URANIA vă prezintă horoscopul săptămânii 10-16 iulie 2011

URANIA vă prezintă horoscopul săptămânii 10-16 iulie 2011
Berbec

Pentru cei născuţi în semnul Berbecului săptămâna viitoare este asemănătoare, în linii mari, cu cea care tocmai s-a încheiat. Cu o anume precizare, legată de ziua de 15 iulie, când se produce momentul de Lună plină, aspect astrologic şi astronomic care îi implică pe cei născuţi în zodia Berbecului mai mult decât pe alte zodii. Practic, vor primi impactul acestei confruntări între Soare şi Lună pe axa Caselor IV şi X, case importante, cel puţin dacă este vorba de Casa a X-a, cu siguranţă acolo se petrec tot felul de modificări.

Problemele parteneriale sunt aceleaşi, de multe săptămâni de când tot vorbim. Dacă nu au apucat să se manifeste, încă mai au timp să pună o cărămidă serioasă la o construcţie şubredă. Încă din punct de vedere astrologic se mai poate strica, altera sau denatura o relaţie de orice fel şi încă se mai poate rupe un contract sau se poate bloca o colaborare. Din păcate, lucrurile pot să capete un ecou mai puţin agreabil, dacă este vorba de mentalitate, de cap, la propriu şi la figurat.

Capul, din punctul de vedere anatomic, din punct de vedere fiziologic, şi capul chiar şi din punct de vedere al expresiei, al expresivităţii sau al aspectului strict cosmetic, estetic. Nu o dată cei născuţi în zodia Berbecului arată rău, sunt traşi la faţă, sunt obosiţi, lumea îi întreabă nedumerită ce au, ce se întâmplă ce îi doare, de ce suferă. Toată lumea observă pe chipul unor nativi din zodia Berbecului o transformare, din păcate în rău, sau observă cum trăsăturile feţei nu fac decât să dea un raport precis ca un proces verbal cu privire la toate trăirile sufleteşti şi la toate frământările trupeşti. Fiziologia este dată peste cap şi primul segment vizat este cel al capului.

Acolo, gândurile, chiar dacă clocotesc şi chiar dacă vin în cascadă, nu se pot sedimenta. Concluziile, chiar dacă la un moment dat sunt luate cu o mare bărbăţie şi cu un efort uriaş de voinţă, totuşi nativii trebuie să recunoască un lucru, faptul că s-au pripit, faptul că nu au luat în calcul toate elementele şi faptul că realitatea îi ia în permanenţă pe sus. Este un fel de a fi la mâna destinului, este un fel de a trăi în dependenţa sau în siajul unor situaţii care le depăşesc puterea de control. Fie se întâlnesc oameni mai puternici decât ei, fie instituţiile le guvernează şi le direcţionează sau le pecetluiesc existenţa, sau evenimentele sunt de o asemenea anvergură încât ei sunt prea mici să le mai poată controla, limita sau direcţiona.

De aceea, la capitolul carieră ziua de 15 iulie poate să fie pentru unii Berbeci aducătoare de restricţii sau de concluzii triste ori poate chiar de abandon, un fel de a se lăsa la mâna sorţii şi de aici om vedea ce o să iasă. Există destul de multe premize pentru ca o serie de participări la activităţi comune să fie blocate, întrerupte, amânate, anulate, interzise. Să nu li se permită accesul în unele locuri, să li se interzică o anume formă de manifestare. De exemplu, să rămână integraţi într-un colectiv, dar să nu mai aibă rolul de dinainte. Capacitatea lor de decizie şi control să fie limitată sau să fie transferată pe o altă persoană. Este un fel de compromis. Sunt acolo, dar sunt de faţadă, de formă sau de milă, de silă.

Vă asigur că este un moment în care e bine să faceţi o pauză, este bine să nu vă implicaţi în activităţi epuizante, este bine să vă detaşaţi, să vă luaţi o vacanţă sau să încercaţi să abordaţi o politică pe care, cu siguranţă, de-a lungul vieţii, nu aţi mai exersat-o până acum, şi anume – eh, o să vă miraţi ce sfat vă dau eu, dar, totuşi, vi-l dau – politica struţului. Vedeţi că sunt conflicte în jur, întoarceţi capul. Vedeţi că sunt oameni care se dau la dumneavoastră, băgaţi capul în nisip. O să spuneţi că nu intră în logica comportamentului unui Berbec. Câte multe alte lucruri nu aţi făcut în viaţă fără să ştiţi că nu au intrat în logica acestei zodii şi, iată că, nu v-a fost întotdeauna rău. Încercaţi şi această tactică de abandon şi de indiferenţă în faţa multor provocări.


Taur

Pentru cei născuţi în zodia Taurului săptămâna este la fel de bună şi de fructuoasă ca şi cea care tocmai s-a scurs. Depinde de zonele în care s-au aşezat aspectele bune şi aspectele mai puţin bune. Cea mai interesantă perioadă pentru aceşti nativi este ziua de 16 iulie când Luna va străbate Casa a X-a.

Vor lua o serie de decizii sau vor fi obligaţi să se gândească foarte serios la viaţa lor, la cariera lor, la misiunea lor, mai puţin la treburile cotidiene de serviciu. Este o chestiune de viitor, este o abordare în perspectivă a unui demers în care este implicată cariera, vocaţia profesională şi un talent. Această zi de 16 iulie, ca şi următoarea, adică 17 iulie, sunt zile de revoltă, de nemulţumire, zile de stres şi zile de conflict interior. Pe de o parte îşi vor reproşa o serie de concesii sau de derapaje, ori de laşitate sau de indiferenţă, sau de compromis. Vor spune că nu trebuiau să se poarte aşa cum au făcut, că trebuiau să pună piciorul în prag, că nu trebuia să permită şi, în fine, îşi fac o întreagă listă de erori de decizie sau de atitudine ori de reacţie.

Această flagelare nu este foarte bună. Revolta este suficientă şi suficient de constructivă pentru a-i împinge să îşi iasă din această găoace. Ultima zi a perioadei pe care o analizăm le va permite să facă un bilanţ necesar, să tragă o serie de concluzii, chiar dacă enervante, dureroase sau surprinzătoare, dar cel mai indicat e să nu se lase pradă furiei, ci să devină nişte fiinţe constructive şi să-şi facă un plan detaliat, meticulos. Revolta este bună, este chiar un factor de decizie şi de coagulare. Probabil că multe dintre elementele astrale care se redistribuie acum, se redistribuie şi în favoarea lor, astfel încât ceea ce nu au putut acum câteva luni s-ar putea să poată de acum încolo.

Chiar dacă prea multe lucruri concret nu vor putea face la locul de muncă, ceea ce reprezintă o preocupare personală începe să se contureze din ce în ce. Pentru moment bariera de care vorbeam de foarte mult timp, construită pe axa Berbec-Balanţă, care implică şi locul de muncă şi care operează prin cei doi malefici, Lună neagră şi Saturn, este în continuare funcţională, bariera este în continuare lăsată. Încă nu au depăşit momentul crispărilor şi animozităţilor sau al neputinţelor de a trece de un şef în principal. Este mai greu de sperat că un coleg are atâta capacitate de decizie şi atâta forţă de a se impune într-un colectiv încât să îi blocheze pe ceilalţi.

