URANIA prezintă horoscopul săptămânii 7-13 august

URANIA prezintă horoscopul săptămânii 7-13 august
Perioada cuprinsă între 7 şi 13 august este marcată de câteva evenimente astrologice care dau o oarecare particularitate săptămânii viitoare.

BERBEC

Pentru cei născuţi în semnul Berbecului, săptămâna viitoare este complicată, mai greu de suportat decât zilele anterioare şi, cu siguranţă, una care va aduce un accent deosebit pentru această vară.
Pentru unii dintre cei născuţi în semnul Berbecului perioada cuprinsă între 7 şi 13 august s-ar putea să se asocieze cu un eveniment personal sau familial care să le aducă un accent deosebit la capitolul memorie sau la capitolul trecut, ori la tot ceea ce presupune rezolvare şi implicare în problemele familiei. Cei născuţi în semnul Berbecului sunt solicitaţi, numeroasele planete din Balanţă, care înseamnă casa parteneriatului pentru acest semn zodiacal, dau o greutate specifică relaţiilor matrimoniale, conflictelor conjugale, problemelor parteneriale de afaceri, relaţiilor în justiţie şi în general accentuează şi sporeşte orice tip de antipatie, de discuţie şi de duşmănie.

Multe probleme mai vechi

Săptămâna vine cu un noian de probleme care nu sunt noi, dar care se înmulţesc şi care se accentuează şi se suportă şi se trăiesc mai greu în forul interior pentru că, la un moment dat, intervine şi prezenţa planetei Venus care, pentru Berbeci, nu este deloc una dintre cele mai bune poziţii în acest moment. În opoziţie cu Jupiter, care se află pe segmentul lor, avem de-a face cu tendinţe benefice, dar contrare în bine, care, de fiecare dată, funcţionează în altă parte decât ar trebui sau vine prea târziu când nu mai este nevoie să se rezolve câte un lucru, când s-a epuizat câte o situaţie, un fel de bine gratuit sau bine tardiv.

Apetit pentru aventură şi iubire

Pentru unii Berbeci se pot pune mici discrete probleme de sănătate, mai mult la nivelul discuţiei, consultării sau lecturii şi informării, mai puţin al tratamentului. Pentru alţi nativi, încă prezenţa Soarelui în Leu în casa a cincea poate să sugereze, mai ales dacă sunt tineri, dorinţă de aventură, plăcerea de a se îndrăgosti sau bucuriile şi deliciile pe care le aduce o poveste de dragoste trăită din plin, împărtăşită.
Sunt destul de avantajaţi, dar nu foarte avantajaţi, cei care lucrează în domenii artistice. Aici, lucrurile ţin mai mult de ambiţie, de o voinţă de-a dreptul oarbă, care poate să dărâme o serie de obstacole şi să înfrângă o serie de rezistenţe umane, dar nu aduce maximum de succes.
Aduce doar foarte mult conflict, agitaţie, înflăcărare, patimă, desfăşurare de forţe, consum de energie. Succesul este secundar. Multe gânduri apăsătoare, probleme legate de sănătate, probleme legate de bani sau probleme legate de viaţa de familie.

O săptămână agitată

Prin urmare, această combinaţie pe care o putem numi un soi de încleştare astrologică se petrece în această săptămână la cote maxime, atinge apogeul, se desfăşoară în condiţii de-a dreptul dramatice sau teatrale până pe 14 august, apoi lucrurile încep să se uşureze, să se liniştescă, nu spun să se normalizeze, ci doar că vor fi mai lesne de suportat pentru că nu vor mai construi relaţii atât de conflictuale.

Revoltă şi resemnare

Pentru Berbecii activi se pune problema unor reevaluări ale contractelor de muncă sau ale implicării lor într-o serie de proiecte de pe urma cărora câştigau bani. Multe dintre ele capătă un aspect lezant, de constrângere, de neputinţă sau de acceptare resemnată a unor ipostaze care li se oferă fără posibilitatea de a le rafina, de a le negocia sau de a le adapta nevoilor lor. Totul are aspectul de lovitură brutală, de intervenţie bruscă, poate nedreaptă sau abuzivă, ori chiar ilegală asupra muncii şi vieţii unor nativi.

Vor fi furioşi, se vor revolta, vor dori să îşi facă dreptate dar până la urmă vor ceda. Există o serie de conjuncturi care se ţes în jurul vieţii şi activităţii unor nativi din semnul Berbecului care ne permit nouă să anticipăm o astfel de conduită, şi anume faptul că se vor resemna, vor ceda, şi vor accepta tacit chiar şi astfel de abuzuri care se comit pentru un moment pe existenţa lor.

După nişte luni şi săptămâni s-ar putea ca ei să poată să redeschidă acest subiect şi să încerce să remedieze ceea ce acum se face cu acordul lor, cu voia lor sau prin abandonul pe care ei înţeleg că e mai bine să îl abordeze în locul unei lupte deschise, făţişe. Îşi fac calculul că fie pierd mai mult dacă rup toate punţile, fie sunt vulnerabili şi nu pot să ducă pe cont propriu un conflict, chiar dacă el ar fi justificat şi chiar dacă ei sunt lezaţi, ori pur şi simplu nu văd unde este eroarea, ilegalitatea şi abuzul. Când vor vedea, când vor întelege, vor fi şi mai puternici, va fi şi alt context astral. Deocamdată, nu este momentul pentru luptă, răfuială, răbufniri, pretenţii şi poziţii ireconciliabile.


TAUR


Pentru cei născuşi în semnul Taurului se adună multe semne, semnificaţii, probleme şi multe exclamaţii pe casa muncii. Mai întâi, e vorba de o chestiune de autoritate, de rang şi demnitate, de putere, de exercitare a puterii sau a prerogativelor unei funcţii care poate să fie personală sau poate să fie una exercitată prin mandat.
Apoi, este vorba de o ambiguitate. Câteva elemente bune pot să marcheze activitatea întregii săptămâni, alte elemente pot însă să greveze activitatea întregii săptămâni.

Tensiuni şi probleme de sănătate

Conflictele se pot ţine în lanţ, nemulţumirile şi tensiunile pot să fie alimentate de o serie de secvenţe de viaţă care n-au nicio legătură cu persoana sau cu capacitatea profesională a celui născut în zodia Taurului. Multe nemulţumiri, mult stres, multă implicare, multă forfotă, multă revoltă pe 13 şi, ulterior, pe 14 august.
În egală măsură, se activează însă şi o serie de detalii care ţin de viaţa personală, de sănătate. Aici pot să apară, în funcţie de vârstă şi de afecţiunile deja dobândite, o serie de ipostaze noi.
Mai întâi, este vorba de reactivarea unei suferinţe, de recidivă, sau o cădere, dacă a fost vorba de o operaţie sau o intervenţie asupra organismului mai dură, mai brutală, fie chiar şi la nivelul unui tratament. Apoi, şi aici, lucrurile ţin iarăşi de un anume paralelism derutant. Pe de o parte, mici elemente care pot să aducă o satisfacţie sau o geană de speranţă, un rezultat bun la o analiză, o reacţie bună a organismului în faţă unui medicament sau a unui tratament.

Crize de conştiinţă

Pe de altă parte, pot să apară complicaţii sau să apară abia acum elemente noi într-o boală care nu a fost diagnosticată. Prin acutizarea ei pot apărea o serie de elemente semnificative care pot să dea o dinamică nouă, într-o latură pe care sănătatea unui nativ din zodia Taurului nu a înregistrat-o până acum.

