UNPR pune in pericol Guvernul Boc!

UNPR pune in pericol Guvernul Boc!
Vicepreşedintele UNPR Ioan Munteanu spune că parlamentarii acestui partid se vor abţine de la vot în cazul unei moţiuni de cenzură. Declaraţia vicepreşedintelui UNPR pune în pericol situaţia guvernului în cazul moţiunii de cenzură pe care PSD a anunţat că o va depune în urma asumării răspunderii Guvernului. 

În Parlament, Opoziţia are 212 deputaţi şi senatori, iar Puterea 255, incluzând parlamentarii UNPR. Ca moţiunea de cenzură să treacă sunt necesare 236 de voturi. Dacă toţi cei 26 de parlamentari UNPR se vor abţine, opoziţia mai trebuie să atragă din tabăra puterii doar nouă voturi. În condiţiile în care chiar şi câţiva parlamentari ai PDL şi UNPR au anunţat că vor vota în favoarea acestei moţiuni, teoretic, guvernul se află în pericol de a fi demis, scrie Realitatea.net.

Uniunea Naţională pentru Progresul României nu va vota în favoarea moţiunii de cenzură, dar nici împotriva ei. Vicepreşedintele UNPR, Ioan Munteanu, a declarat la Realitatea FM, că parlamentarii UNPR vor fi prezenţi în sală la votarea moţiunii, dar se vor abţine de la vot.

Deputatul UNPR Tudor Ciuhodaru, medic la Spitalulul de Urgenţă Iaşi, a anunţat deja că va vota împotriva pachetului de legi care impun măsurile de austeritate în semn de solidaritate cu colegii săi.

Voturile de care are nevoie Opoziţia pentru a-l demite pe Emil Boc în cazul unei moţiuni ar putea veni de oriunde: de la cei 26 de independenţi, care au anunţat, după consultările cu şeful statului, că nu exclud posibilitatea de a vota moţiunea de cenzură, sau de la UDMR, care are obiecţii în ceea ce priveşte scăderea pensiilor. Cele 24 de voturi de care mai are nevoie Opoziţia pot veni de oriunde. Schimbările pot veni chiar şi din interiorul PD-L, unde criticile la adresa guvernului nu mai contenesc în ultima vreme. Mai mulţi parlamentari ai PDL au criticat destul de făţiş măsurile de austeritate propuse de Guvern. Daniel Oajdea, deputat de Iaşi, i-a scris chiar o scrisoare deschisă premierului în care îi cerea, printre altele, să nu scadă pensiile.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sindicatele din Învățământ nu vor pentru profesori salarii diferențiate după performanță!

Joi, 16 Mai 2024
108

Sindicatele din Învățământ au început negocierile cu Ministerul Educației pentru criteriile care vor sta la baza salarizării diferențiate a profesorilor. Amintim că pe 1 april...

Un incendiu provocat de o oală uitată pe foc a creat panică într-un bloc din Botoșani!

Joi, 16 Mai 2024
354

La caz s-au deplasat, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani cu autospecială de stingere cu apă și spumă și una de descarcerare, dar și o ambulanță aparți...

Sucevean amendat la Botoșani pentru transport ilegal de lemne!

Joi, 16 Mai 2024
63

În cursul zilei de miercuri,15 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control, pe drumul comunal din comuna Havârna, o autoutilitară...