Ziua de 16 şi apoi cea de 17 iulie vine cu un accent existenţial deosebit de puternic legat şi de familie, de un anume orgoliu sau de o anume dorinţă de valorificare a unor elemente pe care le-au uitat, le-au ignorat sau pe care le-au cam părăsit. Bună este săptămâna viitoare, o anume disponibilitate de a călători, de a face drumuri scurte, de a se bucura de o excursie sau de o vizită, de nişte deplasări pe termen scurt. Aceste deplasări sunt profitabile pentru că le aduc o stare de bine, încântare, o abatere a atenţiei pe lucruri frumoase, posibilitatea de a învăţa, de a învăţa dintr-o experienţă sau din cărţi, din întâlnirea cu oamenii, poate să aducă în afara unei desfătări peisagisticii sau al unui respiro o odihnă binevenită, poate să aducă şi o clipă de înălţare spirituală sau de vocaţie sufletească în preajma unor lăcaşuri sfiinte.

Este un moment care trebuie cultivat, trebuie apreciat şi poate chiar trebuie să i se dea onorul cuvenit pentru că reprezintă o poartă deschisă, dar şi o chemare către cele elevate, către cele nobile, către cele spirituale. Foarte multe preocupări băneşti şi o anume dinamică îşi pune amprenta pe săptămâna viitoare cu privire la recuperarea unor bani sau aşezarea unei noi ordini financiare.


Gemeni

Pentru cei născuţi în semnul Gemenilor săptămâna viitoare aduce preocupări financiare, aduce griji, dar aduce şi noroc, câştig, stabilitate sau rezolvarea favorabilă a unor încurcături, complicaţii şi nereguli administrative, financiare sau pecuniare. Săptămâna le mai aduce un anume orgoliu exacerbat. Sunt foarte fericiţi şi foarte încântaţi de ei, au căzut în propria admiraţie, ce frumos vorbesc ei, ce deştepţi sunt, ceea ce în final nici nu este departe de adevăr. Totuşi există o dimensiune conflictuală puternică pe care ei o vor depăşi, nu spun că o s-o escaladeze, dar o depăşesc în sensul că o trec cu destul de mult tact. Reuşesc să facă dovada unor calităţi speciale, scot din alcătuirea şi temperamentul lor o serie de elemente favorabile.

Sunt rezistenţi la tensiune nervoasă, rezistă la ceartă, nu cedează psihic, nu se intimidează şi chiar dacă se revoltă o fac într-un chip artistic sau constructiv ori elocvent. Dar ceea ce diferenţiază prezenţa lor, felul de a reacţiona, chipul de a dialoga sau felul de a pune problema este un anume fel bătăios, războinic, o combativitate nemaipomenită. Este foarte greu de stăpânit un Geamăn în această perioadă dacă este înfuriat, nedreptăţit sau este acuzat pe nedrept.

Un spirit de justeţe, un orgoliu şi o vanitate uriaşă se pun cap la cap, se unesc şi dau o anume vână existenţială, o forţă uriaşă de reacţie care îl transformă pe Geamăn într-o persoană demnă de respect, într-un duşman sau un rival de temut, dar şi într-o persoană victorioasă. Victoria se obţine mai ales prin cuvinte, pe cale verbală, orală. Adică prin mărturii, declaraţii, acuzaţii, explicaţii, interogaţii, afirmaţii, dezvăluiri, analize, sinteze, răspunsuri, toate tipurile de replică sau de acţiune care ia în calcul pe nativul din Geamăn şi o secvenţă de public, de personal sau de populaţie care stă şi ascultă, că este vorba de un juriu, că este vorba de un grup de analiză, că este vorba de un auditoriu de orice fel.

Aspectul este foarte bun şi pentru cei care practică o serie de actvităţi artistice sau mediatice, deci în care apare noţiunea de public propriu-zis care trebuie să aprecieze prestaţia şi implicit să aplaude ori nu, dar vor aplauda, vă asigur. Rămâne în continuare foarte grea şi aproape imposibil de depăşit bariera pe care singuri au construit-o într-o relaţie cu prietenii. Ei au făcut-o, ei trag. Probabil că în acest moment încă nu sunt foarte conştienţi sau nu s-au manifestat toate consecinţele unei erori de calcul. S-au implicat într-o relaţie de prietenie, au acceptat insistenţele unor persoane care s-au băgat cu de-a sila în viaţa lor, în sufletul lor, în problemele lor.

S-au dedicat trup şi suflet unui grup, care are o cauză, o misiune, care are un scop de apărat şi de susţinut. Toate aceste lucruri au grevat de-a lungul ultimelor luni timpul, răbdarea, sănătatea, dar şi imaginea nativului. Acum s-ar putea să înceapă să devină, dacă nu conştienţi, măcar bănuitori. Nu pot să se dezbare de aceşti prieteni, nu pot să se lepede de o serie de ingerinţe ale acetora, nu pot să scape atât de uşor pe cât încep să-şi dorească cu fiecare zi mai mult. Probabil că vor face acest lucru cu succes abia la toamnă. Dar atunci, cu siguranţă, va fi şi pe fondul unor conflicte sau răzvrătiri, sau al unor alunecări existenţiale dintre cele mai stranii şi costisitoare.

Aşa încât este bine ca de pe acum să înceapă să o mai rărească cu tot felul de sentimentalisme, de false obligaţii amicale şi tot felul de probleme care nu au nicio legătură cu morala, cuvântul şi obrazul. Sunt cuvinte mari dar folosite unde nu trebuie şi mai ales invocate acolo unde nu trebuie pentru persoane total neindicate. În sfârşit, Casa prietenilor este doar un termen, este capătul acestui blocaj, este cel legat de Casa a XI-a, pentru că, la polul opus, în Casa a V-a, unde este Saturn, se poate vorbi de veştejirea sentimentelor, de tristeţe, de amărăciune, de dezabuzare sau chiar de silă şi dezgust, de îndepărtare şi de răcirea sentimentelor.

Că este vorba de prietenia de grup, că este vorba de prietenia care are pe lângă aceste elemente sociale şi factori personali, cum ar fi atracţia, seducţia, senzualitatea, sexualitatea. Toate acestea sunt în continuare blocate, în criză. Se poate spune că pentru aceşti nativi săptămâna viitoare rămâne la fel de agasantă, la fel de dureroasă şi la fel de netrebnică până una alta. Probabil că aveţi impresia că spun cuvinte mari. Când însă lucrurile vor intra pe acest bulevard de fapte şi consecinţe vă veţi da seama că de fapt am fost chiar delicată.


Rac

Pentru cei născuţi în semnul Racului săptămâna viitoare este complicată din multe puncte de vedere. Numeroase cuadraturi pe relaţia Berbec-Rac, pe relaţia Berbec-Capricorn, pe relaţia Berbec-Balanţă şi, să încheiem, pe relaţia Balanţă-Caprincorn. Numeroase planete care sunt potenţate şi de tranzitul Lunii transformă perioada cuprinsă între 10 şi 16 iulie într-o săptămână antipatică pentru aceşti nativi. Nu sunt în formă, chiar dacă planeta Venus este în Casa întâi. Asta le dă oarecare vigoare trupească, un pic de compensare şi posibilitatea ca într-un lanţ întreg de amărăciuni, de suferinţă sau de enervare să mai găsească şi puterea de a râde, de a se bucura, de a zâmbi, de a se însenina sau chiar de a se calma.

Proastă rămâne ziua de 15 iulie pentru că acest element important care se produce le loveşte Casa a VII-a, a parteneriatului. Sunt puse în criză, sunt puse în discuţie contractele, prezenţa lor în tot felul de locuri şi colective. Dacă unele persoane au un proces şi au un termen chiar în preajma datei de 15 iulie, ar trebui să ia foarte în serios ideea fie de a se resemna că nu se petrece nimic constructiv, un soi de timp pierdut, sau că se poate petrece ceva care să le bloceheze drumul hârtiilor, deciziilor şi al actelor în justiţie. Ştiu că foarte multă lume speră de la o serie de termene, care sunt lungi acum, conform situaţiei din justiţia din ţara noastră, aşteaptă, cum spuneam, mult, aşteaptă mult ca timp, aşteaptă mult ca orizont de împliniri şi ca nod de necazuri.

