiţi atenţi la mesajele pe care vi le dă organismul în zilele de 16 şi 17 decembrie pentru că ele vorbesc despre lucruri incipiente, despre boli care nu s-au manifestat, despre elementele de taină ale trupului dumneavoastră care într-un târziu vor apărea la suprafaţă.

Dar atunci s-ar putea să fie, nu neapărat prea târziu, ci suficient de complicat să vă aducă în situaţia de a face tratamente drastice sau chiar de a suferi o operaţie. Luaţi din timp, luaţi măsurile necesare acum cât totul este într-o fază incipientă.

Rac

Pentru cei născuţi în semnul Racului apar probleme importantă de natură partenerială. Unele ţin de supărare, altele de o anume încruntare, de o rigiditate. Sunt drastici şi sunt foarte complexaţi, sunt nemulţumiţi şi privesc cu sprânceana ridicată spre cei din preajmă. Această atitudine nemulţumită uneori chiar ostilă se exercită asupra tuturor. Aproape nimeni şi nimic nu intră în voia unui nativ din zodia Racului. Aceştia au sentimentul că sunt ignoraţi, sunt folosiţi, sunt manipulaţi, să sunt trădaţi, în sfârşit tot felul de sentimente negative, exacerbate, nu întotdeauna nemotivate, dar întotdeauna transformate într-un capăt de ţară, probabil că şi în momentul cel mai puţin potrivit pentru ei.

La capitolul casă au aceleaşi confruntări care nu sunt o noutate, sunt am spune în continuitate, în derulare, în măsura în care există. Cu tot felul de blocaje şi neputinţe sau complicaţii care vin de la cei din familie. Oameni în vârstă care pun probleme de sănătate, care le complică viaţa celor născuţi în zodia Racului, care ridică semne de întrebare cu privire chiar la capitolul dialogului şi cooperării. Unii dintre bătrâni se acoperă prin tăcere cu o platoşă de rezistenţă şi indiferenţă, ori vor să sugereze în felul acesta ca într-un soi de grevă a foamei că sunt supăraţi.

Există tot felul de reacţii ostile ale celor din familie faţă de cei născuţi în semnul Racului, ca un reproş deloc mut, unul foarte elocvent, foarte explicit, din păcate aceşti nativi sunt mult prea solicitaţi ca să mai poată face faţă tuturor aceste provocări şi pretenţii. Deocamdată, prioritară este fiinţa lor, primordială este relaţia partenerială şi aş spune că sănătatea, locul de muncă şi chestiunile juridice ori chestiunile procesuale ori toate relaţiile care ţin de o activitate într-o colaborare, într-o societate financiară sunt cele care dau esenţa, greutatea şi valoarea acestor zile. Din păcate, valoarea este una complicată pentru că pe de o parte se câştigă, pe de altă parte se pierde şi echilibrul nu se poate stabili cu niciun chip.


Leu

Pentru cei născuţi în zodia leului se anunţă zile grele la locul de muncă, multă muncă, muncă în cascadă, sarcini în serviciu peste puterile lor, efort deosebit, risc major pe care şi-l asumă, corvoadă, dialogurile sunt aproape imposibile, inutile sau întrerupte. Mercur intră în mişcare aparent retrogradă şi părăseşte chiar casa aceasta a şasea drept care cei născuţi în zodia leului nu mai au timp nici să glumească, nici să flecărească, nici să schimbe o impresie cu colegii. Dialogurile sunt întrerupte sau oprite în punctul în care erau, atât cu şefii cât şi cu subalternii.

Soarele se află în continuare în casă a cincea, activează într-un chip frumos dar înclin să cred că într-o măsură mult prea mică pentru a compensa stresul vieţii de fiecare zi prin sentimente, aventuri şi poveşti de dragoste. Viaţa celor născuţi în zodia leului este marcată pe 16 şi mai ales pe 17 decembrie de o dinamică specială care îi pune în situaţii foarte complicate. O chestiune de familie, de casă, de părinţi, de gospodărie, de spaţiul locativ, de proprietate imobiliară, de bun funciar, de patrimoniu pe care în au sau pe care îl administrează numele părinţilor sau care li se atribuie de la părinţi.

