URANIA prezintă horoscopul săptămânii 17-23 iulie

URANIA prezintă horoscopul săptămânii 17-23 iulie
BERBEC

Pentru cei născuţi în zodia Berbecului , cel mai important eveniment al săptămânii viitoare este fireşte cel legat de ziua de 23 iulie când Saturn la zero grade Balanţă va începe să arunce tot felul de provocări. Poate să fie vorba de o provocare la nivelul corpului fizic, încercări trupeşti legate de sănătate sau legate de existenţa de fiecare zi, alte ori este vorba de mentalitate şi concepţie de viaţă, ori sesizarea unor aspecte profund vicioase în gândirea şi comportamentul lor. O serie de Berbeci vor începe să aibă imaginea lor în oglindă. Acestă opoziţie pe care o relizează Soarele lor cu Saturn este importantă pentru că aduce confruntare cu sine.

Sentimentul inutilităţii

Dar, în Berbec se mai află Jupiter şi Uranus, care aduc şi nemulţumire de sine, revoltă interioară. Unii vor avea senzaţia că s-au ratat, alţii au senzaţia că trăiesc degeaba, alţii chiar realizează un drum greşit pe care l-au apucat şi pe care îl cultivă fără posibilitatea să mai facă stânga împrejur. Este momentul marilor lămuriri interioare pentru Berbecii de toate vârstele. Tot felul de senzaţii speciale vor trăi şi cei tineri, foarte tineri, copii sau adolescenţi. Vor trăi şi cei foarte în vârstă despre care s-ar putea spune că destinul nu le mai rezervă nimic, că în mare viaţa lor s-a încheiat şi nu fac decât să trăiască într-o oarecare linişte şi lineraritate, tot ce le permite un mod de viaţă în ţara noastră sau în altă parte.

Confruntare cu destinul

Este evident că nativii din semnul Berbecului încep să se confrunte cu ei, cu destinul lor, cu lumea, cu familia, cu ceilalţi. Nimic nu rămâne nepus în ecuaţie. Berbecii sunt dintre zodiile cele mai solicitate de acum încolo, şi faptul că există în continuare un Pluton care le trimite destul de multe avertismente, vorbeşte şi despre pierderi, renunţări, sau stricări: de relaţii, de alianţe, de statut, de linişte ori chiar de sănătate. Sunt multe planete, multe şi determinante, planete de destin, planete de semn de generaţie care intră acum în joc şi în acest dans astral Berbecii nu reuşesc să conducă dansul, ci sunt conduşi. Practic, Saturn, Uranus, Jupiter şi Pluton creează premisele unor etape de viaţă importante.

Despărţiri sau divorţuri

Odată cu această vară, pentru Berbeci se ridică importante chestiuni de principiu şi de atitudine, faţă de partenerul de viaţă. Poate că unii vor ajunge şi la divorţ. Nu neapărat săptămâna viitoare, dar începe să se construiască, să se simtă acest influx. Dar cu siguranţă vor începe să se raporteze la ceea ce înseamnă viaţă în doi, la ceea ce au făcut ei, cum au contribuit, în bine sau în rău, într-o viaţă conjugală. Li se pot ridica tot felul de interdicţii, de avertismente sau de neputinţe, ceea ce arată că s-a ajuns la un punct terminus, la un punct limită peste care nu se mai poate trece. De aceea trebuie să îşi reconfigureze întreaga condutită, sentimentele, să fie revizuite şi reaşezate pe alte principii. Dacă după doi ani şi jumătate lucrurile nu se repară într-o căsnicie atunci, cu siguranţă, se ajunge la divorţ. Vor reuşi să depăşească etapa cei care sunt maturi, care sunt înţelepţi, care au oarecare dexteritate în cunoaşterea umană, care ştiu să se cenzureze şi care acceptă realitatea, cu părţile ei bune şi rele şi acceptă mai ales această disciplină astrală  care le este impusă destul de dur şi de drastic, începând de acum încolo. Niciun Berbec nu va trece nereformulat de acest context astral. Să nu se grozăvească, să nu se încreadă în propriile puteri deoarece nu este nimeni mai presus de Astre. Cineva, daca vrea să se iluzioneze, nu are decât, dar e bine să o facă un minut într-un deceniu. Minutul de democraţie. Minutul în care are dreptul să evadeze dincolo de această determinare. În rest, dacă se iluzionează mai mult e pierdere de timp şi, mai ales, este pierdere de sine.

Dorinţa de evadare

Odată intrat în zodia Leului, Soarele le va da nativilor din zodia Berbec foarte multă dorinţă de evadare în domeniul sentimental. Sunt, de acum încolo, trăite, la cote maxime, toate stările pe care berbecii le pot încerca pe o paletă a dragostei, a lirismului, a predispoziţiei către poezie, către aventură. Dedicarea lor este maximă, dacă şi-au găsit persoana potrivită. Dacă nu şi-au găsit persoana potrivită, sau dacă nu au găsit pe nimeni şi sunt singuri, atunci această vară este una grea. Accentuează singurătatea, accentuează disponibilitatea către parteneriat şi dorinţa de a trăi nişte fireşti şi foarte omeneşti sentimente în doi. Sunt avantajaţi cei care nu sunt singuri, sunt avantajaţi cei care îşi pot găsi tot felul de parteneri sau partenere, dar, atenţie, cum plăcerea aventurii este la cote maxime, s-ar putea ca nu întotdeauna cel identificat cu aventura să aibă un loc special, un loc de destin în viaţa acestor berbeci.

Se recomandă prudenţa

Prin urmare, un strop de atenţie şi oarecare prudenţă. Este bună aventura dar nu îi daţi acestei clipe de rătăcire sentimentală sau erotică mai mult drept să vă conducă viaţa decât ar fi normal. Rămâne să consideraţi această perioadă de 4 săptămâni, care durează atât timp cât Soarele străbate zodia Leului, ca una din perioadele frumoase, efervescente, în care e bine să vă bucuraţi de viaţă, din toate punctele de vedere, nu doar din punctul de vedere al unor sentimente sau al unui erotism exacerbat. Puteţi să aveţi şi alte plăceri la fel de frumoase, de substanţiale şi de memorabile, cum ar fi plăcerile regăsirii unor valori artistice, plăcerile unor excursii, plăcerile unor activităţi de tip hobby sau al unor activităţi de compensare: să faceţi filme frumoase, să faceţi fotografii, să faceţi călătorii, să pictaţi, să vă relaxaţi, să cântaţi, să ascultaţi muzică, ş.a.m.d.

TAUR

Pentru cei născuţi în semnul Taurului, intrarea Soarelui în zodia Leului presupune o activare cu totul şi cu totul specială a Casei a IV-a. Este vorba de numeroase probleme legate de habitat: locuinţă, locuire, spaţiu locativ în diferitele ipostaze: spaţiu locuit, spaţiu închiriat, spaţiu vândut, spaţiu moştenit, spaţiu construit, spaţiu locativ dorit, visat şi aşa mai departe. Sunt luate în considerare o serie de aspecte care nu ţin de propriul spaţiu locativ, ci şi de tipul de locuinţă sau problematică în jurul unei locuinţe a părinţilor.