De aici, elementul spaimă, îngrijorare şi, evident, responsabilitate. Lucrurile sunt, însă destul de complicate, pentru că se blochează la nivelul unor aspecte care funcţionează mai rar într-o astfel de condiţionare, şi anume: unii dintre nativi pot să intre în criză de conştiinţă faţă de propriile principii, pot să se trezească brusc, blocaţi într-o serie de elemente care, până nu demult, nici nu existau ca problematică, şi anume în ce măsură intră în contradicţie, concepţia despre viaţă, religia, crezul, o conduită familiară cu o anume predispoziţie a sănătăţii, cu o anume evoluţie a trupului şi cu o anume decizie a medicului.

Unii vor spune că nu concep viaţa în condiţiile şi parametrii pe care îi conturează medicul sau felul în care urmează să trăiască, dacă vor accepta să fie operaţi. O viaţă cu limitări, cu amputări, cu suferinţă, sau cu suferinţe fizice este de neconceput pentru ei.

De aceea, opţiunea este grea, dialogul se poartă dificil, tot ceea ce vine dinspre medic, dinspre medicină, dinspre oricine altcineva care îl sfătuieşte pe un Taur într-o chestiune de sănătate este fără rezonanţă. Este ca şi cum s-ar lovi de un zid de beton. Nu se aude, nu se vede, nu se simte nimic. Există o anume obturare a conştiinţei sau a rezonabilităţii în această privinţă.

Irascibilitate accentuată

Pe de altă parte la nivelul capului apar o serie de disfuncţii care le putem denumi, de data aceasta metaforic şi nu în concret congestive. Prea multe idei creează o stare de suprasolicitare mentală care este de natură să-i facă pe acestia să devină irascibili, să nu mai înţeleagă realitatea şi să acţioneze haotic. Funcţiile cerebrale sunt şi ele viciate de această stare a unei fiziologii carenţiale.

Bârfa poarte fi toxică

Interesant este că şi relatiile sociale realizează o performanţă nedorită şi anume să funcţioneze ca un factor de agresiune şi să dezechilibreze energetic câmpurile oricărui nativ din zodia Taurului. Veştile, informaţiile, ştirile complotate în secret, bârfele, mărturisirile, provocările, tragerea de limbă, sau tot felul de insinuări, toate acestea sunt de natură să creeze o stare vicioasă, de angoasă, de nesiguranţă care îi poate destabiliza pe mulţi dintre nativi.
O primă formă de protecţie ar fi aceea să curme acest sistem de comunicare şi, cum se zice în popor, să nu mai plece urechea la toate bârfele. Acestea reprezintă alt tip de toxină decât cele pe care le înmagazinează organismul dintr-un metabolism dereglat. Şi ideile pot să fie toxice, de aceea o anume protecţie şi o anume conduită inteligentă înseamnă debranşarea de toate aceste mecanisme sociale care încep să devină maladive şi să corozeze întregul organism.
Am insistat mult pe segmentul sănătăţii pentru că este şi cel mai important pentru acesti nativi. El este de natură să dea, de-acum încolo, o serie de slăbiciuni trupeşti pe care aceşti nativi este bine să le cunoască ca să le poată opri la timp.
Dintr-un alt punct de vedere, pentru cei născuţi în semnul Taurului se perpetuează o serie de probleme legate de imagine socială, ideal şi dorinţă, putinţă şi neputinţă, şi o anume vocaţie a familiei de a crea tot felul de angoase şi de nemulţumiri, altele decât cele pe care noi le-am analizat sau le-am luat în calcul până acum.

Greutatea unei moşteniri

Există foarte multe motive de mândrie pe care familia le oferă. Nume, renume, faimă, celebritate, glorie sau calităţi morale sau sufletesti ale celor care reprezintă înaintaşii, părinţi, bunici s.a.m.d. Apoi, este întreaga moştenire culturală, spirituală sau materială a acestora, dar, în ciuda unui nume bun şi al unui blazon de excepţie, multe dintre problemele care vin de la antecesori crează acum, în prezent, dureri de cap la propriu şi la figurat, creează probleme, nu neapărat juridice, nu neapărat economice, dar creează probleme.
Avem în felul acesta un tablou al nativilor din semnul Taurului care se confruntă cu o serie de probleme pe care nu le putem denumi insurmonatabile, pentru că nu sunt de această natură dar sunt multe, grevante, enervante şi costisitoare.


GEMENI

 
Pentru cei din zodia Gemenilor acumularea de planete în semnul Balanţei ar trebui să fie o configurare armonică. Numeroase planete în casa a cincea le dau nativilor din semnul Gemenilor o anume sensibilitate specială, o vocaţie profesională dacă desfăşoară activităţi creative, artistice sau intelectuale.
Sunt avantajaţi toţi cei care scriu, gândesc, vorbesc, elaborează lucrări, studii, cercetări, toţi cei care lucrează la tot ceea ce înseamnă concepte, la proiecte conceptuale. Sunt avantajaţi atât cei tineri în ideea de afirmare, ori chiar de debut după cum sunt, în egală măsură din fericire, avantajaţi şi cei la o vârstă matură, dar la care întregul context astral funcţionează într-un alt registru, aduce stabilizare de imagine, consacrare, celebritate, recunoaştere unanimă, spor de autoritate şi demnitate mentală şi intelectuală, o anume postură de lider, de maestru, de profesor, de model cultural sau spiritual, printr-o performanţă personală care este unanim recunoscută.

Împliniri sentimentale

Aceiaşi nativi mai sunt avantajaţi, femei şi bărbaţi, tineri, maturi şi bătrâni într-un plan sentimental. Or să aibă beneficii pe toate planurile şi sufleteşti şi trupeşti, pot să se simtă mângâiaţi sau chiar să fie mângâiaţi la propriu. Pot să fie iubiţi, pot să fie protejaţi, pot să fie admiraţi, pot să fie susţinuţi afectiv pe multiple planuri de către un partener care le oferă mai mult decât o simplă aventură, mai mult decât o simplă relaţie senzuală sau sexuală.
Le oferă multă stabilitate afectivă, corespondenţă la nivelul ideilor, o anume potrivire mentală şi o anume calare a unui tipar uman pe celălalt care reprezintă un fel de mulaj negativ. Unii spun cu o formulă care a început să se tocească suflete pereche.
Pe de altă parte, există şi foarte multă maturizare afectivă care începe acum ca un proces benefic să se instaleze în viaţa celor tineri, foarte tineri, adolescenţi sau a celor care n-au avut grijă să se maturizeze, adică a adulţilor care şi-au păstrat o anume doză de candoare, o anume naivitate în faţa fenomenelor şi relaţiilor interumane şi care privesc de fiecare dată o aventură cu ochiul proaspăt şi cu disponibilitatea copilului care descoperă lumea.

O redescoperire de sine

Acum, toată această stare de inocenţă începe să dispară ca un abur sub presiunea planetei Saturn şi le dă tuturor posibilitatea de autocunoaştere. Cei născuţi în semnul Gemenilor vor începe cu această săptămână să se descopere pe sine. Unii vor avea brusc o revelaţie a sinelui. Vor afla brusc ce vor, ce doresc, ce le trebui, ce au nevoie, ce nu le mai convine, ceea ce le-a grevat existenţa.
Vor înţelege brusc, ca într-un fel de ridicare a unui văl de ceaţă de pe ochii sau ochiul interior al minţii, asupra felului în care au trăit sau asupra drumului bun pe care nu l-au văzut până acum. De aceea, pentru nativii din semnul Gemenilor, întregul context astral, atât de strident, de brutal şi de greu de suportat pentru alte zodii, pentru ei nu este deloc aşa.
Am putea spune că fac parte dintre fericiţii din sistemul zodiacal care beneficiază de foarte multe dintre influxurile unor planete care, în caruselul modificărilor din casă în casă şi din semn în semn şi în rezonanţă cu Soarele natal, funcţionează într-un chip diferit.