Se ridică în contradictoriu cu o serie de elemente subiective şi personale cum ar fi interesul personal, cheful de moment, imposibilitatea de moment, cum ar fi o serie de preocupări afective sau cum ar fi o serie de implicaţii care nu au o bază care să poată fi înţeleasă şi explicată, tot felul de capricii, de mofturi, de impresii, de senzaţii, de trăiri, care sunt străine acestui demers pentru care ei ar trebui să fie apţi, pregătiţi şi gata să răspundă. Nu au deloc chef să facă faţă acestor provocări, se eschivează sau răspund brutal, cu ostilitate ori se derobează în chipul cel mai firesc pentru această zodie.

Ar mai exista varianta în care deleagă pe cineva să le ţină locul şi să rezolve toate aceste complicaţii. Impactul este unul foarte special pentru că are o conotaţie feminină, le marchează pe femeile născute în zodia leului în mod special împingându-le pe acestea să se poarte într-un chip lipsit de înţelepciune în detrimentul lor profund dezavantajos. Pot să facă o figură proastă de persoane lipsite de sensibilitate sau care nu-şi văd interesul sau care nu ţin cont de bunele uzanţe morale.


Fecioară

Pentru tinerii care sunt născuţi în zodia fecioarei se poate vorbi de o anume maturizare şi responsabilizare atunci când este vorba de sentimente. Devin meditativi, gânditori, foarte circumspecţi, foarte calculaţi şi foarte măsuraţi. Uneori chiar cei din preajmă le reproşează că sunt uşor mercantili sau meschini ori limitaţi şi înghesuiţi la minte pentru că nu văd decât o serie de lucruri care nu ţin neapărat de povestea frumoasă a dragostei ci de contabilitate, eu ştiu, un spirit mercantil care vrea să transforme totul într-un câştig şi să evalueze totul în bani.

Cei maturi trăiesc tranzitele săptămânii viitoare într-un chip diferit de cei tineri. Unii se pot însingura sau se pot despărţi într-un mod voit şi fără prea mare dramă de o persoană cu care, în loc să îşi fi împărţit timpul şi fericirea, şi-au împărţit plictiseala. De aceea, pentru cei din preajma unei fecioare, mature vorbesc, există o lipsă de explicaţie şi de logică ori de motivaţie, în felul în care ei constată că aceştia se despart de un iubit sau o iubită, despre felul în care o ignoră sau felul în care o cataloghează ca să îşi justifice întreaga atitudine. Sunt firi oarecum morocănoase în această perioadă şi oarecum nu mai sunt dispuse să accepte glume, superficialitate, relaţii efemere şi tot felul de capricii puerile.

O responsabilitate majoră îi împinge să se ocupe mai puţin de latura partenerială şi mai mult de latura personală. Una dintre chestiunile primordiale pentru cei născuţi în zodia fecioarei în această perioadă este problema materială şi mai ales cea bănească. Trebuie să facă bani, trebuie să se echilibreze financiar, trebuie să rezolve o problemă şi aceasta nu se rezolvă doar prin simplul efort la locul de muncă în fiecare zi. E nevoie de mai mult, de risc, de câştig, de investiţie, de calcule, de aşteptare, de tranzacţii.

Pe de altă parte întreaga realitate înconjurătoare şi aceste momente nu sunt de natură să îi împingă spre reverie, spre exuberanţă şi spre entuziasm. De aceea spuneam că sunt morocănoşi, sunt crispaţi, sunt trişti, sunt gânditori şi au senzaţia că foarte multe dintre lucrurile pe care şi le-au propus ţin de ordinul eşecului, al abandonului sau al încetării. Încetează să se mai gândească nu numai la persoana iubită ci şi la multe alte lucruri plăcute din viaţa lor. O vacanţă, o excursie, un tratament corporal, o cumpărătură, o strămutare de locuinţă sau tot felul de iniţiative care să le facă viaţa mai plăcută, mai uşoară, mai normală, mai frumoasă.

