UPDATE: VIDEO! A început goana după maidanezi! Vezi cum arată noul padoc! GALERIE FOTO

UPDATE: VIDEO! A început goana după maidanezi! Vezi cum arată noul padoc! GALERIE FOTO

   Ionut Tabultoc

La solicitarea Primariei, firma de ecarisaj a demarat, joi dimineata, a ampla actiune de strangere a cainilor maidanezi, dar rezultatul nu a fost cel scontat. Intr-o ora, s-au prins doar doi caini!

Primul loc in care au mers primarul Ovidiu Portariuc si viceprimarul Cosmin Andrei, insotiti de hingheri, a fost  la Statia de Ambulanta Botosani.

Aici erau aproximativ 5 caini, insa nu a fost prins niciunul, pentru ca patrupedele au rupt-o la fuga prin gaurile gardurilor.














Primul caine a fost capturat  pe Bulevardul George Enescu, putin mai sus de Maternitate, iar apoi "coloana" de masini a mers pe terenul fostelor sere, insa aici, surpriza, niciun caine.

Cel de-al doilea caine a fost capturat in curtea Maternitatii, dupa care s-a mers in carteriul ANL Bucovina, insa si aici hingherii au alergat degeaba.

"Am inceput actiunea de strangere a cainilor de pe strazi. Padocul a fost construit in timp util, constructorul si-a facut treaba. Dupa cum vedeti respecta toate standardele si va fi populat in cel mai scurt timp. Sunt cateva cereri de adoptie si asteptam si alte cereri. Cu siguranta cei care vor adopta, vor trebui sa respecte noua legislatie. Legea este mult mai aspra si nu cred ca cineva isi va permite sa-i lase din nou pe strazi", a declarat primarul Ovidiu Portariuc.









Totusi, reprezentatii Primariei spera ca in doua luni sa stranga toti cainii maidanezi de pe strazi.

Pe langa faptul ca trebuie sa alerge serios dupa animale, hingherii se confrunta si cu iubitorii de animale, care ii apostrofeaza pe cei care captureaza maidanezii. Asa s-a intamplat si in curtea Maternitatii, cand un cadru medical i-a luat la rost pe cei care au prins cainele.




 




























 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

38 de ani de la dezastrul de la Cernobâl. La Botoșani ”bate-un vânt ciudat…” (Foto)

astăzi, 14:26
6

Pe 26 aprilie 1986, la ora 01:23 noaptea, cel de-al patrulea reactor al centralei nucleare a explodat. O explozile care a degajat emisii puternic radioactive, nori întregi începând c...

Centrul Vechi s-a umplut de oameni și mașini! Care au fost „vedetele” la Retroparada Primăverii (Foto, Video)

astăzi, 12:50
298

Retroparada Primăverii, eveniment organizat de Retromobil România, a fost și anul acesta un prilej pentru botoșăneni de a adimira mașini construite în ultima jumătate de secol, unele...

Apă sistată într-un oraș și mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 12:09
240

Urmare a avariei produse în zona localității Leorda pe conducta din oțel Ø 400 mm, remediată operativ de echipele Nova Apaserv Botoșani, și având în vedere că umplerea ...