Copiii iau viaţa în piept

În felul acesta, copiii, în postură de tineri sau de adulţi, trebuie să preia problemele celor în vârstă şi să le rezolve ca şi cum ar fi propriile lor probleme. Casa a IV-a devine,  am spune, incendiară. Sunt foarte foarte multe problemele care se ivesc. Nu toate sunt uşor de rezolvat. Sunt inegale ca importanţă şi ca durată în timp. Unele sunt chestiuni efemere, enervante şi nemulţumitoare, dar care se rezolvă într-o zi-două, într-o săptămână,două, trei. Sunt însă şi aspecte de viaţă majoră, legate de casă, gospodărie, un teren, un bun funciar sau un teren pe care există o construcţie, a lor sau a părinţilor ori moştenită de la părinţi ori bunuri comune prin habitat şi prin beneficiu, întregii familii şi care nu se rezolvă atât de repede şi care pot să dureze de acum încolo mai multe săptămâni sau mai multe luni, în funcţie de eficienţă şi gravitate.

Părinţii, de neclintit

Importantă rămâne implicarea nativilor din zodia Taurului în aceste chestiuni. Cu mult foc la inimă, cu patimă, cu consum energetic, cu certuri, cu discuţii de principiu insurmontabile. Fie cei tineri nu vor reuşi să îşi convingă părinţii pentru nimic în lume de necesitatea unui anume gest sau de necesitatea unei anume intervenţii. Părinţii vor amâna şi vor trena implicarea lor sau un anume transfer bănesc sau un transfer de autoritate. De exemplu nu le vor permite copiilor să facă nimic într-o locuinţă care are nevoie de o intervenţie urgentă. Vor ridica tot felul de pretexte sau de principii sau vor face uz de autoritatea paternă ca să îşi impună punctul de vedere subiectiv şi, din păcate, profund greşit. Se înţelege că cei născuţi în semnul Taurului, în postură de copii, sunt puşi într-o situaţie imposibilă, pe de-o parte trebuie să ţină cont de dorinţa celor în vârstă, de neputinţele sau de limitările lor, pe de altă parte constată o realitate în care ei trebuie să se implice.

De aici este foarte greu să se iasă într-un chip foarte liniştit şi calm. Se va ieşi după certuri, după discuţii, după enervări, după supărări sau după acuzaţii de-o parte ţi de alta, destul de grave uneori. Pot să intervină şi o serie de chestiuni care depăşesc voinţa celor două părţi şi anume  să intervină legislaţia, să intervină o autoritate a statului sau să se refere ei înşişi în chestiuni de legalitate.

Discuţii pe tema banilor

Discuţiile continuă şi după 23 iulie iar la capitolul cuvinte vă atrag atenţia că se vor spune multe lucruri exagerate, care însă sunt direct proporţionale cu valoarea materială a bunurilor care intră în discuţie. Dacă bunul este un fleac, atunci discuţiile vor fi limitate şi poate vor fi suportabile. Dacă valoarea financiară ţine de un anume statut financiar remarcabil, se poate vorbi chiar de o avere, atunci să ştiţi că şi discuţiile, şi cuvintele şi implicarea afectivă sunt uriaşe şi uneori conflictele ce se vor naşte acum pot să dureze mai mult de câteva săptămâni şi mai mult de câteva luni, să dureze chiar câtiva ani sau o viaţă întreagă, să nu se uite niciodată această etapă.

Probleme la locul de muncă

Apoi, că Saturn intră în casa a VI-a a acestor nativi vorbeşte despre faptul că începând cu  această săptămână şi cu această vară şi cu acest an încep probleme majore legate de loc de muncă. Fie că este vorba de o limitare a unui loc de muncă, fie că este vorba de o scindare între funcţie, rang şi demnitate, bani autoritate şi putere, undeva se petrec nişte amputări, nişte limitări, nişte restricţionări, nişte amendamente care sunt de natură să schimbe raporturile de muncă şi raporturile de forţă într-un context în care cei din zodia Taurului muncesc şi, evident, de acolo de unde îşi iau şi banii, salariul, pentru existenţa cotidiană. Multe sunt lucrurile pe care le vom spune de acum încolo, este imposibil să epuizăm semnificaţia prezenţei planetei Saturn în casa a VI-a pentru aceşti nativi.

Atragem însă atenţia că odată cu data de 21 iulie, când această planetă intră în Balanţă, vor începe o serie de chestiuni care îi obligă pe aceştia să se restructureze. Nu cu plăcere şi nu de bună voie.

Deasemeni,  ar trebui să ţină cont aceşti nativi şi de faptul că această casă a VI-a mai vorbeşte şi despre sănătate. Îi priveşte pe cei care sunt acum peste 48 de ani şi care sunt într-o plină transformare apropiindu-se de ceea ce se cheamă adaptarea organismului pentru vârsta a treia. Dar, despre acest subiect, săptămâna viitoare.

GEMENI

Pentru cei născuţi în semnul Gemenilor, săptămâna viitoare este importantă prin faptul că Soarele, în ziua de 23 iulie, va intra în zodia Leului. Le activează casa drumurilor, a excursiilor, a relaţiilor mărunte cu vecinii, cu rudele sau cu o serie de cunoştiinţe. Este foarte importantă această modificare de statut astral pentru că le dă şi posibilitatea să vorbească mult, frumos şi mai ales autoritar.

Săptămâna creatorilor

Vor fi ascultaţi, vor şti să se explice, vor putea să se impună, vor fi admiraţi, vor fi preţuiţi şi vor fi avantajaţi toţi cei care au o oarecare funcţie, răspundere la locul de muncă pentru că le dă o anume prestanţă. Tot ceea ce fac ei, tot ceea ce spun, indică, ordonă sau transmit ori coordonează are o anume aureolă , o vocaţie, şi un anume prestigiu care nu a mai fost trăit, să spunem, de un an încoace dar, ţinând cont de contextul astral putem spune că nu l-au trăit niciodată până acum.

Întrarea planetei Saturn în ziua de 21 iulie în Balanţă este pentru aceşti nativi salutară. Soarele lor va intra în rezonanţă, într-o relaţie foarte bună cu Saturn în cel de-al doilea semn de aer, după  Gemeni aveam evident de-a face cu Balanţa. Le activează casa a V-a şi le dă celor care desfăşoară activităţi creatoare, o serie de vocaţii nebănuite, Unii se vor trezi brusc inspiraţi de o idee. Alţii, care au şi studii, au şi pregătire, îşi cunosc potenţialul, vor găsi acum potenţialul să se afirme şi să facă lucruri deosebite. Nimeni nu va crea o operă de artă fix în ziua de 23 iulie şi poată că nici măcar în vara lui 2010 nu vor reuşi să o termine dar se pun premisele unei schimbări, se pun premisele unei intuiţii, sau se pun premisele unor demersuri care au nevoie de timp pentru maturizare, finisare şi perfecţionare. Toate acestea ţin de un demers Saturnian, lent, moderat şi aşezat.

