UPDATE: Adrian Sarbu, retinut pentru 24 de ore - acuzatii de spalare de bani si delapidare

Adrian Sarbu a fost dus cu mandat, luni seara, la Parchetul General, unde este audiat de anchetatori in dosarul Mediafax. Sarbu ar fi fost ridicat de anchetatori de la o intalnire cu primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie.

Adrian Sarbu nu a facut nicio declaratie in fata jurnalistilor. Adrian Sarbu este urmarit penal pentru instigare la evaziune fiscala.

Surse judiciare sustin ca Adrian Sarbu este suspectat si de complicitate la evaziune, delapidare si spalare de bani. Cel mai probabil, pe numele patronului Mediafax va fi emisa ordonanta de retinere pentru 24 de ore, dupa ce mai multi angajati au dezvaluit procurorilor cum au fost externalizate sume din Mediafax Grup catre Telefericul Prahova S.A.

Saptamana trecuta, Adrian Sarbu, actionar majoritar al Mediafax prin compania Allerria Management, a devenit si noul administrator al companiei, in locul Roxanei Grigoruta, pentru care a fost prelungita masura arestului preventiv.

Datele publicate in Monitorul Oficial precizeaza ca Mediafax si "noul director general Adrian Sarbu" au semnat un contract de mandat la data de 22 decembrie 2014, document care urmeaza sa fie ratificat la urmatoarea Adunarea Generala Extraordinara a Asociatilor.

Pe langa pozitia de director general al Mediafax, Adrian Sarbu este si noul reprezentant al Allerria Management, companie care este administratorul unic al Mediafax SA.


UPDATE, ora 19.00: Adrian Sarbu a fost retinut pentru 24 de ore, fiind acuzat de delapidare si spalare de bani in dosarul Mediafax. Sarbu urmeaza sa fie prezentat instantei, marti, cu propunere de arestare preventiva pentru 24 de ore.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod roșu de ploi torențiale și abundente în județul Galați!

astăzi, 10:13

Meteorologii au emis o nouă atenÈ›ionare meteo pentru judeÈ›ul GalaÈ›i. Astfel, pe 30 septembrie de la ora 00:00 până la ora 09:00 va fi COD ROȘU. În judeÈ›ul GalaÈ›i va ploua torenÈ...

Școală din județul Botoșani, decorată de președintele României!

astăzi, 09:57

Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” din IbăneÈ™ti va fi decorată, pe 8 octombrie, la Palatul Cotroceni de Klaus Iohannis, preÈ™edintele României. Această distincÈ›ie va fi o...

Ce măsuri ia Dinamo împotriva huliganului care a aruncat cu scaunul după arbitru la meciul cu FC Botoșani!

astăzi, 09:09

Concret, în minutul 90+2 al duelului de pe stadionul Arcul de Triumf, un suporter furios al „Câinilor”, aflat în tribune, a aruncat cu un scaun spre arbitrul asistent Cos...