Universitatea Spiru Haret va plati examenele absolventilor sai

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a anuntat ca Universitatea Spiru Haret va suporta costurile examenelor de validare pe care absolventii facultatilor neautorizate sau neacreditate le vor sustine in cadrul altor institutii.

Absolventii facultatilor neacreditate sau fara autorizatie de functionare au cinci ani la dispozitie pentru a-si valida diplomele obtinute.

Ecaterina Andronescu a adaugat ca aceia care urmeaza in prezent cursurile unei forme de invatamant fara acreditare se pot transfera la alte universitati care au fost evaluate institutional. Ministerul Educatiei a trimis deja o comisie de ancheta la Universitatea Spiru Haret, care va monitoriza activitatea facultatilor pana cand acestea vor intra in legalitate.

De asemenea, ministrul Andronescu a afirmat ca toate universitatile particulare sau de stat vor fi controlate in perioada urmatoare.

Inscrierile la facultatile din cadrul Universitatii Spiru Haret, care se fac pe baza de dosar, au inceput deja in mai si continua pana la sfarsitul lunii septembrie, fara a fi precizata o limita de locuri pentru admitere.

Ministerul a cerut Universitatii sa opreasca inscrierile pana la intrarea in legalitate a facultatilor neautorizate.

Reprezentantii Universitatii au anuntat, luni, ca vor da in judecata Ministerului Educatiei, dupa ce i-a fost retras, prin Hotarare de Guvern, dreptul de organizare a admiterii in anul 2009-2010. (Ziare.com)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănean arestat pentru că a tâlhărit un bărbat: Victima s-a ales și cu leziuni!

astăzi, 17:50

Acesta era bănuit de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată. În urma probatoriului administrat, s-a stabilit faptul că acesta, în noaptea de 17 spre 18 septembrie 2024...

Ziua Europeană a Limbilor, sărbătorită de elevii unui liceu dintr-o localitate din Botoșani!

astăzi, 17:23

Deviza din  acest an: „Pace prin diversitate lingvistică", și-a propus să sublinieze rolul cheie pe care îl joacă diversitatea lingvistică și învățarea limbilor str...

Dinamo București - FC Botoșani, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:26

Dinamo primește astăzi vizita celor de la FC Botoșani, în etapa cu numărul 11 a Superligii. Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Dinamo! După trei înfrângeri consecutiv...