Dispar superficialitatea şi instabilitatea

De asemenea, toţi cei născuţi sub semnul Gemenilor vor beneficia de pe urma schimbării de statut astral a planetei Saturn pentru că vor primi în felul acesta, destul de direct şi de repede multă stabilitate mentală. Puţin vizibile sau poate chiar vor dispărea pentru doi ani de zile de acum încolo o serie de elemente şubrede în construcţia Gemenilor cum ar fi: instabilitatea, superficialitatea sau perisabilitatea unor iniţiative, gânduri şi determinări. Vor fi maturi, mai prudenţi, mai înţelepţi, mai profunzi şi mai determinaţi, ceea ce într-adevăr este deosebit

Pentru cei care lucrează în domeniul artelor, cum spunea, acest saturn este profund constructiv. Le construieşte un statut cu totul şi cu totul deosebit. Este momentul când pot să înceapă să creeze şi să realizeze lucruri deosebite. Cei tineri vor renunţa la preocupările frivole, la o serie de gesturi iresponsabile cum ar fi pierderea de timp, neseriozitatea şi multe altele care nu i-au dus departe, care nu i-au împins în braţele succesului ci din potrivă i-au marginalizat şi i-au ţinut la porţile succesului, ceea ce  înseamnă că această schimbare de statut astral este meridorie pentru ei.

Ziua mai puţin bună

De aceea ziua de 23 iulie se asociază cu un moment de stres, şi ar fi bine ca aceste persoane să îşi regăsească capacitatea de a fi detaşate şi de a fi vesele, de a încerca să împace contrariile sau de a nu se pune la mintea câte unui partener de viaţă care vrea să îi schimbe cu orice preţ fix în ziua de 23 iulie.

RAC

Pentru cei născuţi în semnul Racului, săptămâna viitoare aduce două elemente diferite ca importanţă şi semnificaţie.

Este vorba de intrarea Soarelui în casa banilor, ceea ce înseamnă că aceşti nativi încep să îşi pună probleme deosebite cu privire la banii pe care trebuie să îi câştige, banii pe care trebuie să-i cheltuiască, o serie de investiţii sau o serie de pagube după cum trebuie să ia în calcul o serie de câştiguri. Aspectul astral este destul de convenabil. Nu spun bun sau favorabil, ci convenabil pentru că le permite să acţioneze ca nişte oameni în forţă, autoritari, în deplină cunoştinţă de cauză şi să pună piciorul în prag fie risipei fie unei investiţii neinspirate, fie să reordoneze, să reschibe ierarhia unor gesturi cu implicaţii financiare. Nu mai fac, anume, investiţii şi cumpărături, taie o serie de gesturi neinspirate sau neadecvate momentului şi ridică la loc de mare cinste o anume economie, o înţelepciune sau o redirecţionare a banilor pe o serie de segmente prioritare din viaţa lor. Mai importantă, mai determinantă şi mai profundă este evident rezonanţa saturniană care începe să sune altfel odată cu ziua de 21 iulie.

Probleme în Casa Bunurilor

Saturn va intra în casa a 4-a, casa  bunurilor, a patrimoniului, a lucrurilor moştenite şi le dă acestora o seride de probleme importante de mentalitate şi de anume raportare a lor ca fiinţă la tot ceea ce a reprezentat până acum un element stabil sau un element tratat cu indiferenţă. Poate că nu au făcut foarte mare caz de moştenire, de numele de familie, de ce au primit de la părinţi, de educaţie, de tradiţie, de crez, de convingeri, de religie, de limbă de foarte multe asptecte care construiesc reţeaua fundamentală a unei identităţi umane. Acum încep să facă caz de toate aceste lucruri, se gândesc asupra lor, le cântăresc, le calculează, le estimează şi încep să le mai şi trieze.

Funcţia saturniană de limpezire şi de curăţare a locului este puternică, nu este foarte comodă şi de foarte multe ori de acum încolo, începând cu această vară, începând chiar cu acest sfârşit de iulie, mulţi dintre nativii din Rac vor începe să se scuture, să se dezbare de o serie de legături care reprezintă acum un soi de povară. Nu mai sunt un element de forţă şi de stabilitate, nu mai sunt un element benefic, nu mai sunt loc de alean ci încep să devină loc de chin şi încep să spună că nu mai au nevoie de foarte multe dintre elementele trecutului. Vor să progreseze, vor să meargă mai departe şi vor să fie liberi. Această eliberare de lanţurile trcutului este un lucru foarte bun dar este şi un lucru care are nevoie de timp, nu se face chiar atât de repede. Procesul mental, procesul interior sau procesul sufletesc începe să se producă chiar din acest iulie.

Probleme sociale

Pentru unii nativi se pot contura o serie de probleme acute legate de rolul şi locul lor în societate. Încep să îşi analizeze postura publică sau rangul, încep să se evalueze în funcţie de alte criterii, unele noi. Deocamdată lucrurile arată a criză şi începând cu 23 iulie, pentru aproximativ 2-3 săptămâni, aceşti nativi vor avea de lucru, vor avea de muncă cu privire la propriul destin. Să nu uităm că opoziţia l-a creat perfect, uranus – 0 grade, berbec, saturn - 0 grade balanţă nu este uşor de suportat iar racul este în acest careu în “T vârful de scurgere al acestor tensiuni.

Prin urmare, locul în care se adună, se strâng aceste ape ale unor stări speciale provocate de rangul social de putere, de demnitate, de responsabilitate şi de acestă integrare în familie ţintesc exact individul. Acesta trebuie să reacţioneze şi nu este deloc uşor să fi vârf de triunghi, chiar dacă pentru foarte multă lume această noţiune este una abstractă şi o percep mai greu, ar trebui să înţeleagă următorul lucru: sunt în prim-planul unor evenimente de ordin personal şi public pe care trebuie să le armonizeze chiar dacă nu sunt de acord nici cu ceea ce li se întâmplă în plan personal nici cu ceea ce sunt obiligaţi să rezolve sau să-şi asume din punct de vedere socio-profesional.


Lucrurile sunt complicate, vin în cascadă o serie de evenimente, de idei, de sugestii, de soluţii sau de urgenţe, de necesităţi primordiale. Pentru toate acestea ei trebuie să facă faţă, să fie tari, sp fie puternici şi să ţină cont că ziua de 23 iulie nu este singura zi stresantă a acestei veri, vor mai fi nişte momente importante, deocamdată este bine să recurgă la o anume tactică specifică lor. Să se dea un pas sau doi înapoi, să nu se cramponeze de putere, să nu dorească să fie în prim plan în permanenţă, să accepte noţiunea de somn, de odihnă, de taină, de retragere, de rezervă, de şedere în culise pentru a analiza cât mai corect şi cât mai liniştit această situaţie care începe să se contureze pentru ei, pentru 2,5 ani ca fiind fundamentală.