Această lipsă de orizont o să îi mai urmărească de acum încolo şi în această stare de amorţeală, de însingurare, de înstrăinare, de de izolare, vor trăi până la sfârşitul lunii ianuarie. Vor avea suficiente motive să discute aceste probleme mult mai târziu cu o serie de prieteni încercând să găsească cheia acestei atitudini a lor. Uneori şi ei se surprind într-o postură nemotivată sau exagerată, uneori nici ei nu îşi dau dreptate lor înşişi pentru ceea ce au făcut. Atenţie la ziua de 17 decembrie cu prioritate. Nu este exclus ca şi ziua de 16 să intre în acelaşi con de avertisment pe care noi îl lansăm acum. Este vorba de dialoguri şi acestea sunt foarte stranii.

Pot să fie acuzaţi, pot să fie calomniaţi, pot să fie provocaţi, pot să fie traşi de limbă sau mai ales pot să fie aduşi în situaţia de a spune lucruri pe care nu le cred, de a rosti o serie de sentinţe sau de a rosti o serie de cuvinte pe care în alte dăţi nu erau în stare să le comită. Această verbalizare ar putea să fie privită, într-o primă instanţă, ca o imprudenţă, ar putea să fie înţeleasă ca un fel de scăpare, de gafă şi totuşi nu este aşa. E vorba de o ţâşnire a unui preaplin sufletesc, este vorba de o rostire extrem de sinceră a unor convingeri. Că îşi spun părerea despre o persoană sau despre un eveniment, că iau o decizie, că au un punct de vedere, toate acestea au o motivaţie înlăuntrul lor puternic înrădăcinată şi explicabilă din punct de vedere psihanalitic prin nemulţumiri, refulări, revolte, umilinţe, jene sau situaţii limită pe care le-au trăit şi pe care nu mai doresc să le trăiască. Reeditarea lor sau simplă undă de ameninţare, riscul că ar putea să revină în acelaşi context, îi scoate din toate săritele şi îi transformă pe aceştia în nişte războinici cu adevărat. Reacţionează o forţă uriaşă din punct de vedere verbal.


Balanţă

Pentru cei născuţi în zodia Balanţei, importante devin acum relaţiile de familie, problemele gospodăreşti, chestiunile casnice, remedierile domestice, reparaţii şi amenajări, transformarea unui interior într-un spaţiu confortabil, protectiv, mai curat, mai funcţional, mai modern, mai adecvat acestui moment, să spunem, pe care îl trece iarna. Tot felul de intervenţii salutare cu privire la o amenajare necesară, binevenită, care este făcută cu resurse financiare restrânse sau în lipsa banilor, unele persoane născute în zodia Balanţei nu mai recurg la specialişti şi la meşteri ori la firme consacrate, şi se apucă într-un soi de un amatorism mai mult sau mai puţin vinovat să repare, să dreagă şi să reconstruiască ceea ce a trenat în gospodărie până acum.

O serie de probleme financiare sunt legate de locul de muncă. Unele pot să ia aspectul îngrijorării, altele pot să ia aspectul nemulţumirii. Dacă este vorba de îngrijorare, atunci este vorba de o chestiune de principiu în evoluţie, dacă este vorba de o nemulţumire, atunci este vorba de relaţii concrete care iau o turnură dintre cele mai stranii. Deocamdată, relaţiile incă nu sunt atât de rele, pe cât vor deveni.

Atenţie, cu cât invităm şi cu cât ne apropiem de anul nou, stresul financiar este din ce în ce mai mare. Pot să apară goluri la capitolul alimentării unui cont, o serie de sincope în primirea banilor, o salarizare, o contribuţie sau orice fel de remunerare. Apar tot felul de elemente care, sper să nu se valorifice chiar la toată lumea născută în zodia Balanţei, care ţin de păcăleală. Dacă este vorba mai ales de cei care lucrează la micii patroni, aici pot să apară tot felul de abuzuri şi înşelătorii, de nedreptăţi sau de răstălmăciri ale situaţiei.