Se cere puţină modestie

Deocamdată, mai au, pentru următoarele zile, perechea Jupiter-Uranus pe casa prietenilor, nu cred că vor beneficia prea mult de pe urma acestei prezenţe, impactul este nesemnificativ, iar după 15 august perechea în sine se rupe prin părăsirea unei planete a zodiei Berbec şi revenirea acesteia în zodia Peşti. Este vorba de Uranus.

De aceea nativii trebuie să se pregătească pentru un moment semnificativ după 15 august care le readuce în primplan probleme de carieră. Dar, să vă anticipăm ceea ce reprezintă de fapt esenţa previziunilor astrologice pentru perioada cuprinsă între 14 şi 21,22 august.

Să revenim la următoarele zile care se asociază cu destul de mult noroc la examene, la audieri, la verificări şi la notări, sunt acceptaţi, admişi, ori primesc notă bună sau calificativ maxim, toţi cei care susţin un examen de indiferent ce tip. Atenţie, fără orgoliu şi fără să se grozăvească, fără dorinţa de a epata. Există tendinţa, mai ales pentru cei care se ştiu performanţi şi foarte bine pregătiţi, să îşi dorească să facă praf comisia, să îl lase cu gura căscată pe examinator sau să îl lase mut pe cine ştie ce instructor, ori profesor care trebuie să îi dea o notă.


RAC

Pentru că sunt un element important al crucii cardinale, cei născuţi în semnul Racului primesc, din plin, toate influxurile unei cruci care se construieşte pe baza planetelor aflate în toate celelalte semne cardinale. Primesc aceste influxuri, le strâng, le culeg şi fac din ele o sinteză a existenţei lor. Celelalte tranzite astrale cad într-un plan secundar, de aceea cam tot ceea ce se întâmplă de o săptămână două încoace reprezintă un element de stabilitate şi de continuitate.

Atenţie la cheltuieli

Cam la fel va fi şi perioada cuprinsă între 7 şi 13 august pentru aceşti nativi. Soarele se va afla tot în casa a doua a banilor, de unde problema banilor, a unor cheltuieli sau problema unei administrări a banilor în condiţii ciudate, nejustificate, neanticipate, nepremeditate şi foarte greu de controlat.
Apoi, este vorba de un şir lung de dialoguri. Se vorbeşte mult, se înteabă, se ascultă, se răspunde, se învaţă, se repetă, se dau examene. Mercur se află în casa comunicării şi într-un anume fel chiar şi în casa drumurilor. Unii pot să facă drumuri pe principiul du-te-vino, adică să repete acelaşi traseu, să se ducă la o anume destinaţie de mai multe ori într-o săptămână, sau de mai multe ori într-o zi.
Este vorba de o insistenţă într-un sector, într-un domeniu de viaţă şi activitate, unde prezenţa lor este absolut necesară şi unde ei trebuie să revină cu asiduitate. Să rezolve o problemă, să ducă la bun sfârşit un proiect, să termine o discuţie începută cu mai mult timp înainte.
Deocamdată, nu este momentul deciziilor şi faptul că întreabă, vorbesc, află şi învaţă nu este de natură să îi şi limpezească pe aceşti nativi. Dacă au un subiect de viaţă personal, fundamental şi important, atunci toate informaţiile care vin spre ei rămân etalate ca marfa pe un galantar, dar fără putinţa de a le oferi motivele clare ale unei opţiuni în această decizie.

Vulnerabilitate din trecut

Să ne apropiem acum de locul cel mai important şi într-un anume fel şi vulnerabil pentru aceşti nativi: este vorba de aglomerarea de 3, şi la un moment dat de 4, planete în semnul Balanţei pe casa a patra, casă grea şi de destin, a relaţiei cu trecutul, cu familia, cu moştenire, cu transmisia genetică, sau cu toate elementele care ţin de mentalitate, educaţie şi structură interioară, fibră profundă a fiinţei.
Nativii din semnul Racului au acum probleme importante care ţin de o administrare a unui nume şi renume, a averii unei familii, de păstrarea unui patrimoniu mai precar sau mai spectaculos. Nu contează valoarea materială, contează importanţa şi încărcătura afectivă pentru cel născut în semnul Racului care devine brusc orgolios.

Probleme în cuplu

Cele mai grele zile ale perioadei pe care o analizăm sunt 7 şi 8 august, când Luna se va afla chiar în domiciliu, adică în Rac, şi va reuşi să facă o serie de relaţii complicate şi tensionate. Pe 7 şi 8 august se crispează relaţiile conjugale şi soţii se ceartă, se înstrăinează, tac, nu îşi vorbesc, se duşmănesc, îşi reproşează tot felul de lucruri, ori, dacă sunt educaţi şi stăpâniţi şi nu transmit aceste informaţii, asta nu înseamnă că înlăuntrul lor nu forfotesc idei, nu este un joc dur al sentimentelor şi tot ceea ce este imagine din afară funcţionează ca o minge care îi loveşte puternic, direct în plexul solar, provocându-le dureri fizice la propriu şi la figurat.
Totul este pentru ei o lovitură bine ţintită, totul este de natură să îi facă să vibreze, să rezoneze şi să gândească, ori să califice comportamentul celuilalt. Poate că exagerează în acest moment. Poate că sunt pretenţioşi, hiperatenţi sau poate sunt doar solicitaţi de soartă, şi atunci au sentimentul că nimeni nu îi iubeşte, că sunt singuri şi părăsiţi. Este un sentiment fals, cu siguranţă, dar percepţia lor este deformată şi profund subiectivă.
Un al doilea conflict important care se naşte pentru cei mai mulţi, nu cred că pentru toată lumea, ar fi şi imposibil ca un aspect astral să cuprindă întregul segment al celor născuţi într-un semn zodiacal. În funcţie de vârstă, de logică socială, de pregătire şi de drum în viaţă propriu, unii pot să sufere o serie de complicaţii care vin de la deciziile ce trebuie luate în legătură cu meseria lor cu funcţia, cu rangul, cu demnitatea, cu autoritatea, cu slujba şi poate chiar cu salarizarea.

