UPDATE Teribil accident în Slovenia: 70 de maşini implicate, patru morţi, printre care un român!

UPDATE Teribil accident în Slovenia: 70 de maşini implicate, patru morţi, printre care un român!
Accident teribil în Slovenia. Cel puţin patru persoane au murit şi câteva zeci au fost rănite, după ce 70 de maşini s-au ciocnit în lanţ, din pricina condiţiilor meteo nefavorabile.
 
Un român s-ar afla printre cele patru persoane care și-au pierdut viața într-un accident în lanț în care au fost implicate peste 70 de vehicule și care s-a produs pe o autostradă din vestul Sloveniei în condiții de ceață densă, relatează duminică agenția de stat slovenă STA, conform realitatea.net.

Potrivit STA, care citează surse din cadrul poliției, în accident au murit doi cetățeni străini — un român și un bosniac.

Cauza accidentului este ceaţa groasă, care nu s-a risipit şi a îngreunat misiunile de salvare. Aproximativ 70 de maşini, printre care un autobuz şi alte câteva camioane, au fost implicate în ciocnirea în lanţ.

Doi dintre morţi sunt, conform ziarului Slovenke Notice, un cetăţean român de 63 de ani şi un cetăţean croat de 30 de ani. MAE român nu confirmă deocamdată.

UPDATE: Ministerul Afacerilor Externe a facut precizari despre romanul care a murit in urma accidentului in lant produs pe o autostrada din Slovenia. Reprezentantii MAE au transmis, la cererea Mediafax, ca este vorba despre o persoana cu dubla cetatenie romana/italiana.
"Ambasada Romaniei in Slovenia a fost informata de catre autoritatile locale cu privire la producerea, in data de 30 ianuarie 2016, a unui accident rutier in lant, soldat cu mai multe victime. In urma accidentului a fost ranita o persoana cu dubla cetatenie romana/italiana, iar o alta persoana tot cu dubla cetatenie, respectiv romana/italiana, a decedat. Potrivit primelor informatii furnizate de catre Spitalul Universitar Ljubljana, starea de sanatate a pacientului ranit este stabila, viata sa nu este in pericol si, foarte probabil, va putea fi externat in urmatoarele zile", a transmis MAE.
Familia romanului mort a decis ca acesta sa fie repatriat in Romania.
"Misiunea diplomatica romana este in legatura atat cu familia cetateanului decedat in vederea acordarii asistentei consulare de specialitate, cat si cu spitalul unde este internat cel de-al doilea cetatean roman, in vederea monitorizarii situatiei medicale a acestuia", a adaugat MAE.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANAF a publicat ghidul RO e-Transport: amenzi de până la 100.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor!

astăzi, 17:20
1

Prin implementarea sistemului RO e-Transport, principalul obiectiv al ANAF este de a reduce decalajul fiscal de TVA, prin monitorizarea în timp real a mișcărilor de mărfuri pe drumurile nați...

Șefii MAI băgați în ședință de prefectul Sorin Cornilă. „Este o perioadă plină de evenimente...” (foto)

astăzi, 15:44
102

Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani, a convocat miercuri o ședință operativă cu șefii structurilor MAI din județ.La întâlnirea de lucru au participat Comisar șef Cost...

(A) Anunț de interes public pentru locuitorii comunei Mihai Eminescu

astăzi, 15:40
73

Primăria comunei Mihai Eminescu aduce la cunoștință tuturor locuitorilor comunei că, potrivit art. 2, alin (2) lit. d) din Legea 98/2016 privind achizițiile publice, primăria are obligația ca ...