Ceea ce nu are niciun fel de efect. Patronul nu va fi impresionat şi banii nu vom veni mai repede, mai mulţi sau într-un fel mai echitabil. De aceea, abuzurile băneşti se ţin lanţ la tot pasul, nu sunt pe sume mari, sunt pe sume mici, dar singurul fapt că se repeta ca şi cum ar fi deja un obicei încetăţenit este de natură să-i scoată din toate săritele pe aceşti nativi. Unii ar dori să plece în străinătate sau ar dori să facă o călătorie scurtă şi cu siguranţă dacă o vor face, ea va fi, această deplasare, mai restrânsă în timp şi mai limitată din punctul de vedere al cheltuielilor, făcută cu mai multă precaritate, cu zgârcenie, cu economie, cu parcimonie.

O serie de probleme legate de casă şi domiciliu sunt pentru aceşti nativi o chestiune care poate să capete în funcţie de viaţa fiecăruia, de logică în existenţa lor, accente mai mult sau mai puţin dramatice. Pentru unii lucrurile însă pot să fie triste, triste. Despărţirea de bunuri importante, cedare, renunţare, partaj, vânzare, înstrăinare sunt tot felul de ipostaze de care oamenii se leagă de bunurile materiale, dar sunt şi foarte multe ipostaze acum care îi despart pe aceşti nativi de aceste bunuri, pentru care au muncit, au făcut datorii, au făcut rate, de care s-au legat şi afectiv prin amintiri şi de care acum trebuie să se despartă cu brutalitate. Fie trebuie să le vândă, fie nu mai pot trăi în mijlocul lor, fie trebuie să le cedeze altcuiva, de exemplu în condiţiile unui partaj, consecinţa unui divorţ, sau a unei separări în cuplu.


Scorpion

Cei născuţi în semnul Scorpionului o duc după cum pot. Bine, binişor, foarte bine, excelent sau mediocru, dar nu o duc rău. Ceea ce este un lucru bun, e un punct câştigat într-un context astral destul de greu de suportat, după cum aţi văzut aproape toate zodiile au probleme. Pentru unii dintre nativii din semnul Scorpionului se pune problema unor câştiguri financiare, unor tranzacţii, unor speculaţii sau unor afaceri de forţă cu contribuţia unor persoane străine care se realizează în străinătate sua sunt condiţionate de un parteneriat care ţine de un element aleatoriu, dincolo de graniţă, că e mai aproape de ţara în care trăieşte sau mai departe, este secundar.

Nu este din spaţiul care determină o condiţionalitate. Nativii din semnul Scorpionului au noroc, dar atenţie la zilele de 16 şi 17 decembrie, pentru că aici relaţiile parteneriale sunt puse la încercare. Elementul primordial care conturează acest conflict este unul de natură feminină. Invidii, gelozii, spirit de posesiune, bănuieli sau tot felul de discuţii care se nasc de la fleacuri şi degenerează, ajungând la chestiuni importante de principiu, ori care ameninţă relaţia însăşi, colaborarea, contractul, căsătoria.

Spuneam că această componentă feminină puternică este cea care dă o coloratură negativă întregului context pentru că se desfăşoară într-o ipostază mai puţin masculină. Cu multe vorbe, cu multe lacrimi, cu multe cuvinte, cu uneori insulte, cu acuzaţii, cu trădări, cu deraieri de la direcţia primordială a conflictului, cu mult, mult subiectivism, cu patetism în aşa fel încât aceste două zile pot să pună bazele unor despărţiri viitoare. Sunt de evitat astfel de excese, sunt de evitat astfel de întâlniri, de implicări cu persoane care pot să irite, să nemulţumească sau să stârnească aceste valuri de sentimente negative.

În afara acestor două zile de care am vorbit, există insă şi o ipostază bună, şi anume o zestre specială din punct de vedere astral pe casa a treia care le dă acestor nativi posibilitatea de a fi meticuloşi, riguroşi, precişi, exacţi, atât în percepţii, atât în învăţare cât şi în redare. Nimic nu este controlat de subiectivitate.