Totuşi, este bine să nu-şi facă speranţe, dacă este vorba de 15 iulie. Acolo s-ar putea să rămână uimiţi, blocaţi şi fără replică de turnura lucrurilor, dacă se mai poate face ceva, dacă se mai poate amâna, ar fi excelent. Dacă nu, înarmaţi-vă cu foarte multă răbdare, cu diplomaţie şi mai ales cu o soluţie pe care v-o poate da un consilier juridic, un avocat sau o persoană cu experienţă. Nu vă adresaţi, îmi pare rău că trebuie să o spun, nu vreau să jignesc pe nimeni, dar aşa e contextul astral. Nu vă adresaţi, că în acest moment nu vă ajută cei tineri, cu curajul, cu entuziasmul lor, dar şi cu naivitatea lor. Aceasta din urmă, naivitatea, lipsa de rutină şi de experienţă îşi pot pune amprenta într-un chip nefericit.

Acceptaţi sfaturi de la oameni mai în vârstă, sfaturi care poate nu vă mulţumesc, sfaturi care vă dezamăgesc sau vă pun pe gânduri, dar sunt lucide, oneste şi bazate pe o profundă cunoaştere a lucrurilor şi a realităţilor cu care dumneavoastră vă confruntaţi şi pe care le veţi pune pe tapet acestora ca un element important pe care dumneavoastră nu-l mai puteţi rezolva pe cont propriu. Aceia pot gândi mai bine şi mai inteligent fără ecoul sentimental şi fără implicarea emoţională firească a dumneavoastră.

Pentru alte persoane născute în zodia Racului se mai pun probleme de stricarea imaginii, de comentarii, critici, bârfe sau tot felul de conflicte care izbucnesc acum într-un fel absolut aiuritor. Uneori izbucnesc din senin, alteori pleacă de la nişte fleacuri şi lucrurile scapă de sub control, degenerează şi se ajunge la un adevărat haos. Multe bârfe, multe turnătorii, multe insinuări, multe comploturi, multe cancanuri în jurul unor persoane născute în zodia Racului. Atenţie, duşmanii clevetesc, vorbesc şi uneori chiar au spor.

În sfârşit, pe 16 iulie şi ulterior pe 17 iulie nu faceţi cheltuieli, nu faceţi cumpărături. Orgoliul şi vanitatea vă vor împinge să scoateţi din buzunar sume uriaşe de bani pentru nişte lucruri care nu sunt deloc motivate. Nu sunt cumpărături necesare, nu sunt de valoare, nu vă trebuie, sunt doar nişte chestiuni de reprezentare. Cred că vă puteţi dispensa de toate acestea, mai ales dacă aveţi valoare personală.


Leu

Pentru cei născuţi în zodia Leului ziua de 16 iulie începe să debină importantă. Pot să aibă un dialog productiv, dar foarte şocant cu cineva care le face o propunere. Discuţia este puţin năucitoare pentru că propunerea în sine este oarecum extravagantă sau îi ia atât de tare prin surprindere încât ei nu au argumentele necesare şi nici timpul interior pentru a da un răspuns. Pe de altă parte există foarte multe provocări ale sorţii în prezent pentru aceşti nativi, aşa încât ar trebui să lase uimirea şi stupoarea deoparte şi să înceapă să se integreze firesc, armonios în acest peisaj astral.

Aşadar, aceşti nativi ar trebui să înceapă să se obişnuiască cu gândul că vor primi oferte stranii, vor avea dialoguri ciudate, se vor întâlni cu oameni în condiţii neobişnuite, vor cunoaşte oameni speciali, totul este de ordinul surprizei sau al primordialităţii, adică aşa ceva încă nu li s-a mai întâmplat. Multe dintre aceste evenimente sunt legate de muncă, activitate, colaborare, parteneriat, asociere, înţelegere şi dialog. Partea şi mai stranie este că nu prea au timp de gândit şi din punct de vedere astrologic acesta este un moment oarecum delicat, pentru că reprezintă acea mână întinsă o dată în viaţă, acea uşă sau uşiţă deschisă pentru o serie de persoane blocate în proiect, care nu se mai deschide a doua oară.

S-ar putea ca uneori aceste propuneri să nu le facă nicio impresie şi atunci stupefacţia de care vorbeam adineauri să fie mai mult un soi de nemulţumire sau de neputinţă de a se exprima, de a avea opinie şi de a reacţiona în faţa a ceea ce vine spre ei ca o ofertă, cu toată buna intenţie şi cu inima larg deschisă de partea cealaltă. De aceea, ar cam trebui să spună da, ar trebui să ia în calcul, mai ales cei care nu sunt foarte bine aranjaţi profesional, mai ales cei care din punctul de vedere al slujbei, al salarizării sau al posturii sunt lezaţi, nu sunt în cea mai bună formă. Este un moment bun, special şi, cu siguranţă, nu se mai repetă. Astfel de momente ieşite din comun, sărite din tipar sunt binevenite pentru aceşti nativi, sunt o condiţie pentru a depăşi etapa prezentului, dar pe care nu o mai pot reedita cu tot efortul şi cu toată diplomaţia lor. le reamintesc celor născuţi în zodia Leului că îl au pe Jupiter în Casa a X-a, nume, renume, meserie.

Faptul că se produce acum pe 16 şi 17 iulie acest eveniment are şi o altă logică. Este vorba de o tensiune, dar una constructivă, productivă între un Mercur care exacerbează orgoliul, vanitatea, dorinţa de a înfrânge cu orice chip toate neputinţele şi barierele care le-au fost ridicate, un Jupiter care le dă o uriaşă deschidere, un sprijin, poate chiar o stabilitate şi această Lună care creează oportunităţi neaşteptate. Este un context complicat, dar este un context din care pot să iasă spectaculos în aceste două zile.

Cu foarte rare excepţii ar trebui să se mai gândească la oferta care le este adresată sau ar trebui să decline şi să refuze competenţa ori implicarea într-o formă de colaborare, pentru că, în ansamblu, cam tot ceea ce li e oferă este de bun augur, este menit să reziste în timp, are un potenţial, o şansă de dezvoltare reală şi are un grad mare de beneficitate asupra nativului însuşi. Probleme de sănătate, probleme metabolice, probleme legate de alimentaţie, asimilare, pentru că nativii sunt stresaţi, sunt nemulţumiţi, au probleme majore în afară aşa încât nimic din ceea ce fac în viaţa de fiecare zi pentru propriul lor organism nu are un ecou pozitiv, nu le tihneşte nimic.

Nici mâncarea, nici somnul, nu se pot linişti, nu se pot plimba, nu se pot relaxa şi atunci se înţelege că în aceste condiţii lucrul cel mai înţelept este să se limiteze din punct de vedere culinar la strictul necesar, la lucrurile pe care organismul le acceptă. Mâncatul cu de-a sila, alimentele îngurgitate împotriva voinţei sau împotriva gustului care crează refuz sunt de fapt agresiuni îndreptate asupra întregului lor organism. Este cea mai proastă decizie aceea de a mânca cu forţa şi de a lua medicamente cu orice chip. Dacă organismul le dă semnale de refuz, înseamnă că organismul este mai deştept şi ştie el ce vrea, ştie uneori mai debine chiar decât medicul.