Tensiuni din cauza stresului la locul de muncă

Sunt obligaţi acum să îşi vadă de viaţă şi să sacrifice un loc de muncă prin abandon, demisie, pensionare sau o muncă mult mai uşoară. Unii vor cere să fie transferaţi în segmente mai puţin solicitante, pentru a-şi vedea de sănătate, pentru a se recupera, ori chiar pentru a suporta o serie de intervenţii pe corpul lor fizic, un tratament constant, de lungă durată, sau o intervenţie chirurgicală, ori o investigaţie.
Alţii vor fi obligaţi, constrânşi, să renunţe, pe fondul unui stres psihic uriaş, pe care nu îl mai suportă, şi dacă nu s-au îmbolnăvit încă într-o idee de altfel foarte înţeleaptă nu vor să ajungă să se îmbolnăvească din cauza stresului. Lucrurile se vor îmbunătăţi, oarecum, după 20, 21 august. Deocamdată stresul este uriaş.
Complicaţiile şi obligaţiile, atât familiale cât şi sociale, sunt o realitate presantă care funcţionează implacabil. Ar dori să se extragă din toate aceste obligaţii şi nu pot, din păcate. Sau, culmea ridicolului este că doresc să muncească mai puţin, să fie mai puţin solicitaţi, doresc să se ocupe de ei şi numai asta nu reuşesc să facă. Spuneam culmea ridicolului, în ideea în care îşi dau demisia şi demisia nu este acceptată, cedează un loc, o funcţie şi roagă să fie transferată în postura lor o persoană mai tânără, mai sănătoasă şi mai competentă, dar aceea nu se găseşte, nimeni nu acceptă şi rămân exact în postura în care au fost până acum, cu aceeşi funcţie, cu aceeşi responsabilitate, cu aceeaşi presiune uriaşă exterioară, cu aceeaşi tensiune uriaşă interioară.
Din acest punct de vedere, săptămâna este un fel de simbol de sinteză a ceea ce se va întâmpla mai departe pe parcursul anului 2010, măcar până în septembrie, dar este şi un fel de chintesenţă şi premabul pentru ceea ce se va întâmpla în prima parte a anului 2011.


LEU

Pentru cei născuţi în zodia Leului, săptămâna viitoare este incitantă şi chiar frumoasă. Sunt destul de protejaţi faţă de aspectele nefaste ale contextului astral care se construieşte şi sunt avantajaţi de o serie de poziţii pe care, evident, numai ei le pot avea. Cum ar fi, de exemplu o poziţie favorabilă a planetelor în Casa a treia, a comunicării.
Se anunţă o serie de drumuri, dintre care unele plăcute, fericite, agreabile, utile, favorabile sau norocoase. Luati-o cum vreţi sau puneţi toate aceste ipostaze bune la un loc şi veţi vedea că pot să fie zile frumoase care se sfârşesc sau încep bine cu o călătorie la capătul căreia veţi avea mai multe beneficii şi mai multe motive de mulţumire decât estimaţi în momentul în care plecaţi. Poate plecaţi obositi sau enervaţi şi vă veţi spune că numai de acel drum nu aveaţi chef. La sfârşitul zilei veţi constata că v-aţi făcut păcat şi că degeaba aţi criticat această nouă piesă în programul vostru cotidian, plecarea, excursia, deplasarea, călătoria şi veţi constata că lucrurile au luat o turnură fericită.
Multă mobilitate, multă dexteritate, multă manualitate, cei născuţi în semnul Leului reuşesc în felul acesta să repare, să rezolve, să dreagă ceea ce este într-o oarecare disfuncţie sau chiar s-a stricat.

Dovadă de diplomaţie

Pe de altă parte, există multe motive astrologice pentru aceşti nativi să se simtă bine în zilele de 13 şi 14 august. Sunt intuitivi, sensibili, receptivi, pot să dea dovadă de foarte multă maleabilitate, mai mult de diplomaţie să spunem pentru că semnul Balanţei este un semn cardinal şi maleabil, în sensul unei plasticităţi nu se poate pune. La rândul lor sunt semne fixe, prin urmare dintre aceste două ipostaze, Leu şi Balanţa, şi planetele în care locuiesc cele două semne zodiacale nu se poate vorbi de o înmuiere ca şi cum ar fi de natura plastilinei, face cine vrea ce vrea cu ei.
Ce este de domeniul diplomaţiei, al înţelepciunii, al subtilităţii, intuiesc momentul, îşi dau seama foarte bine ce, cum şi cât trebuie să spună, să facă, să acţioneze.

Se anunţă succese profesionale

Este un moment al detaşării superioare de provocările inferioare faţă de vulgaritate sau de nimicnicia zilei de azi. Ei reuşesc să fie superiori, să se arate într-un anume fel valoroşi sau de valoare în testele care pe alţii îi nimicesc sau îi coboară în ochii altora. Sunt de asemenea de aşteptat succese la nivelul unor episoade care se pot lega de şcolaritate, învăţătură, etape de ascensiune profesională, indiferent de vârstă, care presupun trecerea unor examene. Este vorba doar de un CV care este bine apreciat, este vorba de un dosar profesional care trebuie depus pentru a se obţine încrederea sau numirea pe un post, nu contează.
Indiferent de vârstă şi de statut, cei născuţi în semnul Leului sunt beneficiarii unui context deosebit, cu excepţia zilelor de 7 şi 8 august când Luna se va afla în Rac şi le va da dureri de stomac la propriu şi la figurat. Mâncarea n-o să le priască, metabolismul nu funcţionează, nimic nu le iese ca lumea, şi vor avea senzaţia că totul este pe dos. Dar sunt 2 zile de stări subiective, probabil exacerbate de acest tranzit al Lunii chiar pe casa bolilor lungi şi cronice, în opoziţie cu casa sănătăţii de fiecare zi.

Un nou început

Apoi, pe 9 şi 10 august vor fi în formă pentru că Luna se va afla alături de Soare. În ziua de 9 spre 10 august vor trăi şi momentul de Lună Nouă ceea ce le poate aduce un început bun în viaţă, o etapă interesantă sau o anume renunţare la secvenţe pe care le-au trăit pe termen lung. O să înceapă o viaţă nouă în plan personal, în plan profesional, în plan bănesc, în plan social, în plan cultural, în plan familial sau în plan afectiv.
Pentru multe dintre persoanele născute în semnul Leului perioada care a început din aprilie şi până în prezent a reprezentat un bun moment să mediteze asupra condiţiei lor şi eventual să se implice într-o serie de proiecte de largă inspiraţie sau proiecte care să presupună o implicare în viaţa publică. În instituţii şi structuri care să devină eficiente, să fie în beneficiul societăţii sau al oamenilor, alteori şi-au propus să intre în politică.

Prestigiu şi recunoaştere internaţională

Întreaga săptămână le mai aduce acestor nativi o serie de preocupări de ordin superior, beneficiind poate de un respiro pe care îl dă un week-end sau vacanţa, vor citi, vor ajunge la o anume performanţă intelectuală prin lecturi deosebite, prin apropierea de autori cu totul şi cu totul speciali. Alţii se ambiţionează şi fac proiecte cu privire la un mai bun plasament al locului lor în lume si societate legat de străinătate.
Unii vor să plece în exil, altii să emigreze, alţii să călătorească, alţii doar să muncească pe termen lung în străinătate sau, în sfârşit, alţii doresc să înveţe pe termen lung, un an, doi, trei, pentru a obţine o serie de diplome şi certificate, masterate, doctorate, specializări sau stagii care să le aducă în primul rând prestigiu, este ceea ce-şi doresc.