Săgetător

Pentru cei care s-au născut în semnul săgetătorului săptămâna continuă să fie bună pentru că soarele le este un aliat. Este un moment în care acumularea de planete pe zodia capricornului însă îi transformă pe aceşti exuberanţi în nişte fiinţe calculate, meticuloase. Trebuie să îşi pună mintea la contribuţie, să măsoare, să împartă, să cântărească, să decidă, să drămuiască banii lor sau ai altora. Este momentul în care o serie de elemente care ţin de parcimonie sau de o anume grijă, de o responsabilitate faţă de bani se impune cu necesitate, nu spun zgârcenie dar dacă este vorba de o atitudine faţă de bani atunci se poate spune fără nici o dorinţă de ajungi sau de a ironiza că este o mică criză de zgârcenie ceea ce vor trăi şi vor cunoaşte aceste persoane.

Cum spuneam sunt nişte oameni exuberanţi, nişte oameni risipitori şi generoşi dar iată că se poate trăi şi într-o altă dimensiune, într-o altă perspectivă sau pe baza altor repere şi conform altor criterii. Acum aceste criterii funcţionează restrictiv din punct de vedere financiar, ceea ce nu înseamnă că nu au bani, înseamnă doar că nu doresc să îi cheltuiască cu una cu două sau doresc să investească în felul cel mai înţelept. Atenţie la perioada 16-17 decembrie când pentru aceşti nativi, mai ales pentru femei, se pot instala tot felul de stări proaste.

Unele sunt legate de banalele răceli sau viroze altele pot fi legate de segmentul stomatologic. Într-o anume dimensiune nu este exclusă o intervenţie chirurgicală de mică amploare. În sfârşit al treilea registru pe sănătate ţine de aparatul renal, urinar, cât şi de aparatul genital. Regimul hormonal este oarecum dat peste cap şi din cauza asta umorile îşi spun cuvântul. Fiinţele născute în semnul săgetătorului pot să fie mai nervoase, mai sensibile, mai tulburate şi mai dificile de înţeles pentru ele însele şi pentru ceilalţi în aceste două zile 16 şi 17 decembrie.

Poate că este bine să recurgă la un tratament naturist, la o serie de elemente care să le calmeze spiritul său trupul, poate că este vorba şi de o anume educaţie, să ia distanţă faţă de evenimentele care îi consumă, îi provoacă, îi epuizează şi îi pun la încercare. De asemeni, într-o cu totul altă conotaţia, aceleaşi aspecte astrale vorbesc despre secrete şi elemente care trebuie să fie ţinute într-o anume taină sau departe de lumina reflectoarelor. Sunt discuţii, întâlniri, evenimente, conotaţii sau informaţii pe care aceştia e bine să nu le transmită.


Capricorn

Pentru cei născuţi în semnul Capricornului, planetele care locuiesc pe semnul lor zodiacal reprezintă un punct de echilibru, o întărire, o protecţie şi mai ales un motiv de învigorare. Unul dintre cele mai importante şi frumoase aspecte care îi priveşte pe aceşti nativi este hărnicia şi eficientă. Muncesc mult, au spor, rezolvă foarte multe aspecte de viaţă complicate, enervante sau plictisitoare cu destul de multă uşurinţă, cu detaşare sau cu sentimentul că nu întotdeauna în viaţa faci numai ce-ţi place. Este o atitudine înţeleaptă şi uneori chiar dublată de un anume optimism, iată s-au rezolvat, s-au dus, s-au risipit toate aceste poveri.

Există premizele unei uşurări sufleteşti şi cu privire la tot ceea ce înseamnă activitatea de la locul de muncă, nu doar în viaţa lor personală. Partea proastă este că sunt foarte multe case goale, de la casă a patra până la casă a noua, jumătate de cerc zodiacal, este gol de planete, prin urmare este gol şi de aspecte astrale, nu putem anticipa prea mult.

