UNPR continuă să racoleze artişti: Printre ei, si un actor botoşănean!

UNPR continuă să racoleze artişti: Printre ei, si un actor botoşănean!

 Cezara Dafinescu  

Partidul lui Oprea racolează tot mai mulţi actori, despre care vicepremierul spune că sunt "patrioţi şi oameni de mare valoare"! După Alexandru Arşinel şi Vasile Muraru, a venit rândul altor doi actori să intre în UNPR. Este vorba despre actorul Mihai Mălaimare, născut la Botoşani, şi actriţa Cezara Dafinescu.

Actorul Mihai Malaimare s-a inscris, saptamana trecuta, in Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei, potrivit unui comunicat citat de Agerpres, urmandu-i astfel pe actorii Vasile Muraru si Alexandru Arsinel.

Presedintele UNPR, Gabriel Oprea, declara, la primirea in partid a lui Muraru si Arsinel, ca este o onoare ca doi mari actori care sunt "oameni patrioti si oameni de mare valoare" sa se inscrie in formatiunea politica pe care o conduce, potrivit Mediafax.
De precizat ca Alexandru Arisel este directorul Teatrului de Revista "Constantin Tanase", iar Vasile Muraru este directorul artistic al aceluiasi teatru.

Luni, actrita Cezara Dafinescu s-a inscris in UNPR, a anuntat Biroul de Presa al formatiunii politice, prin intermediul unui comunicat. "Este o mare onoare pentru UNPR ca elite ale societatii noastre sa se alature unui partid care respecta valorile nationale romanesti", se mai arata in comunicatul citat.

Mihai Mălaimare, născut pe 27 august 1950, la Botoşani, este actor de teatru şi film, fost director al Teatrului Masca din Bucureşti, fost membru al Parlamentului României (1996 - 2004) şi fost membru, până în 2013, al Consiliului Naţional al Audivizualului (CNA). Mihai Mălaimare a fost membru al PDSR (PSD-ul din prezent) şi a devenit deputat de Botoşani în 2000, fiind preşedintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaţilor în legislatura 2000 - 2004.

La alegerile parlamentare din 2004 a obţinut, pe listele PSD, un nou mandat de deputat, iar, în 2005, a trecut la PNL. În 2010, a anunţat că se retrage din politică şi a părăsit PNL, în urma unui conflict cu liberalii.

În 1990, Mihai Mălaimare, alături de regizoarea Anca Dana Florea, a fondat Teatrul Masca, pe care actorul l-a condus până în luna aprilie, când a pierdut definitiv procesul în care a contestat raportul Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), prin care s-a stabilit că acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate între 2008 şi 2013, întrucât a fost atât membru titular al Consiliului Naţional al Audiovizualului, cât şi manager, respectiv director al Teatrului Masca. Astfel, acesta nu mai poate exercita o funcţie sau o demnitate publică, cu excepţia celor electorale, pe o perioadă de trei ani.

Pe 24 aprilie, la momentul aflării deciziei instanţei, Mihai Mălaimare declara, pentru MEDIAFAX, că se gândeşte să emigreze în Rusia, iar conducerea Masca poate să o preia Horia Georgescu, fostul preşedinte al ANI, aflat în acel moment în arest preventiv, într-un dosar în care este acuzat că a aprobat despăgubiri pentru imobile supraevaluate.

În prezent, Teatrul Masca este condus interimar de Anca Dana Florea.

Mihai Mălaimare a fost decorat pe 13 decembrie 2002 cu Ordinul naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler, alături de alţi actori, "pentru devotamentul şi harul artistic puse în slujba teatrului românesc, cu prilejul împlinirii unui veac şi jumătate de existenţă a Teatrului Naţional din Bucureşti".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Florin Piersic, dus de urgență cu elicopterul SMURD la București! Care este starea de sănătate a marelui actor

astăzi, 07:34
1

Actorul se afla internat la Institutul Inimii „Dr. Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca.Managerul spitalului din Cluj-Napoca a declarat, pentru Cluj24, că transferul actorului a fost u...

Copii opăriți cu ciorbă în a doua zi de Paști, unul dintre ei transferat la Iași cu arsuri pe corp!

astăzi, 07:15
67

Momente cumplite pentru o familie din Botoşani, în a doua zi de Paşti. Doi fraţi, de 2 şi 3 ani, s-au opărit cu ciorbă clocotită. Unul dintre copii a fost trimis de urgenţă la Iaşi....

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Apostol şi Evanghelist Ioan Teologul; Sfântul Cuvios Arsenie cel Mare (Harţi)

astăzi, 07:00
14

Trecerea la Domnul a Sfântului Apostol şi Evanghelist Ioan se prăznuieşte în fiecare an la 26 septembrie, zi în care s-a arătat pe larg şi viaţa sa deosebită. Astăzi, cinstim...