FECIOARĂ 

 
Pentru cei născuţi în zodia Fecioară se accentuează cu fiecare zi o majoră problemă financiară. Mi-aş dori ca acest aspect astral să se valorifice cât mai puţin posibil şi pe o arie cât mai restrânsă de nativi. Dar întind să cred că fie şi în ipostaza de persoane cu stabilitate financiară, chiar bogati, problema banilor tot se va pune. Poate mai uşor de depăşit si rezolvat, mai simplu de trăit, dar totuşi se pune.
Zilele critice pentru acesti nativi sunt cele legate de sfârşitul săptămânii viitoare, adică 13 si 14 august, când o serie de termene limită funcţionează asupra lor, nu numai prin impactul psihologic si anume presiunea datei fixe şi chestiunea rezolvării în sine, ci şi prin anume blocaje, incapacităţi. Se vor zbate, se vor zbuciuma, se vor misca de acolo acolo, vor oscila asemenea unui fluture care încearcă scape de captivitatea unei încăperi si nu face decât să se lovească de pereţii acesteia. Ieşirea din această situaţie complicată pentru moment noi nu o vedem. Sigur că rând pe rând planetele Jupier si Uranus vor uşura din a doua parte a lunii august acest context astral şi implicit axa casei banilor. Dar nu înseamnă că aduce şi rezolvare pe termen lung. Deocamdată, Saturn abia a intrat în Casa Banilor şi nu are de gând să plece, stă acolo încă 2 ani şi jumătate. Abia a intrat şi Marte care reuşeste să creeze tot felul de premize care vor continua să se repercuteze în viaţa lor în următorii doi ani.

Parteneriate cu probleme

Nici rezolvări trecătoare, nici soluţii care nu reprezintă o chestiune de ansamblu sau o notă generală, nota dominantă a relatiilor lor cu banii. Problema este că reuşesc să ia dintr-un loc ca să reusească să achite o datorie şi tot aşa, si tot asa, mai mult alimentează un carusel.
Multe gânduri legate de administrarea propriei persoane sau de o anume implicare într-o viaţă partenerială, conjugală, care începe să scârţâie. Sunt nemulţumiţi, văd numai defecte la partener şi doresc să ia o atitudine fermă, mai ales dacă relaţia este proastă şi din punct de vedere bănesc, atuncii nativii din semnul Fecioarei vor rupe relaţia pentru că pe fondul acestui stres financiar vor constata că partenerul nu le este sprijin, ci dimpotrivă sursă de pagubă, de pierdere. Vor renunţa să mai fie puşculiţa de bani a unui personaj cu care trăiesc într-o relaţie cvasimatrimonială, vor renunţa să mai fie elementul de nădejdie într-o relaţie consfinţită printr-un certificat de căsătorie. Nu mai doresc să fie finanţatorul soţului sau soţiei, nu mai doresc să fie stâlpul casei din punct de vedere bănesc. Nu mai vor şi nici nu mai pot.

Folosiţi pentru bani

Pe de altă parte începe o anume presiune morală în ideea în care abia acum realizează că sunt storşi de bani, storşi de relaţii sociale, presaţi, marginalizati manipulaţi si toate acestea în favoarea unei singure persoane din cuplu. De aceea, relaţiile de cuplu au început să fie viciate si vor rămâne nouă luni de zile de-acul încolo lovite de acest dezastru interior si de această degringoladă financiară. Cei din semnul Fecioarei nu sunt şi nu pot să fie fericiţi atâta timp cât au Luna Neagră în Casa a şaptea.
Le taie posibilitatea de a încheia un parteneriat onorabil, de a încheia contracte într-un chip eficient şi favorabil lor. De asemenea, pot să fie spoliaţi financiar de către partenerii de afaceri, furaţi, înşelaţi, păcăliţi, trădaţi sau manipulaţi într-un chip odios. Pot să fie prejudiciaţi prjn procese, sau prin tot felul de gesturi care altfel ar trebui să aducă dreptatea, dar exact cu instrumentele legii sunt nedreptăţiti, deposedaţi, sau împinşi în situaţii dintre cele mai complicate şi vicioase ca şi cum ar fi vinovaţi, chiar dacă nu sunt vinovaţi.

Probleme cu inima

Este, pentru acesti nativi, perioada cuprinsă între 7 şi 13 august şi prilej să-şi verifice prietenii, să aibă sentimente destul de răscolite pe 7 şi 8 august cu privire la o serie de persoane care dau înapoi sau fac o figură proastă atunci când este vorba să menţină o relaţie de prietenie. Apoi pe 9 şi 10 august lucrurile pot să ia o conotaţie deosebită în funcţie de vârstă şi de stare de sănătate.
Pentru unii poate să fie rost  de o disfuncţie cardiacă, de o problemă tranzitorie de circulatie periferică, de stres cardiac sau de uzură nervoasă. Să îşi iasă repede din sărite, să facă caz pentru orice fleac şi să se zbuciume într-un chip nedrept şi lipsit de înţelepciune pentru lucruri care nu merită, insignifiante. Alţii pot să depăşească dacă sunt tineri sau sunt sănătoşi, indiferent de vârstă, mult mai uşor acest moment.


BALANŢĂ


Mult mai complicat se prezintă cerul astral pentru nativii din semnul Balanţei. Mai complicat şi mai complex. Mai bogat în semnificaţii, dar şi mai bogat în provocări, ori în motive de crize interioare. De ceva timp, nativii din Balanţă îl au pe Saturn în exaltare, în semnul lor natal, ceea ce nu este deloc un lucru rău.
Am tot vorbit despre semnificaţia acestei planete în semnul Balanţei. Aduce dorinţă de ridicare deasupra nevoilor, a necazurilor şi a problemelor, aduce posibilitate de distanţare faţă de mizeria vieţii de fiecare zi. Aduce gând înalt, ridicare în spiritualitate sau posibilitate de rafinare a mijloacelor de recunoaştere şi expresie. Se pun mai bine în valoare, se motivează mai bine, se respectă pe ei şi se preţuiesc impunând aceeaşi atitudine şi partenerilor.

Avertismente juridice şi de carieră

Deocamdată, chestia cu preţuirea e cam în criză şi, începând chiar cu ziua de 9 august, această relaţie specială începe să fie destul de pusă sub semnul unui avertisment drastic. Aflate în opoziţie, planetele Saturn şi Jupiter vorbesc despre tentativa de discreditare, ori de dispreţuire, ori de nepreţuire adecvată. Sunt prost plătiţi, prost văzuţi, prost taxaţi, prost înţeleşi, de aici ideea că nu e indicat să se semneze un contract sau să se renegocieze acum.
Nu sunt în formă şi, în loc să li se accepte o pretenţie sau o mărire salarială, încă se mai taie. Ideea de a ieşi în prim plan cu o dorinţă acum este total neindicată, apoi este foarte viciată această combinaţie astrală pentru nativii din Balanţă pe plan juridic.
Se pot pierde procese cu dreptatea în mână, cu evidenţă, cu acte, cu expertize. În ciuda tuturor acestor elemente juridice care sunt în favoarea lor sau care pledează pentru o cauză într-un anume chip evident, lucrurile capătă o turnură cu totul inexplicabilă, aiuristică, abuzivă, lipsită de meserie, nefondată juridic sau chiar dovedită a fi rezultatul unei manipulări, dar una este ce ştiu în subsidiar şi alta este ce pot să dovedească în chip oficial.

Nevoia unui moment de respiro

Vor ţine informaţia, secretul sau evidenţa pentru sine sau chiar dacă o vor pune pe tabel ca să fie adusă la cunoştinţa publicului este nerelevantă. Probabil că au nevoie de un răstimp pentru ca această etapă de abuz să se consume şi să se revină în situaţia în care a fost pentru a se rediscuta şi a se reevalua gestul compromiţător care se declanşează în această perioadă.
Din păcate, răstimpul pentru aşteptare este lung, fie că e vorba de un recurs sau de finalizarea unui apel, al unui proces care reeditează şi reevaluează toţi factorii sau fie că este vorba de rezultatul unei expertize, ei vor trebuie să aştepte până în primăvara lui 2011 ca să ajungă exact în punctul critic în care se află acum, pe care îl trăiesc şi pe care să îl depăşească într-un alt fel.
Aceste două planete se vor mai întâlni într-o opoziţie şi vor reuşi să creeze premizele unei reevaluări a conflictului. Ca orice revenire din mişcarea retrogradă este benefică pentru că poate să aducă în acel moment un context oarecum mai fericit sau oarecum mai normal, măcar că în acel moment Jupiter n-ar mai fi ca acum în mişcare aparent retrogradă.