LEU

Parafrazând un slogan relativ celebru, pentru cei născuţi în zodia Leului, viitorul sună bine. Începând cu ziua de 23 iulie soarele le este un aliat de nădejde şi iată vine şi vremea lor. Vor fi vedetele zodiacului, vor avea energie, vitalitate,  entuziasm şi vor trăi o serie de evenimente care ţin de noutate. Viaţa unora se schimbă şi în principal se schimbă în bine. Sunt fiinţe dinamice, sunt fiinţe active şi soarele lor începe să rezoneze într-un chip armonic cu Jupiter şi cu Uranus în Berbec, ceea ce nu este deloc puţin lucru. Vorbeşte despre schimbări bruşte, dar favorabile, despre schimbări majore, dar cu un anume potenţial care priveşte viitorul.

Cine este cel mai avantajat

Cei mai favorizaţi sunt nativii din acest semn zodiacal care se află implicaţi în activităţi de o valoare, de o importanţă şi de o eficienţă deosebită pentru ţară, pentru societate cum ar fi domeniul politicului sau domeniul guvernamental, ori parlamentar. Sunt avantajaţi toţi cei care au deja rang, putere, demnitate, autoritate şi răspundere. Sunt avantajaţi cei care sunt surprinşi de acest context astral, deja instalaţi într-o funcţie. Aceştia vor trebui să facă lucruri deosebite, sunt chemaţi să rezolve situaţii complicate, să facă faţă la stres, la chestiuni urgente şi stringente în faţa cărora alţii abandonează, demisionează sau chiar capotează.

Vor reuşi să muncească cât şapte, să fie eficienţi cum  nu au mai fost de mult, să fie spectaculoşi, să radieze bunătate, generozitate, inteligenţă, şă îşi dea măsura calitaţilor lor. Sunt avantajaţi toţi cei care sunt deja maturi şi au oarecare experienţă. Spun oarecare, ceea ce nu însemană de câteva săptâmâni sau de câteva luni ci de un deceniu sau două. Sunt avantajaţi cei care sunt în preajma vârstei de 50-52-53 de ani şi care se află acum la apogeul forţelor lor mentale, intelectuale sau profesionale. Intrarea planetei saturn în casa a 3-a este bună pentru aceşti nativi. Este adevărat că puţin le blochează sau le întârzie o serie de drumuri dar îi face mai circumspecţi în felul în care vorbesc.

Grijulii, înţelepţi şi intuitivi

Îi face mai grijulii cu ideile sau felul în care transmit o serie de noţiuni sau momentul pe care îl aleg pentru a rezona cu întregul sistem cu care sunt integraţi. Sunt mai înţelepţi şi mai intuitivi, sunt mai speciali în felul în care reuşesc să comunice cu cei din preajmă. Este mai multă temeinicie, mai multă rezevă şi mai multă profunzime în tot ceea ce fac. Sunt mai puţini spectaculoşi în sensul coloristic, în sensul cromatic sau în sensul sonor dar sunt mai spectaculoşi în propunerile, în proiectele şi în implicările extraordinare pe termen mediu sau lung. Sunt oamenii de nădejde, oamenii cărora li se vor încredinţa de acum încolo lucruri deosebite. Chiar dacă din punctul de vedere al profesiei nu chiar toţi Leii sunt acum în situaţia de care am vorbit ci sunt oameni modeşti, oameni care au un statut social secundar, ceea ce este cam greu de găsit pentru Lei dar să spunem că există şi astfel de situaţii. Se poate vorbi de o refacere de sine, de un spor, de un succes, de o schimbare sau de o anume forţă interioară, o energie care ţâşneşte în aceştia şi îi împinge să facă lucruri deosebite care să le schimbe viaţa, să se înscrie într-o formă de învâţământ superior, să schimbe meseria, să înveţe o a doua meserie, să îşi asume riscuri, să nu mai rămână în penumbră, să nu se mulţumească cu puţin.

FECIOARĂ

Săptămâna cuprinsă între 17 şi 23 iulie este pentru nativii din zodia Fecioarei o perioadă relativ bună, calmă şi liniştită. Deocamdată au două planele personale, Marte şi Venus în sectorul natal. Au destul de multă determinare, putere, hărnicie şi implicare. Sunt în stare să rezolve multe lucruri repede şi bine, să se mobilizeze să fie eficienţi şi chiar să se simtă bine în pielea lor.

Probleme de sănătate

Este adevărat că, începând cu ziua de 23 iulie, Soarele intră în segmentul bolilor lungi şi cronice. Pentru cei în vârstă asta înseamnă o reactivare a unor suferinţe cardiace sau ale unor probleme mai vechi legate de coloana vertebrală sau eventual de ochi în măsura în care au avut un accident, o operaţie şi o anume vulnerabilitate pe aceste segmente anatomice. Este bine de aceea, fiind vară cald, fiind un moment de stres şi de uzură pe axa cardiovasculară să ia aminte atât la medicaţii cât şi la conduita de fiecare zi. Să nu se obosească , să nu facă eforturi să nu facă imprudenţe, să-şi ia medicamentele, să renunţe la o serie de obiceiuri culinare băguboase.

Goana după bani

Începând cu 21 iulie, Saturn îşi face simţită prezenţa în sectorul banilor câştigaţi din muncă proprie. De acum încolo, timp de 2,5 ani, aceşti nativi vor avea probleme legate de felul în care trebuie să câştige banii, legate de felul în care vor munci sau chiar se vor epuiza ori legate de felul în care vor trebui să depăşească o serie de inconveniente.

Pe o parte este vorba de un blocaj pe segmentul muncii, alteori poate că munca se desfăşoară în condiţii normale în schimb veniturile sunt fluctuante şi disproporţionate, inegale şi carenţiale. Ar trebui să-şi facă o anume strategie, ar trebui să-şi facă un anume calcul sau ar trebui să schimbe cu totul tipul de relaţie între bani şi muncă. Ar trebui să regândească anume secvenţe de viaţă persinală în funcţie şi de aceste neputinţe, de aceste întârzieri sau de aceste încercări ale sorţii.

Ar trebui să se gândească la două sau trei variante de a câştiga bani. Să nu se bazeze pe un singur venit, pe un singur loc de muncă. De aceea ar trebui să-şi studieze întreaga lor existenţă, potenţialul, vocaţiile, talentele, îndemânarea, cunoştinţele, abilităţile personale sau profesionale şi să treacă spre ceea ce se cheamă pluridisciplinarietate. Adică mai multe discipline pe care să le studieze sau în care să se perfecţioneze pentru ca, în scurt timp, să poate să desfăşoare mai multe activităţi în domenii diferite, uneori poate diamentral opuse sau care nu au nici o legătură una cu cealaltă, să se protejeze în faţa viitorului şi a nesiguranţei ori chiar în faţa unor blocaje pe termen lung cu mai multe variante de câştig. Sigur că se înhamă la greu, sigur că începe o perioadă care de acum încolo nu va fi uşoară.

