UPDATE! Răsturnare de situaţie în cazul copilei de 8 ani, violată de un bărbat în vârstă de 59 de ani! MAMA fetiţei, reţinută de Poliţie, fiind bănuită că a vândut-o pentru sex!

Caz revoltător într-o comună din județul Botoșani! O copilă de numai 8 ani a trecut prin clipe de coșmar după ce a fost violată de un bărbat în vârstă de 59 de ani.

Fetița provine dintr-o familie cu venituri modeste, care mai are șase copii. Trăind mai mult din mila consătenilor, fetița a mers în data de 8 august la o mătușă, iar de la aceasta a plecat la o altă femeie din sat pe care să o ajute la treburile gospodărești pentru o bucată de pâine.

În drum spre casa femeii, din comuna Cosula, copila s-a întâlnit cu Ioan H., de 59 de ani, în mintea căruia încolțiseră gânduri bolnave de cum a văzut fata. Sub pretextul că vrea să îi dea ceva, a invitat-o în casă, iar când s-a văzut singur cu minora a încuiat ușa și a obligat-o să întrețină cu el un raport sexual oral.

Speriată, aceasta a încercat să scape din mâinile bărbatului, dar agresorul a prins-o și a violat-o.

După ce a fost siluită, copila a fugit într-un suflet acasă și i-a povestit mamei ce i s-a întâmplat. Femeia a sunat imediat la 112, iar bărbatul de 59 de ani s-a trezit cu polițiștii la poartă, fiind ridicate mai multe probe.

Fata a fost examinată medico-legal și, potrivit procurorilor, aceasta prezenta echimoze verzui pe coapse şi escoriaţii la nivelul genunchilor şi gambelor, leziuni care s-ar fi putut produce prin lovire cu şi de obiecte contondente.

Individul a fost reținut pentru 24 de ore, iar ulterior a fost prezentat în faţa magistraţilor de la Judecătoria Botoşani, care au dispus arestarea lui preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, el fiind acuzat de viol.

UPDATE: Ancheta derulată de oamenii legii în acest caz scoate la iveală noi detalii. Joi dimineaţa, poliţiştii au reţinut-o pentru 24 de ore pe mama copilei şi pe o mătuşă a minorei, existând suspiciunea că agresiunea sexuală asupra copilei ar fi avut loc cu acordul celor două femei. În cursul zilei de astăzi ele vor fi prezentate în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă. între timp, patru fraţi ai copilei de 8 ani au ajuns în grija celor de la DGASPC Botoşani.

Cele două femei sunt suspectate că au fost cele care au oferit-o pe copilă pentru sex, încă din anul 2014. De altfel, în ziua în care minora a fost abuzată de bărbatul de 59 de ani, fusese trimisă la acesta să ia două kilograme de făină. De altfel, fata ar fi fost trimisă în repetate rânduri la acest bărbat, în schimbul partidelor de sex acesta dându-le celor două femei mâncare.

“În ziua de 11 august, Judecătoria Botoșani a admis cererea Parchetului și a dispus arestarea preventivă pentru săvârșirea infracțiunii de viol în formă agravantă. Ulterior s-a dispus extinderea cercetărilor față de mama minorei și o consăteancă pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la viol în fomă continuată întrucât din probele administrate reise că fapta s-a comis în mod repetat cu știrea acestor două persoane care au fost reținute în cursul zilei de miercuri urmând a se pune în discuție în cursul zilei de astăzi eventualitatea unei propuneri de arestare preventivă, a declarat procurorul Nicoleta Arpinte, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani. 

Doi dintre copii, de 8 luni şi 3 ani, au fost internaţi la Secţia de Pediatrie pentru o evaluare a stării de sănătate, iar fetiţa violată, alături de alţi doi fraţi, sunt la Centrul de primire a minorului în regim de urgenţă.

Potrivit lui Alexandru Colbu, directorul adjunct al DGASPC, minorii internaţi la pediatrie vor fi daţi la un asistent maternal, iar în cazul celorlalţi trei copii se va lua o decizie în zilele următoare privind îngrijirea lor.

Părinţii copilei de 8 ani sunt despărţiţi, iar mama locuieşte cu minorii în comuna Coşula, cazul lor fiind de mai mult timp în atenţia asistenţilor sociali.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

14 în cursa pentru președinte! Ei sunt candidații care ne cer votul în primul tur!

astăzi, 12:52

Biroul Electoral Central a stabilit, joi, ordinea de înscriere în buletinul de vot a candidaţilor la alegerile prezidenţiale. Tragerea la sorţi a fost efectuată în prezenţa memb...

Salonul Național de Arte Vizuale „Interferențe”, deschis la Noaptea Albă a Galeriilor!

astăzi, 12:28

Muzeul Județean Botoșani găzduiește, în perioada 12-31 octombrie 2024, în spațiul Galeriilor de Artă „Ștefan Luchian” Botoșani, Salonul Național de Arte Vizuale &bdquo...

Doi polițiști din Botoșani au respins mita oferită de o șoferiță! (Video)

astăzi, 11:21

Joi, 10 octombrie 2024, în jurul orei 10:40, ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Botoșani au fost sesizați prin inte...