Mici satisfacţii personale

Spuneam că este foarte bogată în semnificaţii perioada cuprinsă între 7 şi 13 august pentru nativii din Balanţă pentru că acolo mai este şi Marte şi, începând cu ziua de 9 august, intră în domiciliu şi planeta Venus. Este un moment de graţie pentru aceşti nativi pentru că patronul lor, guvernatorul lor, planeta Venus, intră în casa ei adică se va simţi bine.
Va fi în largul ei să îşi manifeste potenţialul şi probabil că va face acest lucru, dar va face într-un registru minor sau intimist, doar pentru ei, doar pentru interiorul lor, doar de ei ştiut sau resimţit, mici satisfacţii personale, mici bucurii, mici refugii care vin pentru o oră două, o seară, o noapte, să compenseze greul unei săptămâni, a unei luni sau chiar al unui an întreg.
Este vorba mai mult de mici excapade. Că îşi permit o plimbare, că îşi permit o întâlnire cu un prieten, că îşi permit luxul revederii cu cineva care le este drag sau în preajma căruia se simt în largul lor nu contează. Este vorba de o compensare, dar aceasta este pe termen scurt.

Încărcare emoţională şi probleme sufleteşti

Poate că, de acum încolo, în următoarele 3-4 săptămâni, aceste momente de compensare vor fi mai multe, se vor repeta, dar nu dau nota generală a unei bucurii sau a unei stabilizări într-o dinamică favorabilă.
Marte este acolo şi buşeşte tot, dă de pământ cu toate situaţiile bune. Aşa că se poate vorbi de o anume dualitate, una bună alta rea, în buna notă a Balanţei care oscilează când într-o ipostază, când în cealaltă.
Luna vine pe 13 şi 14 august să aducă un accent, din păcate unul foarte greu de trăit din punct de vedere sufletesc, foarte multe amintiri, reeditări ale unor situaţii de viaţă plăcute, interesante sau speciale, emoţionante sau nobile, prin sens semnificaţie şi valoare, dar tăinuite şi tăcute, şi altele care vin să accentueze o anume situaţie care nu e deloc măgulitoare pentru aceşti nativi.

Manipulare şi umilinţă

Una dintre ele este umilinţa, alta este neputinţa de a ieşi din acest context, caruselul nemulţumirilor şi uriaşa dorinţă a lor de a se depăşi, de a se revigora, de a acţiona pe baza unei verticalităţi interioare şi, dimpotrivă, spectacolul trist al unei încovoieri a spinării. Acceptă, tac, se lasă umiliţi sau se fac că nu văd şi nu înţeleg la câte presiuni se lasă manipulaţi şi în ce măsură reuşesc să facă din ei un instrument docil al altora.
Deocamdată, sunt sub vremuri, nu sunt deasupra vremurilor, nu sunt în postura de a lua decizii majore pentru viaţa lor chiar dacă situaţia îi împinge să ia decizii dintre cele mai drastice, chiar dacă spun "gata, nu se mai poate, punct până aici!", chiar şi în această situaţie vor fi obligaţi să retracteze şi iar să înghită şi iar să se facă că nu văd, neputinţa în care se bălăcesc, se complac, sau în care sunt ţinuţi cu forţa de către un context astral profund nefavorabil.
Zile speciale, triste şi nefericite, zile care pot să se asocieze şi cu o anume imagine publică şifonată sau îngrijorătoare sunt 7 şi 8 august. Este momentul când nimeni şi nimic nu este de partea unui nativ în Balanţă, totul se constituie în ameninţare, agresare şi răsturnare a unui echilibru precar. Au foarte multe gânduri ascunse, foarte multe proiecte, foarte multe idei pe care şi le-ar dori puse în aplicare.
În acest moment de oarecare singurătate Soarele ar putea să le aducă un anume beneficiu. El poate să vină de la prieteni, de la oameni demni, puternici, cu rang, cu nume, cu funcţie care pot să intervină într-un chip salutar. Rămâne de văzut în ce măsură acest context astral pe axa caselor cinci unsprezece, prietenie şi sentimente, poate funcţiona într-un chip cât de cât compensator pentru aceştia, cum spuneam la nivelul micilor escapade şi refugii sau al unor breşe într-un sistem altfel bătut în cui. Nu degeaba sunt unul dintre elementele crucii cardinale. 


SCORPION


Pentru cei născuti în semnul Scorpionului continuă zilele bune datorate tranzitului Soarelui prin semnul Leului care le activează casa a zecea. Este unul dintre momentele de înălţare din punct de vedere social. Vor să capete funcţii, să strălucească într-o demnitate, să facă uz de putere, să facă ordine în viaţa lor, să creeze situaţii determinante, remarcabile pentru destinul lor, să beneficieze de tot ceea ce este mai spectaculos pentru postura lor socială şi publică.
Foarte multe discuţii cu prietenii, chestiuni de principii sau de bună administrare a sentimentelor. Dar cred că sentimentele sunt pe planul doi, cred că pentru Scorpion mai interesantă este acum buna administrare a intereselor personale care trebui să fie susţinute, vegheate, păstorite de către o persoane sau de către mai multe persoane. Este vorba de o anume dinamică pragmatică, sunt interesati de ralaţiile utile şi nu de cele frumoase, spumoase, dar gratuite.

Vechi probleme la muncă

Destul de multe probleme la locul de muncă care repun pe tapet chestiuni mai vechi. Multe dintre ele vor rămâne undeva suspendate, nerezolvate, necoagulate, neîncheiate şi neconsumate până la capăt. Tot ceea ce se creează acum ca premisă conflictuală la locul de muncă se va reedita în primăvara lui 2011 şi vor avea posibilitatea să vorbească din nou cu aceeaşi oameni, să vorbească despre aceleaşi subiecte sau să fie implicaţi în aceleaşi conflicte, ca şi cum totul s-ar petrece la indigo.
Se repetă în acelaşi tipar, acelaşi tip de viaţă, şi se introduc în acest tipar aceleaşi relaţii socio-umane, cu aceleaşi consecinţe, cu aceeaşi determinare. De aceea, este bine să fie atenţi la tot ceea ce se petrece acum în preajma lor, pe acest segment, pentru a lua aminte mai târziu şi a înţelege cum, când şi de unde va ieşi din nou nu iepuraşul fermecat, aducător de cadouri, ci va ieşi sâmburele de conflict care le va ameninta fie un mers normal, o activitate firească la locul de muncă, fie chiar stabilitatea şi existenţa unui loc de muncă.

Prudenţă pentru şomeri

Totul este reversibil şi, atenţie pentru cei care nu au încă loc de muncă, este bine să fie foarte prudenţi pentru că începând cu ziua de 15 august, una dintre planete Uranus părăseşte casa, nici măcar retrogradă nu mai există în acest segment pentru a-i ajuta sau măcar pentru a dinamiza casa. Apoi va pleca şi Jupiter. 
De aceea, după 1 septembrie casa muncii va fi goală, nu vor mai avea nici un fel de susţinere şi nici măcar de reacţie, aşa încât dacă acum primesc o ofertă este bine să nu facă nazuri şi să o accepte aşa cum este, mai târziu s-ar putea să nu mai vină deloc şi pentru foarte mult timp. Aşadar, acceptaţi orice variantă sau orice variante în ideea că se culeg roadele din toate situaţiile favorabile ale acestui moment atât de defavorabil din punctul de vedere al relaţiilor de muncă.   