Confuzie şi încercare

Şi aşa pe casa muncii au două planete care vorbesc despre confuzie şi încercare – Neptun şi Kiron şi le vor mai avea de acum încolo încă destul timp, cel puţin un an şi ceva. De aceea segmentul muncii obligatorii, al muncii plătite sau răsplătite este supus stresului, încercării, confuziei, nedumeririi, neştiinţei şi implicit a erorii. Poate că acest saturn în casa banilor este bine venit că îi direcţionează, îi impliedică să facă erori, îi readuce pe drumul cel bun, îi face foarte chibzuiţi, foarte limitaţi în extravaganţe şi foarte implicaţi în efort. Este deasemeni bun acest tranzit care începe odată cu sfârşitul lunii iulie pentru doi ani şi jumătate, pe segvenţele de vârstă mici.

Copiii, adolescenţii şi cei tineri care vor învăţa sub presiunea astrelor mai mult decât în alte dăţi sau mai mult decât dintr-o pedagogie curentă ceea ce înseamnă banul. Vor învăţa valoarea muncii şi valoarea banului, valoarea efortului, vor preţui aceste forme fundamentale de echilibrare şi inserţie socială şi mai ales vor învăţa să devină responsabili faţă de propria lor persoană în ceea ce priveşte o bună administrare a unei pregătiri profesionale, a unui talent sau chiar a vieţii lor de fiecare zi.

Lipsa încrederii

Blocajul pe care îl construieşte planeta Saturn împreună cu uranus pe casa banilor altuia aduce acestor nativi o serie de probleme insurmontabile şi stringente. Brusc îşi dau seama că nu se mai pot baza pe nimeni dintre cei pe care s-au bazat până acum: rude, familie, parteneri de viaţă, străini sau chiar instituţii. Vor exclude din sfera lor de activitate sau din orizontul lor de aşteptare tot ceea ce înseamnă a te baza pe altcineva, a te baza pe ceva care nu vine din muncă proprie. Este o lecţie dură şi drastică pe care o vor învăţa nativii din zodia fecioarei indiferent de vârstă dar în fucţie de vârstă, în contextul vieţii şi activităţii lor în chip diferenţiat.

BALANŢĂ

Pentru cei născuţi în semnul Balanţei lucrurile se pun în termeni cu totul şi cu totul speciali. Intrarea Soarelui în casa prietenilor poate să aducă o rază de lumină nesperată. Mai întâi este vorba de o perioadă de patru săptămâni care va începe odată cu ziua de 23 iulie şi care, până pe 23 august, le va scoate în cale o serie de persoane în postură de prieteni pe care deja îi cunosc dar cu care se reîntâlnescu acum după o perioadă în care nu s-au văzut, nu s-au auzit.

Prieteni vechi

Se reînnoiesc vechile relaţii, vechile amiciţii şi sentimentele se înnoiesc. Schimbul de idei, schimbul de cuvinte este la el acasă, este bine susţinut de către astre. Pot vorbi cu folos, pot să afle lucruri interesante, pot primi sfaturi, susţinere şi relaţiile se întăresc, se înnoiesc şi se îmbogăţesc.

În perioada următoare, unii dintre nativi pot avea discrete afecţiuni trupeşti legate de zona abdomenului, de funcţiile metabolismului, şi de toate rosturile organelor interne care susţin digestia şi asimilarea. Dar cea mai spectaculoasă componentă astrologică a săptămânii viitoare vine evident de la tranzitul planetei saturn care în ziua de 21 iulie întră în segmentul lor zodiacal natal. Balanţele trăiesc un adevărat eveniment, l-au mai trăit odată în primăvară când aceeaşi planetă a făcut această mişcare spectaculoasă întrând în zodia în care se află în exaltare după cum ştiţi pentru câteva săptămâni, apoi a retrogradat. Acum intră definitiv pentru 2,5 ani şi le dă acestor nativi un suport uriaş dar le dă şi un impuls la fel de mare spre transformare.

Perioadă de adaptare

Transformările nu sunt uşoare şi în general nu sunt lesne acceptate de către oameni pentru că le schimbă obiceiurile, le schimbă sau le modifică echilibrul interior prin alterarea echilibrului exterior. Este clar că pentru nativii din Balanţă începe o perioadă lungă de modificare şi adaptare la mediu, la condiţiile de viaţă, la condiţiile exterioare socio-culturale, politice sau economice. Aceşti nativi sunt obligaţi să recunoască o anume discrepanţă între construcţia lor interioară şi vremurile pe care le trăiesc. Adaptarea se face mai întâi la prezent dar cu miză pe viitor şi pe termen lung pentru următorii 28-29 de ani.

Sunt vizaţi pe categorii de vârstă cei care îşi încheie tinereţea şi intră în deplină maturitate, 28-29 de ani, şi cei care au între 55 şi 58 de ani şi se pregătesc pentru a treia etapă de viaţă care este profund diferită de cea pe care tocmai au încheiato. Este momentul retragerii din prim planul vieţii publice şi pregătirea pentru o anume etapă mai mult contemplativă decât activă. Saturn în balanţă fiind în exaltare însă le aduce acestor nativi şi răscoliri trupeşti, activarea unor boli, declanşarea unor boli, sau intensificarea unor suferinţe. Pune deasemeni pe tapet, în prim plan, în chipul cel mai teatral, toate problemele parteneriale şi toate problemele de viaţă în doi. Să nu uităm că fix în ziua de 23 iulie se realizează o opoziţie care are o anume greutate şi o valoare simbolică- sautrn zero grade balanţă, uranus zero grade berbec, acesta, aflându-se pe casa parteneriatului alături de Jupiter.

Problemele de familie se rezolvă tranşant

Se pun chestiuni de principiu, chestiuni juridice, chestiuni de metodă, chestiuni de moralitate, chestiuni de conduită sau chestiuni de crez. Nativii din Balanţă încep să se raporteze într-un chip diferit la partenerul de viaţă şi, dacă într-o căsnicie s-au născut probleme, discrepanţe, nemulţumiri sau drame, acestea probabil au fost conturate, creionate în primăvară dar acum încep să se pună pe tapet într-un fel real. Dacă, până nu demult, se vorbea în aluzii, se vorbea într-un chip delicat şi oarecum circumspect, acum lucrurile nu mai au această nuanţă a delicateţii şi a evaziunii, a vorbi pe ocolite. De data aceasta lucrurile se pun tranşant şi ceea ce se întâmplă acum cu această opoziţie se va repeta in 2011, nici pe departe să se încheie şi să se epuizeze. Nu vă iluzionaţi că dacă o serie de lucruri, pe toamnă sau spre iarnă stagnează sau se ameliorează, secvenţa de viaţă partenerială s-a rezolvat. Ceea ce se întâmplă acum, în acest iulie şi august, se va relua şi se va retrăi în 2011 înzecit şi însutit.

SCORPION


Pentru cei născuţi sub semnul Scorpionului, întrarea Soarelui în zodia Leului, în casa a X-a , este un eveniment bun, fericit, plăcut şi salutar. Au parte de onor, de dreptate, de victorie sau de strălucire. Este momentul de graţie al acestor nativi, care pot să culeagă roadele unor activităţi bogate sau ale unor iniţiative fericite. De asemenea, alţii, mai ales cei tineri, pot acum să acceadă la putere, să urce în rang, să capete prestanţă socială, nume, renume şi putere. Este un moment al moment al afirmării de sine şi al culegerii roadelor pentru cei maturi ori al celor care ţâşnesc pur şi simplu, uluind asistenţa, cu succesul lor social.

