UPDATE Atentat dejucat in Covasna: Extremistii voiau sa detoneze o bomba la parada de 1 decembrie!

UPDATE Atentat dejucat in Covasna: Extremistii voiau sa detoneze o bomba la parada de 1 decembrie!
UPDATE: Persoana reţinută de către procurorii DIICOT în legătură cu intenţia de a detona un dispozitiv exploziv improvizat la manifestaţia de 1 Decembrie de la Târgu Secuiesc se numeşte Beke Istvan Attila, fiind vorba de un cetăţean român de etnie maghiară, au declarat, pentru Agerpres, surse judiciare. Potrivit surselor menţionate, la percheziţiile efectuate de către autorităţile judiciare în legătură cu acest caz au fost găsite la un poligon de antrenament air soft de lângă Covasna unele materiale pirotehnice şi electronice care asamblate au capacitatea de producere a unor dezastre şi care sunt interzise pentru deţinere. Astfel, au fost găsite 400 materiale pirotehnice de categoria III şi categoria II, dispozitive electronice de iniţiere temporizare a impulsurilor electronice, precum şi dispozitive militare pentru vedere pe timp de noapte şi amplificator de imagine, de asemenea interzise pentru deţinere, au mai menţionat sursele respective.

Stire initiala: Procurorii DIICOT au retinut marti o persoana suspectata ca intentiona sa detoneze o bomba artizanala in timpul paradei organizate cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei in Targu Secuiesc.

Suspectul este membru al structurii nationalist-extremiste maghiare Miscarea de Tineret 64 de Comitate, se arata intr-un comunicat al DIICOT.

"La data de 01.12.2015 procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Structura Centrala au dispus retinerea pentru o perioada de 24 de ore a inculpatului B.I.A. sub aspectul savarsirii infractiunilor de tentativa la infractiunea de actiuni impotriva ordinii constitutionale prev.de art.412 alin.2 rap.la art.397 alin.2 Cod penal si nerespectarea regimului materiilor explozive prev.de art.346 alin.1 Cod penal savarsita in conditiile art.32 alin.1 lit.'o' din Legea nr.535/2004 - privind prevenirea si combaterea terorismului.

In cauza, exista suspiciunea rezonabila ca in realizarea obiectivelor revizionist-separatiste pe care structura nationalist-extremista 'Miscarea de Tineret 64 de Comitate' - HVIM Ungaria le promoveaza in Transilvania in scopul realizarii, inclusiv prin acte de violenta indreptate impotriva cetatenilor romani si a bunurilor acestora, dezideratului de ingreunare/impiedicare a autoritatilor romane in actul de exercitare a puterii de stat in zona asa-zisului 'Tinut Secuiesc', ca etapa a procesului ce vizeaza refacerea 'Ungariei Mari', inculpatul B.I.A., membru marcant al extensiei in Romania a HVIM Ungaria, si-a asumat, si ulterior a procurat mijloacele si instrumentele necesare confectionarii unui dispozitiv exploziv improvizat pe care intentiona sa-l detoneze in public, pe raza localitatii Targu Secuiesc, pe parcursul desfasurarii manifestatiei prilejuite de sarbatorirea zilei de 1 Decembrie", se arata in comunicatul DIICOT.

Oamenii legii sustin ca "materialele si dispozitivele ridicate la perchezitiile efectuate ar fi fost apte sa puna in pericol cetatenii romani si bunurile acestora".

Procurorii DIICOT au actionat impreuna cu politistii de la Crima Organizata, cu sprijinul SRI, DIPI, IPJ Covasna si Jandarmeria Brasov.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

LOC DE DAT CU… EPIGRAMA (302)

astăzi, 08:42
5

După ce am citit câteva cărţi valoroase  de epigrame scrise de George Eftimie, am în faţă, de data aceasta, un volum de poezii: „Reverberaţii din Ţara Luanei” (Edit...

Incendiu de vegetație noaptea trecută la Havârna, casele, la un pas de a lua foc!

astăzi, 08:27
37

Chemați în ajutor, pompierii din cadrul Punctului de Lucru Darabani și Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Havârna au ajuns la caz cu două autospeciale de stingere. ...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Sfinţit Mucenic Patrichie, Episcopul Prusei şi cei împreună cu el

astăzi, 08:04
21

Sfântul Patrichie a trăit în secolul al 4-lea după Hristos şi a fost Episcop în Prusa. Acest oraş avea izvoare de ape fierbinţi şi era situat pe malul dinspre Asia al Mării Ne...