Probleme renale

Procese congestive sau hemoragice la nivelul căilor urinare, la nivelul fiziologiei aparatului renal sau la nivelul capului cu toate organele interne şi toate simţurile aferente lor. Aici este vorba şi de o stare mai critică, ori de activarea unor boli mai lungi.
Vizate sunt în mod special femeile care mai ales în perioada 13, 14 august pot să se simtă prost. Este vorba de o stare de rău general, mai puţin motivată sau identificată organic sau care poată să aibă un substrat hormonal neindentificat până acum de către medic ca fiind în disfuncţie.
Totusi, el să funcţioneze haotic, inegal, de la o zi la alta, sub imperiul stresului astral care poate să dea peste cap o alcătuire precară la această secvenţă. Pe de altă parte, este vorba şi de un impact emotional. Veştile, trăirile, sentimentele modelează puternic, metabolismul, fiziologia organismului şi multe dintre aceste stări proaste, precare, pot să dureze puţin, o oră, două, să revină, ori să treacă la fel de repede şi fără de explicaţii, cum au apărut. Este vorba doar de o absenţă aparentă a motivaţiei pentru că, la o lectură mai atentă a modului de viaţă, a conduitei şi a întregii existenţe a unui Scorpion, se pot identifica suficiente motive pentru stres, uzură, tensiune nervoasă.


SĂGETĂTOR


Nu ştiu ce vor înţelege nativii din semnul Săgetătorului din săptămâna viitoare pentru că influxurile cad pe nişte case secundare, mai puţin puternice, mai puţin determinante care pot să fie active, sau activate doar într-o relaţie cu un horoscop personal, foarte special, evident şi în funcţie de ascendent.

Întâlniri cu rezultat intens şi neaşteptat

Astfel, foarte puternică este casa 11, a prietenilor, este puternică prin aglomerarea de influxuri şi prin semnifcaţia unor relaţii personale care se conturează acum. S-ar putea să nu aibă deloc parte din ceea ce noi analizăm plecând de la o hartă generală a cerului pentru aceşti nativi. De exemplu, pot să aibă parte de întâlniri plăcute, pot să fie flataţi, pot să aibă parte de întâlniri utile, o să se certe sau o să aibă dispute, controverse, pariuri, ori divergenţe de opinii şi idealuri cu unii după cum cu alţii în alte zile sau chiar în cadrul aceleiaşi întâlniri să găsească persoane care să-i admire, să-i accepte, să le susţină punctul de vedere, să-i apere ori să-i ajute.
Zilele intense pentru astfel de relaţii sociale sunt 13 şi 14 august, combinate între ele cu o varietate uriaşă de relaţii, sentimente şi trăiri. Pe de o parte, vor fi în mijlocul unor oameni care impun respect şi atunci ei trebuie să se abţină de la o serie de detalii pe care conduita lor poate mai neglijentă obişnuia să o abordeze.
Trebuie să se autocenzureze, să se observe, să se limiteze la ceea ce presupune educaţie, protocol sau etichetă. Alteori se pot simţi în largul lor să bea, să râdă, să cânte, să danseze, să petreacă, să se bucure, poate chiar într-un fel exagerat. Dar şi aceasta este o ipostază iarăşi în funcţie de vârstă şi horoscopul personal.

Inspiraţie

Zilele curg într-un fel egal şi săptămâna care vine nu aduce hopuri şi hârtoape pentru aceste fiinţe născute într-un semn de foc, într-un semn masculin. Primesc de la Soarele din casa a noua o anume iluminare, o anume aură frumoasă, ei pot să gândească bine, să scrie frumos sau să aibă idei şi proiecte generoase, puţin utopice, puţin extravagante, puţin rupte de realitate ca şi cum ar trăi undeva într-un univers iluzoriu, unde totul trăieşte sub semnul binelui, al corectitudinii, al moralităţii, al frumuseţii şi al armoniei.
Se înţelege un tărâm al utopiei. Utopia era un astfel de teren unde se petreceau lucruri care niciodată pe pământ nu-şi găseau corespondentul. Şi dimensiunea utopică este specifică Săgetătorilor. Dar există şi foarte mult pragmatism, o foarte multă dorinţă de a face lucrurile bine, repede şi corect, mai ales dacă sunt lideri, dacă sunt conducători, pun fiecare lucru cu metodă în cutiuţa lui, îl etichetează, îl cataloghează, îl cântăresc şi după această evaluare iau atitudinea cea mai înţeleaptă. Decizia lor este însoţită de logică şi raţiune.

Energie pentru planuri de viitor

Apoi ar trebui să spunem că Soarele acestor nativi împreună cu Soarele din Leu şi cu cele două planete din Berbec alcătuiesc un prigon regal, ceea ce este un lucru armonic în general pentru întreaga lor fiinţă, le dă forţă, energie, capacitate de a visa, de a construi, de a proiecta, iarăşi într-un chip uşor utopic, de data aceasta repetăm termenul, deşi criteriile şi direcţiile sunt diferite.
Dar toată această stare de entuziasm uneori chiar juvenil se risipeşte după 15 august când vor reveni cu picioarele pe Pământ, dar foarte pe Pământ şi foarte activi, şi foarte energici şi foarte eficienţi ca şi cum ar fi mânaţi de la spate pentru timpul pe care l-au pierdut acum într-o vacanţă de foc.


VĂRSĂTOR


Pentru cei născuţi în semnul Vărsătorului, acumularea de vibraţii pe semnul Balanţei, semn de aer, este un moment astral benefic. Au de acolo tot felul de sugestii şi impulsuri, le vin idei, fac proiecte, sunt constructivi, sunt creativi, sunt novatori, sunt curajoşi, sunt determinaţi, sunt motivaţi, se ambalează repede, sunt entuziaşti, sunt afirmativi, sunt pozitivi, sunt determinaţi de o serie de conjuncturi exterioare să spună ori să facă într-un anume fel, dar sunt constrânşi şi de cenzurile interioare să spună şi să facă într-un anume fel.

Încrezători în forţele proprii

Este un moment de concordanţă cu ei însişi, este un moment de mare opţiune interioară, sunt de acord cu tot ce fac. Şi nimeni şi nimic nu-i schimbă. Sunt foarte convinşi că ceea ce spun, ceea ce cred, ceea ce aud şi ceea ce înţeleg ori ceea ce decid este corect. Şi în cea mai mare parte nu se înşală.
Sigur că Soarele în acest moment, în tranzit prin Leu, nu este chiar partenerul cel mai comod de existenţă. Le luminează până la un punct casa parteneriatelor de viaţă, dar asta nu înseamnă că neapărat va aduce linişte acolo unde un Vărsător e cam furtunos.
Asta nu înseamnă că este neapărat linişte, ordine şi armonie într-o relaţie conjugală. Probabil că cel născut în Vărsător acum se extrage din aceste relaţii şi uită că are nevastă sau soţ, şi uită că are partener de afaceri şi este mai preocupat de propria persoană. Este mai grijuliu cu destinul lui, cu misiunea lui, cu sarcinile lui să le zicem karmice, şi mai puţin cu cele matrimoniale.
Este mai preocupat să vină acasă cu cumpărături, să plătească hangaralele gospodăriei, să dea cu mătura, să spele copiii şi să certe pisica. În această clipă nu vă bazaţi pe un Vărsător că se va coborî la acest nivel pe care el îl va considera derizoriu, sau nedemn de el, sau într-un anume fel complicându-i viaţa. El se debarasează de aceste probleme chiar dacă multe dintre aceste secvenţe de viaţă îi incubă şi ar trebui să nu se poarte chiar atât de nonşalant şi de indiferent aruncând toate sarcinile şi toate problemele în braţele partenerului. Dar, chiar dacă nu trebuie, chiar dacă nu e bine, Vărsătorul îşi vede de misiune şi asta va face.    