Totuşi, să nu uităm, Saturn, Guvernatorul celor născuţi în Capricorn, se află într-o contradicţie cu Marte, Pluton, sensul vieţii, şi Mercur. Ceea ce înseamnă un lanţ de probleme personale şi sociale, de autoritate şi demnitate, de rang şi de imagine, de conjunctură care poate să le fie uneori defavorabilă, dar şi de un efort uriaş susţinut de a face faţă şi de a depăşi aceste elemente de stres.

Mercur se află în Capricorn, deocamdată, până la sfârşitul săptămânii pe care îl analiză, dar intră în mişcare retrogradă şi le dă în principal acestor nativi, mai mult decât celor din alte zodii, o anume problemă de comunicare, de percepţie sau de înţelegere. Uneori, vor avea senzaţia că nu aud bine şi că ceea ce au citit s-a pierdut, s-a risipit. O chestiune de memorizare, de fixare mai ales a datelor şi a detaliilor, de aici nevoia şi de insistentă, de repetiţie, uneori chiar cu voce tare.

Apoi sunt o serie de elemente care ţin de oboseală sau de o anume atitudine faţă de fleacuri, spun ei, lucruri neesenţiale care le poate juca un renghi. Atenţie, începând cu 11 decembrie Mercur nu mai este un aliat al acestor nativi. Deocamdată, mişcarea retrogradă le dă mici probleme de învăţătură, cunoaştere sau expresie verbală. Ulterior, când această planetă va intra în Săgetător, ea va deschide alte capitole de viaţă. Să mai reţină aceşti nativi că tot ceea ce se complică în această perioadă se va lămuri în a doua parte a lunii ianuarie 2011.

Aşadar, ei sunt cei care pot declanşa sau care pot alimenta una ori mai multe surse de eroare verbală.


Vărsător

Pentru cei născuţi în semnul vărsătorului săptămâna viitoare este importantă la capitolul sănătate şi echilibru interior. Se produc nişte crize reale care vorbesc despre subminarea statutului personal, al piedestalului, încep să nu mai creadă în ceea ce au crezut, li se corodează încrederea în una sau mai multe persoane ori într-un întreg sistem de relaţii şi valori umane.

Au o serie de percepţii acute, profunde, îndreptăţite, deloc subiective care le permite lor să reconfigureze un lanţ întreg de atitudini şi sentimente pe care le-au nutrit. Încep să îşi revizuiască încrederea şi neîncrederea faţă de o serie de persoane, simpatia sau antipatia faţă de oameni, fapte, evenimente sau contexte, îşi reevaluează amintirile, îşi reevaluează trăirile şi toate pornirile sufleteşti sunt filtrate din perspectiva acestei noi atitudini

E mai riguroasă, este mai puţin concesivă, este mai meticuloasă şi vizează un fond de valori la care nu renunţă. Devin într-un anume fel, am spune crispaţi, în sensul în care unii pot să înţeleagă această atitudine ca fiind o intransigenţă nemiloasă ca şi cum nu găsesc în ei resursele necesare pentru a râde, pentru a surâde, pentru a ierta, pentru a uita, pentru a amâna, pentru a înţelege sau pentru a coopera cu greşelile celorlalţi. Este momentul lor de graţie, este momentul în care, volatili şi superiori, detaşaţi de contingent, iată vărsătorii, se ancorează profund, în concret, în prezent, în material, în obiectivitate şi încearcă de aici să lanseze o serie de punţi nu doar pentru cunoaşterea lumii, a universului şi a celor din jur ci şi pentru propria lor cunoaştere. Aceeaşi atitudine intransigentă se aplică şi propriei lor persoane.

De aceea spuneam că îşi triază amintirile, relaţiile personale vor fi reaşezate pe alt piedestal sau coborâte de pe piedestal, vor căpăta mai multă amploare sau vor fi minimalizate ori pur şi simplu desfiinţate. Pentru aceste persoane ziua de 17 decembrie este una complicată, nici cu 16 nu îmi este ruşine, există opoziţie între lună în taur şi venus în scorpion care aruncă raze nocive soarelui din semnul vărsătorilor. Este un moment pe care îl putem numi metaforic ca fiind toxic.