Avansări şi prietenii

Săptămâna este agreabilă şi bună din foarte multe puncte de vedere. Pot să vorbească într-un chip explicit, să fie ascultaţi, să fie urmaţi chiar dacă nu neapărat să fie consideraţi nişte fiinţe agreabil în ceea ce fac sau ce spun. Dar există o anume dreptate, justeţe sau forţă şi temeritate în capacitatea lor de a acţiona. Cele două planete personale, Marte şi Venus se află în casa a XI-a, a prieteniei, şi aduc o bună administrare a relaţiilor socio-umane, sau o strângere a rândurilor.

Ziua cea mai rea

Din nefericire, ziua de 23 iulie este una cu un accent şi cu o valoare de avertisment specială, opoziţia Saturn-Uranus pe axa caselor sănătăţii poate să conducă la o serie de stări, simptome sau senzaţii care să dea de veste acestor nativi că este ceva în neregulă în organismul lor. De asemenea, pentru alte persoane, se poate pune problema unui avertisment, dar părăsim segmentul sănătăţii şi ne îndreptăm spre segmentul activităţii de fiecare zi, al muncii. Tot felul de veşti, tot felul de secrete şi tot felul de taine care ţes prin intermediul oamenilor o serie de relaţii mai speciale, care nu sunt tocmai de bun augur. Sunt vizaţi cei care au o serie de duşmani sau care şi-au construit cu o anumită stângăcie ori prin uz şi abuz de putere o serie de relaţii complicate în jurul lor.

Este momentul în care se poate afla de o serie de lucruri care le marchează existenţa de fiecare zi la locul de muncă. De aceea, cele două planete care se află acum pe casa a VI-a funcţionează acum pentru aceşti nativi ca un fel de vestitori ai unor vremuri tulburi. Este bine să ţină cont de tot ceea ce aud, ce li se spune, ce li se transmite sau de ceea ce, deocamdată, li se aduce la cunoşiinţă sub forma unei rugăminţi, sub forma unei sugestii amicale. Mai târziu, în 2011, şi mai târziu în 2012, aceste lucruri vor fi mult mai agresiv transferate către ei şi vor fi mult mai sonor vizibil şi mai public rostite aşa încât este bine să se ţină cont că această casă vulnerabilă le poate aduce destule necazuri. Locul de muncă trebuie păzit, trebuie păstorit, trebuie cultivat cu grijă, atât la capitolul relaţii inter-umane cât şi la capitolul responsabilitate faţă de muncă, volum, ţel sau scop.

Lecţii de viaţă

Este bine ca aceşti nativi, mai ales cei tineri, să ţină cont de faptul că nu întotdeauna dorinţa de a ajunge sus, în top, în vârful societăţii, se face cu metode mai puţin specifice. Se face şi cu acestea dar vor învăţa pe pielea lor că aceste metode sau aceste soluţii sunt plătite scump şi, evident, nu merită. E o lecţie de viaţă specială care începe acum pentru aceşti nativi pentru că unii vor vedea cum întreaga lor conduită este menită să îi conducă spre succes dacă au urmat calea bună, iar alţii primesc o lecţie dură de viaţă şi vor vedea că nu întotdeauna ceea ce a fost un aparent succes durează şi că există un străfund care răzbate la un moment dat, iese la suprafaţă şi creează fisuri într-o imagine altfel perfectă.

SĂGETĂTOR

Pentru cei născuţi în Săgetător, perioada care va începe cu ultima zi a răstimpului pe care îl analizăm, adică 23 iulie, este de natură să le dea foarte multă energie. Soarele lor, împreună cu Soarele din Leu şi împreună cu Jupiter şi Uranus, alcătuiesc un trigon regal foarte bine susţinut. Vor avea parte de entuziasm, de inspiraţie, de foarte multă mobilitate socială, intelectuală sau afectivă. Au idei, vorbesc, rostesc, se exprimă public, conving, se mişcă, circulă, învaţă, dau examene, sunt ascultaţi, sunt văzuţi, sunt audiaţi, sunt acceptaţi şi casa evoluţiei superioare, prin studiu şi erudiţie este foarte bine susţinută sau le dă acestora, dacă deja au învăţat, glorie, onor, recunoaştere, dipolme, certificate, medalii şi tot felul de titluri, evident,academice.

Stres

Aceşti nativi continuă să fie stresaţi însă pe casa relaţiilor publice şi a imaginii ori a forţei şi demnităţii politice, culturale sau sociale, de cele două planete personale, Marte şi Venus, care nu sunt fundamental rău plasate, dar le dau lor premisele unor bătălii, a unui conflict, a unei lupte. Trebuie să convingă, să înfrângă, să răzbată sau să alunge nişte secvenţe de neîncredere, de contestare, sau de contracarare. Deocamdată, lucrurile sunt încă bine ţinute în frâu. Apoi, ar trebui să reţină aceşti nativi că odată cu ziua de 23 iulie, Saturn intră pe casa prietenilor şi le dă o serie de lecţii de viaţă. Nu sunt aspre, dimpotrivă, sunt spectaculoase. Unele vorbesc despre demnitatea şi valoarea regăsirii unor coordonate morale în relaţiile interumane. Dacă s-au îndoit de ceva până acum vor avea de-acum încolo tot anul 2010 şi apoi în 2011 posibilitatea să să vadă confirmarea acestor principii de la care nu s-au abătut, dacă nu s-au abătut.

Apoi vor primi lecţii de viaţă de la oameni care îşi vor ţine rangul, se vor purta într-un chip exemplar şi demnitatea umană va fi la cote maxime. Prietenia sau prieteniile care vor rămâne în jurul unui nativ din zodia Săgetătorului vor fi construite pe moralitate, demnitate, onorabilitate, înţelegere umană, criterii nobile sau tot felul de ipostaze care vorbesc de calitatea vieţii şi despre nobleţea unor secvenţe de viaţă deosebite. De aceea tot ceea ce este urât dispare şi va fi alungat prin forţa lucrurilor, prin forţa vieţii însăşi pe care o vor trăi aceşti nativi. Aş spune că aproape nici nu prea fac mare efort ca să cureţe locul în jurul lor.

Alegerea prietenilor

Prieteniile se vor tria de la sine, prin forţa Saturniană care le alungă pe cele vicioase şi le păstrează şi le dezvoltă pe cele bune şi necesare. Din acest punct de vedere consider că cei născuţi în săgetător sunt de-a dreptul protejaţi de noul tranzit astral care vine şi se aşează în casa a XI-a pentru ei într-un chip salutar. Poate că la fel de salutar dar un pic mai dureros este şi efectul Saturnian într-un plan afectiv. Se triază şi aici relaţiile, apar tot felul de dezvăluiri, dar poate că unii dintre nativi aici vor suspina, vor lăcrima pentru că vor vedea că partenerul de suflet nu este la înălţimea aşteptărilor sau, dimpotrivă, este chiar o persoană periculoasă, este o persoană care aduce prejudiciu imaginii personale sau vieţii personale pe care o are un săgetător şi acesta trebuie să se despartă într-un chip rapid, cu sau fără suferinţă, cu mai multă sau mai puţină durere în inimă, pentru a păstra ceea ce este valoros în această etapă de viaţă.