Fecioara

Pentru cei născuţi în zodia Fecioarei săptămâna viitoare este destul de amestecată, nu se petrec prea multe lucruri importante. Esntialul pentru aceşti nativi este acum o relaţie amicală,o îmbunătăţire a relaţiilor de muncă, de colaborare sau de dialog cu o persoană importantă sau cu un grup din care au făcut parte la un moment dat, de care s-au detaşat şi acum vor să revină, să se integreze, să colaboreze ori să beneficieze de statutul, prestanţa şi greutatea socială ori publică a acelui grup pentru refacere de sine.

Marte în Casa a X-a le impregnează în gânduri, în gesturi, în decizii şi în atitudine o anume bărbăţie, un anume curaj, o decizie şi chiar posibilitatea de asumare a unor riscuri. Foarte specială este poziţia lui Mercur, care îi transformă pe unii dintre nativi, nu pe toţi, mă refer la nişte cazuri mai speciale, în nişte persoane în care pot să aibă acces, nu prin funcţie, ci printr-un statut de excepţie, printr-o împrejurare ciudată, deci să aibă acces la informaţii secrete, să fie cooptaţi sau să fie rugaţi să accepte să facă figură de expert, de sfătuitor sau de rezonator, un fel de rezoneur din teatru, un fel de placă vibrantă care să filtreze informaţiile dintr-un domeniu.

Unora li se va cere opinia într-un segment de viaţă în care ei nu sunt neapărat experţi, nu sunt specialişti, dar întreaga lor experienţă de viaţă, întreaga lor structură morală, numele, vocaţia sau o biografie încărcată de succese îi recomandă ca nişte fiinţe demne de încredere. De aceea este bine să răspundă acestor chemări, să nu refuze invitaţia la cooperare pentru că, pe de o parte, ei se vor alege cu o experienţă de viaţă semnificativă, pe de altă parte vor reuşi să se împrietenească într-un chip discret, dar benefic. Pentru aceşti nativi mai rămâne de exploatat o vocaţie personală în contextul unei săptămâni care nu le aduce prea multe provocări.

Noi putem să tragem concluzia că ziua de 15 iulie aduce un accent special chiar pe această casă a prieteniei şi relaţiilor de grup, a structurilor care se sudează acum şi mai aduce o anume logică foarte tăioasă, geometrică şi prin asta oarecum absurdă şi nemiloasă, dură şi rece, intelectualistă într-un domeniu al sentimentelor. S-ar putea, de aceea, să li se reproşeze la un moment dat că sunt prea raţionali, prea corecţi şi că umblă înarmaţi cu o riglă supunând unei măsurări riguroase oameni şi fapte. Nicio schimbare în regimul banilor şi nicio evoluţie în toate conflictele financiare sau legale ori juridice, în care componenta bani este cheia sau este nucleul conflictului.


Balanţă

Ziua de 15 iulie are un impact important şi asupra nativilor din zodia Balanţei. Asemenea celor născuţi în Berbec, Rac sau Capricorn, acest moment al Lunii pline aduce pentru nativii din Balanţă preocupări legate de casă, meserie, parteneriat şi existenţă personală sau identitate lovită ori lezată, ori trunchiată. Continuă să rămână active elementele care au dinamitat relaţiile parteneriale şi contractele. Unele se pot şubrezi în continuare, altele se pot deteriora.

Multe dintre elementele care ţin de un parteneriat matrimonial sau de un parteneriat de afaceri, de o colaborare sau un contract, care nu s-au stricat până acum, se pot strica de acum încolo. Unele pot să cunoască o deteriorare discretă, abia perceptibilă. Alţii pot să observe cum în viaţa lor această dinamică are aspectul unei adevărate zdruncinări de identitate şi de personalitate. Ei înşişi vor trebui să se raporteze altfel de acum încolo la un om, la o relaţie, la o afacere, la bani sau la o întreagă conjunctură de situaţii. Lucrurile nu sunt într-o anume dimensiune astrală, nici epuizată, dar nici într-o dimensiune socială nu sunt pe deplin lămurite.

Această fierbere poate să capete o anume vocaţie specială în ziua de 15 iulie prin capacitatea de revelare a unor adevăruri. Aceşti nativi din semnul Balanţei pot să vadă în preajma acetei date, mai bine decât în alte momente, o serie de realităţi pe care le trăiesc, dar asupra cărora nu meditează, care gravitează în jurul lor, dar pe care ei nu le sesizează. Acum lucrurile aproape că îi trag de mânecă, evidenţele sunt de neignorat şi de nemarginalizat.

Fie că este vorba de detalii, fie că este vorba de elemente importante, cei născuţi în Balanţă le iau în calcul şi le inserează într-un tablou al problemelor personale, aşa încât această zi de 15 iulie poate să însemne pentru ei, pe de o parte, o perioadă bună, pentru că aduce limpeziri şi radicalizări, pe de altă parte o perioadă complicată pentru că îi poate enerva, îi poate întrista sau îi pune pe gânduri ori îi alarmează. Indiferent ce s-ar întâmpla, ziua trebuie trăită, momentul trebuie depăşit, dar în egală măsură este de reţinut şi faptul că această Casă a X-a, care acum este locuită de Soare şi de micul benefic, funcţionează pentru nativii din semnul Balanţei într-un chip protectiv sau chiar născător de situaţii favorabile.

În mijlocul acestei vâltori de evenimente care nemulţumesc, stresează ori deranjează se poate naşte ceva bun, şi nu neapărat o speranţă deşartă, o iluzie sau o himeră, ci dintre lucrurile concrete, palpabile, unele se pot realiza chiar în aceste zile, altele se pot realiza de-a lungul timpului într-o logică firească, socială sau profesională. Se poate pune problema unei călătorii în străinătate, a unui drum scurt de câteva zile, o mică excursie, o deplasare. Uneori, deplasarea poate să fie legată de o chestiune de serviciu, alteori poate să fie vorba de o chestiune strict personală sau de familie şi, în sfârşit, a treia variantă, cea mai plauzibilă dintre toate, este cea legată de studii.

Sigur că, pentru asta trebuie să fie vorba de o Balanţă mai tânără, care se află la începutul drumului şi care doreşte să-şi croiască un drum în viaţă prin frecventarea unor şcoli superioare, a unor forme de învăţământ mai bine organizate sau cu un alt renume din străinătate. Toate demersurile legate de şcoală, examene, admiteri, dosare, cercetare, prospectare sau chiar scurte perioade de tatonare sunt binevenite, sunt utile, trebuie să fie luate în calcul, iar pentru unii sunt chiar o condiţie de destin.

Intervine pe Casa studiilor chiar sensul vieţii, ceea ce înseamnă că împreună cu Marte poate să contureze pentru unii nativi o poziţie dinamică. Ei îşi doresc foarte mult o anume formulă de viaţă, dar există şi bariere, neputinţe, ostilităţi sau situaţii potrivnice. Pe toate acestea trebuie să le ia în calcul ca fiind de moment, trecătoare, pentru ele este nevoie să se abordeze fie altă atitudine, fie să se adopte tactica răbdării. Uneori cu răbdarea treci marea, dar în cazul celor născuţi în Balanţă nu este vorba chiar de atât de multă răbdare, ci de una care să dureze puţin, vreo două-trei săptămâni. Aşadar, în situaţia în care într-un demers socio-profesional relaţia cu străinătatea este dată peste cap, nu vă enervaţi, nu ajungeţi la exasperare şi nu forţaţi nota pentru că la un moment dat lucrurile se vor regla de la sine, frumos, simplu, limpede şi benefic pentru dumneavoastră.