Mă gândesc mai mult la noţiunea de toxicitate din alchimie şi nu din farmacie adică relaţii negative, sentimente ciudate şi situaţii ori ipostaze strâmbe, rău formulate, anapoda inserate social care îi stânjenesc din plin pe aceşti nativi. 16 şi 17 decembrie sunt două zile de enervare, de conflict, de schimburi de idei care nu se vor armoniza, de o anume ripostă dură pe care, vărsătorii ca şi scorpionii sau leii, o pot oferi celor din preajmă dar dintre cele patru semne fixe ale zodiacului vărsătorii vor fi cei mai curajoşi, cei mai penetranţi şi cei mai convingători, vor fi de-a dreptul impresionanţi când vor dori şi purcede la treabă punând pe cineva la punct.


Peşti

Foarte speciale trebuie să fie zilele de 12, 13 şi 14 decembrie când Luna traversează semnul Peştilor şi le dă acestora un lanţ întreg de vibraţii pe care nu le vor mai petrece de-acum încolo mult timp sau de multe ori. Un anume aspect de unicitate, de stranietate, de raritate îşi pune amprenta pe aceste trei zile. Luna va face conjuncţie, aici nu mai sunt lucrurile atât de bune, cu Luna Neagră, dar în schimb va face cu Jupiter şi cu Uranus şi va realiza trigoane foarte subtile cu Venus în Scorpion.

Depinde de vârsta celui născut în zodia Peştilor, mai depinde şi de ascendent, felul în care vor trăi întâlnirea cu acest tranzit. În ansamblu, este vorba şi de o relaţie bună pe o altă direcţie, şi anume patru configuraţii în Capricorn vor face cu cele patru configuraţii din Peşti nu mai puţin de 16 sextile, ceea ce înseamnă un lanţ întreg de relaţii armonioase pe care ei le stabilesc în primul rând cu prietenii.

Apoi, este vorba de o corespondenţă spirituală, de comuniune ideatică, de idealuri comune, de gusturi, de simpatii, sau de adversităţii împărtăşite deopotrivă cu prietenii. Se vor armoniza cu aceştia şi atunci când vor spune DA şi atunci când vor spune NU, când acceptă o ofertă sau când refuză o provocare. Pe de altă parte, pot să primească un ajutor de la unul sau mai mulţi prieteni, de la una sau mai multe persoane, străine lor, dar care se poartă cumsecade, cu prietenie, cu generozitate, cu dăruire, care sunt fiinţe săritoare, care dau dovadă de multă înţelegere.

Această compasiune, această comuniune sufletească este de natură să-i facă săptămâna viitoare pe Peşti să trăiască momente de o anume plinătate interioară. Vor avea senzaţia pe care nu au mai avut-o de mult, că nu sunt singuri pe lumea asta, că dacă absenţa unor părinţi, absenţa unor fraţi, absenţa unui soţ sau a unui copil, există în compensare o serie de relaţii armonioase, bune, frumoase, profitabile, salutare sau salvatoare care vin dinspre prieteni. Rămâne destul de complicată în continuare relaţii pe care soarele în săgetător o realizează cu planetele din peşti şi cu soarele lor ceea ce înseamnă că au destul de multe probleme sociale, de imagine, de identitate, de aşezare într-o farfurie a relaţiilor publice. Au preocupări oculte sau au trăiri care ţin de domeniul ezotericului.

Au premoniţii, sensibilităţi, o anume transparenţă care le permite să primească din astralul superior tot felul de informaţii, avertismente, stări sau premoniţii. De aceea aceste trei zile 12, 13 şi 14 decembrie se pot asocia şi cu nişte trăiri extrem de intense într-un plan subtil, într-un plan religios sau care pot acutiza probleme nu neapărat de substanţă şi materialitate cât probleme greu de identificat şi greu de măsurat cum ar fi binele, frumosul sau noţiunile ce ţin de o evoluţie spirituală cum ar fi credinţa, vocaţia ori valorificarea unor talente deosebite la capitolul scris şi muzică în primul rând.

 

(Material complet pe evz.ro)


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
179

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
179

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
263

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...