CAPRICORN

Mai mult chiar decât Berbecii sau Racii, cei născuţi în semnul Capricornului au de-a face cu un tranzit spectaculos. Este vorba de Saturn, care este guvernatorul lor şi care intră, începând cu 21 iulie în zodia Balanţei, în casa a X-a, dându-le acestora o răsturnare profundă şi totală de existenţă interioară şi exterioară. Se răstoarnă principiile şi convingerile, se schimbă modul de viaţă, se schimbă contextul în care mişcă relaţiile interumane cu familia, ţara, societatea, şi întregul mecanism care a fost instaurat cu 2-3 decenii în urmă şi care le-a dat multora posibilitatea să evolueze într-un cadru în care până nu demult au fost mulţumiţi.

Nemulţumiri târzii

La un moment dat, nemulţumirile, fisurile au început să apară în primăvară când pentru nişte săptămâni Saturn s-a aflat în preambul în Balanţă. Acum este vorba de o instaurare definitivă şi le dă acestor nativi cele mai puternice determinante şi inevitabile structuri şi posibilităţi de manifestare, de transformare şi de revalorificare. Cei tineri se construiesc şi se afirmă, cei maturi se vor schimba. Se vor schimba într-un chip revoluţionar. Unii vor trăi adevărate revolte interioare. Vor fi nemulţumiţi de ei înşişi. Vor fi nemulţumiţi într-un chip să-i spunem autocritic, de ce au făcut cu viaţa lor. Vor ajunge la concluzia că nu au făcut destul, că şi-au pierdut timpul, că s-au risipit, că au făcut opţiuni greşite şi că viaţa nu le oferă sau nu le rezervă de-acum încolo nici prea mult timp, nici prea multe satisfacţii, dacă ei nu fac repede schimbările necesare. Saturn le aduce principale secvenţe de destin.

Schimbări majore

De-acum încolo vor începe să trăiască într-un chip pe care nu l-au mai trăit. O anume cadenţă, o anume sonoritate gravă de destin bate în poarta acestor nativi. Unii îşi vor schimba meseria, alţii profesia, alţii întreaga conduită faţă de bani, sex, sau fericire. Totul este supus unei revizuiri. Alţii se implică în viaţa de familie, alţii se detaşează total de familie, de ţară şi pleacă care încotro, unde văd cu ochii. Expatrierea, exilul, stabilirea în străinătate sunt de luat în calcul pentru foarte mulţi capricorni. Alţii îşi doresc brusc putere şi fac foarte multe gesturi în iminenta lor transformare şi anume: intră în politică, devin vizibili din punct de vedere social, devin sonori din punct de vedere profesional, încep să scrie, să publice, să activeze, să aibă iniţiativă, să se zbată. Ies dintr-o anume izolare, dintr-o anume modestie sau dintr-o anume circumspecţie.

Întreaga lor viaţă se reface, se reconstruieşte, este o forfotă, este o anume metamorfoză care trece etapă cu etapă spre ceea ce reprezintă ţelul lor, destinul lor. Chiar şi cei care nu sunt foarte conştienţi de aceste modificări, chiar şi cei care nu obişnuiesc să se analizele sau poate că nu au instrumentele necesare, psihologice, pedagogice, ori fiziologice şi filozofice să se analizeze şi să se catalogheze, chiar şi aceia vor trece fără să îşi dea seama, pe nebănuite, prin astfel de forjări exterioare. După doi ani şi ceva, îşi vor da seama că sunt departe, sunt într-un cu totul şi cu totul alt loc, decât erau prin 2010. De aceea este bine să conştientizeze tot ceea ce se întâmplă cu ei, să fie atenţi şi să nu refuze nicio experienţă, nicio întâlnire, nicio provocare a sorţii.

Momente mari

Cei născuţi în Capricorn trăiesc momente mari, trăiesc momente importante, sigur că începutul se face pe 21 iulie. Pe 23 iulie, ca să ne întoarcem pe secvenţa de timp mai limitată la o săptămână pe care o analizăm, Soarele intră în casa banilor altuia, şi aduce o posibilitate deosebită de a fi ajutaţi, de a primi un împrumut, o sponsorizare, o finanţare, o înlesnire, o intrare în normalitate, tot felul de gesturi de mărinimie, de filantropie, de favor. Pot primi cadouri, pot primi moşteniri, pot primi o serie de situaţii favorabile care să se transforme apoi şi în bani, chiar dacă pe moment nu este vorba de un câştig bănesc propriu-zis. Dar dintr-o activitate sau dintr-o ipostază ori dintr-o funcţie şi un rang, cândva, cumva va veni şi un beneficiu. Aceasta este o perioadă care durează 4 săptămâni şi trebuie valorificată în acest sens ca atare. De asemenea, se anunţă foarte multe discuţii, negocieri şi tranzacţii, tot felul de sfătuiri sau consfătuiri  pe teme financiare.

VĂRSĂTOR

Pentru cei născuţi în semnul Vărsătorului, evident ziua de 23 iulie începe să fie un eveniment în sine pentru că Soarele intră în casa a VII-a, o casă importantă pentru aceşti nativi. Sunt de luat în calcul tot felul de relaţii parteneriale şi contractuale. Este posibil ca de-acum încolo, timp de o lună de zile, chiar dacă este vacanţă şi în unele instituţii ritmul activităţii schioapătă pentru că multă lume este în concediu sau o serie de iniţiative sunt temporizate, este posibil ca aceşti nativi să fie foarte activi şi foarte implicaţi să discute, să negocieze, să semneze contracte, să se implice, să înceapă să lucreze, să schimbe locul de muncă, să capete alt loc de muncă, să facă tot felul de demersuri necesare pentru o inserare cât mai bună a lor în grupuri şi colective.

Viaţa de cuplu, pe o cale bună

De asemenea, este foarte important acest tranzit şi pentru relaţiile conjugale, care se normalizează, care se infrumuseţează prin tot felul de gesturi şi iniţiative, care presupun armonie, tandreţe, dragoste, preţuire, entuziasm, satisfacţie. Sunt posibile pentru unele persoane născute în zodia Vărsătorului şi evenimente de tipul căsătoriei. Nu sunt posibile, decât cu rare excepţii despărţiri, certuri, sau divorţuri. Oricum, este o perioadă, după cum spuneam, în care doar excepţia poate funcţiona şi la capitolul evenimentelor negative, nu doar în plan conjugal, partenerial ci şi în plan procesual cu alte persoane.

De asemenea, tot ceea ce este contradicţie, conflict şi răfuială poate acum să înceteze sau să decadă din drepturi, dintr-o anume justificare, juridică sau interumană, ca şi cum n-ar mai fi nicio logică să se certe sau cum n-ar mai fi nicio ambiţie şi nicio motivaţie, nicio miză să se menţină conflictul în sine.