Scorpion

În mod normal, cei născuţi în Scorpion ar trebui să traverseze o perioadă bună sau, după caz, chiar foarte bună. În sfârşit, sunt şi variante în care se poate vorbi şi de momente de excepţie, în care să li se întâmple lucruri deosebite. Teoretic, săptămâna nu ar trebui să fie proastă pentru aceşti nativi. foarte multă armonie cu semnele de apă, acolo sunt planete puse într-un chip inteligent, realizează un dublu trigon regal, este chiar foarte bine. În semnul Racului micul benefic le poate da idei bune, orizonturi largi, o conştiinţă subtilă sau o anume implicare în tot felul de chestiuni care ţin de moralitate, lege, dreptate, normă.

Sunt avantajaţi toţi cei care au o legătură cu domeniul justiţiei sau cu trecutul, istoricii, notarii, cercetătorii, scriitorii arheologii. Pe de altă parte, cu Neptun şi Chiron, chiar dacă sunt retrograde în Casa a V-a, aceşti nativi sunt dotaţi cu o imaginaţie bogată, au foarte multă efervescenţă creatoare, ţin cont de o serie de semne discrete ale cerului sau ale evidenţei de fiecare zi. Asta nu înseamnă că devin nişte creduli ori, dimpotrivă, nişte bigoţi, ci sunt nişte fiinţe raţionale care reuşesc să păşească însă în fiecare zi în acest concret, dublaţi de o anume capacitate de a rezona, de un soi de transparenţă în faţa acestui context astrologic, aşa încât astrele îi recunosc repede şi ei recunosc semnul astrelor la fel de uşor.

Creativitatea este la cote mari şi chiar dacă nu partea de muncă, efortul fizic este cel primordial, ci, dimpotrivă, partea estetică, partea subtilă sau partea ideologică, orice fel de demers care vizează un  public, că este vorba de un spectacol, că este vorba de o expoziţie sau că este vorba de o carte, toate aceste intenţii artistice se configurează foarte frumos. Pentru unii s-ar putea să fie vorba chiar de punerea în aplicare a unor dorinţe, a unor vise tainice care au fost îngrămădite undeva într-un colţ al sufletului şi de unde nu credeau că le vor mai scoate la iveală vreodată. Este momentul propice pentru o serie de persoane să renască prin formă, prin cuvânt, prin glas, prin vorbă, prin voce, prin muzică, prin sensibilitate, prin credinţă. De asemenea, este şi un mometn de refacere de sine.

Chiar dacă nu sunt neapărat structuri creatoare, chiar dacă viaţa lor nu este ordonată de aceste comandamente, ci sunt oameni obişnuiţi cu activităţi fireşti, totuşi ceva se întâmplă cu aceşti nativi, aşa încât ei pot să se simtă într-un anume fel îmbrăţişaţi, protejaţi, ca de o pelerină care îi acoperă şi îi face invulnerabili în faţa unor atacuri din afară. Pentru alte segmente de vârstă şi orientare profesională, Mercur în Leu, în Casa a X-a, sporeşte orgoliul, vanitatea, dar şi demnitatea.

Îi transformă pe unii în nişte firi care vorbesc mai puţin, explică aproape deloc şi decid în consecinţă. Felul de a se exprima este lapidar, este fără subsoluri, este fără metafore şi fără trimiteri, este stilul concis al liderului sau al conducătorului. Este una dintre ipostazele bune pentru aceşti nativi, cu singura remarcă, îi transformă uneori în nişte persoane excesiv de autoritare. Ziua de 16, dar mai ales ziua de 17 iulie, aceasta, sigur, iese din contextul analizei noastre pentru săptămâna viitoare, reprezintă momente importante în care trebuie să taie nodul gordian, în care trebuie să decidă şi mai ales în care trebuie să rişte.

Dar, până când să rişte, mai avem de trăit o săptămână, vom discuta despre acest risc implicit şi asumat sau indus de către astre în întâlnirea noastră de săptămâna viitoare. Până atunci ar trebui să ne referim şi la acest semn zodiacal la elementul Lună plină, care se va produce în ziua de 15 iulie dimineaţa şi care accentuează chiar semnul Racului, de apă. Prin urmare, tot o conotaţie pozitivă o are şi această zi şi dintre alte semne zodiacale care trăiesc acest moment mai ambiguu sau alte semne zodiacale care trăiesc stresant acest moment, cei născuţi în Scorpion sunt chiar avantajaţi. Spre deosebire de zodia Racului însăşi, cei născuţi în capricorn au un beneficiu. Aici se pot petrece tot felul de încărcături astrale, pot să devină ei la rândul lor bogaţi sufleteşte, întăriţi trupeşte şi foarte mlădioşi din punct de vedere intelectual, din punct de vedere moral, adică nu fac cedări, ci înţeleg foarte bine lucrul în sensul acesta. M-am gândit la o anume subtilitate şi dibăcie.

Cât priveşte sănătatea, ea rămâne legată ca şi săptămânile trecute în aceeaşi încleştare pe axa Balanţă-Berbec. Prin urmare, atenţie la rinichi, atenţie la regimul apei, fireşte, atenţie la regimul toxinelor care nu întotdeauna părăsesc organismul la comandă şi atenţie la toate funcţiile cerebrale. Pentru moment acestea nu sunt solicitate, mai mult decât o solicită Saturn şi Luna neagră. Una peste alta, se poate vorbi de o anume hipofuncţie. Prin urmare, o proastă circulaţie cerebrală şi uneori disfuncţii care îi fac pe unii dintre nativi să aibă senzaţia că nu văd bine, că nu aud bine, că nu înţeleg bine sau să nu mai aibă senzaţia, ci chiar să aibă în mod clar dureri de cap. Aici nu mai este vorba de impresii.

Toate acestea sunt consecinţele unei vizări care vine dinspre astral a segmentului cap, funcţii cerebrale, creier, organe vitale şi organe de simţ localizate în zona capului. Pentru toate acestea însă există remediile medicale, există alimentaţia care trebuie adaptată şi, mai ales, este vorba de un regim de viaţă. Înclin să cred însă că pe acest context atât de bogat şi de subtil vor mânca mai puţin decât în alte dăţi, vor bea mai puţin decât în alte dăţi, pentru că au ce sorbii din aceste fluvii astrale din plin.


Săgetător

Săgetătorii sunt cu sensul vieţii pe Casa întâi. Nodul nord al Lunii se află în Săgetător. Ceea ce înseamnă că aceşti nativi sunt încercaţi, sunt puşi în situaţia de a-şi revizui existenţa, de a-şi construi prezentul şi de a-şi reconfigura viitorul. Atenţie! În toate aceste modificări existenţiale nu se pune problema conservării unui statut actual şi nici a perpetuării unor formule de succes din trecut. Sensul vieţii vorbeşte despre un alt tip de viaţă, de atitudine, de provocare şi, implicit de realizare şi succes. Semn dual, îşi găseşte în Martele din Gemeni din Casa a VII-a a parteneriatului cel mai prost aliat sau cel mai slab sprijinitor în acest demers.

Demersul este susţinut, dar foarte discret, abia-abia vizibil, de către planetele din Peşti, care pot să dea un sfat, dar cele două planete Neptun şi Chiron sunt retrograde, sunt într-o casă slabă, sunt într-un semn slab, sunt în cuadratură cu Soarele şi sensul vieţii acestor nativi, aşa încât s-ar putea ca ei să nu perceapă aceste vibraţii slabe, aşa cum de exemplu noi, cu ochiul liber, nu vedem celulele care alcătuiesc organele noastre sau nu vedem atomii din tot felul de materiale care ne înconjoară sub diferite forme, fier, sticlă şi aşa mai departe. Şi, totuşi, ele există.