Influenţe pozitive de la cunoscuţi

Reţineţi data de 13 şi 14 august, cu deosebire seara zilei de 13 august când aceşti nativi pot să ia contact cu persoane care să-i aducă pe drumul cel bun, să-i cheme la ordine, să le aprindă acea scânteie de implicare, de voinţă, de regrupare, pentru a face lucruri deosebite.
Pe baza unei întâlniri, a unui dialog sau a unei revelaţii, ori pe baza unor trăiri personale, cum ar fi un vis, o lectură, o meditaţie, o străfulgerare de gând, ei pot să aibă tabloul vieţii lor, nu neapărat al prezentului cât mai ales al viitorului, sunt structuri care gândesc în permanenţă în viitor, neconvenţional şi tinereşte.

Originali şi neconvenţionali

Ei vor ce nu vrea toată lumea, ei fac ce nu face toată lumea, ei se poartă cum nu se poartă toată lumea, de aici elementul de originalitate, de aici şi puterea de a şoca, dar şi puterea de a transforma şi înnoi fiecare loc unde vin. Nimic în urma unui Vărsător nu rămâne cum a fost, învechit, prăfuit, anost şi ineficient. Totul este pe mai departe valoroficabil.
Vărsătorul pleacă, dar lasă în urma lui o structură solidă şi relaţii umane, instituţii ori proiecte de pe urma cărora se poate trăi foarte bine mult timp. De aceea, Vărsătorul îşi regăseşte acum în prezent această uriaşă forţă vizionară, de mobilizare şi de trecere la acţiune. Este momentul concretizării multora dintre visele care le-au tot bruiat existenţa de fiecare zi.
Acum ei dau la o parte, poate cu brutalitate, poate cu egoism toată această implicare din viaţa altora şi se ocupă numai de ei. Este momentul lor, este un moment frumos, probabil că în 2011 vor cunoaşte şi alte etape care vor aduce la alt nivel, vor valorifica la un prag superior ceea ce trăiesc, decid, gândesc, mai ales că cele 2 planete Jupiter şi Uranus vor părăsi, în cursul lunii august, casa a treia, a comunicării. Ceea ce înseamnă că o serie de lucruri pe care le discută acum vor mai fi discutate o dată, vor mai fi supuse unei analize şi unei trieri, dar atunci va fi şi momentul final.

Grijă pentru bani

Deocamdată o serie de griji băneşti planează asupra lor şi aceste griji se vor acumula cu tristeţea şi spaima de rigoare ori cu neputinţele şi blocajele implicite pe care le vedem că se adună pe harta cerului pentru Vărsători. Este un moment în care nu i-aş sfătui să facă cheltuieli, să facă reparaţii, să facă investiţii. Curge acoperişul, să curgă, s-a stricat jgheabul, mai poate rezista câteva luni.
Sigur, cu excepţia unor avarii grave care îi afectează pe colocatari, restul ar trebui să strângă din dinţi şi aşa cum ştiu să fie indiferenţi la multe alte secvenţe de viaţă, să fie indiferenţi şi la această precaritate locativă care vine spre ei ca un fel de tăvălug care macină banii, nervii, timpul şi rezistenţa şi aş îndrăzni să spun într-un chip gratuit. Păstraţi banii pentru viaţa dumneavoastră de fiecare zi, pentru medicamente, pentru o urgenţă, pentru alimentele strict becesare, nu vă cumpăraţi funde şi pampoane, nu vă cumpăraţi parfumuri scumpe, nu este momentul.


PEŞTI


Pentru cei născuţi în semnul Peştilor parcă nu ar mai fi altă problemă în viaţă şi altă preocupare decât banii. Aceste fiinţe atât de detaşate de bani, atât de incapabile să ţină banii – ştiţi că Peştilor li se strecoară banii printre degete exact ca apa – aşa cum nu poţi să ţii pentru mult timp apa în palmă tot aşa nici ei nu reuşesc să facă economii.

Peşte strângător poate există, dar cu siguranţă acela este un peşte deraiat. Are cine ştie ce ascendent şi cine ştie ce semne de generaţie şi alcătuiri pe horoscopul personal care atenuează această caracteristică de bază şi totuşi acest semn atât de lipsit de spirit practic, atât de detaşat de materialitate, atât de dezinteresat de bani, atât de generos, de risipitor, de filantrop, de milos şi de prost până la urmă, pentru că nu îşi vede de interesul lui, reuşeşte acum să se gândească numai la bani.

Bani, bani, bani şi iar bani

Nu vede altceva, nu înţelege, nu-l interesează, nu îl preocupă şi nimeni şi nimic nu-i abate atenţia. Bani, bani, bani şi iar bani. Trebuie făcuţi, trebuie câştigaţi, trebuie păstraţi. O problemă este relaţia de muncă, dar nu în sensul că este o problemă negativă, nu în sensul că au necazuri, ci doar în ideea de mai mult şi mai bine. Există o saţietate în subsidiar de siguranţă materială. Sunt în stare să se înhame la 4-5 slujbe deodată ca să primească 4-5 salarii sau beneficii materiale. Este un moment în care toate proiectele se fac pe termen lung, mediu-lung şi foarte lung, este un moment în care au noroc să fie ajutaţi, au noroc să rezolve tot felul de chestiuni. Aş îndrăzni să formulez sau să apelez la un termen mai puţin elegant, dar care nu este deloc jignitor sau care nu sugerează un lucru ilegal şi anume învârteală, adică fac ei ce fac şi reuşesc să creeze o situaţie favorabilă care să le permită să rezolve alte chestiuni mai complicate, mai dificile, mai spectaculoase în faţa cărora mai rămân singuri. Au noroc, au determinare, îi duce mintea. În fine poate nu în seara de 13 cum e contextul astral, poate că în ziua de 14 august, dar contează faptul că există posibilităţi nenumărate de a rezolva o serie de chestiuni care ar cam fi bine să fie rezolvate până pe 15 august. După aceea, lucrurile intră într-un alt registru şi într-o altă determinare. 

(Complet pe evz.ro)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ISU Botoșani, îndemn la respectarea regulilor de prevenire a incendiilor cu ocazia pregătirilor de Paște!

astăzi, 13:17

Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit. De aceea, ISU Botoșani recomandă:- Nu lăsaţi mâncarea pe...

Expoziție-concurs dedicată Sărbătorilor Pascale la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 12:16
25

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” (Filiala Primăverii) Botoșani invită iubitorii de frumos să admire expoziția - concurs  „Lumină din lumină".Organizată d...

ANPC atenționează: Nu cumpărați de oriunde alimente pentru masa de Paște!

astăzi, 11:20
35

Președintele interimar al ANPC, Sebastian Hotca, a explicat că unul dintre cele mai importante aspecte de care ar trebui să ținem cont este, în primul rând, locul de unde ne facem...