De aceea, următoarele patru săptămâni sunt bune, săptămâna în sine, cea cuprinsă între 17 şi 23 iulie fiind armonică şi pe capitolul dialogului interuman, al schimbului de idei, unde Vărsătorii sunt foarte receptivi, primesc sfaturi, ba chiar culmea primesc ordine, indicaţii sau tot felul de sarcini fără să mai ridice obiecţii şi să mai facă tot felul de nazuri. Interesantă este pentru aceşti nativi şi schimbarea de statut a planetei Saturn care le va intra şi le va lumina casa a IX-a.

Doi ani şi jumătate de bine

Este momentul pentru toţi nativii să facă lucruri deosebite de acum încolo, doi ani şi jumătate. Mulţi dintre vărsătorii mai maturi sau chiar în vârstă pot acum să înceapă să dea acum expresia valorii lor profesionale, să scrie, să elaboreze opera vieţii lor, să îşi încununeze o viaţă specială cu lucruri deosebite, ca valoare, ca importanţă, ca dimensiune sau ca scop, ca miză, ca efect, ca ecou sau consecinţă într-un plan ideologic, politic, cultural, moral sau religios. Se vor maturiza, vor învăţa, vor acumula, vor asimila şi vor reda enorm de multe cunoştiinţe. Volumul de cunoştiinţe vehiculat de aceşti nativi este uriaş.

Este momentul unui salt profesional, unui salt intelectual, unui salt mental,  sau unui salt pedagogic în funcţie de vârstă pentru absolut toţi cei născuţi în semnul vărsătorului, şi dacă se află în provincie într-o postură modestă, şi dacă se află la ţară într-o condiţie modestă, toţi pot să îşi depăşească condiţia la nivelul existenţei lor din acest moment, să facă un salt, să facă un progres. Mulţi se simt împinşi de la spate şi într-o anume stare de euforie şi entuziasm, chiar dacă nu mai sunt foarte tineri, se duc şi se înscriu şi fac tot felul de şcoli. Nu una, ci mai multe. Vor dori de acum încolo să se tapeteze cu diplome şi certificate, ba chiar să aibă orgoliul mai multor meserii, mai multor pregătiri, dar acestea să nu fie un fel de hobby sau să fie un drept pe care şi-l arogă fără niciun fel de temei.

Echilibru financiar

Vor să fie de data aceasta certificaţi şi autentificaţi prin aceste forme legale ceea ce este într-adevăr deosebit de bine.  De asemenea ar trebui să reţină că pentru moment problemele financiare sunt menţinute în echilibru, el nu este un echilibru a la long, este un echilibru instabil, deocamdată se bazează pe o bună administrare a banilor. Este bine să nu ia nicio decizie pentru că în următoarele două luni de zile vor avea parte de numeroase provocări şi transformări astrale, aşa încât nu expectativa ci înţelepciunea sunt cele indicate în această perioadă. Singurul aspect oarecum critic poate să provină de la casa comunicării unde o anumită impetuozitate îi poate face prea vorbăreţi, prea categorici sau, uneori, pe cei tineri, aroganţi.

PEŞTI

Un ajutor esenţial primesc nativii din zodia Peştilor de la Soare. Acest eveniment fericit, care le luminează casa muncii, începe în ziua de 23 iulie, când Soarele intră în zodia Leului, şi transformă casa a VI-a într-un adevărat loc de binefacere, de satisfacţie, de bunăstare, de noroc, de împlinire, de reechilibrare sau de şansă.

Depinde în ce postură şi la ce vârstă îi găseşte acest tranzit astral pe unii sau pe alţii dintre peşti. Sigur că cei tineri au diferite ipostaze fericite care le permit să îşi găsească un loc de muncă, să se stabilizeze, să se rezolve o serie de conflicte, opri să se afirme. Pentru cei maturi, este vorba de naşterea unor ambiţii şi unor proiecte, de crearea unor situaţii favorabile în care aceştia să strălucească.

Discuţii şi conflicte

Dar să ne îndreptăm şi spre casa a VII-a care ste locuită de două planete personale şi care ne sugerează nouă că Peştii trăiesc din plin o serie de probleme parteneriale. Nu toate sunt fericite, nu toate sunt armonice şi nu toate sunt menite să aştearnă liniştea şi ordinea în casă. În funcţie de tipul de relaţie partenerială, de mai lungă sau de mai scurtă durată, se pune problema unor discuţii, unor încercări de ameliorare dar şi a unor incapacităţi de a ţine unele conflicte sub control. Se strecoară cuvinte şi aluzii, reproşuri şi nemulţumiri, tăceri semnificative sau o serie de atitudini ostile care vădesc însingurarea şi înstrăinarea.

Spre deosebire de alte semne zodiacale, pentru care Saturn funcţionează fulminant, pentru zodia peştilor şi numai pentru această zodie, Saturn în Balanţă începe să aibă un traseu estompat, discret, subtil şi profund interiorizat. În primul rând, nu mai străbate o casă activă.

Responsabilizare socială

Aceasta înseamnă pe deoparte o responsabilizare specială. Pentru alte fiinţe, înseamnă o subtilizare a reacţiilor şi o modificare a mizelor- mai sus, mai bine, mai alftel. Dacă este vorba de bani, atunci cu siguranţă, pentru nativii din Peşti tranzitul saturnian poate să aducă o anume implicare în chestiuni de principiu de anvergură sau de voinţă financiară care transcede fie contextul actual în care se află, fie întreaga lor voinţă şi conştiinţă ca şi cum ar fi instrumentele destinului într-un mecanism menit să producă bani.

Nici pe departe să-i sărăcească sau să îi înstrăineze de noţiunea de avut, avere, bani sau fericire care vine de la bani. Dinpotrivă, este poate chiar o ambiţionare şi o implicare dincolo de crezul lor din acest moment. Când se vor trezi peste 2-3 ani cu o altă stabilitate financiară sau cu o altă valoare materială în preajma lor, îşi vor da seama că au fost instrumentele fericite ale destinului şi că defapt prin intermediul activităţii lor au reuşit să creeze o adevărată avere, un adevărat tezaur. Dincolo de cel spiritual, sau de cel imaterial, cel material contează şi trebuie luat în calcul ca atare ca un fel de formă concretă de manifestare a destinului.

Lecţia lui Saturn

Dar, cea mai importantă lecţie de la Saturn, vine pentru Peşti de acum încolo timp de 2,5 ani dintr-o trăire şi retrăire, dintr-o evaluare şi reevaluare, a tuturor aspectelor de viaţă care se învârt în jurul noţiunii de sfârşit. De aceea, existenţa tuturor peştilor începe, cu acest moment al verii, să semene cu destinul păsării Phoenix- mai întâi cenuşă şi apoi renaştere, mai întâi nimic şi apoi totul, mai întâi distrugere şi apoi refacere, mai întâi materie care dispare şi apoi spirit care reînvie.

(Complet pe www.evz.ro)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
794

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
372

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
105

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...