Această atomizare, această minimalizare până la invizibil a acestor vibraţii nu le transformă în vibraţii inexistente, ci în vibraţii care vin de dincolo şi care lovesc blând, prin învăluire, un corp astral care este pus la încercare şi care deocamdată lucrează prin corpul fizic. Corpul fizic reacţionează mai brutal, maiprimitiv, mai instinctual, mai material, cum îi este şi firesc natura. De aceea, stresul acestei perioade este mai puţin unul la nivelul conştiinţei, cât unul la nivelul fiziologiei, al modului de viaţă de fiecare zi şi al inserţiei în prezent. Pedeapsa în viaţă, adică nodul sud, loc de încercare, uneori karmică, dar nu aş vrea să exagerez cu încercarea karmică, mai ales că acum această noţiune, ca şi dinamica însăşi, este supusă unor presiuni din partea amatorismului.

După cum bine ştiţi, eu nu sunt adepta ideii că o karmă se reduce la faptul că pe la 1800 când te-ai întâlnit cu cineva acela ţi-a dat o palmă, iar tu te grăbeşti să te reîncarnezi să te întâlneşti cu el pe Calea Victoriei ca să-i dai două palme, în contrapartidă în această existenţă şi, iată, să se împlinească datoria karmică. Aşadar, această pedeapsă nu trebuie să o luaţi ca pe un loc al conflictelor, ci ca pe un loc al încercărilor şi revelaţiilor, al descoperirilor de sine sau al descoperirii unui adevăr. Că adevărulnu-i confortabil, asta este cu totul altceva. Depinde, fiecare descoperă alt adevăr, evident adevărul lui. Cu Marte în Casa a VII-a se acutizează discuţiile, conflictele, atacurile, în principal verbale. În principal la nivelul atitudinii, al grimasei, al mimicii. Sunt oameni, de exemplu, care pot să nu scoată niciun cuvânt.

Să treacă pe culoar pe lângă un nativ din semnul Gemenilor şi să se strâmbe. Ba poate să poată să facă o grimasă să mimeze salutul de bună dimineaţa, dar în loc de o formulă sonoră şi de o gestică şi o atitudine cuvenită şi concordantă să i se ofere aceluia la începutul zilei o strâmbătură, o grimasă care să sugereze mult, enorm dispreţul, disconfortul, enervarea sau chiar ura ori duşmănia. Prin urmare, toate aceste elemente, mai puţin spuse, dar vizibile, construiesc viaţa de fiecare zi a unui nativ. Se pot lua în calcul în felul acesta, pentru săptămâna viitoare, din nou, tot felul de discordanţe, discrepanţe şi tot felul de tehnici de manipulare prin intermediul cuvântului.

Acum, partea bună pentru cei născuţi în Săgetător este faptul că, totuşi, Marte, chiar dacă evidenţiază nişte conflicte, lucrează pentru ei sau este un aliat, este un întăritor. Peste nişte săptămâni, când Marte nu va mai fi în acest loc, nu îl vor mai avea nici ca aliat, din punct de vedere verbal, şi atunci nu se vor mai putea exprima cu atâta uşurinţă sau cu atâta forţă cum au făcut-o ori o fac în prezent. Deocamdată Luna este vulnerabilă sau îi vulnerabilizează pe cei născuţi în Săgetător pe segmentul banilor. ziua de 15 iulie aduce o Lună plină pe axa bani din muncă proprie şi bani dintr-un segment al străinilor, al instituţiilor sau al altora în orice fel de chip. Nu e foarte bine plasată combinaţia şi înclin să cred că vor exista îngrijorări, nemulţumiri, spaime legate de viitor sau informaţii destabilizatoare cu privire la bani.

Nu ştiu cât îi supără pe unii dintre Săgetători iubitul sau iubita, dar ei sunt pe jăratec şi multe nu le convin, sunt supăraţi, sunt trişti, sunt bănuitori, sunt geloşi, sunt răvăşiţi, sunt uneori antipatici, vorbesc urât, sunt mai puţin atenţi, manierele lor sunt uneori încărcate de lipsă de politeţe, ca să nu spun altfel. Să nu uităm că Săgetătorul este un semn instinctual, volitiv, care ori de câte ori este pus la încercare nu scoate delicateţea la iveală, scoate o anume forţă şi anume forţa din jumătatea animalică a centaurului, nu din jumătatea umană a acestei creaturi mitologice. Prin urmare, aici sunt instinctele şi bine ar fi să nusupăraţi un Săgetător pentru că nu este în stare să se poarte cu delicateţe şi blândeţe, ba, dimpotrivă, mânia este o formă de exprimare atât a dragostei, cât şi a dezamăgirii din dragoste.


Capricorn

În ceea ce îi priveşte pe Capricorni, ziua de 15 iulie este foarte importantă. Este momentul în care Luna plină acţionează mai ales pentru ei. Este Luna lor plină. O singură dată pe an, evident, Luna în Capricorn formează un aspect de Lună plină care să îi reprezinte, să-i vizeze, să-i implice şi să îi cheme la acţiune. La anul, pe vremea asta, vor avea din nou un astfel de moment, aşa încât ceea ce se întâmplă în această săptămână şi în preajma datei de 15 iulie, este semnificativ pentru că deschide un culoar, un orizont de aşteptare sau chiar un front de lucru.

Acolo se petrec tot felul de evenimente. Cu Lună în Capricorn, o Lună slabă pentru că este în exil, într-un semn uscat, în opoziţie cu Racul, care ar reprezenta domiciliul, şi alături de luton, se poate vorbi de momente de încercare, de restrişte sufletească sau interiorizare profundă. Pe de altă parte, cu Soare şi planeta Venus în Rac, pe Casa parteneriatului, lucrurile nu sunt chiar atât de rele. Pentru unele persoane se poate vorbi de câştigarea unei poziţii pentru care s-au luptat îndelung. Pentru alţii se poate pune problema unei ameliorări sau a unei schimbări de statut într-o relaţie conflictuală, mai ales dacă ea are şi o implicaţie juridică, procesuală. Sigur că sunt şi persoane care vor putea obţine o hotărâre judecătorească, poate chiar una finală, definitivă.

Întrucâtva, în mare parte sau poate chiar în totalitate, în favoarea lor. Depinde şi de horoscopul personal, depinde şi de cauză, depinde şi de adversari. Pe aceste trei paliere însă se poate estima o anume conotaţie pozitivă cu care se încheie, se pune capăt unui conflict. Cu greu, cu greu, doar la nivelul maxim excepţiei, se poate anticipa o răsturnare nefericită de situaţie sau o pierdere spectaculoasă a unui proces. Înseamnă că acolo s-au petrecut abuzuri şi acelea nu s-au petrecut în 2011, s-au petrecut în alt moment, în 2010, în 2009, şi atunci sunt consecinţele unor lucruri care nu au putut atunci să fie controlate sau direcţionate, sau anihilate.

Pentru nativii din semnul Capricornului, săptămâna care vine, cu acest accent pe 15 iulie, este şi mai puternic decât pentru fraţii Raci sau fraţii Berbec. Pentru că, aici, există o ipostazieră a lui Saturn într-una dintre cele mai puternice naturi astrale. Saturn le dă acestor nativi mari dorinţe şi aspiraţii de progres, de afirmare, de stabilizare, de înşurubare într-o anume postură, publică în principal, profesională secundar, materială la nivelul palierului trei. Toate într-o uriaşă contradicţie şi discrepanţă cu familia.

