Universitatea "Ştefan cel Mare" pune la bătaie peste o mie de locuri bugetate pentru admiterea din acest an

Ministerul Educaţiei Naţionale a transmis Universităţii "Ştefan cel Mare" Suceava (USV) cifrele de şcolarizare pentru studiile universitare de licenţă şi masterat, pentru anul universitar 2014-2015.

Potrivit prof. univ. dr. Mircea Diaconu, prorector al USV, "pentru anul academic 2014-2015, pentru programele de licenţă, ministerul de resort a alocat universităţii sucevene 1.040 de locuri bugetate, cifră aproximativ egală cu cea alocată pentru anul universitar 2013-2014".

Pe lângă locurile subvenţionate de la bugetul de stat, USV mai scote la concurs şi 1.655 de locuri în regim de cu taxă (faţă de 1.400, pentru actualul an şcolar).

"Repartiţia acestor locuri pentru programele de studiu ale USV a fost aprobată de Senatul instituţiei, la propunerea Consiliului de Administraţie", a mai adăugat Mircea Diaconu.
 
Cum au fost împărţite locurile bugetate

Absolvenţii ciclului liceal care vor să urmeze cursurile Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică pot alege dintr-o ofertă bogată de domenii de licenţă (finanţe, management, contabilitate, administrarea afacerilor, drept), atât numărul de locuri subvenţionate de la bugetul de stat, cât şi al celor cu taxă fiind dintre cele mai numeroase dintre toate facultăţile universităţii (173 de locuri fără taxă şi 638 cu taxă). Cele mai multe locuri fără taxă au fost alocate programelor Finanţe bănci şi Afaceri internaţionale.

La Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, cifra de şcolarizare pentru anul universitar 2014-2015, aprobată de Biroul Senatului USV, este de 182 de locuri la buget şi 168 de locuri cu taxă. Cele mai multe locuri bugetate sunt disponibile pentru programul Calculatoare (47 de locuri).

Absolvenţii ciclului liceal care se pregătesc de admiterea în cadrul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport a USV au la dispoziţie 82 de locuri subvenţionate de stat şi 99 de locuri cu taxă. Dintre locurile bugetate, 27 sunt atribuite domeniului Sănătate.

Facultatea de Silvicultură pune la dispoziţia absolvenţilor o ofertă educaţională variată, spre concurs fiind scoase 150 de locuri, dintre care 63 sunt bugetate.

La Facultatea de Istorie şi Geografie sunt scoase la concurs 63 de locuri subvenţionate de la bugetul de stat (cele mai multe alocate programelor Geografia turismului şi Relaţii internaţionale şi studii europene).

Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării pune la dispoziţia candidaţilor 140 de locuri subvenţionate de la bugetul de stat şi 165 cu taxă.

Cele mai multe locuri bugetate - 41 - au fost alocate programului Engleză-Germană/Română.

Şi Facultatea de Inginerie Alimentară vine cu o ofertă generoasă pentru potenţialii candidaţi la unul din cele trei programe de studii propuse, respectiv cu 101 locuri bugetate şi 185 la cele cu taxă.
La Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, la programul Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar sunt disponibile 51 de locuri bugetate şi 46 de locuri cu taxă.

Tinerii care vor să opteze pentru unul din cele trei programe ale Facultăţii de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management au la dispoziţie 111 locuri bugetate şi 18 locuri cu taxă. Cele mai multe locuri subvenţionate sunt la specializarea Tehnologia construcţiilor de maşini (50).


Citeşte mai mult pe monitorulsv.ro

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Comunicat: PSD Botoșani îi îndeamnă pe botoșăneni să voteze un președinte care unește, nu unul care dezbină cum au făcut Băsescu și Iohannis

astăzi, 14:33

PSD Botoșani anunță că peste 45.000 de botoșăneni au semnat pe listele de susținători depuse sâmbătă la Biroul Electoral Central alături de candidatura premierului Marcel Ciolacu la f...

El este românul care îi invită pe artiștii din Botoșani să cânte la Londra! (Foto)

astăzi, 14:27

Ștefan Maxim este un sucevean din comuna Volovăț. "Muncesc de peste 20 de ani în construcții, în Londra. Am început dând la lopată, am lucrat și pe excavator, și pe...

FC Botoșani - Rapid, astăzi de la ora 18:15

astăzi, 12:38

FC Botoșani primește astăzi vizita celor de la Rapid în etapa cu numărul 12 din Superligă. Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Rapid! FC Botoşani are a doua cea mai slabă defens...