Capricornii sunt demult timp în situaţia să tot sacrifice familia, să tot alunge, să îndepărteze sau să nege ori să refuze o serie de obligaţii şi implicaţii. Cu cât le resping, cu cât nu le doresc, cu atât acestea vin mai mult, mai repede şi mai în cascadă peste ei, aproape copleşindu-i. Şi, iarăşi, reuşesc să iasă la suprafaţă şi iarăşi îi doboară şi tot aşa. Acum este momentul când această criză familială îşi spune pe deplin cuvântul. Aceşti nativi trag o linie clară de demarcaţie între ei şi familie, între familia cu părinţi, bunici şi tot felul de persoană în vârstă şi familia pe care şi-au construit-o, adică soţ, soţie şi copiii.

Pentru aceştia Capricornii rămân un element stabil, un element de bază, dar un element ult mai puţin important decât în alte dăţi. Sunt alte priorităţi care îi iau pe sus şi îi fură, pur şi simplu, îi smulg ca un torent şi îi duc în voia valurilor, acolo unde îi mână destinul. Deocamdată, povestea asta cu destinul pentru cei născuţi în semnul Capricornului este un pic complicată, pentru că sensul destinului într-o Casă ascunsă, a XII-a, aşa încât adevăratele motivaţii pentru ce li se întâmplă, ceea ce li se întâmplă este cam ascuns. Rămâne vizibil nodul sud al Lunii care locuieşte pe Casa sănătăţii şi care mai activează Casa muncii. Prin urmare, acolo sunt factorii de scurgere, acolo sunt factorii de redimensionare sau de valorificare a personalităţii într-un plan, însă, secundar. Cel principal, cum spuneam, rămâne deocamdată nerevelat şi, ar mai trebui subliniat faptul că, în această perioadă dorinţa lor de emancipare financiară este uriaşă, este la cote maxime şi se va afla într-o deplină discrepanţă cu realitatea sau cu metodele, pe 16 iulie şi, ulterior, pe 17 iulie.

Uneori, celor născuţi în Capricorn le trec nişte idei financiare prin minte care nu sunt nici practice, nu sunt nici fezabile, nu sunt nici fireşti, normale, nu ţin de o uzanţă de orice fel a afacerilor, ţin mai mult de escapadă, de eschiviţie sau de eschivă, adică de un fel de a acţiona care este periculos, nu este într-o totalitate ilegal, nu este nici în litera legii, este un amestec de hazard, de curaj şi de tentativă disperată de a ieşi dintr-o situaţie financiară complicată. În funcţie de vârstă, de experienţă şi de genialitate, unora, să şti că, această mişcare chiar le iese.


Vărsător

Pentru cei născuţi în Vărsător începutul şi sfârşitul săptămânii viitoare sunt spectaculoase. Mai întâi, pe 10 şi pe 11 iulie, o Lună în Scorpion în Casa a X-a le dă subtilitate, le dă imaginaţie, le dă intuiţie, o anume, să-i spunem, viclenie sau o anume capacitate de a aluneca printre provocări şi pericole. Toate acestea, însă, motivate de o anume radicalizare a relaţiilor personale, a relaţiilor matrimoniale şi a relaţiilor contractuale, depinde unde se aşează greul şi prim-planul vieţii câte unui Vărsător, în funcţie de vârstă, de sex şi de preocupare. Dacă este vorba de regimul matrimonial, atunci să ştiţi că pe 10 şi pe 11 iulie Vărsătorii sunt nişte fiinţe foarte dificile. Sunt o adevărată redută. Nu poate fi cucerită şi, dimpotrivă, de acolo, din spaţiul acestui turn, ei aruncă tot felul de acuzaţii sau de informaţii ori de avertismente.

Puţini sunt Vărsătorii care nu se vor exprima într-un anume fel în aceste două zile pe care le-am definit. Sunt foarte motivaţi de ceea ce se întâmplă, sunt poate şi jigniţi, sunt poate şi enervaţi, sunt ofuscaţi în chipul cel mai evident. Dacă este vorba de afaceri, lucrurile se înscriu cam pe acelaşi regim. Nu mai suportă vecinătăţi imunde, nu mai suportă parteneriate complicate şi alambicate, şi dubioase. Pun piciorul în prag, cer registrul de cheltuieli, cer actele contabile şi vor să facă ordine şi curăţenie cu orice chip. Chiar dacă după ce fac ordine şi curăţenie, ei vor pleca, măcar ştiu că au făcut un lucru bun şi ştiu că această plecare a lor este o decizie înţeleaptă şi nu pripită, şi nu la mânie.

Chiar dacă sunt supăraţi şi mânioşi când declanşează acest conflict, plecarea lor trebuie să fie una pe deplin motivată. De aceea, în această perioadă, 10 şi 11 iulie, sunt de aşteptat fie conflicte în familie, dar conflicte nu pe fleacuri sau pe impresii şi nici măcar pe gelozie, ci pe chestiuni importante, definitorii, pe chestiuni care ţin de un principiu fundamental, care dacă este din ce în ce mai şubrezit nu mai poate să menţină construcţia, căsătoria în sine sau afacerea. De aceea, Vărsătorul nu vrea să strice cu orice chip, vrea să lămurească cu orice chip despre ce este vorba şi apoi să se lămurească pe sine. Dacă este vorba însă de procese, de mărturii, de depoziţii, de declaraţii, ziua de 16 iulie şi, ulterior, ziua de 17 iulie este cu totul şi cu totul specială.

De aceea, spuneam că, săptămâna este importantă pentru felul care începe şi sfârşeşte. Pentru că, începând cu ziua de 16 iulie Luna se va afla în Vărsător, pe sectorul lor natal, în opoziţie cu Mercur şi cu Jupiter şi va creea nişte dizonanţe cu totul şi cu totul ieşite din comun. Dacă în prima parte a săptămânii înţelepciunea sau logica îşi spun cuvântul, în ultima parte a săptămânii o anume doză de iraţional escaladează toată această determinare pozitivă până la un punct. De aici încolo scapă lucrurile de sub control, scapă caii şi nimeni, nici chiar astrologul nu ştie ce se poate întâmpla pe o astfel de conjunctură.

Sigur că, înţelept ar fi să depăşească, să facă un salt, şi în aceste două zile, pe 16 şi 17 iulie, să nu fie activi, să nu fie prezenţi, să nu se implice, să nu răspundă, să nu dea replică, să nu aibă iniţiative şi aşa mai departe. Şi să aştepte un moment al temperanţei sau al neutralităţii pentru a duce mai departe un proiect pe care l-au început. Pe 16 şi 17 iulie certurile vor fi la ele acasă şi de data aceasta vor fi certuri şi pe fleacuri sau de la lucruri minore, sau vor avea ca explicaţie o stare psihică proastă, nopţi nedormite, iritare şi un organism răscolit de toate evenimentele care s-au petrecut în această săptămână.

Momentul de Lună plină îi lezează mai ales pe Casa muncii şi pe sănătate. Pentru unii se pune problema unor tulburări digestive şi metabolice, pentru alţii, însă, atenţie, înclin să cred că pentru foarte mulţi, este vorba de o lezare grosso modo al întregului sistem osos. Cei tineri s-ar putea să fie mai puţin implicaţi, deşi nu aş spune că durerile de oase sau problemele fiziologice ori problemele funcţionale îi pot ocoli în totalitate. Tinerii fac sport, tinerii fac imprudenţe, tinerii fac antrenamente şi de capul lor, nu întotdeauna conduşi de un antrenor, toate aceste exagerări îşi spun cuvântul şi la un moment dat pot să apară tot felul de disfuncţii.

Dar acestea sunt cazurile particulare şi sunt legate de lipsa de măsură fundamentală a nativilor din Vărsător. În schimb, pentru vârsta a treia se pune problema tuturor tipurilor de afecţiuni specifice, unele reumatismale, altele funcţionale şi, în sfârşit, într-un al treilea registru, cele hormonale şi legate de regimul mineralor din organism. Mai pot fi afectate, în preajma datei de 15 iulie, pielea, părul, unghiile, dinţii, adică toate acele zone în care se depun minerale, în principal zincul.

Este, de asemenea, de luat în calcul, în preajma datei de 15 iulie, o dereglare a regimului zahărului în organism, chiar dacă nu este vorba de un diabet instalat, chiar dacă nu este vorba de o boală, ci doar de tulburări tranzitorii. O poftă exagerată de dulce, o foame ieşită din comun sau manifestarea unor înclinaţii culinare cam ciudate, nemotivate şi excentrice. De exemplu, cineva să mănânce două zile la rând o cantitate uriaşă de caise.

Sigur, este bine să mănânci fructe, dar spune ceva această înclinaţie, această proiecţie, acest ataşament faţă de un aliment, indiferent de natura lui, că în organism s-a petrecut un dezechilibru, ceva este în exces, ceva este în deficit. Şi atunci organismul încearcă să se echilibreze printr-un adaos, un aport care vine dintr-o cantitate mare de alimente de o anume natură.


Peşti

Pentru cei născuţi în zodia Peştilor continuă problemele casnice, domestice, locative, patrimoniale, gospodăreşti, amenajări, schimbări, transformări, mutări sau relocări. Ziua de 15 iulie este cea mai puţin semnificativă pentru aceşti nativi dintr-un semn de apă. Faţă de Raci şi Scorpioni, Peştii nu extrag mare lucru din acest tranzit. Ar trebui ca, în funcţie de biografia fiecăruia, deci apropiindu-ne de cazurile particulare, să se petreacă ceva la nivelul unor dezlipiri de grupuri, a unor detaşări de interese […] o lume, o societate sau o secvenţă socio-umană.

Să se depărteze de aceia pentru că a sesizat ceva. Nu le convine atitudinea, modul de viaţă sau felul în care se poartă cu el. la capitolul sentimente, ziua de 15 iulie este amestecată, contradictorie, uşor lacrimogenă, crispată, capricioasă. Femeile sunt în general cele mai vizate de acest tranzit şi le face uneori antipatice, alteori de neînţeles şi insuportabile prin schimbările frecvente de stare de spirit, de aceea şi spuneam că este vorba de o atitudine capricioase. Uneori pot să fie repezite de membrii familiei ori de soţ, ori de străini, în ideea în care această instabilitate pe aceia îi zăpăceşte, iar ele nu reuşesc decât să complice o atmosferă şi aşa tensionată.

M-aş îndrepta mai mult cu atenţia spre data de 16 iulie, care este mai importantă sau mai bogată, sau mai riscantă ca semnificaţii şi ca încărcătură. Aici se conturează nişte tensiuni nervoase puternice, nişte motivaţii intelectuale şi atitudinale ieşite din comun. Nu mai este vorba de implicarea afectivă, ci este vorba de conduită, de ideal, de conştiinţă, de o chestiune de principiu care începe să funcţioneze într-un chip radical, dur, nemilos. Îi obligă pe Peşti să se reconfigureze faţă de un loc de muncă, o formă de muncă, o implicare într-o activitate la locul de muncă. Unii dintre

Peşti pot să refuze o serie de sarcini de serviciu pe ideea că încalcă nişte principii deontologice, nu corespund criteriilor lor morale sau îi obligă să facă nişte derogări de la lege ori de la propria lor conştiinţă, de la crezul lor, ceea ce ei nu acceptă. Poate de aici şi un conflict la locul de muncă sau un schimb de idei ori un avertisment. Peştii, pe de o parte, se cam dezvăluie, spun despre sine foarte clar ce vor, ce cred, ce părere au, ce acceptă şi ce nu acceptă, tocmai în dorinţa de a explica de ce nu se implică într-o activitate, de ce refuză o sarcină de serviciu ori de ce se detaşează făcând notă contrastantă faţă de majoritatea care urmează o anume direcţie.

Nu cred că îşi pun neapărat în pericol stabilitatea la locul de muncă, dar un schimb de cuvinte dur sau o repoziţionare radicală se va petrece. Până la un punct lor o să le placă. Vor avea şi ei senzaţia că sunt puternici şi că nu se mai lasă fie manipulaţi, fie călcaţi în picioare sau marginalizaţi şi chemaţi doar când este vorba de lucruri minore pe care să le facă ei, în timp ce alţii sunt chemaţi numai la masa evenimentelor importante şi a premiilor. De aceea, această repoziţionare eu nu o consider păguboasă şi periculoasă sau rea ori nocivă, ci, dimpotrivă, este o binevenită repoziţionare în funcţie de valoarea lor, de calitatea lor şi de întreaga lor condiţie fizică, psihică şi intelectuală ori mentală.

Nativii din semnul Peştilor ar trebui să ţină cont de faptul că sensul vieţii se află în Casa a X-a, ceea ce înseamnă că meseria, valorificarea unor capacităţi personale, a pregătirii şcolare şi universitare este o chestiune importantă, reală, ea trebuie să fie rezolvată în prezent şi chiar dacă ţinteşte spre viitor ea tot fundamentală rămâne. Începând cu 16 iulie, pentru două sau trei zile, sensul vieţii se va afla într-o relaţie bună cu Mercur, ceea ce înseamnă că pot să ia deciziile cele mai inspirate în legătură cu un loc de muncă, fie o angajare, fie o detaşare, o desprindere de un vechi loc de muncă, fie o anume reconfigurare a întregului stil de viaţă din perspectiva acestui efort care este altfel direcţionat sau care începe să fie altfel valorificat.

Şi valorificarea începe mai întâi cu preţuirea de sine. Se valorifică altfel, se valorizează altfel, se prezintă şi pretind alţi bani. Consideră de la un moment dat încolo că merită mai mult sau merită altceva. Problemele băneşti îi cam înghesuie pe cei născuţi în Peşti, le crează disconfort, le provoacă insomnie, nelinişte, gnduri, uneori chiar gânduri negre. Starea interioară este precară ori de câte ori se gândesc la bani, motiv pentru care săptămâna viitoare înclin să cred că nu se vor gândi la bani ca să nu îşi strice bruma de stare bună în care se află şi să fie utili în alte domenii. Vor amâna această meditaţie pe tema banilor pentru o perioadă mai indicată, mai calmă sau mai limită, atunci când nu vor mai avea încotro vor fi obligaţi să ia în calcul şi această dimensiune a existenţei lor.


Complet pe evz.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 28 de ani din Darabani, prins de polițiști beat la volan!

Miercuri, 8 Mai 2024
87

În cursul zilei de miercuri, 8 mai 2024, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au oprit pentru control, pe drumul public din orașul Darabani, un autoturism condus de un tân...

Scad prețurile la gaze naturale și electricitate, anunțul ministrului Energiei!

Miercuri, 8 Mai 2024
96

„Au fost emise primele facturi pe luna aprilie la gaze şi energie electrică. Faţă de preţul maxim prevăzut de plafon, preţurile facturate la gaze naturale sunt cu până la 25% mai m...

Târgului Meșterilor Populari se va desfășura în perioada 10-12 mai 2024 la Botoșani

Miercuri, 8 Mai 2024
134

În acest an sunt așteptați la Botoșani 84 de meșteri populari din județele: Botoșani, Suceava, Iași, Vaslui, Neamț, Argeș, Mureș, Prahova, Covasna, Maramureș, Harghita și Republica M...